Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Klovni ja silmänkääntäjä

Eilen mediaa vedätettiin oikein kunnolla, kun siniset ilmoittivat kertovansa suuren uutisen. Se ”uutinen” osoittautui uuuden logon julkaisemistilaisuudeksi, ja samalla puolue nimesi itsensä uudistusmieliseksi konservatiivipuolueeksi. Se on vähän sama asia kuin jos he olisivat ilmoittaneet keksineensä neliskulmaisen ympyrän.

Tällä vedätyksellä saattiin kuitenkin median huomio. Samaan aikaan sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti hallituspuolueiden jäsenten äänin olla antamatta lausuntoa julkisen talouden suunnitelmasta, josta puuttuvat kokonaan soteuudistuksen aiheuttamat lisärahoitustarpeet. Uudistus tulee vaatimaan vuonna 2020 vähintään miljardin euron lisäkustannukset ja sen jälkeen vielä enemmän, mutta valiokunta ei kuule asiantuntijoita eikä lausu asiasta mitään. Syynä on kiire saada lait nopeasti käsiteltyä ja hyväksyttyä. Ei ihme, että valiokunnan oppositiojäsenet pitävät menettelyä historiallisen härskinä.

Onhan se kieltämättä härskiä, kun vedetään huppu silmille ja kuvitellaan, että kun rahoitustarpeesta ei sanota mitään, niin sitä ei ole.

Samaan aikaan pääministeri Juha Sipilä pitää pääkaupunkiseudun yhteistä kielteistä sotelinjausta protestointina, joka ei vaikuta millään tavalla päätöksentekoon. Yhtä hyvin hän olisi voinut puhua kukistettavasta kapinasta, sillä niin itsevaltaista menettelyä koko sote- ja maakuntauudistuksen ajaminen on. Hallitus on kerta kaikkiaan päättänyt viedä uudistuksen maaliin piittamatta siitä, että se maali saattaa olla oma. Tehdään nyt tällainen laki ja katsotaan, mitä siitä seuraa, kuten hallituksen motto kuuluu.

Sipilän hallitus ei jääräpäisyydessään piittaa demokratian pelisäännöistä ja vakiintuneista menettelyistä. Tämä ei ole uutta hallitukselle, joka ei piittaa edes perustuslaista ennen kuin iskee siihen otsansa kipeästi. Sote- ja maakuntauudistusta ajetaan läpi puutteellisilla lakiesityksillä ilman kunnollisia laskelmia. Hallitus pesee omat kätensä etukäteen korostamalla jatkuvasti, että kaikki täytäntöönpano on tulevien maakuntien vastuulla. Ne saavat tehdä täsmälleen sitä, mitä valtio käskee niillä rahoilla, jotka valtio antaa. Kun raha loppuu heti alkuunsa, niin sitten seuraava hallitus saa selvittää sotkun.

Miten sitten sinisten uusi logo liittyy asiaan? Siten, että median huomio saatiin kiinnitettyä turhanpäiväiseen asiaan siksi aikaa, kun sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käytetiin demokratiaa kynnysmattona. Klovni kiinnittää yleisön huomion omaan pelleilyynsä, jotta pääesiintyjä voi tehdä silmänkääntötempun. Klovnin osa sopii hyvin puolueelle, jonka ainoa tehtävä on toimia hallituksen takuumiehenä.

Kaikki on kaupan.

Kommentit (60)

 1. Pitkäaikaistyötön

  Cosa nostra -hallitus.

 2. Kimmo Paaso

  En jaksa enää edes masentua. Tämä maa, tämä kansa, nämä johtajat: surkuhupaisa yhdistelmä, jolle tulee nauramaan koko maailma. Itse en jaksa kuin hymyillä surumielisesti. Tai ivallisesti, voisi joku tarkkasilmäinen todeta . . . 🤠

  • Ideanikkari

   Maailma nauraa mutta Suomen kansa itkee. Kauhealla kiireellä surkeaa jälkeä. Ja kauhealla kiireellä mukaan myös siihen Kanada-sopimukseen, joka hirttää meidät nykyisiin lakeihin 20 vuodeksi, tai jos muutamme niitä Suomelle ja ympäristöllemme paremmiksi mutta kaivosyhtiöille epäedullisemmiksi, mm. nämä suuret kaivosyhtiöt voivat haastaa Suomen oikeuteen ja vaatia jättikorvauksia. Eikö tuollaiseen mukaan meneminen lähentelisi jo valtiopetosta? Meillä on hallitus joka on absurdiudessaan vailla vertaa!

 3. Xx

  Hallituksen meininki on ihan yhtenäinen linjalle mitä yritystoiminnassakin toteutetaan. Härskiä, kovaa ja häikäilemätöntä. Laillisuuden harmaalla katvealueella liikutaan. Eihän yhtäläisyys yritysmaailman johtamistyyliin ole ihmekään. Orkesterin johdossa kokoomus ja kepujen Sipilä.

  • vepa

   ”Hallitus on kerta kaikkiaan päättänyt viedä uudistuksen maaliin piittamatta siitä, että se maali saattaa olla oma. Tehdään nyt tällainen laki ja katsotaan, mitä siitä seuraa, kuten hallituksen motto kuuluu.”

