Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Varaslähtö

Perustuslakivaliokunta moittii viime perjantaina antamassaan lausunnossa hallitusta melkoisen kovin sanoin varaslähdön ottamisesta sote- ja maakuntalainsäädännön täytäntöönpanon valmistelussa. Valiokunnan mukaan täytäntöönpanossa on edetty hyvin pitkälle, vaikka mitään lainsäädäntöä ei ole vielä olemassa. Valiokunta painottaa, että hallitus ei voi asettaa eduskuntaa tapahtuneiden tosiasioiden eteen eli hyväksymään lainsäädännön siksi, että sen täytäntöönpanon valmistelu on pitkällä.

Juuri näin hallitus on yrittänyt tehdä. Soten ja maakuntahallinnon täytäntöönpanoa on valmisteltu jatkuvasti ikään kuin lakien hyväksyminen olisi kiveen hakattu tosiasia. On jo kuulunut sellaistakin, että pakkohan nämä uudistukset on saada maaliin, kun niitä on jo valmisteltu niin pitkälle. Muuten kaikki työ ja siihen käytetyt rahat menevät hukkaan.

Valmisteluun on totisesti käytetty aikaa ja rahaa. Väliaikaishallinnon valmisteluun on maakunnissa koottu maakuntaliittojen, kuntien, sairaanhoitopiirien, ELY-keskusten ja TE-toimistojen edustajat valmistelemaan omia tulevia työpaikkojaan. Ehkä kaikkein pisimmälle valmistelu on viety tulevien maakuntien kiinteistöomaisuutta hallinnoimaan tarkoitetussa Maakuntien tilakeskus Oy:ssä. Se on toiminut reilun vuoden, vaikka sillä ei ole vielä mitään hallinnoitavaa.

Se on sote- ja maakuntauudistuksen osana perustettu valtakunnallinen palvelukeskus, jonka tehtävänä on huolehtia kaikista tulevien maakuntien tarvitsemista tiloista – erikoissairaanhoidon, terveyskeskusten ja sosiaalipalveluiden tiloista pelastusasemiin ja toimistoihin. Sen johtajat valittiin reilu vuosi sitten ilman avointa hakua projektiryhmän kokouksessa.  Asiakkuus-, rakennuttamis- ja ylläpitojohtajat valittiin Maakuntien tilakeskuksen projektiryhmän sisältä. Parhaat asiantuntijat löytyvät tietenkin porukasta, joka valmistelee asiaa.

Hallitus on jopa luopunut perinteisestä virkamiestiedottamisesta ja siirtynyt selkeään propagandaan kertoakseen mitä kansalaisten pitää sote- ja maakuntauudistuksesta ajatella.

Nyt tämä varaslähtö saattaa kostautua. Oikeustieteen professori Pauli Rautiainen väläyttää jopa ministerivastuuasiana käsittelyn mahdollisuutta. Vaikka sitä ei tarvittaisi, niin työ ja rahat saattavat mennä hukkaan. Erityisen huolettomasti hallitus suhtautui valinnanvapauslain ja EU-lainsäädännön yhteensopivuuteen. KHO edellytti lainsäädännön notifioimista etukäteen EU-komissiossa, mutta hallitus viittasi asialle kintaalla. Nyt kukaan ei tiedä mitä tapahtuu, jos notifikaatiota ei vieläkään hankita. Siitä voitte lukea täältä.

Hallitus on painanut eteenpäin kuin silmälapuilla varustettu ravihevonen. Asiantuntijoiden varoituksia ei ole kuunneltu, kaikki ikävät faktat on sivuutettu ja päämääränä on ollut asian vieminen maaliin, koska sen eteen on jo tehty niin paljon työtä. Hallitus on aikaa ja rahaa säästelemättä syyllistynyt juuri siihen, mistä perustuslakivaliokunta sitä moittii. Se on yrittänyt saada eduskunnan ja perustuslain valvonnan pakotettua tapahtuneiden tosiasioiden eteen eli hyväksymaan esityksensä ainoana vaihtoehtona. Nyt tämä varaslähtö uhkaa kostautua.

