Kesätrollit

Nyt kun roskajulkaisu MV:n perustaja ja ylläpitäjä Ilja Janitskinia ja hänen kumppaneitaan vastaan käydän oikeutta, niin valeuutisten jakaminen on näköjään siirtynyt kansanedustajien vastuulle.

Juhana Vartiainen uudelleentwiittasi tapauksesta, jossa peräti 50 ammattikokkia kieltäytyi töistä. Koska ulkomaalaista työvoimaa ei ole lupa käyttää, niin koko ravintolan henkilökunta menetti työnsä.

Siis ihanko oikeasti kansanedustaja pienestä epäilystä huolimatta pitää tällaista tietoa niin luotettavana, että katsoo aiheelliseksi jakaa sitä edelleen? Oikeastiko hän kuvittelee, että 50 työtöntä ammattikokkia ottaa mieluummin karenssin kuin menee työhön johonkin ravintolaan? Jos tämä pitäisi paikkansa, niin sellaisen ravintolan työoloissa olisi niin paljon vialla, että koko paikka olisi suljettu jo kauan sitten. Eikö Vartiainen ole edes kuullut lain asettamasta velvoitteesta ottaa vastaan tarjottua työtä?

Ei Vartiainen voi uskoa tätä itsekään. Hänelle riittää, että jotkut hänen kannattajansa uskovat ja jakavat tarinaa edelleen. Tällä tavalla luodaan taas mielikuvaa laiskoista työttömistä ja työttömien saamista ruhtinaallisista tuista. Vartiainen mukaan lukien kukaan ei viitsi tarkistaa tarinan todenperäisyyttä, työn vastaanottovelvollisuutta ja tukien määrää. Tärkeintä on lietsoa vihaa ja ennakkoluuloja.

Ihan samaa tekee Laura Huhtasaari. Hän tekee paluun niin alkeelliselle tasolle, että sellaista ei enää ole näkynyt vuosikausiin. Hän sanoo somalien saavan ilmaiseksi ison asunnon, päivähoidon ja auton.

Tällaista soopaa kuulin viimeksi muutama vuosi sitten, kun Lieksassa levitettiin perätöntä juttua somalien saamista autoista ja ajokorteista. Kummallisinta on, että yhä löytyy näihin satuihin uskovia. Saattaa olla, että Huhtasaari uskoo niihin itsekin. Joka tapauksessa hän vain haluaa lietsoa vastakkainasettelua vaikka suoraan valehtelemalla, ja se menee täydestä joihinkin onnettomiin.

Ajatelkaa, että nämä kesätrollit ovat oikeasti koko maan asioista päättäviä kansanedustajia.

***
Tätä juttua ei voi kommentoida, koska en aio kuluttaa viikonloppua siivoamalla.

puheenaiheet politiikka
Kommentit (0)