Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Hallituksen takuumiehet

Ylen uusimman kannatusmittauksen  mukaan sinisten kannatus on 0,8 prosenttia. Meillä on siis eduskunnassa puolue, jolla on 18 kansanedustajaa ja viisi ministeriä, vaikka puolueen kannatus on pienempi kuin kyselyn virhemarginaali. Puolueen kannatusta ei ole koskaan mitattu vaaleissa. Näyttää siltä, että suunnilleen kaikki puolueen kannattajat ovat eduskunnassa.

Tällä porukalla ei ole mitään muuta tekemistä kuin toimia hallituksen takuumiehenä. Hallituksella on kiire saada sosiaali- ja terveydenhuollon markkinamalli ajettua läpi sekä yksityistää mahdollisimman paljon julkisen sektorin toimintaa. Yksityistämisen pääarkkitehti on pääministeri Juha Sipilä, joka valitsi Anne Bernerin ajamaan läpi kaikkein suurimmat yksityistämishankkeet. Hänen tehtävänään oli yksityistää koko liikenneverkko, mutta onneksi hän ei ole siihen täysin pystynyt.

Hallituksen tehtävänä on rikkaiden rikastuttaminen ja köyhiltä leikkaaminen. Myös ay-liike on tarkoitus ajaa alas, jotta palkkoja voitaisiin polkea ja palkatonta työtä lisätä. Ainakin työttömien kyykyttämisessä tämä hallitus on tehnyt kaikkien aikojen ennätyksen.

Tämä kaiken takuumiehenä ovat siniset. Mitään varsinaista poliittista ohjelmaa ja painoarvoa heillä ei ole, vaan he ovat pelkkiä joomiehiä ja napinpainajia. Palkkioksi tästä heille sallitaan sooloilua, kunhan vain pysyvät ruodussa näistä hallitukselle tärkeistä asioista päätettäessä.

Eritysen kunnostautunut sooloilija on ulkoministeri Timo Soini, jonka aborttikannanotot oavt taas herättäneet hallitukselle kiusallista huomiota. Soini kiitteli vuolaasti Argentiinan päätöstä olla laillistamatta aborttia.

Soinin kanta ei ole uusi, mutta se ole Suomen virallisen linjan mukainen. Soini ei suostu ymmärtämään, että sama lippalakki ei sovi yksityishenkilö Timo Soinille ja Suomen ulkoministerille. Muut hallituspuolueet paheksuvat Soinin irtiottoja varovaisesti, sillä ne tarvitsevat kaikki takaajansa.

Soini on sinänsä mielenkiintoinen ilmiö politiikassa. Hän on näyttänyt ihan konkreettisesti, että kun populistin päältä kuorii tarpeeksi monta takkia, niin alta voi paljastua ihan mitä tahansa. Kun Soini riisui rehevän kansanmiehen ja leikkisän sutkauttelijan takit, niin alta paljastui kristillinen konservatiivi. Poliitisen uransa aikana hän teki moukkamaisuudesta ja vihapuheesta salonkikelpoista ottamalla puolueeseensa kaikki, jotka voivat tuoda ääniä.  Sitten hän menetti puolueensa ja hiostavat takit jouti riisua. Tuskinpa niiden alta löytyi juuri se Timo Soini, jonka häntä äänestäneet halusivat päättämään asioista.

Niin mitäkö minä tällä haluan sanoa? No sen, että katsokaapa demokratiamme tilaa. Onko se muka enää mitään demokratiaa? En takuulla ole ainoa, jota touhu alkaa syljettää. Palutetaanpa porukalla ensi vaaleissa demokratia kunniaan.

Kommentit (118)

 1. AikaMies
 2. Julia

  Tälle touhulle laitetaan piste ja se tapahtuu seuraavissa vaaleissa. Eniten sylettää työttömien syyllistäminen ja häikäilemätön kyykytys. Nyt on tullut aika nähdä se tosiasia että keisarilla ei ole vaatteita, on aika nähdä totuus ja kovat arvot hallituksen toimien takana.

  • MaaBaa

   Tälle touhulle ei vaaleissa ole tullut eikä tule mitään pistettä, olisin ”onnellinen” jos edes jonkinlainen hidaste. Laput kun laskettu, alkaa kähmintä ja diilien värkkääminen, eikä äänestäjä voi muuta kuin monttu auki ihmetellä.
   Valtionjohdosta on seteliselkärankaisten ja humpuukiaatteiden riivaamien poliitikkojen, ja yhtälailla rahan- että vallanhimoisten virkakyöstien, hivuttamana tullut valtakunnan ykköskuppauskoneisto. Sekä EU:n puudeli, mikä ennennäkemättömine palkkiovirkamahdollisuuksineen vain nopeuttaa rappeutumista potenssissa.

   • Jyrki

    Olen samaa mieltä. Voitti ketkä tahansa vaalit ja istui hallituksessa ketä tahansa. Sama meno jatkuu korkeintaan hidastuu hetkeksi. Muutoksetkin tulee olemaan luokkaa tylsytetään kirveenterä hakkaamalla sitä kiveen. Ja sitten teroitetaan hamarapuoli teräväksi ja aletaan lyömään sillä heikko-osaisia. Ja samalla todetaan mehän ollaan tehty jotain. Mitä valitatte?

    Ainoa asia, mikä saattaisi saada tilanteen halvaantumaan pidemmäksi aikaa edes paikalleen tuskin paremmaksi heikko-osaisimpien kohdalta. On täydellinen puhdistus eduskunnassa. Se tarkoittaisi, että vaaleissa valittaisi kansanedustajiksi vain ihmisiä, jotka ei ole koskaan olleetkaan vallan kahvassa kiinni. Ja edustavat tasaisesti kaikki elämän osa-alueita. Mutta sekään ei tomisi pitkään, kun raha ja valta turmelee. Ja sama meno jatkuu jos ei jopa pahempana.

    • Juha Louhelainen

     Eli ilmeisesti tarkoitit että äänestäkää Persuja ! Äänestä itse vaan.

     • Jyrki

      No jos luit tarkemmin. Niin tarkoitin että kukaan joka nyt on tai ollut kansanedustaja. Ei pitäisi enää päästää takaisin eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Ja kyllä olen äänestänyt myös persuja. Kuvitellen että ne ratkaisisi vaikka orjatyöongelman. Sitä ennen kuvittelin, että SDP tekisi sen. Nyt en edes tiedä ketä äänestäisin. Mutta ainakaan se ei tule olemaan kukaan eduskunnassa nyt oleva tai siellä ollut. Myös kaikki puolueet on poissa laskuista. Eli äänestään varmasti jotain täysin tuntematonta puoluetta ja ihmistä. Jos ne on kaikki ”persuja” olkoot sitten niin.

  • Metrikari

   Ja muistakaa kaikki mennä äänestämään! Porukalla tämä hallitus ja sen päämäärät nurin.

 3. PirjoOravuo

  Enpä löytänyt tästä jutusta mitään uutta. Pelkkää oppositiopolitiikkaa. Jos olet sitä mieltä, että emme elä enää demokratiassa, niin missä järjestelmässä elämme? Eduskunta on joka tapauksessa demokraattisilla vaaleilla valittu.

  • Kimmo Paaso

   Eduskunta on valittu demokraattisilla vaaleilla. Vai onko? Kuka pystyy sataprosenttisella varmuudella sen takaamaan? Ei kukaan!
   Mutta kyllä kai se on, sillä suomen kansahan on voittamaton tyhmyydessään. Voin tehdä päivästäsi paremman kertomalla, että hyvinkin suurella todennäköisyydellä samat huijarit ja valehtelijat, rasistit ja tekouskovaiset johtavat maata (päin helvettiä) vuoden päästä. Tuliko hyvä olo?

  • sakutimonen

   Äänestitkö kenties sinisiä?
   Ja jos sinulla on jotain uutta sanottavaa, niin sinähän voit avata oman blogin. Minä tulen sitten päivittäin sinne sanomaan, että eipä ole mitään uutta.

   • Pirjo Oravuo

    Enpä kuule äänestänyt sinisiä, enkä ikinä äänestä. Suurimman osan elämääni olen äänestänyt demareita, mutta sellainen rääväsuinen ja räksyttävä oppositiopolitiikka, jota demarit ovat harjoittaneet on saanut minut muuttamaan kantani. Ja erään blokistin kirjoitukset ovat vielä vahvistaneet kantaani. Mielestäni jokaisella poliittisella puolueella on sekä hyviä, että huonoja ajatuksia ja kukin eduskunta ja hallitus on vuorollaan tehnyt sekä hyviä että huonoja päätöksiä. Minä en vihaa mitään puoluetta tai ihmistä niin, että jaksaisin päivästä toiseen moittia sen tai hänen tekemisiään.

    • stunned

     Meillä ei ole aiemmin ollut näin dorkaa pääministeriä ja rahanahnetta hallitusta. Mikään dialogi ei onnistu niiden kanssa. Poliittinen teatteri on käsikirjoitettu jossain muualla.

    • Tuula Anitta

     Hyvänen aika, demokratiaan kuuluu, että oppositio ”räksyttää”, että oppositio löytää ne hallituspolitiikan vaillinaisuudet. Samalla tavoin kuin oikeuslaitoksessamme toimii syyttäjä ja syytetyn puolustusasianajaja, niin tästä kombinaatiosta löytyvät ratkaisut. Tämä hallitus valitettavasti on jääräpää eikä kuuntele oppositiota.

    • Tero Sivula

     Olet kyllä säälittävä tapaus. Ihan itse keksit tänne tulla kertomaan että ei alkeellisetkaan käsityksen demokratiasta ole hallussa. Voisinpa lyödä veto aika isosta summata, veikkaan että olet jo eläkkeellä ”turvassa” ei huolet paina kun eläke napsahtaa tilille, tapahtui mitä tahansa muille kansalaisille. Ruotsissa muuten eläkkeen määrä vaihtelee talouden mukaan.