Valmisteluun käytetyillä rahoilla olisi voitu lyhentää terveyskeskusten jonoja melkoisesti.

Kommentit (38)

 1. stunned

  Keskusta on vauhdittanut maalia antamalla edustajansa mussuttaa kaalia asiantuntijapuheenvuorojen aikana. Toinen kansanedustaja on tukkinut korvansa EAR-tulpilla. Välillä viuhdotaan käsimerkkejä tai haukotellaan äänekkäästi.

  […] Heikkinen on muun muassa protestoinut turhina pitämiään opposition kansanedustajien ja vieraaksi kutsuttujen asiantuntijoiden puheenvuoroja tekemällä sormillaan ja suullaan alentavia blaa blaa blaa -eleitä ja makaillut teatraalisen kyllästyneen näköisenä valiokunnan pöydän päällä. Lisäksi hän on asiantuntijoiden puhuessa rouskutellut kovaan ääneen mukanaan tuomaansa kaalia.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/201804292200905981_pi.shtml

  Lindénin aloittaessa puheenvuoronsa, laittoi eräs hallituspuoluetta edustava kansanedustaja korvatulpat korviinsa. Kansanedustaja luopui korvatulpistaan vasta Lindénin lopetettua.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/201804112200871505_pi.shtml

  Kansanedustajan mukaan hän ei ollut kertonut korvakivuistaan valiokunnan muille jäsenille, jotka ovat mitä ilmeisimmin tulkinneet korvatulpan käytön jonkinlaiseksi mielenilmaukseksi. Väärää tulkintaa on luultavasti edesauttanut se, että kansanedustaja laittoi korvatulpan sattumalta juuri siihen korvaan, joka oli Lindéniä kohti.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/201804122200872645_pi.shtml

  Viime viikkojen keskustelussa itse asiasta on etäännytty todella kauas. Keskustelun teemoja ovat olleet sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käytetyt korvatulpat, kaalin rouskutus, käytöstavat ja asiantuntijakuulemisten määrät. Tämä ei ole kunniaksi kenellekään. Kunniallista ei ole myöskään lainsäädäntötyön jarruttaminen tai eduskunnan painostaminen tekemään työtään nopeammin kuin lainsäädäntötyö vaatii. Kumpaakaan puolueet eivät kai ole tunnustaneet.

  https://yle.fi/uutiset/3-10194136

 2. Kari Heinilä

  Hallituksen touhut muistuttaa kovin Hanhikiven laitoksen tilannetta. Sielläkin rakennetaan päät märkänä ja lopullisesta luvasta ei ole vielä tietoa. Tällä tavalla luodaan painetta lupaviranomaisiin tiedolla siitä kuinka paljon on jo panostettu, ette voi enää evätä lupaa.

  • Yksityinen on aina tehokas

   Yksityisellä sektorilla on yleinen tapa, että kun joku asia halutaan viedä läpi, se toteutetaan vaivihkaa ja sitten ei enää voi mitään kun se on tehty jo. Pikkulinnut laulavat, että näin venytetään olemassa olevia lakeja ja säädöksiä ja jotkut firmat jopa tietoisesti rikkovat niitä. Mitä härskimpi ja bonuksin kyllästetympi johto, sitä varmemmin näin tapahtuu.

   Palvottu ja ihailtu yksityinen sektori ei ole lainkaan niin puhtoinen kuin annetaan ymmärtää. Malleja yksityiseen puolen toimintatavoista ei siitäkään syystä ole syytä kopioida julkiselle puolelle. Se johtaa täydelliseen anarkiaan, kun kukaan ei pysty laittamaan stoppia veljien kähminnälle. Yksityinen firma sentään voidaan viranomaistoimenpitein asettaa vastuuseen teoistaan. Riskinä on jopa konkurssi, jos lakien rikkominen paljastuu.

   Harmillisesti joillekin demokraattinen päätöksenteko ei tunnu sopivan, vaan valitaan mieluummin diktatuureista kopioitu malli. Yksityinen yrityshän on eräänlainen diktatuuri myös, mutta se voidaan asettaa konkurssiin, toisin kuin valtio.