   Tätä samaa toimintamallia tunnutaan noudetettavan eräässä toisessakin sotea läheltä liippaavassa lähes miljardiluokan julkisessa hankkeessa. Olisi tutkivilla journalisteilla töitä tässä maassa, mutta heidät kaikki on näemmä kastroitu tehokkaasti.

   • Antonio

    Pääministeri juha Orban sipilä …

 4. mark

  Tämä kes-kustan ja kokoomuksen lehmänkauppa, sote- ja maakunta ”uudistus”, olisi Suomen historian kallein lehmänkauppa (superlatiivit loppuvat), mutta kun rahamäärää säädellään, se ei sitä ole. Vain luvatut tavoitteet jäävät saavuttamatta. Niitä ei siis ole aikomustakaan toteuttaa.

  Tästä seuraa, että ihmisiä tulee kuolemaan ravinnon ja hoidon puutteeseen, koska ei ole ”rahaa”. Siis rahaa, jota voidaan luoda rajattomasti tietokoneella, ja on melkein rajattomasti luotukin, mutta reaalitalouteen sitä ei vaan riitä. Tässäkin ”uudistuksessa” rahaa on riittänyt vain hallintoon. Se on niellyt jo sen verran paljon ”rahaa”, että tuskin sitä muihin ”uudistuksiin” riittääkään. Riittää kun on saatu virat ja toimet, kansasta viis.

  Uuslipilaarien kumipäiden ideologisia valintoja, jonka seurauksia eivät pysty edes kuvittelemaaan. Eihän tällaisia pitäisi koskaan olla valtion lainsäädäntötyössä. Ensin tehdään ja sitten säädetään lait, jos säädetään. Perse edellä puuhun on menty koko Sipilän hallituksen aikana. Mahtaako olla ensimmäinen kerta Suomen historiassa?

 5. Johanna

  Mielenkiintoista nähdä jossain vaiheessa mitä näille ässäläisille on luvattu tästä savuverhona toimimisesta…
  Sama tuli mieleen, kun seurailin S.Koskeen liittyvää mediamylläkkää, että mitähän kulisseissa _nyt_ tapahtuu. Aina kun media alkaa rummuttaa täysillä jostain yksityiskohdasta, pitäisi muistaa kurkistaa verhon taakse.

 6. Jukka Laine

  Ihmisillä riittää tulevaisuudenuskoa, kun muistuttaa itseään siitä että tämä hallitus ei istu enää vuottakaan missään tapauksessa.

  Toinen juttu on taas se, että seuraavakin hallitus on kokoomuksen vietävissä. Nykyinenkin on, vaikkei Kokoomus ole edes suurin puolue. Demarit ja vihreät saadaan helposti tukemaan Kokoomusta.

 7. Antonio

  Kääntötakkimainos
  on loistava!

 8. Heli Heikkinen

  Äss-market. Kaikki kaupan.

 9. Rowanberry

  Muistuttaa niin tuo ässälogo taannoista hakaristiä…

  • Ulla Vehaluoto

   Kaksi ässäähän siinä on, SS, kuten Sipilän-Suomelle sopii.

 10. HTK

  Miksi mediaa vedätettiin niin helposti? Valtamedialta puuttuu kriittisyys. Kriittisyydellä en tarkoita pelkästään kielteistä suhtautumista, vaan harkittua monipuolista pohdiskelevaa perehtymistä. Uuninpankkopojalla sitä on.

  Mitä Siniset-puolueeseen tulee, niin todellinen paljastus olisi ollut se, että puolue tullee asettumaan seuraavissa vaaleissa kaikissa vaalipiireissä ja maakunnissa yhteiseen vaaliliittoon kokoomuksen kanssa. Niin lähellä kokoomukselaista aatesuuntaa on sinisten linja. Tavoittelemansa 5 %:n kannatusosuus voi tulla ainoastaan kokoomuksen kanssa vaaliliitossa olemalla ja saada siten ääniä kokoomuksen kannattajilta. Puolue on vain näennäisvaihtoehto kokoomukselle. Kokoomukselle on tärkeä saada sinistenkin vähäinen ääniosuus kamppailtaessa suurimman puolueen asemasta.

  Nykyhallituksessa sinisten ainoa, julkilausumaton tavoite, on varmistaa puolueen ministereiden vaalien jälkeiset hyväpalkkaiset palkintovirat. Sosiaalipolitiikan opiskelija Hanna Mäntylä jo ”pätevöitettiin” ministerinä kansainväliseen EU:n tohtoritasoa edellyttävään erityisasiantuntijan virkaan. Timo Soini ei ollut osoittanut silloisen toiseksi suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtajana eikä hänen puolueensa minkäänlaista kiinnostusta talous- ja sosiaalipolitiikkaan, kieltäytymällä tarjolla olleesta valtiovarainministerin paikasta. Sen sijaan hän vaati ja sai ulkoministerin salkun, jotta sen vuoksi ”pätevöityisi” suurlähettilään palkintovirkaan. Aikanaan tulee paljastumaan hallituspuolueiden salainen sopimus persuministereiden palkitsemisesta.