     Toisekseen jos et sitä käsitä että eduskunnassa on puolue kenen jäseniä ei ole äänestänyt eduskuntaan ja vieläpä ministeriksi asti. Vain Suomessa – saivat Sipilä arvan ja voittivat.

     Toinen juttu mikä hämmästyttää teissä sivuiltahuutelijoissa, koskaan ei mitään perusteluja saa teiltä, jos on lauseita pidempi teksti, niin perässä on yleensä kysymys tai huuto, itte oot.

     Koskaan en ole maitoa juonut, enkä juo.

     Ps. Eläkeläisiltä pitäisi muuten poistaa äänioikeus. Vääristää ikäjakaumaa, minkä ikäiset saavat äänestää/ääniä omille asioille. 15-vuotias nuori on yleensä sivistyneempi ja lukeneempi kuin nykyinen 70-vuotias. Äänestysikäraja pitäisi olla ehdottomasti 15-vuotta.

     • Antonio

      Äläs nyt sentään, Tero… Iso osa eläkeläisistä on valveutunutta porukkaa, joka seuraa tiiviisti politiikkaa, koska vihdoin löytyy aikaa, ja äänestää järkevästi lastensa ja lastenlastensa elämää seuraten ja nykyhallituksen toimista heidän vuokseen kärsien. Eläkeläiset auttavat valtavasti nuoria sukulaisiaan nimenomaan nykyhallituksen kuristavien linjausten takia.

     • M.M.X.X.

      Tero:”Ps. Eläkeläisiltä pitäisi muuten poistaa äänioikeus. . 15-vuotias nuori on yleensä sivistyneempi ja lukeneempi kuin nykyinen 70-vuotias.

      Tsiisus sentään ! Tero, et varmaan ole kuullut eläkeläisköyhyydestä: ”Suomessa on puolitoista miljoonaa eläkeläistä, joista iso osa sinnittelee tulojen riittävyyden kanssa. Melkein kaksi kolmasosaa heistä saa eläkettä alle 1 500 euroa kuussa. Reilut satatuhatta eläkeläistä on pelkän kansaneläkkeen varassa, ja yli kolmannes eläkeläisistä saa pienen työeläkkeen lisäksi kansaneläkettä. He ovat kärsineet hallituksen päätöksistä.”

      Kommenttisi prusteella vaikuttaa siltä että 70 v ikäisenä et ole sivistyneempi kuin 15 vuotias. Hyvin toimii tää hajoita ja hallitse politiikka !
      Köyhät köyhiä vastaa ja työttömät vastaan eläkeläiset, työssäkäyvät vastaan eläkeläiset jne variaatioita on. Kaikki variaatiot tuntuvat toimivan. Kateus on loputon voimavara !

    • sakutimonen

     Eräs blogisti ilmoittaa, että koska et osaa kommentoida asiallisesti, niin sinun kommentointisi täällä loppuu tähän.

    • Julia

     Tervemenoa äänestämään kokoomusta tai keskustaa, näytät jo puolustelevan nykyistä politiikkaa. Toivottavasti tililtä löytyy katetta siinä vaiheessa kun kyykytys alkaa koskea sinuakin.

   • Karjalaispoika

    Missä vaaleissa sinisiä olisi voinut äänestää?

    • sakutimonen

     Ei missään. Juuri sitä tarkoitin.

     • Antivasemmistolainen

      Kyllähän jokaista eduskunnassa istuvaa edustajaa on viime vaaleissa äänestetty. Se että edustaja kesken vaalikauden vaihtaa puoluetta ei muuta sitä tosiasiaa miksikään. Suomessa äänestetään henkilöä ei puoluetta ja henkilöllä on täysi oikeus vaihtaa puoluetta tai perustaa uusi puolue kesken vaalikauden eikä ne hänen vaaleissa saamansa äänet siloin mihinkään katoa.

      • Sampo Makkonen

       Suomessa voi päästä kansanedustajaksi saamatta vaaleissa ainuttakaan ääntä, suhteellinen vaalitapa nääs.

      • Mio Taalas

       On totaalisen väärin kuviteltu, että suomessa on yksilövaalit. Suomessa on ihan lain kirjaimeen kirjoitettuna, että suomessa on puoluevaalit ja suhteellinen vaalitapa joka tarkoittaa, että ääni menee ensin ehdokkaan puolueelle ja vasta sitten sieltä valitaan n-kansanedustajaa ko. puolueesta sellainen määrä joka vastaa puolueen kokonaisäänimäärää (prosentteina annetuista äänistä)

       Eli teet emävirheen äänestäessäsi ehdokasta etkä puoluetta.

       On se kumma kun Suomalaiset eivät edes tiedä miten heidän hallituksensa ja demokratiansa toimii.

       • AKK

        Juuri näin!

      • stunned

       Äänten pitäisi jäädä siihen puolueeseen, jonka listoilta on eduskuntaan vaalikaudella menty.

       Ministereistä kun puhutaan, niin sellaiseksi voidaan nimittää henkilö kokonaan vaalien ulkopuolelta. Kansanedustajuutta ei vaadita. Aina ei edes kansalaisuutta, joka sekin voidaan järjestää pikapikaa (Berner).

       Toinen suuri ongelma on luopuminen kesken vaalikauden, kun jotain tuottavampaa osuu kohdalle. Liian moni kansanedustaja ei istu koko kauttaan loppuun.

  • Rotvalli

   Eduskunta on valittu vaaleilla, mutta hallitusta etenkään sinisineen ei. Sinisten kannatus mahtuu Sakun mainitsemasti kannatuskyselyjen virhemarginaaliin. Ylen tuoreessa kyselyssä sinisten kannatus oli 0,8 % eli otoksessa oli sinisiä laskennallisesti 12 henkilöä. Korjauskertoimesta putsattuna varmaan 6-7. Gallup-kannatus saataisiin raketoimaan jo kolmella uudella sinisellä, jos he sattuisivat satunnaisotantaan. Eli hallituksessa on takuumiehenä puolue, jota ei ole valittu puolueena vaaleissa ja jolla ei ole tosiasiassa yhtään mitään kannatusta ellei niitä 6-7 kolikonheitolla mukaan osunutta vastaajaa piruuttaan lasketa. Ja korjauskertoimella vieläpä korjata nollaa lähentelevää kannatusta ja kannattajien päälukua vähän suuremmaksi.

  • Jani Raappana

   Pirjo varmaankin hyötyy nykyisestä systeemistä,ni mikäs siin on menoo peesailla.Toivoo vain kädet ristis et sama meno jatkuu.Sivistys taantuu kun kaikki sujuu,eikä tartte kamppailla epäoikeutta vastaan.Kuuliaat laumasieluiset ei näe mitä ympärillä tapahtuu,eikä heidän sivistys riitä ennee ymmärtään mitä demokratia tarkoittaa.Demokratiaa nakerretaan joka kulmasta,ja vauhdilla nykyisten päättäjien tuella.Mikä lie tämän välitilan nimitys,mut pian systeemiämme kutsutaan aivan toisin.Tiedän ettei uppoo pirjolle,mut kun aikoo hieman viel kuluu,ja kamppailu yltää omalle kohdalle,ni kehittyminen alkaa,silmät aukeaa ja sivistys alkaa tuas kiinostaan.

  • AKK

   Hallituksen osalta emme elä demokratiassa. Vaikka mitä muuta väitettäisiin, niin vaaleissa valitaan edustajat puolueille. Siniset puolueena ei ole saanut yhtään ääntä ja silti se on hallituksessa. Törkeä teko tietysti loikkareilta, mutta erityisesti pääministeri Sipilältä sortua tuollaiseen. Ja vaikka presidentin valtuuksiin ei kuulukaan hallituksen muodostaminen, niin myös Sauli Niinistön hiljainen hyväksyntä tuollaiselle toiminnalle on demokratian halveksuntaa.

   Eduskunta on valittu kyllä demokraattisesti, mutta mitä sen jälkeen on tapahtunut ei kuulu demokratiaan. Härskiä touhua kaiken kaikkiaan. Mielenkiintoista myös se kuinka Soini nyt kiristää omilla tempuillaan ja irtiotoillaan jo muita hallituspuolueitakin. Mitä mahtuukaan Soinin katolilaisuuteen, mitä sipulin sisältä vielä kuoriutuukaan.
   Soinia ja persuja äänestäneet, saitteko mitä tilasitte ja luuletteko että petos jää tähän.

   • Martti Kuusela

    ”Vaikka mitä muuta väitettäisiin, niin vaaleissa valitaan edustajat puolueille.”

    Fakta on se, ettei tarvitse olla puolueen ehdokas edes sitoutumattomana vaan voi vaihtoehtoisesti olla valitsijayhdistyksen ehdokas. Henkilövaalit ne aina ovat ja ehdokkaat enemmän tai vähemmän valittavina listoilta. Vaaliliitot kyllä sumuttavat tavallisia äänestäjiä.

    • AKK

     Käytännössä äänet menee puolueille, vaikka äänestetään henkilöitä ja valitsijayhdistyskin on mahdollinen ja voi ehdokas toki olla sitoutumatonkin. Valitsijayhdistykset ovat sitten kuin ostaisi sian säkissä, koska silloin voi antaa äänensä käytännössä väärälle puolueelle.
     Se että kannatusta mitataan lähes yksinomaan puolueittain kertoo kyllä mistä käytännössä on kyse.

     • AKK

      Valitsijayhdistyksen sijasta piti kirjoittaa vaaliliitto. Varsinkin teknisessä vaaliliitossa oma ääni voi lopulta auttaa aivan vastakkaista mielipidettä edustavan ehdokkaan valintaa.

