Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Politiikan uudet tuulet

Kun kesän kuumimmat poliittiset uutiset ovat saunassa asuva kansanedustaja ja homoklubilla paidatta miehiä perseelle mätkivä puoluejohtaja, niin viimeinkin kansa innostuu politiikasta. Lehdet repivät jättiotsikoita, kansa riitelee sosiaalisessa mediassa puolesta ja vastaan. Politiikka kiinnostaa kovasti.

Politiikkako? Paskan marjat, ei se mitään politiikkaa ole. Se on halpa-arvoista viihteellistämistä, jossa poliitikoista tehdään yhtä vakavasti otettavia kuin huonoimman tosi-tv:n perspaljaana juoksentelevista kertajulkkiksista. Mutta ikävä kyllä näillä eväillä ollaan menossa kohti ensi kevään eduskuntavaaleja. Muutama esille nostettu puolueen edustaja muovaa kuvan koko puolueesta. Toisille se kuva on positiivinen, toisille negatiivinen.

Minulle se on irvikuva, joka osoittaa kansan todellisen kiinnostuksen kohteet. Tissivau tai kunnon moka kiinnostaa aina enemmän kuin vaikkapa sote, josta useimmilla on hyvin pinnallinen käsitys. Tai ei oikeastaan mitään käsitystä, vaan pelkkiä mielikuva. Kapitaatiokorvaus ja EU-notifikaatio ovat liian vaikeita asioita, joten siksi koko sote- ja maakuntauudistusta on alusta pitäen markkinoitu valinnanvapaudella. Se on helppo ymmärtää ja siitä tulee positiivinen mielikuva. Tosiasiassahan sillä on helppo valehdella, sillä mitään valintamyymälän kaltaista valinnanvapautta ei ole koskaan edes suunniteltu.

Tärkeintä onkin mielikuvamarkkinointi. Sitä käyttämällä työttömät ovat muuttuneet yhä useamman silmissä laiskoiksi sohvallamakaajiksi, jotka suorastaan rypevät rahassa. Heihin on helppo yhdistää muitakin paheita. Sattuipa eilen silmiin sellainenkin, että työttömät ovat uuninpankolla makaajia, jotka ovat syyllisiä myös ympäristön roskaamiseen. He kun ovat tottuneet siihen, että joku toinen tekee heidän puolestaan kaiken.

Asiatyyli ja lakiesitysten avaaminen ymmärrettävään muotoon on tylsää. On paljon helpompaa kohkata jostain mitättömästä asiasta Facebookissa ja erityisesti Twitterissä. Kun pari poliitikkoa inttää joutavanpäiväisestä asiasta Twitterissä, niin lehdet tekevät uutisen sanasodasta. Sen innoittamana samaan ketjuun ryntää lauma kansalaisia puhumaan lisää paskaa tai pelkästään trollamaan. Sitä sanotaan nykyisin poliittiseksi debatiksi.

Malli on otettu USA:sta, jota johdetaan twiiteillä. Enää poliitikon ei kannata puhua pitkästi perustellen asiaa, sillä some on vienyt ihmisiltä keskittymiskyvyn. Kukaan ei viitsi lukea lehdestä pitkällisiä selostuksia, sillä siitä ei saa aikaan tunnekuohua. Pitää säväyttää, pitää päästä paheksumaan tai kehumaan silmittömästi. Mitä paksumpaa paskaa päästelee, niin sitä suurempi on näkyvyys ja sen myötä poliittinen painoarvo äänestäjien silmissä.

Kun näillä eväillä äänestetään, niin tulee yllätyksiä. Ei tilattu leikkauksia ja kyykytystä, sanovat nyt monet viime eduskuntavaaleissa nykyisiä hallituspuolueita äänestäneet. Ei todellakaan tilattu, sillä puolueet valehtelivat härskisti vaalikampanjoissaan. Sen olisi tajunnut, jos olisi kuunnellut mitä ne oikein sanoivat. Jos lupaa lisää resursseja kaikkialle ja samaan aikaan julistaa säästötalkoita, niin molempia ei voi saada.

Minulla on poliitikoille semmoinen toive, että tuokaa asiat takaisin politiikkaan. Tai tuokaa edes politiikka takaisin politiikkaan. Kun joku poliitikko seuraavan kerran kohkaa jostain joutavasta asiasta, niin kysytään piruuttaan, että tuoko on sinun johtava vaaliteemasi. Onttopäinen kohkaaja on onttopäinen kohkaaja  myös päättäessään koko maan asioista.

Ymmärsitte oikein, minua oikeasti ottaa päähän epäolennaisuuksiin keskittyminen ja keinoista pittaamaton medianäkyvyyden haaliminen. Se on kuitenkin meidän oma vikamme. Jos vaadimme poliitikoilta asioista puhumista, niin kyllä he sen tekevät, jos kykenevät. Siinä samalla paljastuisi kuka kykenee ja kuka ei. Veikkaukseni on, että erittäin monet eivät kykene.

Kommentit (77)

 1. mark

  Varokaa nyt ainakin niitä ehdokkaita jotka jakavat vaalikampanjassaan tyhjiä muoviämpäreitä. Siinä on kaikki mitä hänellä on tarjota.

  • AMK

   Minä minä minä ja hyvä veljeni,
   ”Minä Juha Rehula lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa lainkäyttötehtävissä toimin oikeudenmukaisesti lakia noudattaen.”

   Tuore ministeri piti tiedotustilaisuuden heti nimityksen astuttua voimaan. Rehulan aikomuksena on kautensa aikana selkeyttää sosiaalilainsäädäntöä, parantaa työhyvinvointia ja pidentää työuria.

   Niinpä niin,sanomattakin on selvää selkeyttämisestä orja on orja ja herralla on raippa kädessä jota orjan selkänahkaan suruttu räiskitään…se on työhyvinvointia hänelle itselleenEi
   entäs se vala millä ei nykyään ole mitään väliäVirkavala
   ”Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.”Uskonto???Kunniaa ja omatuntoa ei ole yhteiskuntakin on muuttunut oman edun tavoitteluksi.Kuntouttavaa työtoimintaa tarvitsevat entiset kansanedustajat ministerit eivät työttömät,saavathan he sopeuttamisrahaa eläkettä yms. eiks tulisi halvemmaksi veronmaksajille (tulisko) tekisivät sitä risusavottaa työmarkkinatuella ja 9 euron kulukorvauksella,mitäs tuli jaa nappia painamalla.Pinna palaa työttömillä päättäjillä aina vain ihka uusia idiksiä-koska eiväthän ne heitä itseään koske.Voi tehdä työtä kieroilun kautta ja saada sopeuttamisrahaa,työttömällä se ei onnistu,avustuksia saavat saavatko samanverran tavallinen duunari-maksaako verotonta kulukorvausta ilman kuittia,pyrokratiaa on näemmä herroilta vähennetty mutta köyhille lisätty.

   • jiipee

    ”selkeyttää sosiaalilainsäädäntöä”

    Rehula on hallituksen pahin puppugeneraattori jota maa päällään kantaa! Ja ihan valehtelematta, viime ministerivalintojen jälkeen tuli yritettyä alussa skarpata ja ihan tosissaan kuunnella ja keskittyä siihen mitä tämä Rehula puhui ja selitti. Mutta ei. Valehtelematta päänsärky ja alkava migreeni tuli ekan viiden minuutin kuuntelemisen jälkeen. Puistattava ulosanti tällä miehellä, olisi hiirveää joutua Rehulan kanssa samaan pöytään löytämään yhteisymmärrys joistakin soten yksityiskohdista. Mieluiten valitsisin pahimman helskutintulen kuin Rehulan kaa neuvotteluissa.

    • AKK

     Kun perusteltava asia eli Sote on puppua pahimmasta päästä ja asiaa hoitamaan laitetaan sellaiset satunnaissanageneraattorit kuin Rehula ja Saarikko, niin puppugeneraatoriltahan se kuulostaa.
     On tosiaan ollut raskasta kuunneltavaa, kun on tiennyt millaisia aukkoja, epämääräyksiä ja perustuslain vastaisuuksia lakiesitys pitää sisällään.

     Toinen uskomaton selittely koettiin kun hallitus vesitti yritystukien uudistusesitykset. Asialle laitettiin keskustan vanha luottomies, ei tosin varsinaisesti Sipilän, Mauri Pekkarinen joka on tunnetusti selittelyn mestari, Kepun Zysse, tosin jo hiukan hiipuva. Vaivautuneena Pekkarinen hoiti hommansa jonka Sipilä oli ”palkkiona” hänelle vihdoin suonut, tehtävänä varmistaa esitysten kaatuminen. Täydellisen nollatyön jälkeen tämän uskollinen Kepulaisen tuskin enää tarvitsee hoidella niitä likaisiakaan töitä Sipilälle, sillä eiköhän Hannakaisa Heikkisestä ole jo kehittymässä ja kehittynytkin puolueelle aito likaisen pelin Keskustan räksyttäjä.