 11. Jaakko Lautaoja

  Kepulaiset haukkua rätkyttävät tulevalla kaudella toimimatonta terveydenhuoltoa ja sepä onkin vaihtunut seuraavan hallituksen syyksi, ettei mikään toimi, eikä rahaa riitä. Tavan takaa kuvailevat köyhien ihmisten kurjuutta kysyen, miksi ei hallitus anna heille mitään.
  Kun Lipposen hallitus aikanaan keksi siirtää terveydenhoitomenot valtiolta kunnille, eikä kuntien olkapäät riitäkään, miksi ei vain siirrettäisi takaisin? Miksi pitää keksiä uusi organisaatio väliin? Sen kun joku kertoisi.

 12. Tubettaja

  Se että, sote-uudistusta ei tue edes hallituspuolueiden omat kuntapolitiikot, kertoo kaiken olennaisen uudistuksesta. Siitäkin huolimatta sitä viedä eteenpäin jääräpäisesti. Tavallinen kansa laitetaan kärsimään, kun miljardien operaatio puhallus on käynnissä, jota terveysjätit ovat valmistelleet huolella jo vuosia. Keskustalle ja Kokoomukselle polittinen lehmän-Brothers kauppa tuo mitä ne haluaa ja se on riittävä syy ajaa näin älytöntä terveydehuollon uudistusta.

  Sote-ja maakuntauudistuksen kaatuminen olisi maan hallitukselle arvovaltatappio, ja sitä Sipilän hallituksen ministerien itsetunto ei kestä. Saatte nähdä että, opposiosta huutelee jompikumpi lehmän-Brothers kauppakumppani seuraavien vaalien jälkeen pehmoisia, kun seuraava hallitus yrittää korjata terveyshurrikaanin jäljiltä tuhon aiheuttamia vahinkoja.

 13. Tapio Tuomisto

  Voinko käyttää sinimustien uutta logoa kääntyvän sarkatakkini käsivarsinauhana reserviläisten sotaharjoituksissa?

  ..kysyy nimimerkki epätietoinen uuvatti

 14. HTK

  Pääministeri Juha Sipilä ei ole ainoastaan jääräpäinen, vaan häikäilemätön kaiken julkisin verovaroin tuotettujen palvelujen ja toimintojen yksityistäjä ja kaupallistaja. Se näkyy hänen kaikissa toiminnoissaan. Sote-uudistuksen koplaaminen maakuntauudistukseen on vain sumuverho, jolla huijataan kepun maaseudulla asuvat kannattajat heille epäedullisiin ratkaisuihin. Maakuntauudistus ei turvaa millään lailla maaseudun lähipalveluja, vaan päinvastoin keskittää niitä. Maakunnat eivät olisi edes itsenäisiä päätöksentekoelimiä, koska niille ei anneta edes verotusoikeutta, joita kunnilla ja valtiokirkkojen seurakunnilla on. Sipilän hallituksen tahtomalla tavalla maakuntauudistus on ovela keino yksityistää ja kaupallistaa julkisia toimintoja kansanvaltaisen valvonnan ulottumattomiin ja liikesalaisuuksien suojaan.

  Pääomasijoittaja Juha Sipilä on itseasiassa salakokoomuslainen. Hänen ajamansa politiikka ei mitenkään olennaisesti eroa kokoomuksen politiikasta. Hän on onnistunut kaappaamaan liikemieskavereidensa avulla ja uskonnollisia tunteita hyväksikäyttäen sekä ennenaikaisten eduskuntavaalien uhalla koko keskustapuolueen kovan kapitalisten oikeistopolitiikkansa tueksi. On surullista, millaiseksi on mennyt keskustapuolueen tila. Suomen Keskusta ei enää ole keskustalainen puolue, vaan silkka uusliberalistinen oikeistopuolue. Sipiläläisyys on aivan muuta kuin köyhän asiaa ajamaan perustettu alkiolainen puolue tai yhteiskunnan eri eturyhmiä tasoitteleva kekkoslaisuus.

  • Ulla Vehaluoto

   Sipilä julisti Suomen yritykseksi OySuomiAb, jonka itsevaltainen toimitusjohtaja hän on.

   On yhdentekevää, minkä puolueen nimissä valtakunnanjohtaja pääsee valtaan, pääasiahan on vain päästä valtaan, omistamaan ja ottamaan sen, minkä vain pystyy ja kykenee.

   Siinä menee maa ja kansa Sipilän taskuun. Kun kaikki on myytävänä, muiden ihmisten henki ja elämä, vapaus, moraali, ihmisoikeudet, perusoikeudet ja totuus.

   Mammonan palvonta on sellaista.

 15. Sauli

  No mutta hakarististään ne natsitkin tunnetaan. Logo on tärkeä osa puolueen identtiteettiä, eikä Sinisten boco loco ole yhtään hassumpi.

  Sinisten rämpimistä on inhoihanaa seurata. Ei sinisten tarvitse olla huolissaan tulevaisuudestaan, sitä kun ei yksinkertaisesti ole. Sillä tosin ei ole merkitystä koska vahinko on jo tapahtunut, kuinka iso, sen saa tutkijat selvittää.