    • Rintsu

     Fakta on se, että jos olet valitsijayhdistyksesi ehdokas niin siinä tapauksessa äänesi ovat omiasi. Päästäksesi läpi sinun vaan tulee saada ääniä ihanpeijoonisti, että suhdelukusi vaalipiirissäsi pärjää suurimmille puolueille. Asia on juuri kuten yllä kerrottiin, että äänesi menee ensin puolueen tai vaaliliiton yhteiseen kassaan ja ne ripotellaan takaisin suhdelukuna.

     Vaaliliitot eivät ole ongelma. Ongelma on se, että samassa puolueessa saattaa olla ehdokas jota kannatat ja sitten ihan täysi m*lkvisti ja vaalien jälkeen huomaat, että äänestäsi hyötyikin se m*lkvisti.

   • MaaBaa

    Nimenomaan, vaaleissa valitaan edustajat puolueille. Ja siinähän koko ongelma tuntuisi olevankin; ei kansanedustaja edusta valitsijoitaan, vaan tekee työtä oman ja puolueen kannatuksen ja vallan kasvattamiseksi. Joka hiljalleen johtanut koko sirkuksen vääristymiseen, puhutaan valtion ja kansalaisen asioiden hoidosta, mutta toimeenpannut päätökset ovat uskomaton sekamelska kompromisseja, diilejä ja suoranaisia petoksia eli kansalle ja kansantaloudelle vahingolliseksi laskettavia.

    Yksikään puolue yksin ei systeemiä muuta mihinkään, ja miksi edes yrittäisikään, koska järjestelmämme takaa mukavan elonkierron poliitikonraakeille. Tuolileikki porukan kesken jatkuu, jos ei enemmistössä ja eduskunnassa/hallituksessa, niin oppositiossa tai muuten takavasemmalla jossain virassa vuoroa tai eläkettä odotellessa, tai jopa Brysselissä kassaa kasvattamassa.

  • Illu

   Jopa hallituspuolueiden kansanedustajat (Mauri Pekkarinen) ovat todenneet että hallituspolitiikkaa tehdään todella pienissä piireissä, lähinnä pää- ja valtionvarainministerin lähimpien neuvonantajien ja näiden taustalla vaikuttavien eturyhmien ehdoin. Ideologian ja puoluekurin takia hallituspuolueiden kansanedustajat saavat läpi eduskunnan valtaa syövyttäviä päätöksiä, esim. eduskunnan budjettivaltaa luovutettiin hallitukselle (pääministerille) VAKE-yhtiöityksessä.

   Eduskunta valitaan demokraattisilla vaaleilla, mutta nykyisen hallituksen politiikan tavoitteena on harvojen hyöty, valtion varallisuuden ulosmittaaminen suuryrityksille ja sijoittajille. Keskeisimmät tiedotusvälineet ovat poliittisessa ohjauksessa, HS tällä hetkellä keskustapuolueen ja kokoomuksen, Yle perussuomalaisten hallinnassa. Oppositiopuolueiden näkemykset ja avaukset eivät saa vastaavaa julkisuutta. Valitettavasti osaa äänestäjistä voi aina johdatella henkilökeskeisiä moraalipaniikkiuutisia (esim. Aino Pennanen) lietsomalla ja moni on valmis luopumaan vapauksistaan ja oikeuksistaan ”turvallisuuden” tähden.

   • Antonio

    Sixten Korkman sanoi äskettäin:
    ”…KUTEN Markku Kuisma erinomaisessa haastattelussaan vastikään korosti (HS 29.7.2018), oikea politiikka lähtee toteamuksesta, että markkinatalous on hyvä renki mutta huono isäntä. Markkinatalous on tehokkain vaurautta luova mekanismi mitä maailma on keksinyt.
    Mutta liika on liikaa…”

    Prof Kuisma, joka ei ole demari, sanoi ym haastattelussaan nykyhallitusta huonoksi.

    • Jonis Lusis

     Poliitikotkin voivat olla välttäviä renkiä mutta huonoja isäntiä.

     • stunned

      Ongelma on siinä, että poliitikot ovat renkiä ja juoksupoikia. Pupetteja. Todelliset valtiaat ovat piilossa lobbareiden takana.

  • Pentti Sorsa

   Ainahan valilupaukset ovat löysiä, mutta jytkyt tehtiin suorastaan valehtelemalla ja Putkonen vielä leuhki sillä. Ei kai äänestäjiä voi enempää halveksia.

  • Jyrki

   Elämme somedemokratiassa. Siinä ihmiset hakee päätökset ketä äänestää lukemalla netistä, ketkä onnistuu parhaiten painamaan vastustajat siihen itseensä. Sitten valinta onkin helppo. Äänestää voittajaa ja kuvitella sitten olevansa voittajien puolella.

   Mutta oletko? Ja se että on vaikka naakirjassa ehkä ”kavereina” jotain voittajia, joilla rahaa, valtaa sekä pelit ja vehkeet. Ja mielelläsi uskot heidän kertomiin tosi seikkoihin miten menestytään. Niin ei tule tarkoittaan sitä, että olisit voittaja itsekin silloin. Toki saatat helpommin äänestää niitä voittajia. Itselläsi saattaa olla ehkä jo vuoden päästä eduskuntavaaleista kutsu YT-neuvotteluihin ja siitä ehkä puolen vuoden sisään oletkin jo työkokeilussa ja sen sellaisessa. Mutta siitä jos mistä tuleekin se voittaja fiilis mahtavaa…

 4. töytön

  Kohta alkaa kolmiloikkakisat sinertyvässä menneisyydessä. Yks sakki loikkii keskustaan ja toinen mokoma kokoomukseen.

  • Jyrki

   Kyllä, menee varmasti paljon popkornia sitä loikkakisaa katsoessa 🙂

 5. Markku Isometsä

  Timo Soini seuraava suurlähettiläs asemapaikkana Lontoo. Päivin kausi päättyy sopivasti 2020.

  • Ari Raivio

   Tätä itsekkin uumoilin. Onneksi suurlähettiläällä pitää olla joku tolkku, mitä suustaan päästää. Ei olisi suomalaisten kannalta hyvää mainosta lähettää moista puppulause generaattori katollista edustamaan maatamme. No ehkä Tsoinista tulisi hyvä vatikaanin kuoripoika.

  • Tuula

   Toivottavasti ei toteudu. Tuollainen takinkääntäjä ei tarvitse mitään palkkiovirkaa.
   Takinkääntäjien isoäiti joka on pettänyt kaikki vaalilupauksensa
   Ei edes ministerin pestiä pysty hoitamaan kunnialla kun kaikenmaailman mielipiteitä viljelee ja murentaa Suomen mainetta.
   Ajatukseni hänestä ovat painokelvotonta tekstiä joten en pysty kirjoittamaan mitä mieltä todella olen tuollaisista tyypeistä.
   Toivon aina että paha saa palkkansa jossain vaiheessa.

   Sakulle kiitokset että jaksaa näitä tärkeitä asioita pitää esillä. Täytyy sanoa että ei voi kuin hämmästellä missä tilassa suomalainen päätöksenteko ja päättäjät ovat tällä hetkellä.
   Todellakaan ei demokratiasta tietoakaan.
   Hallitus täynnä toheloita joilla ei ole ymmärtystä tehtävistään ja jotka tekevät lähes pelkästään todella vahingollisia päätöksiä.

 6. Mm

  Rikollista. Sairasta. Häpeällistä. Tuhoamista. Inhottavaa. Vihamielistä. Ahnetta. Varastamista. En olisi ikinä uskonut. Never again!

  • Luukas Pyykorpi

   Maamme vaarallisin rikollisjärjestö ei löydy nykyään kansainvälisistä moottoripyöräkerhoista vaan on maamme nykyinen hallitus.

 7. Mm

  Kiitos Sakulle!

 8. Mika Pajari

  Todellinen takiaispuolue, sanoisinpa jopa loispuolue.

  • Ari Raivio

   Muistaakseni Timpsukka itse taisi näistä takiaispuolueista mainita jotain noloa viime eduskutavaalien jälkeen, kun hallitusneuvotteluja käytiin 😀 Sinisethän on nykykannatuksellaan mikrobi-puolue

   • jiipee

    Mikrobi-loinen?

 9. Arska

  Prosentti äänistä takuumiehet ja samalla 5 ministeriä joita ei ole koskaan valittu virkaansa vaaleissa sinisten uuvatien riveistä. Eiköhän tuo ole jo maanpetos ja väkinäinen syy pitää hallitus koossa kun eväät loppuivat jo ajat sitten hallituksen koossa pitämiseen.

  Tuoko on mukamas demokratiaa? Ja kaikki päätökset jotka ovat pelkkiä kiristyksiä ja heikennyksiä ja samalla kehutaan nousukautta jota ei taviksilla ole ollut koskaan näkyvisäkään tällä hallituskaudella.
  Kehuvat hallituksessa vieläpä itseään ja saavutuksiaan, no ei niitä hallituksen heppuja kukaan järkevä ja asioista seuraava voi kehua edes 2 promillen humalassa ellei ole pää pehmennyt Suomen kesästä nin ettei erota vihamiehiään kavereistaan.

  Hallituksella ei ole ystäviä, sillä on vain perseenuolijoita ja hännystelijöitä jotka syöttävät disinformaatiota eetteriin ketun häntä kainalossa tai peräti oma lehmä ojassa mentaliteetilla.
  Toivottavasti äänestäjät ovat nyt virittäytyneet siihen faktaan että joka päivä nämä hyväkkäät vievät ihmisiltä rahaa pois äänestäjien kukkarosta ja antavat nekin toisilleen eli rikkaille vastikkeetta.