   • Jorma Tergujeff

    Ei vakuuta satuolennon nimeen vannominen.

  • Tommi Tuominen

   Jos siinä ei ole pohjaa, saattaa tunnistaa rehellisen poliitikon. Eiku…

  • töytön

   Tai sitte voi koputtaa eka sitä ämpäriä ja sitte ehdokkaan pääkoppaa, ämpäri todennäkösesti vähemmän ontto.

 2. Rea Peltola

  Asioiden henkilöiminen julkisuudessa pitäisi yksinkertaisesti lopettaa. Pitäisi keskustella teoista, ei henkilöistä.
  Ja ihmisten puheita arvioitaessa, pitäisi keskustella siitä, mihin tämän ihmisen ehdotukset johtavat, eikä siitä, onko puhuja ihana vai ällöttävä.
  Mutta sepä näyttääkin olevan yllättävän vaikeaa ihmisille. Ilmeisesti useimmista ihmisistä on helpointa ajatella, sanoiko jonkun asian joku kiva ihminen, jolloin hänen kanssaan kuuluu olla aina samaa mieltä, vai joku ikävä ihminen, jolloin häntä kuuluu aina vastustaa.
  Meikäläinen vai muukalainen. Sanomisen sisältöä ei tarvitse ajatella ollenkaan.
  Henkilöistä puhuminen vie itse asiassa huomion asiasta pois. Se vuoksi julkisuudessa pitäisi keskittyä tekoihin ja tekojen seurauksiin.

 3. Kimmo Paaso

  Mitäs minä olen sanonut, jo pidemmän aikaa. Mediat työntävät pääasiassa roskaa, ihmisiä kiinnostaa pääasiassa roska – käytän paskaan sijasta nätimpää sanaa, jostain syystä olen hyvällä päällä tänäänkin – ja koko poliittinen keskestelu on pääasiassa roskaa.
  Ihmisiä ei tosiaankaan kiinnosta juuri muu kuin roska. Jos ei kiinnostaisi jäisi iltaroskalehdet ja muut Roska lehdet kauppojen hyllyihin, ja nettisivut avaamatta. Mutta roskamaan onnellinen kansa rakastaa roskauutisten lukemista.

  Mutta voi voi kun jää työttömäksi, ja huomaa että mitä perkele, tällaistako tämä on! Sitten voi otellaan ja ihmetellään.
  Ymmärrän TÄYDELLISESTI Timosen vitutuksen, ja on ilahduttavaa että hän sanoo senkin suoraan.
  Roska maa, ja roska kansa.

 4. Arto Hievanen

  Kainuun malli koko maahan.
  Em. linkki ei sinänsä kuulu uusimpaan blogiisi, mutta on alueelta, jonka jonka maantieteellisesti ja asiallisesti hallitset. ( kopioimani linkki ei välttämättä ole mikään linkki, mutta ko. juttu oli tänään TS: n liitelehdessä. Lienee muissakin lehdissä. Kirjoittjina Arto Alanko ja Sakari Alhopuro).
  En itse lähde laajemmin kommentoimaan (vaikka aihetta olisi), mutta totean, että helppoa olisi ja ja vieläpä tämän vaalikauden aikana!!!

 5. J

  Valitettavasti kehitys on ollut melko vääjäämätöntä 90-luvulta, kun joku keksi ottaa tyhjäpääjulkkiksia listoillensa (SMP?). Ja kun nämä pelkällä julkisuudenkuvallaan ratsastavat menestyivät hyvin tilaanteessa jossa kansan kiinnostus politiikkaan oli suoraan sanoen romahtanut. Luontaisesti sitten myös aidot poliitikot alkoivat kampanjoimaan viihteellisempään tyyliin.

  Kommentin pointti lienee, että tästäkin edistysaskeleesta saamme kiittää lähinnä kai persuja.

  • Ulla Vehaluoto

   Kyllä se oli kokoomus ja kokoomusmedia, etupäässä HS ja vieläkin selvemmin Mtv3.

   Politiikan tekeminen julkkisten väliseksi valtakilpailuksi on ollut yhtä tarkoituksellista kuin massatyöttömyyden aiheuttaminen. Kyseessä on uusliberalistinen politikointi, tietoinen pyrkimys a) amerikkalaistaa eli tyhmentää suomalainen väestö ja kulttuuri b) jotta todelliset vallanpitäjät saavat tehdä valtakaappauksensa aivan rauhassa c) politiikka on tehtävä kulissiksi d) joka ajaa todellisten vallanpitäjien eli uusliberalistien asiaa.

   Uusliberalismissa valta on rikkailla, siis todellinen valta. Tämä tarkoittaa pankkeja, vakuutuslaitoksia ja muita suuryrityksiä, jotka siis ovat yksityisomistuksessa. Suurmaanomistajat, tuotantolaitosten omistajat, suurpääoma. Nämä ohjailevat erityisesti oikeistopuolue keskustaa ja äärioikeistopuolue kokoomusta.

   Poliitikko kilpailee siis vallasta, mutta poliitikko ei ole poliitikko paitsi nimellisesti, vaan hän on vallasta kilpaileva edustajanpaikan tavoittelija. Vanhakantaiset poliitikot alkoivat jo 90-luvulla valittaa, että kansanedustajalla ei ole mitään valtaa, minkään asian ajaminen ei onnistu, mihinkään ei voi vaikuttaa, asiat on päätetty jossain ihan muualla.

   No missähän muualla? Ei sitä ainakaan kansa ole päättänyt, jos eivät kansanedustajatkaan. Puoluetoimisto pitää puolueensa kurissa ja järjestyksessä, puolueen edustaja on puoluekurin lieassa. Itse aiheutettua vallan luovuttamista jonnekin.

   No minne jonnekin? Sinne missä on Raha. Iso Raha ratkaisee. Kokoomusmedia marssitti julkkiksia esiintymään, jotta heidät sitten ”kansan äänin” valittiin edustajiksi. Media marssitti myös rikkaita, Martin Saarikankaita, Wahlrooseja ja Harkimoita esittelemään ajatuksiaan aiheista kuin aiheista. Ikään kuin rahan omistaminen tekisi ihmisestä kaikkien alojen asiantuntijan.

   Samaan aikaan toteutettiin suurmittainen kansanvarallisuuden ja kansalaisten varojen uudelleenjako: köyhät köyhdytettiin, keskiluokka osin kurjistettiin osin nostettiin, rikkaita rikastutettiin ja eniten rikkaimpia.

   Kaikki tämä on ollut täysin tarkoituksellista uusliberalistista politiikkaa.

   • Lea Bäckman

    Tyhjentävä kommentti! Tähän voi vain lisätä uuskielen (orwellilainen newspeak, tyyliin sota on rauhaa, totuus on valhetta, kuntouttava työtoiminta on kurjistavaa työtoimintaa jne.) käyttöönoton, jotta saatiin hämärrettyä tosiasialliset uuslibertaariset tarkoitusperät. Tämä on tietysti ollut yksi vallankäytön metodi maailman sivu.

    Oikeastaan nyt olisi aika uudelle Nykysuomen sanakirjalle! Pitäisi kääntää suomeksi (ymmärrettävälle suomen kielelle) nämä uuskieliset harhautustermit, kuten työttömien aktivointi, hyvinvointitoimiala, valinnanvapaus ym.

    Sakun parhaita blogikirjoituksia! Oleellinen kysymys on: Mistä puhutaan, kun jostain puhutaan? Mistä vaietaan, puhumalla muusta?

    Worüber mann nicht sprechen kann, darüber muss mann schweigen. (Ludwig Wittgenstein). Suomeksi: Se, mistä ei voi puhua, siitä täytyy vaieta.