 3. mark

  Mielenkiintoinen tuo Pauli Rautiaisen mainitsema Perustuslain pykälä 115 ja sitä seuraavatkin. Näin maallikon mielestä Sipilän puuhastelut pitäisi olla jo vähintäänkin tutkinnassa.

 4. Jonis Lusis

  Aika loppuu kesken jos ruvetaan kaikkia ohjeita kuuntelemaan. Nyt on tekemisen meininki,
  sotelliitin tulilanka palaa jo..

 5. Markku Kemppainen

  Sanat, joita poliitikkojen suusta vihaan: maali, säästö, kiky, talous nousee, leikataan, ei leikata, katsotaan huolella… Ottaa päähän jo tämä listan tekeminen. Pelkkää sumutusta kaikki. Kaikissa noissa asioissa meitä on kustu silmään.

  Maali on jo tehty vaikka peli on vasta pahasti vaiheessa ja tuomari on ostettu. Säästö on pelkkää valehtelua, jonkun veroparatiisifirman taskuun ne rahat kansalta ohjataan. Kiky oli pelkkä vallankäyttöoperaatio, jossa bisnekselle annettiin valta määrätä työelämässä. Talous nousee hallituksesta huolimatta ja jenkit pistävät ääliöpresidenttinsä johdolla uutta lamaa uuniin. Sieltähän se 2008 se kymmenen vuotta kestänyt depressio. Leikkaus on ainoa tosiasia, minkä hallitus on monessa asiassa toteuttanut, vaikka valehtelu kuului, ettei leikata. Katsotaan huolella on tuo suurin valhe. Mitään huolellista katsomista ei ole missään vaiheessa tapahtunut. Eikä neuvoja ole otettu huomioon.

  • Markku Kemppainen

   Kunpa meillä olisi hallitus, joka ei olisi näin ideologinen lauma hölmöjä, vaan ajattelisi koko kansan parasta siten, että kaikki pidetään mukana. Johan se sipilän ideologiaan kuuluukin, ettei uskottomat ja vääräuskoiset kuulu seurakuntaan. Heidät saakin nitistää. Melkoista ylimielisyyttä soinista puhumattakaan. Kirjoitan tahallisesti pienellä koska halveksin syvästi näitä tyyppejä. Vatsassa vääntää joka kerta kun näiden naamat teeveessä.

   • Antonio

    Olen kirjoittanut heidän nimensä pienellä vuosikausia, samasta syystä.

  • Ramses

   Markku, unohdit listaltasi ”työllistävä vaikutus”.

   • töytön

    Entäs nämä: ”aktiivinen, aktiivisuus, passiivinen, koppi, kokeilu, talouskasvu”

   • stunned

    http://www.kansantahto.fi/politiikan-uuskieli-johtaa-harhaan/

    …urheiluministeri Sampo Terho […] totesi tällä viikolla hallituksen suorittamista massiivisista opintotukileikkauksista seuraavasti: ”Opintotuen suhteen vaalikauden suuri kuva on se, että opiskelijoiden toimeentuloa on parannettu, mutta kieltämättä sitä on siirretty omavastuullisempaan suuntaan.”

    http://maailmantalous.net/fi/abc/talouden-uuskieli

 6. Antti Kautiainen

  Orpo ja Sipilä kumpikin on sanonut, ettei ole varaa epäonnistua. Tämä ei voi viitata valtiontalouteen vaan taitaa viitata joko Kokoomuksen ja Keskustan taloudelliseen riippuvuuteen sote-yhtiöistä, tai sitten Orpon ja Sipilän esteellisyyteen, koska heidän oma taloutensa riippuu asiasta. Veikkaisin molempien pitävän paikkansa, koska Sipilä on nähnyt niin paljon vaivaa siirtääkseen osakkeensa vakuutuskuoren suojiin, jossa voi ostaa ja myydä soteyhtiöitä ilman todisteita jääviydestä.

  • Markku Kemppainen

   Ei tietenkään ole varaa epäonnistua kun hillotolppa valuu kuiviin jos makusote torpataan. On sipilällä, orvolla ja soinilla vaikeat oltavat tässä maassa sen jälkeen. Sen verran sutta ja sekundaa on tämä hallitus typeryydellään saanut aikaan, että….