  • Jarkko

   Siniset muuten tekevät seuraavissa vaaleissa Suomen poliittisessa historissa ennennäkemätöntä vaalihistoriaa sillä tavalla, että koskaan aikaisemmin Suomen historiassa ministerin paikkaa (edellisessa hallituksessa) pitänyt henkilö ei ole tippunut vaaleissa kokonaan eduskunnasta (mikäli on vaaleihin osallistunut), koska ministerin paikka takaa jatkuvaa näkyvyyttä julkisuudessa. Mikäli kannatus pysyy 0,8% kokonaan eduskunnasta tippuvia ministereitä saattaa kertyä sinisille kerralla peräti 5 kappaletta.

  • PiruRaamatunLuvussa

   Ministerin ei edes tarvitse olla kansanedustaja ja vallan kolmijako-opin mukaan oikeastaan ministerin ei tulisi edes olla kansanedustaja.

   • Rintsu

    Tuo on totta. Mutta virkamieshallitusta lukuunottamatta hallitusneuvottelut käydään eduskuntapuolueiden kesken.
    Kyllä tilanne on vähintään kummallinen kun puolue joka hallitukseen lähti onkin oppositiossa ja siitä irronnut vähemmistösiipi vailla kannatusta jatkaa hallituksessa.

    • Martti Kuusela

     Tarkasti ottaen puolueilla ei ole eduskunnassa mitään virkaa tai valtaa vaan ainoastaan eduskuntaryhmillä. Jokaisella puolueella yleensä aina on oma eduskuntaryhmänsä ja sitten on eri syistä puoluekurin tai muiden syiden vuoksi syntyneitä omia jopa vain yhden kansanedustajan eduskuntaryhmiä.

 10. Virva Itäranta

  Totta. Demokratia on kuollut. On sitä pitkään nakerrettu, mutta silti maata on saatu rakennettua ja jonkinlainen sivistys saatu säilytettyä.

  Nyt on asukkaat ajettu mäkeen, rakennus tyhjennetty kaikesta arvokkaasta, rikki ja räjäyttämistä vaille valmis.

  On koottava kaikki voimat ja äänestettävä niitä, jotka haluavat säilyttää ja rakentaa, ”uudistusten” ja kakkaroiden aika on ohi.

 11. Liisa

  Demokratia antaa kansalaisille mahdollisuuden valita laadukas eduskunta. Äänestäminen on tätä laadunvarmistusta. Monissa muissakin asioissa vaadimme laatua tai vertailemme hinta-laatu suhdetta, miksi siis emme myös kansanedustajia valitessamme? Kansalaiset maksavat kansanedustuslaitoksen ja siellä työskentelevien palkkiot ja palkat. Eduskunta on työpaikka eikä bensa-aseman baari tai lähiön kuppila tai pelleilyareena. Vaatikaamme siis laadukasta työtä tulevilta kansanedustajilta, se on oikeutemme ( ja velvollisuutemme) kansalaisina.

 12. Työsuhde-etuna astma

  Viimeinen sammuttaa valot.
  Tämä lause sopii nykyisin jo turhan moniin instansseihin ja ilmiöihin.
  Jos vaalit eivät tuo asiaintilaan muutoksia niin se sopii myös Suomen kansalaisten motoksi.
  Tavatkaamme siis vaaliuurnilla!

 13. Mauri Francke

  Eipä tulevaisuus kovin hyvältä näytä tulevien vaalien jälkeenkään. Demarit hallituksessa ja ehkä jopa Rinne pääministerinä. Kakkospuolueena sama kokoomus. Täytepuolueena vihreät ja RKP.
  Mitä tämä lupaa?
  Valtion tukipaketteja ei pureta vaan niitä lisätään, ja valtionvelka jatkaa kasvuaan. Sulle- mulle politiikka jatkuu. Julkisen talouden varassa toimiva Business kukoistaa. Verovälttely säätiöiden, muiden ”yleishyödyllisten” toimijoiden ja veroparatiisiyhtiöiden avulla sen kun lisääntyy.
  Aiemmin tehtyjä virheitä ei korjata (luonnolliset monopolit yksityisessä ulkomaisessa omistuksessa esimerkiksi).
  Maahanmuutto on edelleen eduskunnan suojeluksessa eikä siihen liittyviä epäkohtia tunnusteta eikä kustannuksia lasketa (ei saa laskea – pyhä asia).
  Mitä siis väliä?
  Poliitikko, kuten kasakka, ottaa omansa. Sen mikä otettavissa on.
  Tulevat sukupolvet maksakoot laskun ja korjatkoot sadon – jotta saadaan vähän maasetunäkökantaakin mukaan.
  Liike nyt ei nouse, vaikka Hjalliksenpoika onnistuttaisiinkin saamaan eduskuntaan eikä perussuomalaisuus vielä kanna kovin pitkälle.
  Mutta siitä olen samaa mieltä, että on demokratian irvikuva se, että nykyhallituksella on eduskunnan enemmistö takanaan.

 14. Jarkko Leino

  No jospa ihmiset kohta oppisivat äänestämään muitakin kuin kolmea suurinta puoluetta…

 15. Sauli

  Demokratiassa on valuvikansa. Se synnyttää populistisia ääriliikkeitä ja sananvapauden nimissä saa sanoa paljon ennen kuin mitään tapahtuu. Perussuomalaiset, se vanha Soinin johtama rakentui epäluulon, pelon ja vihan varaan. Se ei Soinia häirinnyt silloin, eikä se tunnu häiritsevän edelleenkään. Koskaan hän ei ole ottanut vastuuta entisen puolueensa rasismista.

  Soini ja Siniset ovat puolueena niin kuolleita kuin vain olla ja voi. Soini on vetäytynyt maakuoppaansa antamaan lausuntoja jotka pöyristyttävät omia hallituskumppaneitakin, mihin hän tällä kaikella tähtää? Jos oikein olen ymmärtänyt, edes perinteisellä konservatiiviasteikolla Soinin ymmärtäjien määrä on rajallinen. Eli Soinin puheista päätellen, ei hän enää ole kiinnostunut päivänpolitiikasta, jos koskaan on edes oikeasti ollut.

  Kun äänestää oikeistoa, saa oikeistolaista politiikkaa. Käytännössä se tarkoittaa juuri sitä mitä Sipilä on meille tarjoillut. Köyhät saavat vähemmän, rikkaat enemmän, ei tämän pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Politiikkaan kuuluu aina populismi ja kompromissit. Politiikka on sanataidetta jolla aina ei ole mitään tekemistä kansalaisten arjen kanssa. Jos ex persuilla ja soinilla oli mitään annettavaa, se oli varoittava esimerkki. Yksikin kunnianhimoinen ja kaikkeen valmis poliitikko saattaa saada yllättävän paljon pahaa aikaiseksi yhteiskunnassa. Itse katson, että Sipilä, Orpo, Soini ovat tekemisillään synnyttäneet juopaa kansalaisten välille löysillä puheillaan ja kapeaa omaa ja poliittista etuaan ajavalla linjalla. Onko Siperia opettanut vaalikarjalle mitään, tuskin. Hallituksella on taattu kannattajansa niissä piireissä jotka ovat selvinneet vähin ruhjein lähes 10 vuotta kestäneestä talouden laskukaudesta. Suurimalla osalla kansalaisista on edelleen kaikki hyvin, eikä heidän uskonsa hallitukseen horju. Syrjäytetyt taas alkanevat hakea vaikutusmahdollisuuksia, lue oman käden oikeutta, politiikan ulkopuolelta.

  • stunned

   Tuota kutsutaan saksaksi sanalla ”Defätismus”. Tappiomielialan lietsonta oli Valtakunnan loppuhetkillä vakava rikos. Nyt se on omaan juoksuhautaan laskemista.

   Autat vastustajaa alistumalla fatalismiin ennen kuin vaaleja on edes käyty. Pimeät voimat ovat kiitollisia.

   • Sauli

    Onko näin?

    Kannattaa toki huomata että politiikka on ollut ”rikki” jo ennen Sipilän hallitusta. Poliitikot eivät ole kyenneet vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin. Kun politiikka on pelkkää omasta edusta kiinni pitämistä, ei ihme että minun ja lukuisten muiden usko politiikan muutosvoimaan alkaa horjua. Valta on enemmän tai vähemmän kansalaisten ulottumattomissa ja ne jotka todella päättävät mahtuvat yhteen tilataksiin.

    Itse tulen kyllä käyttämään äänioikeuttani, sillä mitä muutakaan pystyn tekemään. En odota että juuri mikään muuttuisi, olen vähään tyytyväinen ja minulle riittää, ettei nykyisestä enää mentäisi enempää oikealle. Köyhien kyykyttämiselläkin on rajansa ja minusta tuo raja on ohitettu tämän hallituksen aikana. En osta ajatustasi fatalismista, realiteetit on hyvä ymmärtää politiikassakin.

    • stunned

     Voimme tehdä parhaamme: äänestää. Uurnille vaan ja katsotaan mihin se riittää.

     Vaaditaan suurempaa nukkuvien puolueen aktiivisuutta, mikä olisi sitä todellista aktiivisuutta uuskielisen aktiivimallihömpötyksen sijasta. Jostain syystä Yle tai hallitus eivät kannusta köyhiä äänestämään ja vaikuttamaan asioihinsa. Sen sijaan annetaan ymmärtää, että yläluokka ja keskiluokka kyllä tietävät paremmin.

     Katsokaa miten Zimbabwessa kävi. Mikään ei liikahda oikeaan suuntaan, jos vanha kaarti päättää asioista, vaikka Mugabe on siirretty syrjään.