    Todellisuus (?) alkaa useimmille olla melko abstrakti käsite. On virtuaalitodellisuutta, vaihtoehtoista totuutta, rinnakkaistodellisuutta ja jopa lisättyä todellisuutta. Monet valitsevat mieluummin satumaailman, jossa elää. On helpompaa ummistaa silmänsä ja kuvitella elävänsä todellisuudessa. Siksi reaalimaailman tosiasiat alkavatkin vähitellen näyttää valheilta…

 6. Arska

  Politiikan viihteellistyminen on tuhonnut politiikan tekemisen. Kun poliitkko istuu viihdeohjelmissa ja yrittää luoda itsestään mahdollisimman mukavan ja positiivisen kuvan itsestään niin ollaan jo tekemässä propagandaa kun vain tietyt persoonat sinne töllöön päästetään jonkun poliittisen tahon toivomuksesta ja yritetään nostaa statusta että ”onpa siinä on hyvä jätkä tai täti”. Näin näitä mielikuvia luodaan vaikka todellisuudessa viihdeohjelmissa vieraileva poliitikko on kuitenkin täysin erilainen henkilö politiikassa ja saa ansiotonta nostetta uralleen.

  Jännä nähdä että tuodaanko talvella paljon poliitikkoja viihdeohjelmiin juuri vaalien alla puhumaan pehmosia ja samalla rakentamaan itsestään positiivista imagoa. Näin varmasti käy, mutta liian lähellä vaalejahan ei ilmeisesti saa näin menetellä mutta talvella varmasti näemme poliitikko invaasion töllössä joten parempi pitää töllö kiinni silloin jos ei halua närkästyä ja pahoittaa mieltään vastenmielisten henkilöiden kuuntelemisessa ja katselussa.

  Uskoisin että ihmiset ovat nyt kukkaroissaan nähneet ja näkevät joka päivä mitä hallitus on saanut aikaan joten poliittinen muisti ei varmasti jää enää puoleen vuoteen ja näemme vasemmiston uuden nousun 2019 vaaleissa.
  Hallitus ei itsekään kuplassaan ymmärrä kuinka suuttunut kansa on ja sitä suuttumusta ei saa hallituksen kuvatus anteeksi koskaan. Vaaleissa tulee maksun aika tästä kansanvastaisesta politiikasta.

  • töytön

   Noo on siellä ainakin kestojulkkis, kiva Ben-Zetä hupsuttelemassa 😊

 7. Juki

  Taannoin kun sosialismi ihan oikeasti uhkasi vallitsevaa maailmanjärjestystä(ja nyt en väitä oliko se oikein tai oliko se sosialismia), pääoma antoi tilaa demokraattisten hyvinvointivaltioden synnylle koska pelkäsi menettävänsä kaiken. Tämä on ilmiselvästi ollut väliaikainen ratkaisu ja nyt otetaan pikkuhiljaa tikkari pois pöljältä. Tyhmää kansaa on helppo hallita näillä persepaljaisilla tositv:n tähtösillä. Mutta väitän että tämä tyhmentäminen on ollut pitkäjänteistä ja suunitelmallista.

  • Anni Autio

   Näin juuri. Viihde ja kulutus ovat meidän aikamme oopiumia.

 8. jiipee

  Valinta siitä, ketä äänestää ensi vaaleissa pitäisi tehdä jo nyt. Unohtaen koko tuleva vaalirumba joka on tehty vain sumuttamaan vaaliväkeä.

 9. töytön

  Nyt jo työttömät roskaavatkin. Onhan mokomilla sitä aikaa niin julmetusti toki tehdä kaikkee pahaa. Kukahan ”kansan”edustaja twitteroi nyt ekana työttömiä roskien keräämiseen!? Sitten on vielä ne marjat, sienet ja risutkin!

  • Heidi

   Tästä uutisointiahan sitä odotetaan taas syksyn saapuessa, että mitenkä paljon niitä sieniä ja marjoja jäikään happanemaan metsään laiskojen työttömien takia. Mutta täytyy toki muistaa, että jos työtön päivät metsissä luuraa ja varsinkin jos jotain ansaitsee vielä saamallaan sadolla, niin kyllä se taas saa sen verran kateutta aikaan, ettei suinkaan silloin työtön ole työmarkkinoiden käytettävissä edes ollut, vaan kokopäiväinen ”yrittäjä”. Yrittää kas niin kovaa haalia verotonta tuloa ruhtinaallisten tukien päälle mokoma ahne. Että vähintään tuet pois ja karenssit perään.

  • AMK

   Työtön roskaa, mitä kun perunan kuoretkin syödään,muovipusseja heillä ei ole varaa kaupasta ostaa,karkkipapereita tuskin työttömien jätöksiä.Enempi se eliitti paskantaa jätöksiä kuin aliravittu työtön kaikki energia kun kuluu jo hengittämiseen ei siinä ehdi roskaamiseen kun yrittää keksiä että sieltä peräpäästäkin jotain tulisi edes kerran viikossa.http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00092
   Suurin syy on tietenkin rahan riittämättömyys ostaa ruokaa..ei makaroonia syömällä pitkälle pötki.

 10. Sillälailla

  Siihen halpaarvoiseen viihteellistämiseen poliitikot luovat omilla hölmöilyillään hienosti pohjan. Nykysome tarttuu tietenkin samantien kiinni noihin törttöilyihin ja kansa nauraa, tylyttää tai peukuttaa. Poliitikot ovat ihan itse tehneet itsestään pellejä.

 11. Ei pidä syyttää lukijoita

  Yksi heiluttaa helikopteria ja toinen taputtelee pyllyjä homobaarissa. Sitähän se on.

  Mielestäni kuitenkin on turha syyttää kansaa siitä, että lukevat näitä juttuja. Parempiakaan juttuja kun ei ole tarjolla. Klikkijournalismi ja Skeitti-Juusojen esittely on se mitä meille annetaan. Eilisen päivän Hesarissa oli haastateltu työtöntä merihakalaista, jolla on säännölliset Kelan tuet ja etsii vuokra-asuntoa. Ja sitten täysin sensuroimaton keskusteluketju perään, jossa estoitta haukutaan mies loiseksi ja uhotaan, ettei olla halukkaita maksamaan hänen sossuilujaan.

  Halpamaista roskaa valtakunnan päälehdeltä, YLE syyllistyy samaan. Missä ovat asiajutut, missä on kunnon raportti missä on selitetty mistä sotessa on kysymys? Valtaa tuntuu eduskunnan ja hallituksen sijaan käyttävän lähinnä lehdistö, ja sitä valtaa käytetään väärin.

  ”Pertti kulki pitkin katua ja pysäyttävä yllätys muutti hänen elämänsä”. Klik. Turha juttu, aivan persiistä revitty keksitty tarina on silmien edessä. Onko ihme ettei ihmisiä mikään kiinnosta, kun kaikki on tätä. Aivan kuin jonkun totalitaarisesti johdetun suljetun valtion päämediasta.

  • jiipee

   ”Eilisen päivän Hesarissa oli haastateltu työtöntä merihakalaista, jolla on säännölliset Kelan tuet ja etsii vuokra-asuntoa. Ja sitten täysin sensuroimaton keskusteluketju perään, jossa estoitta haukutaan mies loiseksi ja uhotaan, ettei olla halukkaita maksamaan hänen sossuilujaan.”

   Juttu oli maksumuurin takana. Vielä tämäkin vittuilu hesarilta.

 12. Markku Isometsä

  Taidat olla Tuominen oikein perusteellisesti harmistunut. Olisihan tähän osuvampikin ilmaisu mutta kyllä tämänkin käsittää-

 13. Teemu Heinola

  Mieleeni muistui muuan pääministeri jota ammuttiin ritsalla tarrapuvussa maalitauluun.

 14. AriannaK

  Mitä oleellista ja tärkeää tällä kertaa kohun takana piilotellaan? Näinhän tämä hallitus toimii ja ihmiset menevät halpaan,

 15. Sauli

  No ei tämä nyt Vasemmiston kannalta hyvältä näytä, mikäli somea on uskominen. On aivan turha selittää, ettei Vasemmisto ainakaan minun tietääkseni enää haudo vallankumousta ja taistolaistenkin osuus alkaa lähennellä nollaa. Vasemmisto on yhtä kuin Neuvostoliitto ja sen pääasiallinen tarkoitus on loisia kansakunnan kerman kukkarolla ilman ainoakaan ajatusta työnteosta. Mielipiteet ja uskomukset istuvat tiukassa, emme ole vielä edes tehneet tiliä vuoden 1918 tapahtumista, vaan nekin vedetään aina mukaan keskusteluun, kun etsitään syytä olla äänestämättä vasemmistoa.

  Suomi on oikeistolaistunut ja harva näkee että Vasemmistolla olisi annettavaa varsinkaan talouden puolella. Kun duunarit hylkäsivät vasemmistolaisuuden ja harhailivat kadulla ilman poliittista kotoa, niin joku heidät sieltä nappaa. Se joku oli Perussuomalaisten Timo Soini. Nyt kuin Soini on sinisineen tehnyt poliittisen harakirin, on mielenkiintoista nähdä löytäväkö duunarit takaisin vasemmiston pariin, vai nappaako Halla- aho heidät matkalta, yritys tulee ainakin olemaan taas kova.