 7. Markku Kemppainen

  Minua vain rupesi hirvittämään, että jos soini pyrkii Niinistön jälkeen pressaksi isoine mahoineen ja typerine lausuntoineen.

  • Markku Kemppainen

   Se tuo rumppi osoittaa, että joka on ennen vaaleja typerys on sitä myös vaalien jälkeen.

 8. Veikko Huuska

  Eihän Tässä mitään uutta Ole. Aina Tässä maassa kaikki Isot – siis todella isot – asiat on päätetty juuri tällä tapaa; ohut pää edellä, ujuttaen, ilman ensimmäistäkään laillisuusperustaa ja vetävien poliitikkojen iilin mukaan. Vain todella pienet asiat vedetään by tee Book.
  Tämä meininki vain jatkuu.
  Hanttiin tars panna.

 9. Minna

  Yle tekee töistä pois sairauden takia ihmisistä
  mielenvikaisia tai sellainen maku uutisoinnista jäi suuhun

  eli olet mielisairas jos olet sairas lomalla flunsan takia
  häpeä sinä laiskimus
  talous kasvu ei anna oikeutusta sairastaa
  eli älkää unta nähkö
  sairaspäivät pitää pysyä samana kuin siloin talous laman aikana
  ja työläiset töihin vaikka sikotaudissa kuin vuonna 2008 -2014
  syy ei uskaltanut edes sairastaa vaikka oli oikeasti kipeä s
  yy että saisi fudua sen takia kun
  oli se lama ja työpaikat kortilla

 10. Minna

  sama juttu kun tehdään puhdas propaganda juttu lasten päivähoidosta jolla on vain yksi tarkoitus
  potkia naiset aikaisemmin töihin lasten hoidosta kotoaan
  aika härskiä touhua ja vale tutkimuksia

  • Leena

   Ihmeellisiä tilaustyönä teetettyjä ”tutkimuksia” riittää. Muita ei sitten julkaistakaan.
   Yle poisti uutisensa Britanniassa aktiivimallin vaikutuksista kertovan tutkimuksen tuloksista.

   • töytön

    Ehkäpä Vartiainen kauhistui uutista ja meni torkkupeiton alle piiloon.

 11. jiipee

  ”Valiokunta painottaa, että hallitus ei voi asettaa eduskuntaa tapahtuneiden tosiasioiden eteen eli hyväksymään lainsäädännön siksi, että sen täytäntöönpanon valmistelu on pitkällä.”

  Tekosyy.

  ”Halitus on painanut eteenpäin kuin silmälapuilla varustettu ravihevonen. Asiantuntijoiden varoituksia ei ole kuunneltu, kaikki ikävät faktat on sivuutettu ja päämääränä on ollut asian vieminen maaliin, koska sen eteen on jo tehty niin paljon työtä.”

  Hallitusta ja sen työskentelyä voisi verrata Kleinin pulloon, jonka sisällä virtaa loputtomasti ympäri piloille mennyt neste.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kleinin_pullo

 12. Anna

  Kun oikeuskansleri on kuka on (ja vainoharhaisempi miettii tässä vaiheessa, miksi Pöysti valittiin tähän virkaan sopivasti ennen tätä loppuhäslinkiä), kuinka todennäköisenä pidätte että tätä ministerivastuuasiaa rupeaa kukaan ajamaan?

  • Kari Parikka

   Aivan!

 13. Liisa

  Kokoomuksesta taas törähtää.
  Perustuslakivaliokunnan jäsen Ben Zyskowicz arvostelee valiokunnan toimintaa ja kertoo olevansa erimieltä sekä väittää puheenjohtaja Annika Lapintien puhuvan omiaan ,(BenTV). Perustuslakivaliokunnan toinen jäsen Anna-Maja Henriksson moittii IL:n mukaan Beniä kaksilla rattailla ajamisesta (Ben arvostelee valiokuntaa jonka työskentelyyn ja päätöksentekoon on itse osallistunut) ja aloittelijamaisuudesta.
  Aivan uskomatonta touhua kokoomuslaisilta! Keitähän ne olivat ne vuotajat …

  • töytön

   Ben, Ben, Ben, BenTV! Tämä ukkeli on kuin tulisilla hiilillä ollut jo pidempään.