 16. mark

  Sanomalehtien liiton julkaisu. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
  https://www.sanomalehdet.fi/ajankohtaista/uutiset/sananvapauden-p%C3%A4iv%C3%A4%C3%A4-vietet%C3%A4%C3%A4n-3-toukokuuta

  ”Siniset” olisivat voineen pitää alkuperäisen nimensä ”Uusi vaihtoehto” eli uuvatti. Kuvaa paremmin heidän tekemistään.

 17. Marjatta

  Kiitos Saku tänkin päivänä selvitystyöstä!
  Kaunis kevät pitää mielen virkeänä järkyttävästä hallituksesta huolimatta. Tänään aktiivimallin leikkuri kokonaisuudessaan pomppasi silmille ja tilille!
  V-tuttaa yhtäpäljon kun kirpparinpitäjä, joka pöydän vuokran päälle ottaa vielä 5 o/o myynnistä.

 18. Virtalan vaari

  Kuka tai mikä taho rahoittaa tätä sinisten brändäystä? Puoluetuki menee Halla-ahon Persuille ja Soininja Vistbakan takana olevat säärtiörahat ei saisi valua uudelle ryhmälle, vai kuinta on Patentti ja Rekisterihallitus. Taho joka reagoi vasta suuren julkisuusmyllytyksen jälkeen (kuten Bensow säätiön, Nuorisosäätiön väärinkäytökse jne.) säätiölain vastaisiin toimiin. Nyt tutkivat toimittajat asialle!

 19. Raili Sergejeff

  Tämä Sinisten logo- ja SusannaKoski-keissit veivät kansan huomion miljardijutusta.

  Voi varmaan sanoa, että tämä Sinisen tulevaisuuden ”suuri uutinen” on härskein puhallus, mitä meillä on nähty poliitiikan kentässä ja hallituksessa, tai ainakin yksi suurimmista.

  En muista yhtään aikaisempaa tämän luokan juttua. Mediakin lähti halukkaasti mukaan siihen, menin minäkin lankaan ja tuhannet muut. Laitoin oikein hälytyksen puhelimeen, etten vain missaa suoraa lähetystä!

  En tiedä oliko tämä hyvää mainosta sinisille vai ei, mutta minun mielessäni he ainakin putosivat vieläkin syvemmälle arvostusasteikossani tämän takia, arvostukseni heitä kohtaan ei kyllä ollut hääppönen tätä ennenkään.

  Toivottavasti nämä klovnit eivät ole enää mukana seuraavien vaalien jälkeen.

 20. Sulle, mulle

  Sote tulee, jos hallitus ei kaadu. Näin on veljille luvattu. Siinä ei demokratiat paljon paina.

 21. Jjp

  Eduskunnan napinpainajat suurennuslasin alle. Ilman heidän enemmistöään nämä sikailut eivät menisi läpi.
  Ja nimet muistiin sellaiseen listaan, ettei vastuu häivy ikinä. Siinä todellinen ’henkilörekisteri’.

 22. Turo Mustakallio

  Logo tuo mieleen epäonnistuneen vesimyllyn.
  Tuli vesi kummasta suunnasta tahansa, niin mylly kuitenkin pysähtyy.

  • M.M.X.X.

   Miksi helkutissa demarit äänesti cetan puolesta? KÄSITTÄMÄTÖNTÄ

  • Pitkäaikaistyötön

   Ei voi olla totta!

   • Pitkäaikaistyötön

    ”Suomen eduskunta on päätöksellään myynyt Suomen luonnonvarat globaaleille suuryrityksille ja mahdollistanut niille työehtojen polkemisen. Työntekijöille tärkeät työehdot on saavutettu taistelulla ja tämä työ tehtiin nyt tyhjäksi. Suomen vuosisatainen historia siirtomaana toistaa itseään”, Attacin puheenjohtaja Eva-Liisa Raekallio toteaa.

    http://www.vapaakauppa.fi/kansalaisjarjestot-pettyneita-eduskunnan-ceta-paatokseen/

    • Illu

     En juuri seuraa Yleä, mutta ainakaan Hesari ei kirjoittanut ceta-sopimuksen hyväksymisestä mitään. Luin asiasta täältä, kiitos informaatiosta. ”Suomen vuosisatainen historia siirtomaana toistaa itseään”.

     Toinen juttu: kun pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa rakennettiin Suomeen 1960-luvulla, universaaleja, kaikille kuuluvia etuisuuksia ajoivat silloiset maalaisliitto ja skdl. Demarit ajoivat vastikkeellista, työsuhteeseen sidottua sosiaaliturvaa, joka on sittemmin toteutunut työterveyshuollon muodossa. Hyvinvointivaltio katsotaan kuitenkin Suomessa usein nimenomaan demarien saavutukseksi. Tämä johtuu osin siitä että Ruotsissa demarit kansankotiaatteen nimissä kannattivat vasemmistolaisempaa politiikkaa ja universaalietuisuuksia. Tällaista tulkintaa on tehty Erkka Railon ja Ville Laamasen toimittamassa kirjassa Suomi muuttuvassa maailmassa. Valitettavasti en muista kirjoittajan nimeä.