  Seuraavien vaalien avainryhmä on nukkuvat ja ilman poliittista kotia harhailevat epävarmat äänestäjät. Kokoomuksella ja Keskustalla on vankka kannattajajoukkonsa, mutta vasemmalla laidalla on liikehdintää. Vaikka Li Andersson on karismaattinen ja pätevä puoluejohtaja, saattaa silti kynnys äänestää viime vuodet lähinnä eettisiin asioihin keskittynyttä Vasemmistoa olla liian suuri. Voi hyvin käydä niin, että ne ihmiset joilla olisi suurin intressi äänestää muutoksen puolesta jättävät äänestämättä. Politiikasta on tehty, kiitos median, eräänlaista käsikirjoitettua tosi- tv:tä arjesta vieraantuneine edustajineen jotka ovat lähinnä kiinnostuneet itsestä. Näin ei varmasti ole suurimman osan kansanedustajien suhteen, he ovat kiinnostuneet myös intressipiireistään. Raha, valta, edut, julkisuus, ovat ajaneet politiikan ja hyvinvoinnin tasaisen kasvattamisen edelle. Voi tosiaan sanoa että politiikka on kuollut ja kuopattu.

 16. AMK

  Miksi kiellettin eutasiasia?Eutanasia (kreikkaa, eu-thanatos, hyvä kuolema) eli armokuolema tai kuolinapu on tarkoituksellinen kuoleman tuottaminen sellaiselle ihmiselle, joka on parantumattomasti sairas tai kärsii kivuista.[3] Eutanasia ei ole henkirikos, jos se on erikseen maassa laillistettu. Suomessa eutanasiaa ei ole laillistettu. Aamulehden vuonna 2012 teettämässä kyselytutkimuksessa 77% vastanneista hyväksyisi armokuoleman, jos parantumattomasti sairas ihminen sitä itse haluaisi.[4] Suomen lääkäriliitto sen sijaan vastustaa eutanasiaa pitäen sitä lääkärin etiikan ja arvojen vastaisena.[5]. Miksi he kieltävät sen ,koska joka tuutista ja töttöröstä tulee työtön on ihmisenä täyttä paskaa…onko ajatus se heillä on ylivalta he voivat työttömiin kohdistuvilla peruslain vastaisilla asetuksilla tehdä ihmisistä orjija sen sijaan että että he kiduttavat (kuins kauan kestät ilman ruokaa nesteyttä lämpöä jne)Sehän on jo todistettu pitkäaikaistyötön on sairas (onko?) hän parantuu palkattomilla töillä,mutta mutta velekaa tulee lisää.Sehän ei ole päättäjien ongelma se on työttömän ihan itse aiheuttama …niin ja palkottomia töitä lääkkeeksi

  • Ulla Vehaluoto

   Hitler aloitti ihmisten murhaamisen hyvän nimissä. On armeliasta ja hyvää murhata sellainen, joka ei kykene elämään. Näinhän sitä mainostettiin. Mutta tämä rikollisuus – murha on rikos joka ei vanhene koskaan – yllytti vain suurempaan ja laajempaan murhaamiseen. Mikä on historiasta tunnettua.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4

   Voimme natsismista oppia kahdenlaista asiaa: voimme oppia sen, että niillä keinoin ei tule enää koskaan ihmistä loukata, tai voimme oppia, että siinäpä vasta keinot ihmisten nujertamiseksi. Riippuu aivan siitä, kuka oppii ja mitä, mitkä ovat oppimisen intressit. Natseilla tuppaa olemaan edelleen natsien intressit.

 17. Janne G Pirinen

  Mitähän oikeasti on tekeillä kun kaikkien hurskastelijoiden – niin oikealla, vasemmallla kuin keskellä – huomio on saatu epäolennaiseen? Sote?

  • töytön

   Kulisseissa kuohuu ja vakuutuskuoria vaihdellaan kuumeisesti. Painostusta ja kiristystä. Sotepallo on saatava esteettömästi maaliin.

 18. Mm

  Tätä itsekin toivoisi.

 19. Jarmo Mäkinen

  Naulan kantaan osut taas, Saku, joka sanalla. Tekeepä hyvää lukea oikeaa asiaa eikä julkkisjuoruja.

 20. turboruuvi

  BINGO!

 21. Kyösti Hyttinen

  ”Suomi aloitti paluun kolmen A:n kerhoon? ”Edellyttää, että myös seuraava hallitus jatkaa nykyisen uralla”
  https://www.uusisuomi.fi/

  ”Markkinavoimat” (eli kansainväliset sijoittajat ja suuryhtiöt) pyrkivät vaikuttamaan Suomen tuleviin vaaleihin?

  • AKK

   Tässä juuri hyvä esimerkki kuinka lehdistö osallistuu manipulointiin, naulitaan kiinni politiikan vaihtoehdottomuus jo hyvissä ajoin. Otsikko varustetaan sitten kysymysmerkillä, koska se on vedetty ns. hatusta ja vain manipulointitarkoituksessa. Ja jos kiinni jäädään niin selityksiä kyllä riittää, mutta niitä ei nosteta enää otsikoihin.

   Valitettavasti tällaista on nykypäivän journalismi myös silloin kun puhutaan vakavista aiheista. Näin mielikuvamarkkinointi, aivopesu, toimii ja moni menee halpaan.

 22. Lari

  Kun yrittää seurata päivittäistä uutisvirtaa, niin tuntuu siltä, että tuo Sakun kuvaama tosi-tv-ilmiö on tullut jäädäkseen. Ja vieläpä yli perinteisten puolue- ja aaterajojen.

  Toivotaan kuitenkin, että erilaisten tosi-tv-tyyppisten julkisuustempausten käsikirjoitus- ja ohjausvastuu on säilynyt puoluetoimistojen ja -organisaatioiden näpeissä.

  Muuten tilanteiden kehitys on yhteisrauhankin kannalta huolestuttava. Todellinen valta ja hallituksen sekä eduskunnan päätökset eivät ole enää äänestäjien valittavissa.

  Lisätietoa internetistä:
  lobbaustoimistot 2018

  Eikä tuossa ollut vielä kaikki. Mitä julkisuushässäkän synnyttämän savuverhon takana sitten tapahtuu.

  Nimittäin. Nyt näyttää vahvasti siltä, että tätä seuraavaa potilaan/vakuutetun eli asiakkaan oikeusturvan toteutumisen kannalta tärkeää asiaa ei olla ottamassa soten valinnanvapaudessa mitenkään huomioon! Olen saanut vain ympäripyöreitä vastauksia siitä, että katsotaan sitten, kun nähdään mitä valinnanvapauslakipaketti sisältää.

  Sote – asioiden maallikkona en osaa sanoa, että kuuluuko asiakokonaisuus perustuslakivaliokunnan, lakivaliokunnan vai sosiaali- ja terveysvaliokunnan huomioitavaksi? Vai ensin Suomen ja EU:n laillisuusvalvojien arvioitavaksi?

  Aihekokonaisuus kuuluu osaltaan; vakuutuslääkäreihin sekä heidän rooliinsa erittäin merkittävinä julkisen vallan käyttäjinä liittyvään, vilkkaaseen keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Kuten kuinka monessa eri roolissa ja kuinka nopeasti vaihtaen, kukin lääkäri voi jatkossa työssään toimia? Sekä kuinka avoimesti erilaiset sidonnaisuudet pitää olla potilaan/vakuutetun arvioitavissa? Jo ennen, kun hän tilaa vastaanottoaikaa.

  NELJÄ HUOM! – KOHTAA SOTEN VALINNANVAPAUDESTA

  Tämä seuraava; soten valinnanvapauteen liittyvä, asiakokonaisuus on jostain syystä pysynyt pimennossa HUOM! kaikkien eduskuntapuolueiden suunnasta, vaikka on erittäin tärkeä asia potilaille/vakuutetuille, jotta perustuslain takaamat perusoikeudet ja oikeusvaltioperiaatteet; toteutuisivat tosielämässä. Ihan oikeasti.

  Nimittäin. Sote – uudistuksen myötä markkinoilla tulee olemaan entistä enemmän vakuutusyhtiöiden kokonaan tai osittain omistamia työterveysasemia, terveyskeskuksia, sairaaloita ja kuntoutuslaitoksia. Joten yksi sote – uudistuksen valinnanvapauden tärkeimmistä asioista lienee se, että potilas/vakuutettu voi olla menemättä omassa sairaus-/vahinkoasiassaan HUOM! halutessaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Ilman, että tuosta valinnanvapaudesta vakuutus- tai eläkeyhtiön taholta mitenkään rangaistaan.