  • jiipee

   Vuoto palvelee kaikista eniten kokoomusta aiheuttaen sekaannusta valiokunnan ympärille. Vitsi asialla?

 14. Rintsu

  BenZ tietääkseni ei ollut perustuslakivaliokunnan jäsen mutta varajäsenyydellä kokoomus hänet sinne laittoi hoitamaan likaisia hommia. On epäilemättä pätevä.

  Asiaan liittymättä; hyvä ystäväni, erittäin fiksu tyyppi, kova kokoomuslainen ja nuorten jalkapallovalmentaja tuli eräänä aamuna kahvipöytään ja sanoi: (en sensuroi sanojaan koska kaunistelu veisi niistä terän)
  ”Hevovvituvvittu, Zysse valittaa siitä, että pallokentällä pelataan palloa ja siitä kuuluu ääntä. Jos mä saisin päättää niin tommoinen jätkä ei kauaa juhlisi”
  No pari kirosanaa mä sensuroin mutta muuten lainaus on aika sanatarkka.
  Hän äänestää vieläkin kokoomusta mutta ei Zysseä.

  • jiipee

   Zyskowitsin kaltaisissa sanavalmiissa räksyttäjissä on se paha vika, että nämä kun pääsee syystä pitkälle niin ne yrittää vaikka puoliväkisin politisoida perustuslakivaliokunnankin tapaisia puolueettomina pidettäviä instituutioita. Tämä sen vitsin märkä uni.

  • Zara

   Osa tästä kokkareiden äänestäjäkunnasta on minua aina kovasti ihmetyttänyt; ajaahan puolue todellisuudessa par-
   haimmillaankin vain noin 10-15%:n suomalaisten etuja. Mutta ko party jatkuvasti silti killuu siellä 20% kannatusluvuissa. Todennäköisesti siis osa jengistä äänestää jostain ihme syystä vastoin omia etujaan. Toisaalta en niin ihmettelekään, kun muistelen mitä työpaikallani on kommentoitu mm. vaalien yhteydessä ”äänestän sitä kokoomuslaista, kun sillä on aina niin kivat vaatteet ja on muutenkin niin hyvännäköinen”. Vaikuttaa, että vastaavalla politiikan ”tajulla” varustettuja on runsaasti myös muualla.

   • Markku T Koivisto

    Aikoinaan yläasteella jaettiin rintamerkkejä joissa luki ”Ole porvari”. Oppilaskuntavaalit tai vastaavat. Menin ihan hämilleni kun luokkakaverini isä, bussikuski, äänesti kuulemma aina Kokoomusta. Silloin tajusin.

    • Esa J.

     Syntymäkaupunkini yhteiskoulussa oli jaossa rintanappeja: Ruiske punatautiin – porvaririntama.

     Taisi olla tehotonta, kun viimeistään kantapään kautta oppineena olen sairastanut ”punatautia” jo yli 30 vuotta… En kadu!!!

 15. Jarkko

  Ainakin yhdessä asiassa nykyinen hallitus on onnistunut hyvin eli sosiaalisen koheesion murtamisessa, jonka murtuminen on yksi epäonnistumassa olevan valtion tunnusmerkki. Britannian yhden suurimman avustusjärjestön Charity Aid Foundation kansainvälisen auttamishalu tutkimuksen mukaan suomalaisten halu auttaa muita suomalaisia on tullut rajusti alaspäin. Suomi on tippunut kaikkien muiden pohjoismaiden alle ja jopa joidenkin kehitysmaiden alle siinä miten paljon suomalainen on valmis auttamaan toista tuntematonta suomalaista.

