Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Suu puhtaaksi

Pääministeri Juha Sipilä on kommentoinut ulkoministeri Timo Soinin aborttikannanottoja lyhyesti STT:lle.

–Tästä on keskusteltu jo touko-kesäkuun vaihteessa. Jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä, hän sanoi.

Pääministerille siis sopii, että hänen hallituksensa ulkoministeri saapastelee ympäriinsä ulkoministerin roolissa toitottamassa omia henkilökohtaisia mielipiteitään, vaikka ne ovat vastoin Suomen virallista linjaa.

Samaan aikaan Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori julistaa professorin roolissa, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan myös kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi. Hänen sananvapauttaan on puolusteltu laajasti.

Heillä molemmilla on sananvapaus, kuten kaikilla muillakin. He vain eivät suostu millään uskomaan, että yksityishenkilön mielipide ja hänen edustansa instituution virallinen kanta on pidettävä erillään. Heidän tuntuu olevan mahdotonta mainita, että tämä on heidän henkilökohtainen mielipiteensä, mutta ei edusta Suomen tai yliopiston kantaa.

Koska nyt pääministerin sana on Simon Eloa siteeraten laki ja profeetat, niin odotan mielenkiinnolla muidenkin ministereiden sanovan rehellisen mielipiteensä asioista. Ensimmäiseksi odotan työministeri Jari Lindströmin puhuvan suunsa puhtaaksi hallituksen työllistämispolitiikasta.

Lindström on mielestäni hallituksen rehellisimmän oloinen ministeri, ja hänen naamastaan on monta kertaa näkynyt miten tuskallista hänelle on ollut heikentää työttömien asemaa enitsestään. Sen verran hän on jo valottanut näkemyksiään, että aktiivimalli oli hänen mukaansa kivien syöttämistä pullassa.

Nyt Lindström voisi sanoa suoraan, että kyllähän hallituksen työllistämispoliitiikka on ihan syvältä. Sillä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin kikkailla tilastoilla ja antaa keppiä työttömille, eikä hallituksen toimilla ole työllisyyden kasvuunkaan mitään osuutta. Näin nyt kuitenkin hallitusohjelmaan jostain syystä kirjattiin, ja sen mukaan tässä on menty.

Sitten suunsa voisi avata vaikkapa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Hän voisi sanoa, että hänellä ei ole ollut koko aikana mitään hajua sote- ja maakuntauudistuksen etenemisestä, eikä paljon kiinnostakaan. Toiset sen homman ovat junailleet, mutta ei se hyvältä näytä.

Liikenneministeri Anne Berner voisi tunnustaa, että tässä ollaan vain pistäytymässä politiikassa. Sipilän kanssa sovittiin, että yksityistetään nyt äkkiä niin paljon kuin mahdollista. Hyvässä lykyssä tästä jää meille molemmille mukava siivu, ja kansa saa haistaa paskan. Pikavauhtia saatu Suomen kansalaisuuskin joutaa ministerikauden jälkeen roskiin, kun rahahommat Sveitsissä jatkuvat.

Presidentti Sauli Niinistö voisi sanoa vaikka jollekin valtiovieraalle, että katso nyt tuota meidän hallitustamme. Jostain ihmeen laarista kaivettiin pääministeriksi miljonääri insinööri, joka vatuloinnin ja jappasun ohessa piirtelee kakkaroita ja kasvattaa kesäpartaa. Muut ministerit ovat sitten tavan mukaan sekalaista sakkia, joista kaikista ei olisi edes paskahuussin vartijoiksi.

Ja niin edelleen, keksikää itse lisää. Jos jokainen puhuu virallisessa roolissaan mitä nyt kulloinkin sattuu itse ajattelemaan ja mitä mieleen juolahtaa, niin ainakin peli on rehellistä. Kaikki luotettavuus siinä menee sekä puhujalta että hänen edustamaltaan viralliselta taholta, mutta sehän on sivuseikka.

Laki ja profeetat edellyttävät sanan- ja mielipiteenvapautta. Jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä.

Kommentit (69)

 1. Milja

  Bernerhän on sanonutkin, että aikoo olla vain yhden kauden. Vain se loppu on sanomatta, jätetty kuulijoiden pääteltäväksi.

 2. Markku Isometsä

  Näinhän se on ettei sitä voi puhua mitä mieltä on. Lars Leevin seuraajatkin malttavat pitää suunsa kiinni vaikka ovatkin uskoakseni täysin samaa mieltä Soinin kanssa.

  • Antonio

   Pätkä Lars Leevi Lestadiuksen saarnasta
   2. adventtisunnuntaina:

   ”…Parempi järki on niillä umpipakanoilla, jotka tottelevat sitä maallista esivaltaa ja ymmärtävät sen tarpeelliseksi, että maalliselle esivallalle pitää oleman alamaiset, muutoin hajoaa koko valtakunta ja raukenee tyhjään…”

   Että tälviisii, umpipakanat alamaiset!

 3. Mm

  Mun henkilökohtainen mielipide on, että kaikkein eniten olen pettynyt presidenttiimme. Kaikilta muilta voin odottaa, ettei he peen vertaa välitä Suomesta. Mutta en häneltä. Hän totisesti on kääntänyt selkänsä Suomelle.

  • Petri Sakkinen

   Ja sitäkö ei muka tiedetty etukäteen, että Niinistö on mitä on?

   • Esa J.

    Ilmeisesti Salen pärsuuna on niin epäselvä suomalaisille, että ihan aiotaan tästä jäppisestä kirjoittaa kokonaiset 2,0 kirjaa! (Tämänpäiväisen Hesarin mukaan.)

  • Markku T Koivisto

   S.Niinistö voi lähteä Kokoomuksesta, mutta Kokoomus ei lähde S.Niinistöstä. Ei se sen kummempaa ole.