     • Pitkäaikaistyötön

      Vai ei Hesarikaan vaivautunut uutisoimaan.

      Mielenkiintoisia kirjoitit, kiitos. Enpä tiennyt tuota historiaa. Minäkin kun olen pitänyt hyvinvointivaltiota demareiden saavutuksena ja juurikin Ruotsin demareiden maineen pohjalta.

      Tämä CETA-uutinen vetäisi täysin maton jalkojeni alta kahdesta syystä. Ensinnäkin itse CETAn vuoksi ja toiseksi demareiden äänestyskäyttäytymisen vuoksi. En kerta kaikkiaan VOI ymmärtää. Minulla meni nyt hetkeksi maailmankuva ihan sirpaleiksi.

     • sakutimonen

      Kyllä demarita ovat olleet tekemässä hyvinvointivaltiota ihan eturintamassa. Ensimmäistä kertaa kuulen sellaista tulkintaa, että eivät olisi olleet.

      • Illu

       En tarkoita, että demarit eivät olisi olleet hyvinvointiyhteiskuntaa keskeisesti rakentamassa, mutta Railon ja Laamasen kirjassa ollut tulkinta painottaa, että Suomessa politiikan kenttä oli perinteisesti jakautunut maaseutuväestön ja kaupunkilaisten palkansaajien välillä. Demarit ajoivat Suomessa ensisijaisesti kaupunkien työssäkäyvän väestön asiaa kun taas Ruotsissa demarit olivat enemmän yleispuolue, jota kannattivat niin maalaiset kuin kaupunkilaiset.

       Tämä tulkinta taisi olla Jyrki Smolanderin artikkelissa ”Suomalaiseen hyvinvointivaltion poliittinen historia”.

      • Pitkäaikaistyötön

       Hyvinvointivaltion rakentamisen suhteen demarit ovat varmasti toimineet sekä hyvin että joskus huonomminkin (tässä kohtaa Lipposen kasvot välähtivät verkkokalvolleni). Kiistatonta tänään on kuitenkin se, että demarit liki rikkoutumattomana rintamana (kolme heistä oli poissa) äänestivät CETAn puolesta ja minun ymmärrykseni ei nyt kerta kaikkiaan kierry tuon totuuden ympärille. Huutelen vain, että miksi, miksi, miksi…?

       • Illu

        Suomessa satsataan tällä hetkellä suuria odotuksia kaivosteollisuuteen vaikka siitäkään ei julkisuudessa juuri keskustella. Löytyisikö vastausta tästä suunnasta ja siitä että demarit valmistautuu hallitusvastuuseen (kokoomuksen kanssa). Tai sitten nämä cetan ratifioinnit on päätetty siellä kuuluisassa ”jossain”?

       • Hilma

        No nyt ei voi enää edes demareita äänestää

  • mark

   Eipä tarvitse äänestää sitten demareitakaan. Siellä on porukkaa jotka kuuluvat kokoomuksen oikeistosiipeen, mutta eivät älyä loikata. Siksi ei demarit saa vedettyä hajurakoa kokkareihin edes oppositiossa. Junger ja Vartiainen ovat vasta lähteneet. Meikälle ei tahdo puoluetta löytyä, olen sen verran patriootti.

 23. Arska

  Kun lähes kaikki ovat nykyisenlaista kyhäelmä SOTE:a vastaan ja jopa hallituspuolueiden oma väkikin sitä soimaa niin miksi ihmeessä tätä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, kuka oikeasti tätä maata johtaa?

  Nyt siis rikotaan nykyinen toimivakin osa systeemistä ja tilalle tulee toimimaton,tehoton ja ”mikä yllätys” yrityksille erittäin kannattava järjestelmä missä kaikki muut kärsivät, siis ihmiset kärsivät entistäkin enemmin ja tämän järjestelmän pitäisi oikeasti olla idioottivarma kun puhutaan kansanterveydestä, sitä se onkin siis pelkkä idiootti rahastusautomaatti missä kansalaiset eivät saa mitään lisäarvoa vaan päinvastoin kaikki hajotettaan osiin ja lisätään byrokratiaa sekä kaikki kallistuu amerikan malliin…no nyt se tuli sanottua Amerikan malliin eli täällä lähes kaikki asiat viedään samaan suuntaan vaikka olemme Pohjoismainen valtio mutta kuoileva sellainen juurikin rikkaiden ahneuden ja veropakolaisuuden takia…muistakaa että tämä tehdään täysin tahallaan ja ihmisten tappioksi ja mikä tärkeintä ainoastaan rikkaiden hyödyksi.

  • Pekka Järvi

   Onhan Kokoomus ja EK rummuttanut jo ainakin -90 luvulta lähtien, että Suomella ei enää ole varaa ylläpitää hyvinvointivaltiota. Nyt, kun vihdoin on hallitus, jossa ei ole enää pidäkkeitä toteuttaa oikeiston unelmaa, niin homma pusketaan läpi mahdollisimman nopeasti. Kaikkea oikeisto ei vieläkään saa läpi, mutta se tulee jatkamaan kesken jäänyttä agendaansa myöhemmin. Yövartijavaltio, siinä se unelma on.

