Hallituksen takuumiehet

Ylen uusimman kannatusmittauksen  mukaan sinisten kannatus on 0,8 prosenttia. Meillä on siis eduskunnassa puolue, jolla on 18 kansanedustajaa ja viisi ministeriä, vaikka puolueen kannatus on pienempi kuin kyselyn virhemarginaali. Puolueen kannatusta ei ole koskaan mitattu vaaleissa. Näyttää siltä, että suunnilleen kaikki puolueen kannattajat ovat eduskunnassa.

Tällä porukalla ei ole mitään muuta tekemistä kuin toimia hallituksen takuumiehenä. Hallituksella on kiire saada sosiaali- ja terveydenhuollon markkinamalli ajettua läpi sekä yksityistää mahdollisimman paljon julkisen sektorin toimintaa. Yksityistämisen pääarkkitehti on pääministeri Juha Sipilä, joka valitsi Anne Bernerin ajamaan läpi kaikkein suurimmat yksityistämishankkeet. Hänen tehtävänään oli yksityistää koko liikenneverkko, mutta onneksi hän ei ole siihen täysin pystynyt.

Hallituksen tehtävänä on rikkaiden rikastuttaminen ja köyhiltä leikkaaminen. Myös ay-liike on tarkoitus ajaa alas, jotta palkkoja voitaisiin polkea ja palkatonta työtä lisätä. Ainakin työttömien kyykyttämisessä tämä hallitus on tehnyt kaikkien aikojen ennätyksen.

Tämä kaiken takuumiehenä ovat siniset. Mitään varsinaista poliittista ohjelmaa ja painoarvoa heillä ei ole, vaan he ovat pelkkiä joomiehiä ja napinpainajia. Palkkioksi tästä heille sallitaan sooloilua, kunhan vain pysyvät ruodussa näistä hallitukselle tärkeistä asioista päätettäessä.

Eritysen kunnostautunut sooloilija on ulkoministeri Timo Soini, jonka aborttikannanotot oavt taas herättäneet hallitukselle kiusallista huomiota. Soini kiitteli vuolaasti Argentiinan päätöstä olla laillistamatta aborttia.

Soinin kanta ei ole uusi, mutta se ole Suomen virallisen linjan mukainen. Soini ei suostu ymmärtämään, että sama lippalakki ei sovi yksityishenkilö Timo Soinille ja Suomen ulkoministerille. Muut hallituspuolueet paheksuvat Soinin irtiottoja varovaisesti, sillä ne tarvitsevat kaikki takaajansa.

Soini on sinänsä mielenkiintoinen ilmiö politiikassa. Hän on näyttänyt ihan konkreettisesti, että kun populistin päältä kuorii tarpeeksi monta takkia, niin alta voi paljastua ihan mitä tahansa. Kun Soini riisui rehevän kansanmiehen ja leikkisän sutkauttelijan takit, niin alta paljastui kristillinen konservatiivi. Poliitisen uransa aikana hän teki moukkamaisuudesta ja vihapuheesta salonkikelpoista ottamalla puolueeseensa kaikki, jotka voivat tuoda ääniä.  Sitten hän menetti puolueensa ja hiostavat takit jouti riisua. Tuskinpa niiden alta löytyi juuri se Timo Soini, jonka häntä äänestäneet halusivat päättämään asioista.

Niin mitäkö minä tällä haluan sanoa? No sen, että katsokaapa demokratiamme tilaa. Onko se muka enää mitään demokratiaa? En takuulla ole ainoa, jota touhu alkaa syljettää. Palutetaanpa porukalla ensi vaaleissa demokratia kunniaan.

 

 

 

 

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (118)
 1. Tälle touhulle laitetaan piste ja se tapahtuu seuraavissa vaaleissa. Eniten sylettää työttömien syyllistäminen ja häikäilemätön kyykytys. Nyt on tullut aika nähdä se tosiasia että keisarilla ei ole vaatteita, on aika nähdä totuus ja kovat arvot hallituksen toimien takana.

  1. Tälle touhulle ei vaaleissa ole tullut eikä tule mitään pistettä, olisin ”onnellinen” jos edes jonkinlainen hidaste. Laput kun laskettu, alkaa kähmintä ja diilien värkkääminen, eikä äänestäjä voi muuta kuin monttu auki ihmetellä.
   Valtionjohdosta on seteliselkärankaisten ja humpuukiaatteiden riivaamien poliitikkojen, ja yhtälailla rahan- että vallanhimoisten virkakyöstien, hivuttamana tullut valtakunnan ykköskuppauskoneisto. Sekä EU:n puudeli, mikä ennennäkemättömine palkkiovirkamahdollisuuksineen vain nopeuttaa rappeutumista potenssissa.

   1. Olen samaa mieltä. Voitti ketkä tahansa vaalit ja istui hallituksessa ketä tahansa. Sama meno jatkuu korkeintaan hidastuu hetkeksi. Muutoksetkin tulee olemaan luokkaa tylsytetään kirveenterä hakkaamalla sitä kiveen. Ja sitten teroitetaan hamarapuoli teräväksi ja aletaan lyömään sillä heikko-osaisia. Ja samalla todetaan mehän ollaan tehty jotain. Mitä valitatte?

    Ainoa asia, mikä saattaisi saada tilanteen halvaantumaan pidemmäksi aikaa edes paikalleen tuskin paremmaksi heikko-osaisimpien kohdalta. On täydellinen puhdistus eduskunnassa. Se tarkoittaisi, että vaaleissa valittaisi kansanedustajiksi vain ihmisiä, jotka ei ole koskaan olleetkaan vallan kahvassa kiinni. Ja edustavat tasaisesti kaikki elämän osa-alueita. Mutta sekään ei tomisi pitkään, kun raha ja valta turmelee. Ja sama meno jatkuu jos ei jopa pahempana.

    1. Juha Louhelainen
     11.8.2018, 19:36

     Eli ilmeisesti tarkoitit että äänestäkää Persuja ! Äänestä itse vaan.

     1. No jos luit tarkemmin. Niin tarkoitin että kukaan joka nyt on tai ollut kansanedustaja. Ei pitäisi enää päästää takaisin eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Ja kyllä olen äänestänyt myös persuja. Kuvitellen että ne ratkaisisi vaikka orjatyöongelman. Sitä ennen kuvittelin, että SDP tekisi sen. Nyt en edes tiedä ketä äänestäisin. Mutta ainakaan se ei tule olemaan kukaan eduskunnassa nyt oleva tai siellä ollut. Myös kaikki puolueet on poissa laskuista. Eli äänestään varmasti jotain täysin tuntematonta puoluetta ja ihmistä. Jos ne on kaikki ”persuja” olkoot sitten niin.

  2. Ja muistakaa kaikki mennä äänestämään! Porukalla tämä hallitus ja sen päämäärät nurin.

Kommentointi suljettu.