     Yhdysvalloista on levinnyt meillekin sellainen hokema, että ”ne on kaikki samanlaisia”. Politiikka on meilläkin polarisoitunutta, mutta toistaiseksi emme ole vielä kaksipuoluejärjestelmässä saati yksipuoluemaa.

    • Jarkko

     ”Kun politiikka on pelkkää omasta edusta kiinni pitämistä, ei ihme että minun ja lukuisten muiden usko politiikan muutosvoimaan alkaa horjua. ”

     Ei politiikka ole omista eduista kiinnipitämistä vaan niiltä ottamista keneltä on helpointa ottaa. Varkaan käsi menee näet aina sinne mistä rahat saa helpoimmalla. Niiltä kenellä ei ole mitään voidaan ottaa vaikka koko elämä ja terveyskin ja huudella perään, että se oli vain omaksi parhaaksesi. Tuollaista se politiikka on eikä muuksi muutu.

     Jos haluaa, että sinulta ei viedä kaikkea on parempi vaan opetella antamaan takaisin mieluiten laillisin keinoin, mutta jos ne eivät toimi niin muukin tulee sallituksi. Jopa sekin, että saa olla edes rauhassa pitää ansaita. Jos olet erityisen huonossa asemassa joudut tappelemaan pelkän senkin eteen, että saat olla rauhassa vaikka et edes haluaisi tapella. Ei noi tyypit, jotka suomessa politiikkaa ajavat ole juurikaan kehittyneen niistä peruskoulun koulukiusaajista pitemmälle. Ehkä se sellainen kiusaamisen peittely on parantunut, mutta muuten meininki on ihan samaa. Toki yrittivät ensin kiusata vahvempia ryhmiä, mutta aivan kuten kiusaajat hyppäsivät sitten kaikkein köyhimpien niskaan ja keksivät kokoajan kovempia ja kovempia keinoja. Ihan samanlaista toihua kuin peruskoulun pihalla ringissä hakataan sitä pienintä ainakin niin kauan kunnes se pienin oppiikin pistämään hanttiin sitten keksitään joku muu kiusattavaksi.

 16. AMK

  Niin mutta kun se demokratia on saatu valehtelemalla (pienituloisilta ei leikata eläkkeistä ei leikata ja vieläpä hra sipi puhui ettei kannata palkatonta työntekoa koulutuksesta ei leikata jne) ei ole demokratiaa jos jotkut tahot pääsevät valtaan valehtelemalla.Jos sanot hyvää päivää tarkoitatko sitä vai onko se vain klisee?
  Demokratia eli kansanvalta on kansanvaltaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa.[1] Demokratia tulee sanoista demos (tavallinen kansa) ja kratos (valta, hallita).[2]

  • Anu Peltomäki

   Tätä minäkin olen ihmetellyt. Siis sitä, että äänestäjällä ei ole minkäänlaista oikeusturvaa. Ääniä ei saa ostaa, mutta valheilla ne saa varastaa.
   Jos työhaastattelussa sanoo tekevänsä yhtä ja työn saatuaan tekee ihan toista, niin potkuthan siitä tulee. Mutta äänestäjille saa valehdella, saa puhua ihan toista kuin tekee, eikä siitä ole mitään konkreettisia seuraamuksia kansanedustajille – ei edes ministereille, joiden kuitenkin kuuluisi olla ’rehelliseksi tunnettuja’.

   • Antonio

    Tosi hyvä kommentti!

 17. stunned

  Ulkomaan ja kotimaan uutisointi saa Ylellä aivan erilaisen käsittelyn. Näkökulma on melkeinpä päinvastainen. Zimbabwessa vihannesten tai vaatteiden omatoimitorimyynti ei ole ”oikea työ”, mutta meillä mikä tahansa työ jopa ilmaiseksi on parasta sosiaaliturvaa.

  https://yle.fi/uutiset/3-10344579

  Kuvatekstiä:

  Maita Gara ja John Mkondo myyvät vaatteita markkinoilla, mutta se ei ole mikään oikea työ. Suurin osa zimbabwelaisista työllistää itsensä virallisen talouden ulkopuolella.

  Tähän samaan meilläkin pyritään: jokainen on itsensä työllistävä (pakko)yrittäjä. Miksi Ylen toimittaja ei näe malkaa lähellä?

  Thaimaassa kaikki ammattitaidottoman väen työ on samanlaista kuin Ylen uutisen Zimbabwessa.

  Koska Ylen toimittajalta saadaan ulos lause: tempputyöllistäminen ei luo oikeita työpaikkoja. Noissa Zimbabwen puhdetöissä sentään raha tai tavara vaihtaa omistajaa.

 18. AMK

  Soini+aborttilaki aika paljon on naisten alistamista-hyväksyykö hän raiskauksen-sen seurauksena raskauden jota ei hänen mukaansa saa keskeyttää,kun mies on antanut pakolla naiselle kalliit siittiösolunsa…hyi helkutti eipä tulisi itselle mieleen että naista näin alistetaan.

  • stunned

   Kuinkahan h-a äänestää Brysselin istunnoissa?

   https://www.heidihautala.fi/parlamentti/miten-meppi-aanesti/

   –korruption vastustaminen: ei
   –naisten palkkatasa-arvo: ei
   –verosuunnittelustrategioiden julkistaminen: ei
   –päästöhuijaukset: ei
   –torjunta-aineet: ei

   • AMK

    Ehkä hää ei tiä tai ymmärrä mitä äänestää ja ainut mitä hää tietää on ei,kyllähän tarkoittaa myöntämistä ei ei tarkoita mitään muuta kuin ymmärryksen puutetta. Muuten aika hyvät liksat saavat äänestämisestä,toista se on työtön joka sanoo ei häneltä viedään leipä suusta josta on jo voi otettu päältä.Mutta sinällään arkadian mäellä on eri käytäntö joko hyväksyt esityksen se on jaa jos et se on ei.Kyllä on vaikea sana.Kyllähän sä sen tiedät?!Ja jos kysymys esitetään epäymmärretyssä muodossa sormihan voi lipsahtaa väärälle nappulalle,niinkuin joku kansanedustaja selitti äänestystään,näppäimet on kyllä hallinnassa kun kännykästä on kyse tai omasta edusta.Kansanedustajan kun ei tarvitse tietää mitään ymmärtää mitään kyllä puoluejohtaja sanoo painatko punaista tai vihreää nappia ja jos olet värisokea saat avustajan (joka ei varmaankaan ole palkaton) napin painallukseen.Sirkus mikä sirkus ja veronmaksajilta lisää pääsymaksuja kuppaamassa.

  • Esa J.

   Olen usein miettinyt, että miksi konservatiiviset kristityt ”elämänpuolustajat” vastustavat abortteja ja eutanasiaa? Olen tullut siihen tulokseen, että eutanasiassa ja abortissa ”menetetään” mahdollisuus kuolemattoman sielun ”pelastamiseen” maksavaksi kirkko/lahkokunnan jäseneksi. Mikään muu ei näitä kiinnosta!

   Se että kuolemaa lähellä oleva ihminen kärsii, ei kiinnosta, eikä myöskään aborttiin päätyvän äidin tuska, ei myöskään kiinnosta…!

   Oikaiskaa minua, mikäli olen väärässä…

   Niin, ja montakohan aborttia Timo Soinille onkaan tehty, kun hän niin kiivaasti tuo kantansa esiin?

 19. Sirpa Kärkkäinen

  Täällä on paljon politiikasta kiinnostuneita henkilöitä. Ja maan asioiden kuntoon laittamisessa mielekästä työtä riittää. Oletteko harkinneet ehdokkaaksi asettumista?

 20. Pertti Ikonen

  Olin Kiinassa kun siellä valtion tehtailta potkitkittiin jatkuvasti miljoonia ihmisiä työttömiksi. Mutta heille sallittiin pienimuotoisen yrittämisen tekeminen. Pienimmillään se oli pyörän tavaratelineeltä tupakan ja limonadin myyntiä. Ja kauppa kävi niillä alueille missä oli turisteja. Suomessa työttömäksi jääville ei tarjota juuri mitään mahdollisuutta tienata vähän ylimääräistä kuin ehkä tölkkien keräämistä. Täällä työtön karsinoidaan ja pidetään tuilla elävänä kun mikään omatoiminen asemansa parantaminen ei tuo parannusta vaan hyvin usein karenssin tai pitkän jakson elämistä rahatta. Ei auta kuin odotella eläkeikää josko sittenkään eläkkeen pienuudesta johtuen pääse eroon viranomaisesta eli toimeentulotuesta.

  • Ei kun yrittämään

   Saahan täälläkin myydä tupakkaa ja limonadia.

   Ihan ensimmäiseksi pitää hankkia hygieniapassi. Tavarateline ei sovi myyntipaikaksi, vaan voit hakea kaupungilta myyntilupaa, kunhan olet ensin esittänyt Y-tunnuksesi tai muutoin todistanut olevasi yrittäjä sekä esittänyt luonnoksen tulevasta myyntikojusta. Muista yrittäjän kirjanpitovelvollisuus. Myyntikojussa pitää olla viemäröinti, juokseva vesi, riittävä ilmastointi sertifioidun asentajan työnä, kylmäaineena EU:n hyväksymä ilmastoa vähemmän lämmittävä kylmäaine jonka käsittelystä ja varastoinnista asennusyrityksellä on oltava viranomaisen valvontatodistus.