  Joten toivotaan, että ennen soten valinnanvapauslakien loppuun saattamista eduskunnassa, kaikkien HUOM! erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien ja vakuutuslääkäreinä sekä oikeusprosesseissa vakiotodistajina – ja – lausunnonantajina toimivien lääkäreiden tiedot ovat; KHO:2014:83 vuosikirjapäätöksen mukaisesti kaikkien potilaiden/vakuutettujen helposti saatavilla.

  Muuten jatkossakin moni potilas/vakuutettu menee HUOM! tietämättään omassa sairaus- ja vahinkoasiassaan myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle.

  Uhaten näin vakuutusalan julkisuudessa ajamaa asetelmaa, jonka mukaan potilaiden/vakuutettujen tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu voidaan taata vain sillä, että vakuutuslääkäri ei tapaa kasvokkain potilaita/vakuutettuja.

  Aiheesta internetissä:
  vakuutuslääkärijärjestelmä 2018

 23. AKK

  Ensimmäinen askel on tosiaan vaatia poliitikkoja pysymään asiassa. Sitä voivat vaatia äänestäjät mutta myös ne poliitikot jotka ottavat työnsä vakavasti ja kykenevät pysymään asiassa, heitäkin on. Politiikka on pohjimmiltaan yhteisten asioiden hoitamista eikä mitään sirkusta, valitettavasti vaan ”kaikenmaailman pellet” julisteineen ovat saaneet liikaa tilaa näyttämöltä.

  On tärkeää miettiä kuinka hyvin joku ehdokas kykenee hoitamaan yhteisiä asioita mikäli kaikki näytöt perustuvat joihinkin populistisiin heittoihin tai lehtien kohuotsikoihin. Tai mitä tarkoittaa jos puolue kertoo veronalennuksista ja säästöistä yhtäaikaa, miten yhtälö toimii. Kehen kohdistuvatkaan säästöt ja kehen veronalennukset.

  Entä kun populisti vaatii rajoja kiinni, mitä muuta hän kertookaan. Onko hän yksityistämässä terveydenhuollon, antamassa verohelpotuksia rikkaille, leikkaamassa lomarahoja ja sosiaaliturvaa, kyykyttämässä työttömiä, vastustamassa ay-liikettä, heikentämässä työntekijöiden oikeuksia, kyseenalaistamassa perustuslaillisia ihmisoikeuksia, vastustamassa pienimpien eläkkeiden korottamista jne. Mitä liikkuukaan Audin takapenkiltä huutelevan popupulistin mielessä kun hän huutelee arvovallallaan fillarikommunisteista ja kyykyttää taksikuskeja, heitellen mitä käsittämättömällä sutkauksia. Luuletko ymmärtäväsi sanoman vai kuvitteletko vain. Mitä mielikuvien taakse kätkeytyykään.

  Ja uhkaako kommunismi jos joku sanoo että markkinataloutta tulee säädellä ja että nykyisellään varallisuus on keskittynyt liian harvoille liian monien ollessa köyhiä ja että sille pitää tehdä jotain.

  Ja onko ”maalaisliitto” koskaan puolustanut työntekijöitä vaikka maaseutukin on heitä pullollaan? Entä miten se kohtelee nyt maaseudun työttömiä ja vähävaraisia, paranevatko palvelut maaseudulla.

  Viihde on viihdettä ja hömppä on hömppää, eikä siinä mitään kunhan tajuaa pitää ne erillään politiikasta. Eikä anna mielikuville liikaa valtaa, valitettavasti vaan moni antaa. Sirkuksen paikka on sirkuksessa.

 24. Teemu Heinola

  Toinen mikä muistui oli muuan pääministeri, action-man, joka ihan yksityiskoneella lähti kiikuttamaan papereita toiselle valtiopäämiehelle.

 25. Martikaisen Jaska

  Onhan se kumma, miksi esimerkiksi suuri yhteiskunnallinen muutos, kuten sote-uudistus ei ole yhtä mediaseksikäs aihe kuin hömppäuutiset. Lainsäädännön muutokset ja niiden vaikutusten arviointi ei ole valtaa osaa ihmisistä kiinnosta, vaikka niillä toteutuessaan on suuri vaikutus tavallisten ihmisten arkeen.

  Yleisesti on nähtävillä keskustelun polarisointi mielikuvamarkkinoinnin avulla, vaikka niin, että esitetään demarit kommunismi (toinen ääripää) kannattaja ja esitettään oma liberaali vaihtoehto maltillisempana, ja näin saada oma ideologia näyttämään houkuttelevamalta kuin toinen vaihtoehto. Todellisuudessa demarien ideologia on Pohjoismainen hyvinvointivaltion säilyttäminen eikä kommunismi, kuten mielikuvamarkkinoinnin avulla yritetään virheellisesti väittää.

  Usein väitetään, ettei demarerita äänestä kuin vanhukset, tämäkin on porvareiden mielikuvamarkkinointia. Porvarit eivät ikinä tule pieni- ja keskituloisten palkansaajien asioita edistämään kauniista vaalilupauksista huolimatta, joilla tavoitellaan suurta uskottavuutta ja korostetaan suurta vaikutusta kohderyhmäksi valitun ihmisryhmän elämään. Esimerkiksi koulutuksesta ei leikata. Vaan miten kävi?

  Samalla tavalla on todella outoa, että keskiluokkainen veronmaksaja kokee, että työttömän elättäminen hänen verorahoillaan on väärin, mutta rikkaiden ei. Joilta ne tulonsiirrot hyvä tuloisilta on aina pois. Mielikuvamarkkinoin avulla heidät on saatu uskomaan heidän kuuluvan omistavaan luokkaan, tai sitten keskiluokasta on hienoa kuulua mediaseksikkääseen joukkoon, ja kyllähän siitä kannattaa jo vähän enemmän veroja maksaa ja omaa ostovoimaa heikentää.

 26. Liisa

  Valtapolitiikkaa kannattaa seurata, myös kunnallispolitiikkaa. Tietää minkälaisia päätöksiä tehdään ja ymmärtää, että jotkut poliitikot pitävät sanansa myös käytännön tasolla. Eduskunnan keskusteluja ja väittelyjä seuratessa voi jopa järkyttyä eräiden poliittisten puolueiden ihmiskuvasta.

  Radiossa käydään parhaimmat poliittiset debatit. Siellä on useita politiikkaohjelmia. Poliitiikasta-verkkojulkaisu on eräs jota kannattaa lukea twittuiluketjujen lukemisen sijaan.

  Tässä yhteen juttuun linkki, se käsittelee populismia: Suomi takaisin! Perussuomalaiset, populismi ja moderni fasismi, kirj.Oula Silvennoinen.

  https://politiikasta.fi/suomi-takaisin-perussuomalaiset-populismi-ja-moderni-fasismi/

 27. jarmo kulmala

  Olen Saku samaa ikäluokkaa kanssasi ja muistelen lämmöllä niitä kultaisia vuosikymmeniä.kun tuntui siltä,että äänestämällä saattoi vaikuttamaan yhteiskuntaan.Nyt näyttää siltä,että uusi kultainen sukupolvi on luomassa uudenlaiset pelisäännnnöt ja poliitikot menettäneet sen ison kuvan,josta mielellään puhuvat.Olen kolmen lapsen isä ja kahden isoisä.Olen huolissani ennenkaikkea heidän tulevaisuudestaan.Tämä maa tarvitsee parempia päättäjiä.

 28. Petri Hirvimäki

  Juuri näin – http://www.nukkuvat.fi edustaa juuri tuota, että pitää olla ensin asia sitten siitä kerrotaan ihmisille.

  Kokonaisuudesta, rohkeudesta maalaisjärjestä lähtevä asia.

  Siellä on sitten välissä suomalainen valtamedia täydellisenä postinvartijana ja valtapuolueiden Twitter poliitikot…

 29. Hypomas

  Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo ehdottaa some-kulttuurin täysremonttia. Hän sanoo: ”Oma rautalankateoriani perustuu rikkauden ja vapauden epätasaiseen jakautumiseen. Globalisaatio on tuonut – tai ainakin näyttää tuoneen -– toisille enemmän rahaa ja mahdollisuuksia kuin toisille.”
  https://www.ess.fi/Mielipide/art2475509

  Some-kulttuurista voin olla samaa mieltä, mutta ihmettelen ettei hän kiinnitä eriarvoisuuden kasvuun sen enempää huomiota, ainakaan kyseisessä uutisoinnissa. Tarjoaa lääkkeeksi vain somen suitsimista. Kieltämättä itsekin niin tympiintynyt eri uutisten kommenttikenttien populisteihin ja muihin paskanpuhujiin ettei harmittaisi yhtään jos uutisten perään ei voisi enää plöräytellä.