  • Ulla Vehaluoto

   Taloudellinen valta keskittyy yhä enemmän suuryrityksille. Vuonna 2016 sadan rikkaimman taloustoimijan joukossa oli enää 31 valtiota, 69 oli suuryrityksiä. Kymmenen suurinta suuryritystä omistaa enemmän kuin suurin osa maailman valtioista yhteensä.

   Yritysten tarkoituksena on tehdä voittoa omistajilleen. Se onnistuu parhaiten, kun yrityksen menoja karsitaan, siis säästetään esimerkiksi työvoimakustannuksissa ja veronmaksussa, ei piitata ympäristösäännöistä ja muista vapaan bisneksen toimintaa rajoittavista laeista. Kun yritykset ottavat valtion johtoonsa, tai kun valtio muutetaan yrittäjien asialla olevaksi yritykseksi kuten Sipilä-Suomesssa, yritys muuttuu poliittiseksi toimijaksi ja pystyy muuttamaan lait mieleisekseen. Kaikki valta yrityksille!

   Entä ihmiset? Mikä on ihmiselämän tarkoitus? Se on tietenkin tuottaa rahaa yritykselle. Ei ole muuta tarkoitusta, silloin kun valta on annettu yrityksille. Mutta kenenkä vanhemmat sitä ajatellen ryhtyivät lapsentekoon?

   Kun valtiosta on tehty yritys, se on siirretty yksityisomistukseen. Niinpä OySuomiAb:ssä sen rajojen sisäpuolella olevat resurssit, siis luonto ja ihmiset, kuuluvat yrityksen omaisuuteen, ja yritys saa omaisuudellaan tehdä mitä tahtoo, varsinkin jos ei mikään laki tai muu voima sitä kiellä ja estä.

   Ja kukapa sitä estäisikään.

   OySuomiAb:n orjat, ent. työvoima, ent. kansalaiset, on alistettu tuotannon palvelukseen, ja tuotannon tarkoituksena on tuottaa voittoa (rahaa) yrityksen omistajille.

   No kuka sen valtioyrityksen sitten omistaa?

   Eihän sitä tiedetä. Näistä suuryrityksistä tiedetään se, että niiden omistajakunta osaa olla mahdollisimman kasvottomia ja nimettömiä toimijoita. Se on heille turvallisempi niin. Palkolliset ovat sitä varten, että he tekevät työt ja hoitavat komennon ja julkisivun. OySuomiAb:n ylipääjohtaja on J. Sipilä Ketkut-puolueesta. Kun kaikki valta on yrityksillä ja yritys on ainoa sallittu elämänmuoto, myös ihmisyksilöt ovat yrityksiä, tuotantolaitoksia. Heidän tehtävänsä on tuottaa lisäarvoa. Lisäarvo tarkoittaa yrityksen saamaa voittoa. Voiton maksimointi on elämän tarkoitus.

   Ja elämä itsessään on tietenkin tässä katsannossa kilpailua, ja koska elämä on kilpailua, siinä pienet jäävät jalkoihin ja nopeimmat syövät hitaat.

   Etkö menestynyt kilpailussa? Se on oma syysi. Mitäs synnyit. Mitäs läksit. Mitäs et juossut kovempaa. Mitäs olet tuon ikäinen. Mitäs olet sairas. Mitäs olet vääränlainen tuotantoväline. Kaikkihan on vain itsestä kiinni! Kaikki pystyvät tuottamaan lisäarvoa, ja jos eivät pysty, no ei voi auttaa.

   ”Kuka tätä maata oikeasti johtaa?”

   Sanoisin että itse perkele.

   • Pitkäaikaistyötön

    Bravo! Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän ja suomut tippuvat silmiltä, mikäli ne edelleen näköä haittaavat.

   • Niilo

    Aivan loistava kirjoitus ja kylmäävän realistinen kuvaus, jonka pitäisi olla dystopiaa, mutta on valitettavasti jo todellisuutta.

    Maan johdossa on itse Perkele, Antikristus ja lauma demoneita.

   • Esa J.

    Kiitos Ulla kommentista.

    Minä jo erehdyin luulemaan, että elämän tarkoitus on ongelmien ratkaisu ja rakkaus…

   • Arska

    Olet asian ytimessä ja tuo oli hyvä tulokulma siihen olennaiseen kysymykseen että mistä tässä elämässä oikeastaan on kysymys?

    Sitä ei edes Sipilä ole ymmärtänyt tai hallituksen väki…kaikki teennäinen teeskentely työttömyyden syiden ympärillä on todella kuvottavaa ja vastenmielistä populismia missä henkilöä syytetään omasta työttömyystilanteestaan mutta yritykset saavat tehdä mitä haluavat ja elää täysin pellossa.

    Jos ihminen käyttäytyisi kuten moni yritys tänään käyttäytyy niin tämä kyseinen ihminen olisi suljetulla osastolla pakkopaidassa välittömästi, joten psykopaattinen ja narsistinen yritysmaailma on täysin vieras ympäristö ihmiselle jossa ei ole inhimillisyyttä eikä moraalia, juuri nämä seikat Suomessa saavat ihmiset sairastumaan henkisesti tai saavat kiusaamaan muita työntekijöitä työpaikoilla.