   Tupakkaa et voi myydä alle kahdeksantoistavuotiaalle tai ilman henkilötodistusta henkilölle, joka voisi näyttää alle 30-vuotiaalle. Muista syöpävaarallisten aineiden myyntilupa sekä tupakkatuotteista maksettava erillinen leimavero. Kaupungille tulee esittää todistus jätehuollon järjestämisestä myyntialueella sekä myyntikojun aukioloajat sekä pysäköintijärjestelyt, ottaen huomioon kaupungin järjestyssääntö ilta- ja yöajan hiljaisuuden osalta. Pulut tulee pitää loitolla, ks. järjestyssääntö sekä eläinsuojelulaki. ALV-velvollisena muista tilittää eläkemaksut sekä hankkia asianmukaiset irtaimisto- ja sairausvakuutukset. Muista myös, että sinut lasketaan yrittäjäksi, joten jos liiketoiminta ei kannata, menee noin vuoden päivät ennen kuin voit palata karenssista työttömyysturvan piiriin. Siihen asti voi vaikka napsia rohtuneita ylähuulen kappaleita leivän päälle ja sirotella päälle mäkkärin roskiksesta kaiveltuja mausteita.

  • stunned

   Thaimaassa vankilassa ikääntyneet vangit puheidensa mukaan ovat tyytyväisiä, koska ”ulkona täytyy tehdä työtä, täällä saa vuodesijan ja riisin ilmaiseksi”. Ikääntyneiden vankien ei tarvitse vankilassa tehdä työtä.

   Kun armahdus (aphai, aphaijathoot) yllättäen osuu kohdalle, syttyy vangin silmissä kipinä, ja siviilit päällä reippain askelin marssii vanhus vapauteen. Se siitä ”tyytyväisestä” vangista.

   https://www.independent.co.uk/news/world/asia/new-thai-king-thailand-crowned-pardon-150-000-prisoners-insulting-royal-family-lese-majeste-maha-a7471486.html

   Yhdysvalloissa ikääntyneet, työkyvyttömät tai sairaat haluavat vankilaan pois kadulta, kodittomuudesta ja sairasvakuudettomuudesta.

   https://www.theatlantic.com/politics/archive/2011/06/man-who-robbed-bank-1-get-health-care-coverage/351969/

   https://www.huffingtonpost.com/2013/08/27/timothy-alsip-robs-bank-healthcare_n_3825492.html

  • Jarkko

   Suomessa (ja läheskaikissa sivistysvaltioissa) tupakka tuotteiden myynti on luvanvaraista ja lupia myöntää valvira. Myös säännöllinen limonadin myynti kuuluu elintarvikevalvonnan piiriin eikä joku pyöräntarakka myynti täytä elintarvikelakeja. Eikä täytä myytävien elintarvikkeiden hygieniasta ja säilyttämisestä säädettyjä lakeja.

   Yleisesti ottaen se on valtion etu, että elintarvikkeiden myyntiä säädellään, koska se vähentää esim. ruokamyrkytyksiä, jotka pahimmillaan johtavat kuolemaan. Sama pätee tupakkatuotteiden myyntiin. Jos kaikki kadunkulmat ovat täynnä jotain epämääräisiä köyhiä myymässä tupakkaa johtaa se siihen, että aina joku myy niitä lapsille lisätienestien toivossa ja muutenkin tupakan kulutus kasvaa.

   Elintarvikkeiden autontakakontti / pyöräntarakka myynti on ihan sellaista perus banaanivaltiotoimintaa. Eikä siinä ole mitään järkeä jos elintarvikkeet voidaan myydä paremmin varastoituna ja hygieenisemmin käsiteltyinä. Sivistysvaltoissa yleensä pyritään pois banaanivaltioille tyypillisesta toiminnasta, mutta en ihmettelisi vaikka Suomessa pian ehdotetaan pitkäaikaistyöttömille elintarvikkeiden myymistä pyörän tarakalta, koska muissakin köyhissä valtioissa niin tehdään ja Suomen pitää tietenkin hakea esimerkki banaanivaltioista.

   • stunned

    New Yorkissa poliisi kuristi kuoliaaksi kadulla irtosavukkeita lisäansioikseen myyneen vähävaraisen. Myyntiä pidettiin veronkiertona, ja niistä röökeistä oli jo maksettu vero, mutta toisen osavaltion kevyemmällä verokannalla. New York Cityssa on USA:n kalleimmat savut.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Eric_Garner

    • Jarkko

     Se on sellaista jenkkipoliisien kanssa varsinkin isommissa valtioissa joissa on enemmän raato rattaille meininkiä. Toissaalta kyseisen herran perhe sai tapauksesta 5,9 miljoonan dollarin korvaukset, joten köyhiä tai vähävaraisia he eivät enää ole. 5,9 miljoonaa on suurempi summa kuin mitä keskiluokkainen tienaa täysipäiväisestä koko elämän kestävästä työnteosta.

     Näen muutenkin kummallisena uhriutumisen siitä, että tupakan katumyyntiä ei sallita, koska kyseessä on riippuvuutta aiheuttava tuote, jolla on haitallisia terveysvaikutuksia. Oikeastaan tupakkaa ei pitäisi myydä yhtään missään, mutta tupakka riippuvaisten takia sitä on pakko myydä jossain ainakin toistaiseksi.

     • stunned

      Muodollisia lupia vaaditaan porttimaksuna bisnekseen kuin suojelurahaa joissakin maissa.

      Arabikevät alkoi poliisin luparatsiasta tai luvattomien katumyyjien häätämisestä Tunisiassa.

      Univormu on oikeus painaa rahaa, ja poliisimiehillä on paljon sivubisneksiä tai lainvalvojan virka on se sivutoimi. Halutaanko Suomeen hämärät katumarkkinat vain koska ”72”?

      Aarnio jo yritti jotain samankaltaista.

      • Jarkko

       ”Muodollisia lupia vaaditaan porttimaksuna bisnekseen kuin suojelurahaa joissakin maissa.”

       Säätely tosiaankin tekee positiivisia vaikutuksia ruuan myynin säätely on tiputtanut ruokamyrkytyskuolemien määrän johonkin 1 / 1000 aikaisemmasta. Sähkölaitteiden säätely on vähentänyt sähkölaitteiden aiheuttamia kuolemantapauksia ja sähkölaitetulipaloja merkittävästi. Tupakan myynnin säätely on vähentänyt tupakan aiheuttamia kuolemia ja syöpiä.

       Siinä vanhassa ajassa milloin maallikko sähkömiehet tekivät sähkötyöt ihan miten sattuu, ruoka myytiin jostain kojuista ja tupakkaa sai kaikkialta ei ollut juurikaan hyvää. Noin se vain on vaikka sinä et sitä tunnu tajuavan.

       Tunisiassa ja USA tupakan myyntiä ja käyttöä säädellään vähemmän kuin Suomessa tai useimmissa euroopan maissa. USA ei säädellä montaa muutakaan asiaa yhtä tiukasti kuin Suomessa esim. poliisiksi pääsee helpommin ja lyhyemmällä koulutuksella kuin Suomessa. Jostain syystä siellä sitten kuitenkin on aika paljon ongelmia vaikka säätely on pienempää.

       • stunned

        Olet ymmärtänyt kirjoitukseni väärin. En tarkoittanut kirjoittamiani esimerkkejä puolloksi purkaa normit ja päästää villit lankkipojat/tupakkikauppiaat/yrittäjät kaduille. Mainitsin Aarnion, ja jo sen olisi pitänyt antaa viitteen siitä, mitä viestissä tarkoitetaan.

        Joissakin maissa luvat ovat kynnysraha bisnekseen. Lupa siis myönnetään vaikka kukaan ei ole tarkastanut, että bisnes noudattaa mitään määräyksiä.

        Vertaa vaikka kaivoslupia: kukaan ei varmistanut, että Talvivaarassa noudatetaan ympäristömääräyksiä.

   • stunned

    San Franciscossa Permit Pattyksi ristitty kunnon kansalainen soittaa 911, kun talon edessä jalkakäytävällä joku lapsi myy limonadia päästäkseen Disneylandiin. Myynti ja hälinä häiritsi kunnon kansalaisen etätyöntekoa.

    https://youtube.com/watch?v=gbOkxqt_uiU

    https://eu.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/06/27/permit-patty-resigns-ceo-cannabis-company/737298002/

    Permit Patty myi itse lääkekannabista. Kohun vuoksi hän joutui virallisesti irtisanoutumaan firmasta, jossa hän oli osakkaana.

    • Jarkko

     Ruokamyrkytys voi johtaa kuolemaan luultua useammin
     https://www.ruokatieto.fi/uutiset/ruokamyrkytys-voi-johtaa-kuolemaan-luultua-useammin

     Joskus historiassa kun kaikki ruoka myytiin jostain ulkokojuista jonne pääsivät rotat ja linnut kakkaamaan eikä käsiä pesty tai ruuan käsittely välineitä suurinpiirtein joka viides ihminen kuoli ruokamyrkytykseen jossain elämänsä vaiheessa. Nykyään ruokamyrkytyskuolemat ovat paljon harvinaisempia, koska ruuan säilytys, kuljetus, sekä hygienia olosuhteet, sekä pakkaaminen ovat paljon pitemmälle mietityt. Sekä ruokakauppa on säädeltyä missä oloissa ruokaa saa myydä.

     Olen ollut elintarviketeolisuudessa töissä ja omaan jonkinlaista koulutusta elintarvikealalta ja en todellakaan osta jonkun lapsen jolla ei ole mitään kokemusta elintarvikkeiden hygieenisesta säilyttämisestä ja käsittelystä vääntämiä mehuja ja limuja jostain katukojusta, jossa säilytys olosuhteet ovat sellaiset että bakteerit oikein muhivat ja lisääntyvät niissä mehuissa ja limuissa.

     • stunned

      Myynnissä oli vain pullovettä. Miljoonat ihmiset myyvät ruokaa ja juomaa katukojuistaan tai mopon selästä Thaimaassa.

      Alison Ettel aka Lupa-Lissu (Permit Patty) käytti valkoista etuoikeutta ja halusi häätää mustan pois riekkumasta.

      Suunnitelma ei toiminut tällä kertaa.

