Typeryyssiirtymä

Sisäministeri Kai Mykkänen puhui tänä aamuna radion Ykkösaamussa laittomien maahantulijoiden vyörystä, tulvasta ja hallitsemattomasta maahanmuutosta. Laittomat rajanylittäjät tunkeutuvat maahan hakeakseen turvapaikkaa. Vielä pari vuotta sitten tällainen puhe oli perussuomalaisten yksinoikeus, josta kaikki muut sanoutuivat irti. Nyt näin puhuu kokoomusta edustava sisäministeri, jonka vastuulla on mm. maahanmuuttovirasto Migri ja pakkopalutuksia toteuttava poliisi.

Mykkänen puhui eurooppalaisesta vastuunjaosta, mutta sitä eivät enää ns. maahanmuuttokriittiset kuulleet. He hurrasivat, kun heidän käyttämänsä sanasto oli normalisoitu.

Kuten Reija Härkönen Facbookissa sanoi, niin näyttää siltä, että maamme hallitus ei enää halua tunnustaa oikeutta hakea turvapaikkaa kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Sen sijaan hallituksen linjaan sopii antaa perheen isälle turvapaikka ja palauttaa äiti ja vauva. Linjaan sopii myös juuri 18 vuotta täyttäneen kotoutuneen, kieltä osaavan ja työssä kyvän nuoren palauttaminen yksin Kabuliin, kun muu perhe saa jäädä. Nämä ovat ihan tuoreita tositapauksia.

Näyttää tapahtuneen se, mistä on varoiteltu jo vuosia. Kun turvapaikanhakijoiden vastaista puhetta toistetaan tarpeeksi kauan, niin siitä tulee normaalia ja ennen pitkää myös valtavirtaa. Tapahtuu typeryyssiirtymä, jossa typeryys ja piittaamattomuus tartuttavat yhä useampia. Nyt tämä typeryys on tarttunut sisäministeriin, eikä se ole mikään ihme. Onhan Sipilän hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma Jussi Halla-ahon kirjoittama. Hänen ohjelmansa kelpaa hallituksen ohjenuoraksi vieläkin, vaikka itse mies ei viime kesänä hallitukseen kelvannutkaan jonkin salaperäisen arvopohjan takia.

Kun Halla-aho näin on saanut normalisoitua turvapaikanhakoijoden vastaisen asenteen, niin hän on puolueineen siirtynyt arvottamaan ja määrittelemään suomalaisuutta.

Nyt puhutaan jo avoimesti ihmisten poistamisesta ihan intuitiiviselta pohjalta. Saa nähdä tuleeko tällaisesta ajattelusta muutaman vuoden sisällä valtavirtaa. Jos tulee, niin voi Suomi-parkaa.

Tunnustelijoina toimivat Rajat kiinni- ja Suomi ensin -haittaisänmaalliset. He ovat tällä hulluuden tiellä pitemmällä kuin kukaan muu, sillä he ovat menettäneet jo suunnilleen kaiken inhimillisyytensä. Näin keskusteltiin Hämeenlinnassa katolta pudonneesta (tai hypänneestä) ulkomaalaisesta.

Typeryyssiirtymä toimii niin, että nämä haittaisänmaalliset näyttävät suuntaa ja toimivat tiedustelijoina. Perässä seuraa eräs saman asian analyyttisemmin argumentoiva puoluejohtaja, joka ei missään vaiheessa tunnusta olevansa myös tämän porukan henkinen johtaja. Kun ei-suomalaisten poistamisesta ja heidän kuolemansa toivomisesta puhutaan aikansa verifioitavin faktoin ja tilastoja esitelleen, niin siitä tulee valtavirtaa.

Sitten se kelpaa maan hallitukselle, joka ohjaa poliittisesti virkamiehiä. Siinä vaiheessa voi sanoa, että hyvää yötä, Suomi.

EDIT 8.6.2018 klo 12.30: Lisätty juttuun toinen kappale.

***
Seuraan vähän aikaa kommentointia, ja jos se ei pysy asiallisena, niin se loppuu kokonaan.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (59)
  1. Kyllä kylmäsi tuon lukeminen. Tuosta ei mitään hyvää seuraa..

  2. Mykkänen on hämmästyttävän typerä juoksupoika, jolla on vielä paljon oppimista – mahtaakohan ura tuosta nyt edetäkään…

    Muuta en pysty surultani ja järkytykseltäni sanomaan (kun en ole koskaan lukenut aikaisemmin noin karmaisevan epäinhimillisiä maahanmuuttajien vastaisia kommentteja).

Kommentointi suljettu.