    Kun ihmisten työpanoksella on nyt siis alettu tekemään bisnestä (vuokrafirmat) niin on ylitetty raja missä työntekemisen mielekkyys ja hyöty työntekijälle alkaa olemaan jo kannattamatonta toimintaa, siinä ei elintaso nouse ja ihminen ns. seisoo paikallaan vaikka kävisi töissä, nollatuntissopimus pitää siitä huolen ettei tulevaisuutta ole, on vain köyhyys mikä syvenee ja siitä päästäänkin aasinsillan kautta Amerikan töissä käyviin köyhiin eli tämä on Suomen versio köyhyyden maksimoinnista johon kuuluvat lisäksi pikavipit tai pienlainat millä nimellä ne nyt tänä päivänä sitten kulkevatkin.

    Mutta kaikesta tästä koostuu köyhyys pähkinänkuoressa… Vuokrafirman pätkätyöt mitkä johtavat ylivelkaantumiseen ja siitä köyhyysloukkuun mistä ei nousta enää millään jaloilleen ja tulevaisuus on menetetty sekä usko huomiseen.

    Raha on perkeleen keksintö ja ihmiset tekevät mitä tahansa kunhan perkeleen rahaa saavat keinoista välittämättä.

 24. Marko Saarela

  Vinkki Sipilän hallitukselle: Ampukaa kaikki, jotka vastustaa! Ainut asia, mitä teidän mafia ole vielä tehny. (toivottavasti)

 25. Sanna kuutamolla

  Suomen media on kaukana puolueettomasta, välillä se onnistuu toki näyttäytymään sellaisena. Ei ole sattumaa että aina ennen jotain hallituksen vilunkipeliä media on nostanut jonkinlaisen uutisen, joka on saanut kansan jo etukäteen hermostumaan johonkin asiaan /kansanryhmään, sanottakoon tätä vaikka propagandaksi, vaikka eihän se sivistysvaltiossa mahdollista voi olla. Tulee mieleen se kun yhtäkkiä lööpeissä kerrottiin kahdesta elämäntapatyöttömästä hyvissä ajoin, mistään aktiivimallista ei ollut tietoakaan siinä vaiheessa. Vasta kun aikaa oli kulunut ja saatu vastakkainasettelu tehtyä, alettiin hommiin. Hallitus ei tuolloin vaan osannut yhtään arvata, että kaikki ei menisikään niin smoothisti. Ei se mitään, aktiivimallin väärin ”ymmärtäminen” jatkuvasti uutisesta toiseen toimittajalta seuraavalle.. Hmm. I don’t buy it. Aina ennen seuraavaa puhallusta tulee sopivasti uusi myrsky vesilasissa on se sitten siniset, alkoholilaki, susanna koski, vartiainen, huhtasaari, mikä tahansa kunhan se vaan vie huomion toisaalle. Ei siellä mediassa kaikkia hämätä, taitaa olla niin päin että median tahtipuikko kuuluu tietyille piireille joiden tekemisiä ja taustoja pitäisi oikeasti tuoda julki. Mitä median kulisseissa tapahtuu, kuka omistaa mitä, kenen lauluja lauletaan jne, sitähän on joku uskalias yrittänyt kertoakin, mitä lie hänenkään uralleen tapahtunut.

 26. Jyrki


  Onhan se kieltämättä härskiä, kun vedetään huppu silmille ja kuvitellaan, että kun rahoitustarpeesta ei sanota mitään, niin sitä ei ole.

  Eikö tässä hiljattain joku kansanedustaja Koskinen tai jotain kertonut, että jos työtön pystyy puhumaan niin on työkuntoinen. Herääkin kysymys onko hallitus työkuntoinen, kun ei pysty/halua vastata yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten rahoituksesta?

 27. antonio

  sipilä Kehitysriihipuheessaan 17.4.18 mm:

  ”… Teimme mitä lupasimme, laittaa Suomen talouden kuntoon ja lopettaa velaksi elämisen. Yhtenäisyys on ollut suomalaisen yhteiskunnan vahvuus. Keskustalle on tärkeää, että suomalaiset voivat jatkossakin tuntea olevansa samassa veneessä, tasavertaisina yhteiskunnan jäseninä. Siksi tämä riihi oli meille sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja työllisyyden riihi… ”

  … niin että mitä täällä vänistään?! Kaikkihan on hyvin, kun pääministeri niin sanoo … samassa veneessä soudetaan ja kai samaan suuntaan ?
  😉

  • Lea Bäckman

   Soudetaan, soudetaan… mutta veneestä on sipipää vienyt tapin! Nyt uppoaa Suomi-laiva eikä kukaan sano mitään, heeheehheh!

 28. Siru Pola

  SS Viking Divisioonasta jäi Sinisille vain yksi ässä ja sitäkin piti hieman loiventaa.

  Mutta äsken kuuluttivat radiossa, että ei niitä soten säästöjä taida suunnitellusti syntyäkään, kun yksityisellä puolella se vähäinenkin kilpailu vähenee Terveystalon ja Attendon kaupan myötä.