  Tämä ei sinällään yllätä, koska jos valtion johdosta käsin lainsäädäntöä myöten epäsuorasti osoitetaan iso osa köyhimpiä suomalaisia suurin piirtein rikollisina, jotka laiskottelevat sosiaaliturvan varassa. Sekä esitetään köyhyys omana valintana. Eikä seurauksena siitä, että osalla ihmisistä on muita paremmat lakien ja sopimusten suojaamat edut ja osalla ei.

  Todellisuudessa köyhyys on paljon monimutkaisempi ilmiö johon vaikuttavat tuhansien vuosien kehitys ja historiassa tehdyt monet hyvin epäoikeudenmukaisetkin päätökset, joiden seuraukset on vain laillistettu jossain vaiheessa. Eihän esim. torpparijärjestelmän systemaattiset haittavaikutukset, jotka heijastelevat nykypäivään poistu sillä, että torpparijärjestelmä kielletään ja teeskennellään, että sillä kerrytetty omaisuus on ok.

  Eihän opium kaupan haittavaikutukset sillä poistu, että opium kauppa kielletään ja sillä rikastuneet edelleen rikastua lisää. Opium kaupalla 1800-luvulla rikastuneet suvut kun ovat rikkaita vielä nykypäivänäkin. Oli se sitten oikein tai väärin siitä täällä ei välitetä. Mutta kun googlailee opium kaupalla rikastuneita sukunimiä ja vertailee niitä maailman rikkaimpien rahastojen omistajien sukunimiin kummasti siellä vain pyörivät täysin samat sukunimet. Sattumaako?

  Sipilän ja kumppaneiden suurin haave lienee se, että vielä kun Suomeen saataisiin lainsäädöntö jolla Suomesta saadaan veroparatiisi, jotta 1800-luvulla opium kaupalla rikastuneet suvut voivat jatkossa piilottaa satojen miljardien omaisuutensa anonyymeille tileille suomalaisiin pankkeihin lähes nolla verolla. Tämän palvontahan täällä on se tärkein asia sen lisäksi, että kukaan ei vain näe tällaisessa yhtään mitään väärää. Kun se on kerran tehty eikä kukaan muu saa tehdä enää samaa on sen oltava oikein perusteella kun se munaskuissakin tuntuu oikealta. Rikolliset köyhät siellä vaan yrittävät puuttua rikastumiseen.

 16. Siru Pola

  Hallitus on painanut eteenpäin kuin silmälapuilla varustettu ravihevonen. Totta.

  Hallituksella on kuitenkin unohtunut korvatulpatkin paikoilleen. Pöystin olisi ehkä pitänyt nykäistä ne auki, kun hallituksen ohjastaja ei itse ole sitä huomannut tehdä. Puolueiden väeltä ei ko hommaa voine vaatiakaan. Ovat liian kaukana päätäntäpaikoista. Pollen meno ei ole enää hallittua, kun komennot eivä kuulu ja ohjakset taitaa olla sotkussa, jos ei kokonaan poikki.

  Toisekseen on meno päässyt hallitsemattomalle laukalle, eikä siististä ravaamisesta voi enää puhuakaan. Valjaat vaan rytisevät kun mennään ulkorataa kuola valuen ja vaahto turskaten. Soini ehkä olisi voinut korvatulpat avatakin, mutta hänelle on samantekevää, mennäänkö ravaten vai laukalla. Viimeinen kierros kuitenkin menossa.

 17. Lari

  Hyvä ison kuvan katsaus Sakulta. Kohti uusia paljastuksia ja huomioita.

  Potilaan/vakuutetun oikeusturvaan jäämässä aukkoja!

  Nyt näyttää vahvasti siltä, että tätä seuraavaa potilaan/vakuutetun eli asiakkaan oikeusturvan toteutumisen kannalta tärkeää asiaa ei olla ottamassa mitenkään huomioon!

  Sote-asioiden maallikkona en osaa sanoa, että kuuluuko asiakokonaisuus perustuslakivaliokunnan, lakivaliokunnan vai sosiaali- ja terveysvaliokunnan huomioitavaksi?

  Aihekokonaisuus kuuluu osaltaan; vakuutuslääkäreihin sekä heidän erittäin merkittävästä julkisen vallan käytöstä liittyvään vilkkaaseen keskusteluun somessa.

