Puhdasoppisuuden virasto

Maahanmuuttovirasto Migri näyttää toimivan ikään kuin mitkään lait eivät sitä koskisi. Se lähetti viime perjantaina vastaanottokeskuksille viestin, jonka mukaan se aikoo ruveta kuulemaan kristinuskoon kääntyneiden turvapaikanhakijoiden lapsia, myös alle 12-vuotiaita.

Kuva: Migrileaks

Migri perustelee toimintaansa lapsen uskonnonvapaudella, mutta unohtaa muutamia perusasiota. Perustuslain mukaan Suomessa on uskonnonvapaus, josta säädetään tarkemmin uskonnonvapauslaissa. Sen mukaan lapsen uskonnosta päättävät vain hänen huoltajansa. 15 vuotta täyttänyt päättää siitä itse huoltajiensa suostumuksella. Mirgi ylittää toimivaltansa, sillä se ei ole uskonnonvapauden valvoja eikä lastensuojeluviranomainen.

Meillä ei ylipäätään ole sellaista viranomaista, joka valvoisi kenenkään henkilökohtaisia uskonasioita. Migri on kuitenkin ottanut itselleen tällaisen roolin. Syynä on joidenkin turvapaikanhakijoiden kääntyminen kristinuskoon, ja Migri epäilee lähtökohtaisesti jokaisen käännynnäisen motiiveja vilpillisiksi. Kun ruvetaan tenttaamaan lapsilta heidän käsityksiään vanhempiensa uskonnosta, niin ollaan kalastelemassa tosi sameilla vesillä. Yritetäänkö nyt lasten uskonnonvapauden turvaamisen varjolla saada lapset kavaltamaan vanhempansa kerettiläisyydestä?

Tiedättekö te muuten mitä eroa on ehtoollisen asettamisella Matteuksen ja Markuksen evankeliumissa? Minä en tiedä, vaikka kuulun evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja olen kauan sitten käynyt rippikoulun. Tällaisia asioita Migri kuitenkin kyselee kristinuskoon kääntyneiltä turvapaikanhakijoilta saadakseen heidät kiikkiin epäaidosta uskosta. Voisi kuvitella, että Migri olisi enemmän kiinnostunut vaikkapa kristinuskoon kääntyneiden palautettavien turvallisuudesta kotimaassaan juuri uuden uskonnon takia, mutta nähtävästi palauttaminen millä tahansa syyllä on tärkeämpää kuin palautettavien turvallisuus.

Mutta palataanpa vielä tuohon lasten kuulemiseen uskonasioista (ei kuulustelemiseen, kuten Migrileaks virheellisesti kertoo). Siihen luulisi olevan aika paljonkin sanottavaa vaikkapa Eduskunnan oikeusasiamiehellä, lapsiasiavaltuutetulla, sosiaaliviranomaisilla, evankelis-luterilaisella kirkolla, ortodoksisella kirkkokunnalla ja kaikilla rekisteröidyillä uskonnollisilla yhdyskunnilla.

Ei meillä inkvisitiota kaivata.

 

 

puheenaiheet yhteiskunta
Kommentit (82)
 1. Seppo Laitinen
  21.5.2018, 08:38

  Tällai toimii maailman onnellisimman kansan valvontaviranomainen. Taidetaan kuitenkin elää sarvikuonojen maassa.

 2. Markku Heino
  21.5.2018, 08:44

  Ois mielenkiintoista tietää kuka on käskyn Migrille antanut.

  1. Viittaakohan tapaus Lars Levi Lestadiuksen kuuluisimpaan opetuslapseen, eli sippiveikkoon? Sieltähän sen on ollut pakko lähteä…?

   1. Kimmo Paaso
    21.5.2018, 12:18

    Päivän pelastus! Kiitos.

Kommentointi suljettu.