 30. Leena

  IS saanut uutispulaan helpotusta.
  Mikko on tyytyväinen työttömänä: ”491,21 euroa riittää hyvään elämään”
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005777760.html

  • Juu, sama huomattiin

   Tämä on se sama ”tyytyväinen työtön”, jonka kanssa 20 vuotta nuorempi yksinhuoltajaäiti-hottis toteuttaa seksifantasioitaan. Ja taas sama jankutus ruhtinaallisesta työttömyysturvasta, loisista ja siitä, kuinka nettomaksajat eivät halua maksaa pummien lokoisia uuninpankolla makoiluita.

   Miten kukaan voi olla niin yksinkertainen, että uskoo näitä juttuja?

  • Hartsa

   Näemmä torkkupeitto-vartiainen on keksinyt sivutyön ”helikopterin” heiluttamisen oheen, ja päättänyt ryhtyä satusedäksi. Ainakin veronmaksajien siivelläelämisestä riittää kokemusta jo vuosikymmeniä.

  • AKK

   Miekuvamarkkinointia härskeimmillään. Ja kuten tapaan kuuluu niin vastuu siirretään kuulijalle, nyt kysymysmerkin sijasta toeamalla että ”Mikon”tilanne on melko poikkeuksellinen. Väitän ettei vain melko vaan erittäin, eikä millään tavalla ole suotavaa ajautua noin hankalaan tilanteeseen vaikka olisi kuinka positiivinen selviytyjä. Eli 16€/kk riittää hyvään elämään, kokeilkaa jos uskotte että riittää. Toimittaja Kaisla Kuuskoski myös!

   Millaista mielikuvaa tuossa halutaankaan antaa? Välillä näkee valitusta siitä ettei 5000€/kk riitä mihinkään ja että 1000€ korotus 10000€ kuukausipalkkaan vie työkalut kun verotus on niin korkea. Ilmaiseksi saadusta miljoonaperinnöstä maksettavat verot vievät vie pohjan hyvältä elämältä Suomessa, on paettava ulkomaille. Onko kirjoitus takoitettu niille joille ei mikään riitä, ei varmaankaan vaikka pitäisi olla.
   Milloinkahan Kaisla Kuuskoski kirjoittaa artikkelin noista suurituloisista valittajista. Otsikko voisi olla olla vaikka: Huolimatta suurista tuloistani ja omaisuudestani kykenen hyvään elämään, enkä ole katkera mutta kuitenkin…

  • Niilo

   Siellä oli heti uutisen perässä kommentteja, joissa vaadittiin tukia pois. Se oli tietysti jutun tarkoituskin. Kiihotettua kansaa lisää tukien poiston kannalle. Jos seuraavaksi tulee juttu jossa joku kertoo elävänsä mukavaa elämää ilman tuloja, koska esim. hengitysilma on ilmaista, niin joku tulee vaatimaan sitäkin pois, sillä eihän se sovi että työttömät nauttivat ihan ilmaiseksi veronmaksajien kustantamaa hengitysilmaa.

   • Seuraava haastattelu

    Keke, 42, on pitkaikaistyötön Pälkäneeltä. Häntä ei työttömyys kuitenkaan harmita, sillä elämä soljuu mukavasti lämpimästä kesästä nautiskellessa. Vaatteet Keke käy hakemassa ilman korvausta Pelastusarmeijan korista. Vettä löytyy ilmaiseksi pihakaivosta ja jos matkalla tulee jano, sitä saa tarvittaessa ruokakaupan takahuoneesta tai metsikön raikkaasta lähteestä. – Nami nami, kehaisee Keijo kulauttaessaan nautinnollisesti kylmää lähdevettä kurkkuunsa.

    Kekeä harmittaa nykyihmisten marina. Hän nettoaa mukavat 490 euroa kuussa. Suomi on varakas maa ja monen asian saa ilmaiseksi. Esimerkkinä Keke mainitsee auringon. Mihin niitä etelänmatkoja muka tarvitsee, kun voi nauttia Koto-Suomessa 30 asteen helteestä aivan ilmaiseksi. Keke onkin pötkötellyt koko kesän pihanurmella, heinä varpaiden välissä, kirpputorilta 10 sentillä ostettu meksikolaishattu varjonaan.

    Suomalaista hengitysilmaa Keke kehuu erinomaiseksi. – Saako Singaporesta, Pekingistä tai Delhistä näin puhdasta ilmaa edes rahallakaan? Ei saa, huudahtaa Keke vetäen keuhkot täyteen Pälkäneen raikasta ja happipitoista järvi-ilmaa. – Ja jos haluan poltella tupakan, löydän lähes aina kaupan edestä ihan hyvän tökön jota voin imutella pitkin iltaa. Vaikka hengitysilma on ilmaista, kyllä Kekekin tietää että verovaroistahan sekin lopulta otetaan. Siksi Keke haluaakin esiintyä jutussa nimettömänä.

    – Myös seksi on ilmaista, kehuu Keke. Kylällä liikkuu yksinhuoltajaäitejä, joita riittää jonoksi asti Keken ovella päästäkseen toteuttamaan kuka mitäkin fantasiaansa. Ja kyllähän Keke toteuttaa! Maine on kiirinyt naapuripitäjiin asti, ja jopa erään kunnallispoliitikon MILF-vaimo on ottanut Keken salarakkaaksi itselleen. Hänen nimensä jätetään tässä yhteydessä mainitsematta, kuten Keken oikea nimikin. – Yksinhuoltajat ovat parhaita, kehuu Keke. – He vievät lapsensa kunnalliseen päivähoitoon ja tulevat suoraan päiväkodin portilta itse hoideltaviksi.

    Keijo tuntee tuhansittain vastaavia työttömiä, jotka käyttävät järjestelmää hyväkseen. Keijon mukaan eläminen ei ole kallista, se on jopa ilmaista, jos vain ei halua Mersua pihaan ja kesämökkiä Saimaan rannalta. Keijolta jääkin 490 eurosta noin 440 euroa pörssiosakkeisiin sijoitettavaksi. – Joskus shorttailen tai ostelen warranteja sossusta saamani huippunopean tietokoneeni avulla, nauraa Keke, ja kertoo ettei ole mikään ammattisijoittaja. – Aika kivasti sinne arvo-osuustilille on kuitenkin rahaa jo kertynyt, korkoa korolle -periaattella kun mennään, hän kertoo. – Ei tässä millään mitään palkkatyötä enää viitsisi tehdä, ei se työ tekemällä lopu, päättää hän haastattelun.

    • Leena

     Meinasin tikahtua nauruun!
     Aivan uusi kirjallisuusgenre on syntynyt?

    • töytön

     Keke vois myös pelata Eurheilua sikanopeella PCllään sivubisneksinään 😀

    • Niilo

     Tämä oli loistava! Hienosti otit kopin ja teit touchdownin. Ettet vain olisi IS:n toimittaja, tyylilaji on niin hyvin hallussa 🙂

  • AMK

   491,21 siinäpä summa minkä pitäisi myös riittää kansanedustajillekin ja ministereille,heidänhän ei tarvi edes kaupassa käydä ja kun kerran ilmaisia lounaita syövät se voisi olla vieläpä pienenpikin,mutta ei riitä pitää saada vielä verottomia kulukorvauksia ilmaisten syömisien päälle-verrattakoon leipäjonoihin, ei toki ole niin hävettävää toimintaa kuin leipäjonossa jonottaminen.Jos hallitus on tilannut tämän ylistävän uutisen mikseivät he tule sillä itse toimeen,miksi heille kaikki on ilmaista?Joten kikyä ja halpuuttamista myös kansankynttilöillekin verorahoista heidänkin eläminen kustannetaan ei ole ilmaisia lounaita …niinhän sitä työttömillekin sanotaan,eivät tee tuottavaa työtä eikä heidän työstään kilpailukyky nouse jos ei sitten katsota sitä että köyhältä viedään tuhkatkin pesästä että itselle riittää hyvinvointia.Kansanedustajia kun eivät ole itsensäedustajia kylläkin.