  * * * *

  NELJÄ  HUOM! – KOHTAA SOTEN VALINNANVAPAUDESTA

  Tämä seuraava; soten valinnanvapauteen liittyvä, asiakokonaisuus on jostain syystä pysynyt pimennossa HUOM! kaikkien eduskuntapuolueiden suunnasta, vaikka on erittäin tärkeä asia potilaille/vakuutetuille, jotta perustuslain takaamat perusoikeudet ja oikeusvaltioperiaatteet; toteutuisivat tosielämässä. Ihan oikeasti.

  Nimittäin. Sote – uudistuksen myötä markkinoilla tulee olemaan entistä enemmän vakuutusyhtiöiden kokonaan tai osittain omistamia työterveysasemia, terveyskeskuksia, sairaaloita ja kuntoutuslaitoksia. Joten yksi sote – uudistuksen valinnanvapauden tärkeimmistä asioista lienee se, että potilas/vakuutettu voi olla menemättä omassa sairaus-/vahinkoasiassaan HUOM! halutessaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Ilman, että tuosta valinnanvapaudesta vakuutus- tai eläkeyhtiön taholta mitenkään rangaistaan.

  Joten toivotaan, että ennen soten valinnanvapauslakien loppuun saattamista eduskunnassa, kaikkien HUOM! erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien ja vakuutuslääkäreinä sekä oikeusprosesseissa vakiotodistajina – ja – lausunnonantajina toimivien lääkäreiden tiedot ovat; KHO:2014:83 vuosikirjapäätöksen mukaisesti kaikkien potilaiden/vakuutettujen helposti saatavilla.

  Muuten jatkossakin moni potilas/vakuutettu menee HUOM! tietämättään omassa sairaus- ja vahinkoasiassaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle.

  Uhaten näin vakuutusalan julkisuudessa ajamaa asetelmaa, jonka mukaan potilaiden/vakuutettujen tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu voidaan taata vain sillä, että vakuutuslääkäri ei tapaa kasvokkain potilaita/vakuutettuja. 

 18. mark

  Näyttää joku tehneen kantelun oikeuskanslerille hallituksen laittomista toimista. Sama juttu kuin lähettäisi valkopyykkiä pesulaan. Siellä pestään puhtaaksi.

  • Tätä mieltä

   Valitettavasti oikeuskansleri on passiivinen asemassaan valtioneuvostoon päin. Oikeuskansleri ”tutkii” vain kun valtioneuvosto ottaa yhteyttä tai kansalainen tekee kantelun. Siitäkin huolimatta, että oikeuskanslerin tulee olla aktiivinen tulevan lainsäädännön lainmukaisuuden valvonnassa.

   Olisiko syytä leikata palkkaa?

 19. Tubettaja

  Eilen julkaistuissa: Eheä yhteiskunta ja kestävä hyvinvointi- sosiaali- ja terveysministeriön tulevaisuuskatsaus ja murroksesta uuteen kasvuun-työ- ja elinkeinoministeriön tulevaisuuskatsaus ovat karu luettavaa, jossa todetaan, että tulevaisuudessa vastikkeellinen sosiaaliturva koetaan oikeudenmukaiseksi. Hetkinen siis se, että työntekijälle ei makseta palkkaa, koetaan oikeudenmukaiseksi. Minkälaisessa todellisuudessa ministeriöiden himaset elävät. Yritysten aggresiivista verosuunnitelua ei mainita sanallakaan eikä siihen haluta kajota.

  Toinen mikä jaksaa ihmetyttää sote-uudistuksen tavoitteita ovat sosiaali-terveysministeriön mukaan yhdenvertaisuus, asiakaslähtöisyys ja kustannusten kasvun hillintä. Mikään edellä mainituista ei tule toteutumaan hätäisesti valmistellussa lakiesityksessä. Sote tulevaisuusnäkymien loppuratkaisuksi on tarjolla mainostoimiston keksimä sanahirviö: innovaatioekosysteemi! Innovaatioekosysteemillä ilmeisesti korvataan Suomen perustuslaki .

Kommentoi »

Comments are closed