Klovni ja silmänkääntäjä

Eilen mediaa vedätettiin oikein kunnolla, kun siniset ilmoittivat kertovansa suuren uutisen. Se ”uutinen” osoittautui uuuden logon julkaisemistilaisuudeksi, ja samalla puolue nimesi itsensä uudistusmieliseksi konservatiivipuolueeksi. Se on vähän sama asia kuin jos he olisivat ilmoittaneet keksineensä neliskulmaisen ympyrän.

Tällä vedätyksellä saattiin kuitenkin median huomio. Samaan aikaan sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti hallituspuolueiden jäsenten äänin olla antamatta lausuntoa julkisen talouden suunnitelmasta, josta puuttuvat kokonaan soteuudistuksen aiheuttamat lisärahoitustarpeet. Uudistus tulee vaatimaan vuonna 2020 vähintään miljardin euron lisäkustannukset ja sen jälkeen vielä enemmän, mutta valiokunta ei kuule asiantuntijoita eikä lausu asiasta mitään. Syynä on kiire saada lait nopeasti käsiteltyä ja hyväksyttyä. Ei ihme, että valiokunnan oppositiojäsenet pitävät menettelyä historiallisen härskinä.

Onhan se kieltämättä härskiä, kun vedetään huppu silmille ja kuvitellaan, että kun rahoitustarpeesta ei sanota mitään, niin sitä ei ole.

Samaan aikaan pääministeri Juha Sipilä pitää pääkaupunkiseudun yhteistä kielteistä sotelinjausta protestointina, joka ei vaikuta millään tavalla päätöksentekoon. Yhtä hyvin hän olisi voinut puhua kukistettavasta kapinasta, sillä niin itsevaltaista menettelyä koko sote- ja maakuntauudistuksen ajaminen on. Hallitus on kerta kaikkiaan päättänyt viedä uudistuksen maaliin piittamatta siitä, että se maali saattaa olla oma. Tehdään nyt tällainen laki ja katsotaan, mitä siitä seuraa, kuten hallituksen motto kuuluu.

Sipilän hallitus ei jääräpäisyydessään piittaa demokratian pelisäännöistä ja vakiintuneista menettelyistä. Tämä ei ole uutta hallitukselle, joka ei piittaa edes perustuslaista ennen kuin iskee siihen otsansa kipeästi. Sote- ja maakuntauudistusta ajetaan läpi puutteellisilla lakiesityksillä ilman kunnollisia laskelmia. Hallitus pesee omat kätensä etukäteen korostamalla jatkuvasti, että kaikki täytäntöönpano on tulevien maakuntien vastuulla. Ne saavat tehdä täsmälleen sitä, mitä valtio käskee niillä rahoilla, jotka valtio antaa. Kun raha loppuu heti alkuunsa, niin sitten seuraava hallitus saa selvittää sotkun.

Miten sitten sinisten uusi logo liittyy asiaan? Siten, että median huomio saatiin kiinnitettyä turhanpäiväiseen asiaan siksi aikaa, kun sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käytetiin demokratiaa kynnysmattona. Klovni kiinnittää yleisön huomion omaan pelleilyynsä, jotta pääesiintyjä voi tehdä silmänkääntötempun. Klovnin osa sopii hyvin puolueelle, jonka ainoa tehtävä on toimia hallituksen takuumiehenä.

Kaikki on kaupan.

 

 

 

 

Kommentit (60)
 1. Pitkäaikaistyötön
  17.5.2018, 08:47

  Cosa nostra -hallitus.

 2. Kimmo Paaso
  17.5.2018, 09:00

  En jaksa enää edes masentua. Tämä maa, tämä kansa, nämä johtajat: surkuhupaisa yhdistelmä, jolle tulee nauramaan koko maailma. Itse en jaksa kuin hymyillä surumielisesti. Tai ivallisesti, voisi joku tarkkasilmäinen todeta . . . 🤠

  1. Ideanikkari
   17.5.2018, 09:27

   Maailma nauraa mutta Suomen kansa itkee. Kauhealla kiireellä surkeaa jälkeä. Ja kauhealla kiireellä mukaan myös siihen Kanada-sopimukseen, joka hirttää meidät nykyisiin lakeihin 20 vuodeksi, tai jos muutamme niitä Suomelle ja ympäristöllemme paremmiksi mutta kaivosyhtiöille epäedullisemmiksi, mm. nämä suuret kaivosyhtiöt voivat haastaa Suomen oikeuteen ja vaatia jättikorvauksia. Eikö tuollaiseen mukaan meneminen lähentelisi jo valtiopetosta? Meillä on hallitus joka on absurdiudessaan vailla vertaa!

Kommentointi suljettu.