 31. Niilo

  Asiat voi todellakin nähdä monella eri tapaa… Onneksi meillä on esim. Perussuomalaiset. Raitis ja reipas puolue, josta ei löydy mitään epäilyttävää ja kaikki jäsenet ovat kunnollisia. Aino Pennasen olisi pitänyt asua saunassa tai törttöillä kännissä tai pahoinpidellä joku ollakseen yhteiskunnan valioyksilöitä.

  • Niilo

   Tämä viesti tuli siis vastauksena kommenttiin, joka on näköjään poistettu.

 32. Eino

  Yleisö omaksuu tai sitten on omaksumatta sitä, mitä sille medioissa tarjotaan. Kun seuraa tavallisimpien sisältöjä, vaikuttaisi, että samanaiheisten juttujen lähes säännönmukaisilla toistoilla manipuloidaan yleistä mielipidettä haluttuun suuntaan tyypillisimmin esim iltapäivälehdistössä (mm onnelliset/ tyytyväiset/ laiskottelevat ”skeittijuuso”-työtön- jutut toistuvat varsin säännöllisesti). Tietenkin voi valita, mitä medioita seuraa, mutta luultavasti ei ole haitaksi tiedostaa joitakin ”mediapelin” psykologisia jippoja, joita esim N. Chomskyn mukaan on mm: https://mielenihmeet.fi/10-median-hallintastrategiaa-noam-chomskyn-mukaan/

 33. Rintsu

  Käsikirjoitettu viihde ja draama loppui televisiostakin sinä päivänä kun Hardwick kyllästyi ja otti loparit.
  Sen jälkeen huomattiin, että laadulla ei tee mitään koska ruudun voi halvalla täyttää sillä, että suljetaan tusina talliaista huoneistoon ja katsotaan mitä tapahtuu. Jos mitään ei tapahdu niin laitetaan ovesta sisään laatikko viinaa niin jo alkaa tapahtumaan.
  Kenenkään ei tarvitse osata mitään. Kameratkin ovat kiinteitä joten ei tarvita edes kameramiehiä. Ja 24/7 nautinto on valmis!

  Muistan ajan jolloin pienen budjetin Yle pystyi tuottamaan Myrskyluodon Maijan ja vaikkapa Raidin.
  Puolen miljardin budjetin Yle saa aikaiseksi ohjelman jossa toimittaja haastattelee toimittajaa.

  Jokaisen seksielämä on hänen oma asiansa joten minua ei tippaakaan kiinnosta jos joku viettää aikaansa homoklubilla tai tissibaarissa. Entäs sitten? Himot ne on hiirelläkin joten kyllä niitä saa olla kenellä tahansa eikä siitä kannata tehdä suurta numeroa.

  Mutta jos joku maksattaa yhteiskunnan rahoilla asuntoa jossa ei tiedä asuvansa eikä sitä kenen kanssa siellä ei asu niin se on sitä todellista yhteiskunnan varoilla loisimista.

  Ahti Karjalainen oli rapajuoppo mutta täysiverinen valtiomies.
  Veikko Vennamo oli suomen politiikan ensimmäinen populisti mutta hänellä oli ja on meriittinään 400.000 ihmisen asuttaminen. 10% väestöstä. Se on temppu jota ei muualla maailmassa ole sovinnolla tehty.

  Ennen vaadittiin osaamista ja tolloilla sai koska tolloilu ei ollut se jolla töitä tehtiin. Piti tehdä muutakin .

  Tuoreemman politiikan surullisen hahmon ritari on Tony Halme joka pääsi äänivyöryllä eduskuntaan sanomalla, että takapuolessaan on ”exit only”- tatuointi eikä miesparka edes valituksi tultuaan koskaan tiennyt, että mikä on eduskunta.

  Krista Kiuru, Sanna Marin ja Li Andesson eivät kerää kannatusta vilauttamalla pikkupöksyjään.
  Myöskään uuninpankkopoika ei kerää faneja olemalla poikkeuksellisen komea tai levittämällä kivoja kissavideoita.

  Osaamisen arvostaminen on nykyään harvinaista herkkua mutta taloyhtiöni alkoi arvostamaan osaamista kun oli puoli vuotta katsellut kielitaidottomia tumpeloita telineillä ja joille pensseli oli ihan uusi ja outo kapistus.

  Luotan siihen, että osaaminen palaa vielä muotiin vaikka nyt näyttääkin pahalta.

  • Esa J.

   Eikös Tony Halme päässytkin eduskuntaan sillä perusteella, että hän oli AINOA eduskuntavaaliehdokas joka meni kampanjoimaan Jakomäkeen? Ja jakomäkeläiset kiittivät huomiosta…

   Sääliksi kävi Tony Halmetta, äijän kävi sitten huonosti…

 34. Saara Nieminen

  ”Tärkeintä onkin mielikuvamarkkinointi. Sitä käyttämällä työttömät ovat muuttuneet yhä useamman silmissä laiskoiksi sohvallamakaajiksi, jotka suorastaan rypevät rahassa. Heihin on helppo yhdistää muitakin paheita. Sattuipa eilen silmiin sellainenkin, että työttömät ovat uuninpankolla makaajia, jotka ovat syyllisiä myös ympäristön roskaamiseen. He kun ovat tottuneet siihen, että joku toinen tekee heidän puolestaan kaiken.”

  Ja kuin tilauksesta Ilta-Sanomat julkistaa taas jutun ”Mikosta”. Tosin onko tuota ”Mikkoa” edes olemassa? Se ei ole tärkeää asian kannalta, vaan se että työttömät ovat laiskoja. Ja sen ”Mikko” todistaa. Eli tuossa jutussa on nimenomaan tuota Sakun mainitsemaa mielikuvamarkkinointia. Mutta kuka oikeasti uskoo tähän juttuun? Niitäkin kyllä löytyy, siis niitä joille kaikki työttömistä negatiivisesti kirjoitetut jutut ovat totta. Oli sisältö sitten mitä tahansa.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005777760.html

  • Rintsu

   Mitäs ”Mikko” tekee kun toimeentulotukeaan leikataan 40% ?
   Pärjääkö sitten ihan kivasti ja rennosti?

   ”Mikosta” ei ole kiinnostunut kukaan kolmekymppinen nainen koska ovat siinä iässä vielä hedelmällisiä ja tahtovat lapsen mutta ”Mikon” kanssa ei voi edes muuttaa saman katon alle koska se leikkaisi ”Mikon” tukia.

   ”Mikolla” on varaa tasan pariin kaljalaatikkoon ja tarjoushintaiseen tallinnanmatkaan kuvitteellisen tyttöystävänsä luo. Puolet kuusta hän kerää kaduilta natsoja saadakseen tupakkaa ja unelmoi edes ikäisestään naisesta jota ei löydä.

   Todellinen ”Mikko” vaan ei kelpaa lehtien palstoille.

   • Saara Nieminen

    Kirjoitin asiasta kommentin tuohon Ilta-Sanomien juttuun ja kyselin millon ”Mikko” astuu julkisuuteen. Ei ilmeisesti ollut oikeanlainen kysymys, koska kommenttia ei julkistettu. Kuinkahan moni muu epäilee ”Mikon” olevan vain satuhahmo, jonka avulla todistetaan työttömien olevan laiskoja. Ja tietysti myös se, etteivät työttömät tarvitse edes nykyistä peruspäivärahaa – aktiivileikkaus, kun kerran tulevat loistavasti muutenkin toimeen.

    • Pentti Nummi

     Tuo kirjoitusten julkaisemattomuus on mielenkiintoinen huomio ja asiaan liittyy myös ns. ”shadow banning” eri muodoissaan. Jossakin vaiheessa törmäsin em. asiasiaan muistaakseni IS:n tai IL:n palstalla niin, että näin kyllä oman kirjoitukseni, mutta muut eivät sitä nähneet eivätkä siis voineet sitä kommentoida. Tiedän että asia oli noin, koska menin sivuille toisesta ip-osoitteesta enkä löytänyt kirjoitustani ollenkaan. En tiedä onko tuo pimennystekniikka edelleen käytössä vai osuinko vain johonkin kokeiluikkunaan. Toisaalta lähettämiäni keskustelutekstejä ei nykyisin julkaista ollenkaan. S-postini ja ip-osoitteeni lienevät mustalla listalla, vaikka mielipiteeni ovat adiallisia. . Näin tekniikan avulla ohjataan keskustelua ja saadaan ihmiset luulemaan, että omat mielipiteet ovat vähemmistönä. Tätä tekniikkaa muuten käyttää ahkerasti esim. Twitter yms

 35. AKK

  Tuskin on anarkistijärjestö, vaikka historia on mitä on, enemmänkin vastavoima hallitsemattomalle markkinataloudelle. Antaa äänen ympäristönsuojelulle, puolustaa hyvinvointivaltiota, sivistystä ja ihmisarvoa.