 21. Rintsu

  Sinisyydessä kannatta muistaa se, että kyseessä ei ole sama asia kuin tavallinen puolueloikkaus. Vartiainen loikkasi kokoomukseen ja Harkimo perusti oman eduskuntaryhmänsä.
  Se on jokseenkin normaalia, että vaalikauden aikana joku hoksaa olonsa paremmin kotoisaksi jossain toisessa puolueessa.
  Jos hallituspuolueen puheenjohtaja vaihtuu niin hallituksessa vaihtuu muutama ministeri. Ministereitä ny vaihtuu muutenkin vähän väliä.

  Mutta se, että hallituspuolue vaihtuu lennosta on temppu törkeydessään vailla vertaa. Peli olisi pitänyt viheltää poikki ja pitää uudet hallitusneuvottelut. Vallan sokaisemalle Sipilälle tämä ei käynyt. Ja Soini tahtoi pitää ministeripaikkansa vaikka puolue meni alta.

  Tilanne ensi vaaleissa muuttu rajusti joka tapauksessa kun siniset katoavat eduskunnasta ja perussuomalaisilta jää jytkyt saamatta.

 22. Mats Nyman

  Miten voi olla vielä tällainenkin pelastava onnenpotku Keskustalla ja Kokoomuksella, että on tuollainen väkisin väännetty, tyhjästä temmattu kätevä apupuolue mukana jolla ei ole kannatusta eikä tulevaisuutta mutta jonka avulla homma vaan jatkuu ja vielä viiden ministerin voimin. Ei sen pitäisi olla mahdollista. Porukka jolla ei ole mitään omaa tahtoa eikä valtaa eikä sanomista mutta mahdollisuus lisätä muiden valtaa. Olen aina viitannut kintaalla salaliittoteorioille, mutta PS:n hajoaminen, sitä edeltävä tilanne, sen jälkeiset tapahtumat – tämähän on varsinkin kokonaisuutena jotain aivan hirveätä, jota vastaan tulisi ehdottomasti olla sellaiset 80% kansasta ja jopa poliitikoista, asiaa ihan mahdollisimman neutraalisti tarkasteltuna. Ei hommat vaan voi mennä näin, ne ei toimi tällä tavalla. Mutta painajainen jatkuu.

 23. Jussi Parviainen

  Soinille on ihan sama mitä kansa hänestä ajattelee! Hillotolppa on kohta nuoltu, ja se siitä! Siniset on maksettu hallituksen takuumiehiksi, eikä ole tarkoituskaan muuta, kuin täyttää lain kirjain, mutta ei sen henkeä!

 24. Tommi Nieminen

  Soinin abortti vastaisuus ei ole kyllä tullut minään ylltäyksenä kenellekkään. Hän on aina, jo ennen jytkyjä, kertonut arvostavansa elämää. Soini on kertonut myös katolilaisuudestaan täysin avoimesti.

  En täysin ymmärrä miksei ministerillä saa olla mielipiteitä. On kumma, kun esmes Lindström on hallituksen linjan vastaisesti sitä mieltä, työttömien kurittaminen ei ole fiksua niin Timonen on samaa mieltä. Timonen arvostelee Lindströmiä vain siitä, että mies puhuu mutta ei tee mitään ”kun kerran on yhdessä sovittu”. Lindströmin kohdalla Timonen selkeästi toivoo hallituksen vastaisia toimia ei ainoastaa hallituksen linjan vastaisia puheita.

  Kun Soini vastustaa aborttia hallituksen linjan vastaisesti niin pitäisi olla hiljaa… vasemmistolaisten käsitys mielipiteen vapaudesta on erikoinen juttu.

  Kun lainsäädänösihteeri Aino Pennanen rikkoo lakia niin tätä jopa kehutaan vihervasemmiston toimesta. Kun persujen edustajat osallistuivat rauhanomaiseen soihtukulkueeseen eli eivät millään muotoa tehneet mitään rikollista niin tämä vallan kamala asia.

  Vasemmiston logiikka on pettämätöntä.

  • stunned

   Minusta on pirun hyvä, että Soini laukoo mielipiteitään: lisää!

   Mies poltti toivottavasti suurlähettilään pestinsä. Presidentti Niinistöstä kuoriutuu kai sitten demari, kun abortista tarpeeksi sivuraiteilta huudellaan asiakysymysten sijaan.

   https://www.aamulehti.fi/uutiset/talouselama-presidentti-niinisto-sattii-ulkoministeri-soinia-aborttikannanotosta-200988163/

   –Niin, siellä on ministerismiehen ja poliitikon vaikea olla poliittisessa keskustelussa yksityishenkilönä. Minusta siinä on perustavaa laatua oleva omituisuus, Niinistö vastasi Talouselämälle.

   • Pekka Nieminen

    Enpä muista Niinistön ärähtäneen Stubille kun tämä on ajanut Suomea natoon vastoin kulloistakin hallitusohjelmaa.

  • Liisa

   Virkavala sitoo ministereitä. He edustavat valtiota. Valan vannoessaan ministeri sitoutuu eettisesti valtioon ja valtion edustamiseen. Ministeri ei siis edusta virakatehtävissä ja virallisissa julkaisuissa itseään ja omia henkilökohtaisia mielipiteitään. Soinilla on plokinsa, mutta hän esiintyy siinä ulkoministerinä. Niin ei voi tehdä siinä asemassa. Kansalaisena ja yksityishenkilönä sensijaan voi esittää vapaammin omia mielipiteitään.

   • Pekka Nieminen

    Ymmärrän loistavasti tämän näkökulmalman! Miksei Lindström joudu sitoutumaan puheissaan työttömien kurittamiseen? Miksei Stubb pitäydy natottomuudessa?

    Nämä ”Ministeri ei siis edusta virakatehtävissä ja virallisissa julkaisuissa itseään ja omia henkilökohtaisia mielipiteitään. ” jutut tuntuvat sitovan ministereitä kovasti vaihdellen….

    Ja vielä yksi esimerkki: Päivi Räsänen kuohittiin kun hän kannatti raamattuun perustuvaa kansalaistottelemattomuutta. Touko Aalto puolestaan sai täysin vapaasti kannattaa kansalaistottelemattomuutta.

    • Liisa

     Touko Aalto ja Päivi Räsänen eivät ole ministereitä. He ovat kansanedustajia ja edustavat niitä arvomaailmoja sekä ihmiskuvaa, joita olettavat heitä äänestäneiden kansalaisten kannattavan. Kansalaistottelemattomuuden kannattaminen on kansalaisten oikeuksien puolustamista. Se ei ole mikään virhe kansanedustajalta. Kansanedustajien mielipiteitä saa ja voi ja pitääkin arvostella julkisesti. Niin on myös tapahtunut, sekä Aallon että Räsäsen kihdalka. Oikeusvaltion periaatteet eivät perustu uskonnollisiin eepoksiin vaan Suomen lakiin. Tämä vaikuttaa olevan vaikea asia joillekin kansanedustajille, ja joskus myös ministereillekin.

     Lindström on antanut lausuntoja ja haastatteluja työttömistä ja hän on tuonut esille niissä yhteyksissä näkökulmansa ja mielipiteensä mm aktiivimallista. Oikeusministerinä ollessaan hän ilmaisi selkeästi vastentahtoisuutensa ja inhonsa tasa-arvoista avioliittolakia kohtaan joutuessaan esittelemään lakiehdotuksia eduskunnassa. Se oli moitittavaa käytöstä, mutta hän korjasi käytöstään.

  • Illu

   Jos tuo soihtukulkue oli 612-marssi itsenäisyyspäivänä 2017, niin äärioikeistolaisethan marssivat poliisin suojeluksessa. Joitain vastamielenosoittajia muistaakseni poliisi puksi putkaan. Tuon marssin jälkeen mediat, Hesari ym. paheksuivat ”alpakkavälikohtausta” eli sitä että jokin vasemmistolainen nuorisojärjestö oli yrittänyt järjestää lastentapahtuman marssireitin lähellä. En koskaan oikein ymmärtänyt tuohon lastentapahtumaan (jota ei järjestetty) liittyneen paheksunnan määrää. Pennasen mielenilmauksesta nostetussa paniikissa on samoja piirteitä.

   Äärioikeistolaiset ja fasistisetkin mielipiteet ovat normalisoituneet mediassa, ne ovat nykyisin lähellä poliittista valtavirtaa. Eilen lauantaina HS lanseerasi Jussi Halla-ahon vaalikampanjan alkuun näyttävällä kokosivun jutulla. Soinin aborttipuheet ministerinä ovat osa tätä ilmiötä, vaikka keskusta ja kokoomus muodollisesti sanoutuvatkin niistä irti. Miten uskottavalta kuulostaa Sipilä ja Orpo puolustamassa tasa-arvoa ja naisten oikeuksia? Kokoomus tarvitsee perussuomalaisia viemään ääniä demareilta. Myös kristillistä liittoa varmasti viehättää konservatiivinen oikeistofalangi.

   • stunned

    Soini osallistui vierailulla Kanadaan abortinvastaiseen mielenosoituskulkueeseen, jota ministeri itse kutsui kynttilähartaustilaisuudeksi. Peräkonttimies twiittasi paikan päältä tyytyväisenä selfien, jossa ulkoministeri hengailee kiusallisessa ja oudossa viitekehyksessä työmatkallaan. Tämä oli toukokuussa 2018. Jos Soinin tarkoitus oli edustaa itseään rukousaamiaisillaan ja kynttilävigilioillaan, niin pieleen meni. Ulkoministeri edustaa aina Suomea.

    • M.M.X.X.

     jep

     • M.M.X.X.