  Terveystalo kun taitaa jakaa markkinat herrasmiessopimuksella muiden jättifirmojen kanssa. Mitäpäs sitä kilpailemaan, kun on parempi kerätä rahat ihan vaan ilman kilpailua.

 29. Rintsu

  Hallituksessa siis istuu sinne takakontin kautta päässyt puolue jolta on kestänyt vuosi niinkin vaativiin asioihin kuin keksiä puolueelle nimi ja nyt poliittinen aatesuunta ja jopa logo. Pitäisikö taputtaa käsiään?

  Jos näinkin vaativiin asioihin (graafikoiden työtä mitenkään väheksymättä) menee vuosi, niin kyllähän yksinkertaiset asiat kuten sote ja maakuntahallinto ehditään käsitellä vaikka viikossa. Maakuntavaalit on sitten pikkuisen harmillinen juttu koska tässä on jo kiire ehdokaslistojen asettelussa ja vaalimainosten painamisessa. Niin ja ilmoitukset äänioikeudesta vaaleissa joita ei ole vielä edes olemassa pitäisi pikkuhiljaa saada jo postiin.
  Ja kuinkas se sote-keskusten logo? Sen suunnittelussa menee kokemusperäisesti vuosi joten sillä alkaa olla jo kiire. Ja kai jokainen maakuntakin tulee tarvitsemaan oman logonsa, joten kyllä tässä tärkeitä ja kiireellisiä asioita riittää pähkäiltäväksi.

  Elämme Lassin ja Leevin sarjakuvamaailmassa, jossa poika lelutiikerinsä kanssa istuu puumajassa keksien yhdistykselleen nimeä ja päätyy ”Hyi inhottavat tytöt” (suomessa hyi inhottavat työttömät) ja jakavat toisilleen arvonimiä kuten ylipäädiktaattori ja ylipuheenjohtaja. Hädän hetkellä apuun tulee Ällistysmies. Hänellä on myös näppärä kloonikone (suomessa klovnikone) jonka avulla hän voi äidille aina sanoa, että ”en se minä ollut vaan Lassi nro 7”. Sitten vaan heittämään naapurin Susannaa lumipallolla päähän.

  Meillä siis istuu hallituksessa puolue joka ei ole koskaan saanut ainuttakaan ääntä ja jonka suurin ja toistaiseksi ainoa saavutus on keksiä itselleen nimi ja logo. Tämmöisen hallituksen turvin sitten ollaan kiireellisenä mullistamassa suomen sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja hallintorakennetta. Ällistysmiehiä tosiaan.

 30. Eino

  Kansalaisten terveys- sekä muiden palveluiden yhdenvertainen saatavuus, veronmaksajien valtio-omaisuus ja avoin demokratia (edellisestä viimeisimpänä muistutuksena härseimmistäkin härskein päätös olla antamatta lausuntoa julkisen talouden suunnitelmasta) ovat nähtävästi pelkkää ilmaa, kun Orpolla, Sipilällä ja Terholla on kiire saada pedattua yritysjäteille miljardimarkkinat valmiiksi ennen seuraavia eduskuntavaaleja.
  Mielenkiintoista olisi nähdä lista esim Terveystalon omistuksista, mutta lieneekö se jo hallintarekisterillä kryptattu?

 31. Tätä mieltä

  Ei pidä väheksyä Sinisten logo-julkistusta. Plagiointi kun on Soinin perua jo Perussuomalaisten ajoilta, jolloin he omivat lieksalaisen Pekka S:n itselleen suunnitellun logon. Oikeuttakin kävivät, vaan Pekka hävisi ja Soini hykerteli hieroen karvaisia käsiään. Uutisen väärtihän se on.

  Tulee niin elävästi mieleen eräs pohjoinen maakunta ja sen eräs kaupunki, jonka johtavat virkamiehet ovat niin köyhiä että ideat pitää varastaa muiden maakunnan kuntien toimijoilta. Niin stalinistista, että.

  Sitten ne uudistukset kun maakuntavaltuustoissa istuu tyhjää kolisevat kansanedustajat ja keko-porvarit. Luoja meitä auttakoon.

 32. AMK

  Nyt kun tapetilla on tämä:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005683443.html
  Ja kun siihen lisätään vielä tämä:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005443327.html
  Verrataanpa niitä työttömien kulukorvauksiin-9 euroa päivässä ja ruhtinaallinen työttömyyskorvaus 32,40 e/pv
  aktiivimallilla alennettuna 30,89e/pv (sitä kerkee tehdä 3 kuukautta ennenkuin ”palkankorotus” tulee 1,51 euroa)+ palkaton työ mistä pitäisi maksaa oikeaa palkkaa mutta kuntouttava työtoiminta mahdollistaa työnteon työttömyyskorvauksella…työkokeilu…suomi nousee …halpatyövoima on keksitty..herroille lisää rahaa

 33. kolmekasi

  Kiitos sippilä, taitaapa seuraavissa vaaleissa ääneni mennä vasemmistoliitolle!

  • kolmekasi

   Ja se olisi elämäni ensimmäinen kerta!

Kommentoi »

Comments are closed