  Pennasen tempauksen näen kansalaistottelemattomuutena jonka vakava tarkoitus on että varmistetaan Suomen pysyminen oikeusvaltiona myös pakolaisasioissa. Asia vaan halutaan ajaa sivuraiteille paisuttelemalla vahinkoja ja dramatisoimalla tapahtunutta tarpeettomasti. Oikeus tulkitsee sitten sen miten vakavasta rikkomuksesta oli kyse.

  Mikä haitta sitten olikaan kanssamatkustajille, en tiedä? Jonkun kerran olen nähnyt kännikalojen viivästyttävän lentoa, mutta siitäkin mielipahasta olen selvinnyt melko nopeasti vaikka osaan kyllä närkästyä oikein kunnollakin. Huutavien vankien kuljetuksia ei ole sattunut kohdalle ja toivon ettei satukaan.

  Aallon riekkumiset klubilla liittäisin vihreiden haluun ajaa ihmisarvot todella läpi koko yhteiskunnassa. Rohkea teko kuten Pennasenkin. Närkästyttää monia mutta vahingoittaako kuitenkaan ketään? Itse huolestuisin enemmän ns. hyvien oikeamielisten ihmisten pahoista teoista ja asenteista muita ihmisiä kohtaan.
  Maailmaan mahtuu monenlaistaja omatkin asenteeni ovat muuttuneet eli jotakin olen oppinut, myös suvaitsevuutta. Elä ja anna toisten elää!

  • AKK

   Tämä siis vastineena vihreisiin kohdistuneeseen jokseenkin vihamieliseen kommenttiin joka taisi hävitä jo johonkin eetteriin.

 36. Markku Koivisto

  On tämä Uuninpankkopoika melkomoinen mielikuvamarkkinoija. Ja saa kommentoijat suoltamaan sitä samaa paskaa, josta poliitikkoja ja politiikkaa yleisestikin kovin halveksivasti soimaa.

  • sakutimonen

   Helena esiintyy edelleen Markkuna eikä vieläkään keksi mitään järkevää sanottavaa.

   • Jonis Lusis

    Helena, pirun Helena ! (Gösta Sundqist)

   • Rintsu

    Se Helena jonka minä tiedän on Helena Takalo joka voitti kultaa Innsbrucissa -76 ja jolle pystytettiin patsas Pyhäjärvelle kolmekymmentä vuotta myöhemmin. Patsasta katsomalla jokainen jolla on silmät päässä voi päätellä kyseessä olevan naisen jonka ei tarvitse tekeytä ”Markuksi”.

    Tekeytyminen joksikin toiseksi on paitsi inhottavaa ja ala-arvoista mutta myös pahimman luokan fuskua.

    Niin no, itsehän kirjoitan nimimerkillä mutta rintsuksi minua tällä kylällä haukutaan ja kutsutaan. Harva edes tietää oikeaa nimeäni koska olen vaan rintsu.
    En osaisi tekeytyä naiseksi enkä edes toiseksi mieheksi.
    Taito kai sekin on mutta turha.

   • Markku Koivisto

    No, minkä minä ylitsevuotavalle katkeruudellesi voin.
    Nimeni on Markku Koivisto ja ja osoitteeni on perheemme sähköpostiosoite.
    Epäolennaisimpaan mahdolliseen taipumuksesi nähtävästi on tarttua.

  • töytön

   Kova on kiima jollai seurata paskan suoltamista.

 37. Jonis Lusis

  Uskottavat puoluejohtajat ei anna aseita vihollisleirille. Kuinka ja paljon nämä episodit tulevat jyrkentämään
  Vihreiden alamäkeä, sitä tässä vaiheessa ei voi vielä tietää?
  Jos nyt jotain varmaa voi sanoa, Antti Rinne on kuitenkin helpottunut.

 38. Väinö Kalamies

  Työttömyys on varmaan kaikille yksi merkittävä stressitekijä. Ja moni luulee, että mitä pidempään on työttömänä niin sen jälkeen kukaan ei otakkaan töihin. Kuinka moni uskoo, että muutaman työttömyyskuukauden jälkeen ihmisestä ei muka ole enää mihinkään? Mitenkähän nuo naiset sitten pysyvät järjissään äitiyslomalla? Nyt hallituksen tyylillä syyllistetään työttömiä ja vähennetään juuri siitä mistä niillä korvauksilla on muutenkin puutetta, rahasta. Toimeentulo on niukkaa. Ja leipäjonot pitäisi järjestää piiloon, pois näkyvistä…

  Ei ole työttömänä hirveen mukava varmaan lukea jonkun kansanedustajan näkemyksiä, että työttömiä pitää kiusata ja tökkiä. Jos työtön käy työhaastatteluissa, eikä pääse mihinkään. Tai 56-vuotias lähettelee hakemuksia, mutta iän vuoksi ei noteerata lainkaan.

  Turkka tais sanoa, että muita arvoja ei enää monella ole kuin raha ja terveys. No, luulisi, että ymmärrettäisiin, että työttömyys heikentää ihmisen terveyttä ja heikentää etenkin henkistä hyvinvointia. Ja sitten näillä toimilla kiusataan ja vaikeutetaan toimeentuloa korvauksista, joissa on kovempi veroprosentti, kuin työssä käyvillä. Siihen kun vertaa tätä kansanedustajien verotonta lisäkorvausta kakkosasuntoon, ilman kuitteja, jolla voi kikkailla muutamassa vuodessa säästöön kymmeniä tuhansia. Ja avokätiset sopeutumiseläkesysteemit, totta kai. Se on niin raskasta tuo istuskelu, keskustelu ja kännykän näpyttely. Ja näyttäähän tuo nenän kaivelukin TV:ssä hienolta eduskunnan kyselytunnilla. Taitaa olla jonkunlainen hullujen huone. Ainakin nuo toimenpiteet ovat tuntuu ihan ihmisyyden vastaisia. Kun on valtaan päästy niin voidaan sortaa vaikeammissa olosuhteissa olevia ihmisiä ihan ilman mitään rajaa. On härskiä touhua!

  • AMK

   Lääkäri sanoi minulle:ihmisillä on aivoissa osa joka antaa kivun tunteen vaikka et oikeasti kipua tunne.Siis täh? Olen siis luulosairas.Röntgenkuvat eivät kipua tuo esiin ja lääkäri ei edes huomioi että kaksi varvasta on sijoiltaan (kuvia katsoi jopa kolme lääkäriä eikä kyseessä ollut työtön)Minulle ehdotetaan työkokeilua toimintakykyindeksin ollessa vaikea toimintakyvyn heikentyminen palkattomat työt auttavat siihen,kieltäytyi kirjoittamista b-todistusta työkyvyttömyyseläkkeeseen kaikki hoituu palkattomilla töillä ja kuntoutuksella minkä tietenkin maksan itse siitä suuresta ja ruhtinaallisesta työmarkkinatuesta,ehdotti jopa toimeentulotukea että voin ostaa hänen määräämät lääkkeet (lääkärithän saavat bonuksia lääkeyhtiöiltä).Onko tosiaan niin että jopa lääkärien etiikka on kyseenalainen jos potilas on työtön.Jos tekisin valituksen-valituksen tekijä on työtön joten ei mitään vaikutusta.

   • Rintsu

    Aivot itsessään eivät tunne kipua. Se ei ole fyysisesti mahdollista. Jos jokin kipua aiheuttava kuten kirves pääsee kallon sisään niin asia on myöhäistä korjata.

    Aikanaan kipulääkkeitä säästeltiin. Onhan se kauheaa jos 90-vuotiaasta syöpäsairaasta tulee lääkärin määräyksellä narkomaani.

    Olen työttömyydestäni huolimatta tavannut vain todella päteviä lääkäreitä, poliiseja, taksikuskeja, sotilaita, soittajia. Kelan virkailijoista en ole ihan varma.

 39. Väinö Kalamies

  Ainakin osa hallituksen toimista tuntuvat ihan ihmisyyden vastaisilta. Kun on valtaan päästy, niin nyt sorretaan heikoissa olosuhteissa olevia ihmisiä aivan surutta. Tämähän on vähän niin, kuin Tampereella…! Ja sitten ollaan niin olevinaan polleita ja kehuskellaan lehtijutuissa itseään ja patsastellaan kuvissa omahyväinen virne naamalla. Hullujen huoneella taitaa olla samat periaatteet? 🤡

Kommentoi »

Comments are closed