      MAAILMANPOLITIIKAN johtomiehet ovat sukeltaneet tilaan, jota humoristinen hikipedia.info-sivusto kutsuu parodiahorisontiksi. Parodia­horisontti on kuin mustan aukon tapahtumahorisontti, ja se ”kuvaa sitä pistettä todellisuusjatkumossa, jossa auktoriteetti on niin pahasti risti­riidassa realiteettien kanssa, että todellisuus on vääristynyt omaksi parodiakseen.”

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005787679.html

      • stunned

       Hyvä vertaus. Asiaan kuuluu myös, että mustaan aukkoon putoava ei itse havaitse mitään outoa. Parodia/vääristymä on näkyvissä vain tapahtumahorisontin ulkopuolelta, jonne horisontin takaa ei ole mitään yhteyttä.

       Parodiahorisontti voi myös revetä, jos ristiriita kasvaa liian suureksi. Näin kävi, kun H.C. Andersenin sadussa paljastui, että keisarilla ei ole vaatteita laisinkaan.

       Tämä piste ei ole tullut vielä vastaan, ehkä siksi, että olemme itse kaikki parodiahorisontin sisällä.

 25. Väinö Kalamies

  Ahaa, nyt ymmärrän, että kansanedustajat ovat edustamassa jatkuvasti itseään. Kuten tämä Pakkalen Juhannuksena karaokebaarissa ja ajeli sieltä kansanedustajan taksikortilla. Miten nyt poliisimiehelle ei tullut mieleen, että voi taksiajelu vielä tulla ilmi. Mutta mitään ei tunnusta, tämähän on helsinkiläisten pyrkyreiden pääperiaate. Kaikki taksiajelut liittyy kansanedustajan tehtäviin, aamuyöllä kolmen aikaankin. Poliiseille taitaa olla tuntematon käsite tuo ehdoton rehellisyys.

  Entäs tämä yks ministeri Terhokas. Sehän on, kun villinlännen elokuvista tuttu: man with a evil eye. Varmaan söis mummolta kaiken aamupuuronkin. Elekee nyt helekutti tällaisia sinne äänestäkö, ennee. Löytyisikö Suomesta vielä sellasia ihmisiä, joilla olisi vielä jonkinlaista selkärankaa? Ja tyylitajua…

 26. AKK

  Heitän tähän arvaukseni että Siniset on hieromassa vaaliliittoja KD:n kanssa ja Soini on aloittanut nyt aborttikannanotoillaan äänten kalastelun kristillisten kannattajakunnasta hakien samalla myös hyväksyntää vaaliliitolle. Mitähän metkuja vanhan jytkyttäjän pussista löytyykään ja ketkä ovatkaan seuraava uhrit. Ei tuo katolilaisuus kovin näkyvää silloin ollut kun persuja höynäytettiin. No, tämä on vain arvailua.
  Voi kunpa Soini olisi yhtä huolissaan syntyneistä lapsista ja vanhusten hyvinvoinnista!

 27. Jonis Lusis

  Siniset ei kiinnosta ketään tulevissa poliittisissa karkeloissa. Se oli aikansa lapsi.

 28. Jonis Lusis

  Isä tiedetään, kätilöt tunnetaan. Äidistä ei tietoakaan.

 29. Jukka T.

  Ketjuhan nyt lähti elämään niinkuin niillä on tapana, mutta palaan tuohon demokratian palauttamiseen äänestämällä. Nyt ei enää auttaisi jupista, että samanlaisia ne kaikki on ja jättää äänestämistä muitten vaivoiksi,koska jos tuo lahtarilauma jatkaa vielä vaalien jälkeen vallankahvassa niin anarkia on seuraava vaihtoehto. Jytkyt on onneksi jytkytelty ja ne jo aiemmin politiikkaan pettyneet jotka antoivat protestiäänensä Persuille palailevat järkiinsä. Halla-Ahon porukka nyt on oma lukunsa, mutta toivottavasti niitä joilta se naapurin tummempi kaveri on vienyt naiset ja työpaikat ei oikeasti ole tästä kansasta ihan niin paljon kun edelliset vaalitulokset antavat ymmärtää. Vaikka en itse ole tarpeeksi hyvä ihminen jaksaakseni tehdä asioiden eteen tällaista työtä kuin blogin kirjoittaja niin aion sentään äänestää, ja varovaisen toiveikkaana odotan Teiltä samaa. Eipä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että odottaa vaaleja enemmän kuin jalkapallon MM-kisoja, mutta pohja se on näköjään jokaisessa säkissä.

 30. Merja

  Miksi se, että ihminen on realistinen, ajattelee omilla aivoillaan, on oikeudenmukainen, tuo epäkohdat esille ja haluaa parantaa maailmaa, mielletään aina negatiivisuudeksi. Pitäiskö meidän kaikkien leijua pilvissä, pää täynnä vaalenpunaista unelmahöttöä ja vääntää pakonomaisesti naamavärkkiä hymyyn? Voi tietysti sulkea, silmänsä, korvansa ja sydämensä ja uskotella, että valtakunnassa on kaikki hyvin. Kaikilla on rahaa, töitä, ruokaa, terveyttä ym. herrat ovat isänmaan asialla ja ajattelevat kansan parasta……ja lopun voi jättää Herran haltuun. Jos joku täällä paratiisissa kärsii ja valittaa, se on hänen oma vikansa. Häntä täytyy nöyryyttää ja kepillä kurittaa. …..se joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee. Vai pitäiskö kaikkien kuolemattomien, täydellisten, korvaamattomien, omaan napaansa tuijottavien ihmisten, ottaa pää pois ahterista sekä aivot narikasta ja ruveta ajattelemaan…..kaikki ei ole aina ihan niin kuin lehtien lööpeissä lukee.

 31. Antonio

  HS tänään/mielipide, kirjoittajana Heikki Räsänen, tutkimusjohtaja TEM:
  Työllisyys kasvaa aidosti ja nopeasti

  En saa valitettavasti täältä metsästä linkitettyä, yhteys pätkii koko aj

  • Luukas Pyykorpi

   Missä ’kasvaneesta’ ”työllisyydestä” kertyneet verotulot luuraavat ???
   – Kaikki verotulo on arvokasta !
   Myös niidenkin joilla ei ole varaa maksaa enää lisää rikkaiden verokuoriin.

  • Luukas Pyykorpi
   • Antonio

    Hyvä. Ei sama, mutta linkkiisi on linkitetty Hesarin mielipidekirjoitus.

 32. Työsuhde-etuna astma

  Sunnuntain Hesarissa kerrotaan pikavippibisneksellä rikastuneesta suomalaisesta.
  Samassa jutussa kerrotaan että liki 400 000 suomalaista on ylivelkaantunut. Ja että Orpo asettanut työryhmän selvittämään velkaantumisen syitä.
  Siihen olisi ollut halvempi ja nopeampi tapa. Peiliin katsominen.
  Suomessa on toki takuuvarmasti kukoistaviakin toimialoja: pikavippi- ja vuokratyöfirmat sekä erilaiset työvoima- ja muut yhteiskunnalliset konsulenttipalvelut. Näille kaikille on yhteistä se, että asiakaskuntaa riittää takuuvarmasti – ja siihen puolestaan on syynä joko suoraan tai epäsuorasti valtiovallan toimet.
  Tämä kuvio ei kuullosta, haise eikä maistu millään tavalla demokraattiselta hyvinvointivaltiolta.

  • Työsuhde-etuna astma

   Lisäys: edellämainituilla bisnealoilla taitaa valitettavasti olla yhteistä myös se, että niiden voitot kerrytetään lopulta veronmaksajien rahoista: joko suoraan valtion tai kuntien kassasta, tai välillisesti velallisten saamien toimeentukien välityksellä.

 33. Julia

  Pikavippifirmat pitäisi lakkauttaa. Samoin kaikki näennäistyö josta ei makseta palkkaa.

 34. Työsuhde-etuna astma

  Hesarista löytyy tänään sunnuntaina Anne-Sofie Bernerin kirjoitus meritokratiasta ja siitä, miten valta voi pilata älykkäämmänkin ihmisen (käsittääkseni jutun pitäisi olla vapaasti luettavissa):
  https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005786992.html
  Lainaus tekstistä: ”Valta korruptoi myös älykkäitä ja lahjakkaita. Jos yläluokka uskoo, että sen valta on hankittu omilla ansioilla, siitä tulee sokea ja sietämättömän ylimielinen. Se ajattelee tietävänsä paremmin, myös muiden puolesta. Se päättää, mitkä ansiot lasketaan.”

 35. Julia

  Nyt sitten aletaan tarjota kepin jälkeen babyporkkanoita: pienimpiä etuuksia, päivärahoja ja takuueläkettä aiotaan korottaa. Samoin pieni- ja keskituloisten verotusta aiotaan keventää. Hallituksen omasta mielestään aikaansaama talouskasvu on nyt johtanut siihen iloiseen tilanteeseen että jakovaraa riittää niin köyhille kuin laiskoille työttömillekin. Tämäkö on nyt sitä valtaapitävien sietämätöntä ylimielisyyttä josta joku aiemmin kirjoitti. Terveiset hallitukselle: emme ole sokeita, keisari kulkee edelleen ilman vaatteita kohti seuraavia vaaleja!

 36. Esa J.

  Olen tämän kertonut aiemminkin: Winston Churchill sanoi, että kaikista kokeilluista vaihtoehdoista demokratia on vähiten huono.

 37. Sonofhades

  Niin kauan kun vaaleissa voi rahalla ostaa mainosaikaa, demokratiaa ei ole olemassa. Kyseessä on oligarkia, jossa rikkaat ostavat edustajat ja nämä toteuttavat sitten politiikkaa sen mukaisesti, että vaalirahoitusta tippuu seuraavissakin vaaleissa.

Kommentoi »

Comments are closed