  • Anja Musakka

   MM: presidenttiä arvostellessasi muistanet senkin, että hän on juristi ja osaa perustuslain ulkoa, samoin pressan nykyiset valtaoikeudet. Sisäpolitiikkaan puuttuminen ei kuulu oikeuksiin, toisin kuin UKK:n aikana. Ja hallituksenkin hän hajoittaa jos pääministeri menee lennokillaan sitä pyytämään (keskusteltuaan ensin eduskuntaryhmien kanssa). MUTTA pääministeri EI pyytänyt, kahville olisi Kultarantaan toki U-keikallaan halunnut silti mennä, mutta nykyinen pressa katsoi pääministerin sooloilun persunpuolikkaan kanssa siinä ja siinä hipovan laillisuuden rajoja, että katsoi olevan aiheetonta hlökohtaisesti/pressan arvovallalla tukea kahvittelullaan/viinereillään moista touhua. Kahvien ja Kultarannan portille ilmoitetun tiedotustilaisuuden sijaan Sipilä järjesti sirkuksen Turun lentoasemalle.
   Kyllä pressa on mielipiteensä kertonut (sekin vasta kun sitä media tiukasti tivasi eli ei tullut itse julistamaan näkökantansa myllykirjeellä naamaansa pestäkseen).
   Mielestäni pressa oli oikeassa, olisi pitänyt ainakin käydä uudet hallitusneuvottelut, mutta sipiläläiset ratkaisi toisin. Asialla olivat varmaan kaikki valtio-oikeuden juristitkin silloin puolin ja toisin kuultavina.
   Niin että kun sipiläläisten myötä oli lopulta nykyiseen hallitusratkaisuun pakko joutua, antaa pikkusormi niin nyt se vie, ei vain koko kättä vaan myös ruumiin. Ei tätä pressa halunnut eikä äänestäjät, mutta minkäs teet, kun hallitus häikäilemättömästi käyttää 1-2 edustajansa (joista sinisiä kait 18) valta-asemaa häikäilemättömästi hyväkseen.
   Keksipä Sinä nyt viisaudessasi pettymykseesi joku perustuslaillinen ja valtaoikeudellinen ratkaisu, jolla yhteiskunnan nykysanelu voitaisi pysäyttää. Tiedoksesi, että kyllä koko lainsäädäntö on jo näissä Sakun keskusteluissa tämän Sipilän hallituksen aikana käyty läpi, mutta KUKAAN EIKÄ KOSKAAN osannut edes kuvitella, että tämä olisi edes mahdollista härskiydessään eikä sille eduskunta voi mitään. Siniset hyväksyttiin uuteen hallitukseen muutaman äänen enemmistöllä, ja siinähän puoli eduskuntaa taas haukkoi henkeään (niin kuin monen muunkin pakkoäänestyksen jälkeen) Niin, että sitä pelastavaa Jeesusta et löydä ainakaan Suomen parhaimpien lainoppineiden joukosta. Oisko siellä rauhansanalalaisten vai mitä ne nyt oli, joukossa, jossa uskotaan Jumalan valitsemaan Ylinpään lainsäätäjään jota on seurattava/uskottava?
   Syyttää toki voi ja ilmaista pettymystään. Voisi silti perehtyä ensin taustatietoihin, jottei olisi niin helppoa vain heitellä näkemyksiään.
   En kannata nykykokoomuksen politiikkaa, mutta kun olen jo yli vuosikymmenenkin seurannut pres. Niinistön muutosta ihmisenä ja poliitikkona valtiomieheksi, niin mielestäni hän tekee sen, mitä lainsäädännön puitteissa voi tämän hullunmyllyn pysäyttämiseksi Suomen tosi järkyttävässä sanelupolitiikassa muutaman äänen voimin.
   En ole kansanedustaja, en ministeri, enkä siten mitenkään sidottu Suomen viralliseen näkemykseen, mutta eihän näytä noilla suuremmillakaan santraapeilla olevan mitään pidäkkeitä sanan- ja mielipidevapaukselleen.

   • Raija

    Presidentistä en halua sanoa sitä enkä tätä vaan neuvon jokaista katsomaan kuvia hänestä ja miettimään mitä tietoa kuvat hänestä välittävät.

   • Mm

    No olipa purkaus…

 4. Erkki Havukainen

  Ovat, nämä lausunnon antajat, Niezhensä (Oikenko?) yli-ihmisestä lukeneet ja omaksuneet. Näitähän riittää Unkarissa. Puolassa, Turkissa jne. On heitä ennenkin ollut, nimiä en edes viitsi mainita.

 5. Jussi Parviainen

  Menisiköhän ne laki ja profeetat jotenkin näin! Lohikäärme eli saatana on maantapa, peto kuvastaa maamme hallitusta ja vääränä profeettana Sipilä itse!

 6. Antti Linnanvirta

  Sipilän mukaan jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä.

  Minun mielipiteeni on että Sipilä on keinottelija ja luonut omaisuutensa keinottelemalla yhteiskunnan tukia ja varoja. Ja nyt tarkoitus on ollut tehdä vuosisadan puhallus tämän hallitusvastuun avulla.

  • Tero Sivula

   Nyt ole vieläkin vähän hakoteillä. Minä väitän että Sipilä on keinottelija ja varastanut suomen kansalta miljoonia ja sekä tappanut välillisesti luultavasti useita satoja ihmisiä politiikallaan. Jos tämä on kunnianloukkaus, niin, oikeat rosvot, haastakaa minut oikeuteen.

   • Jonis Lusis

    Ei he haasta- orjatyötä voi napsahtaa joku vuosi.

  • Mikko

   Kyllähän sipilä on alottanu ton paperin pyörittämisen ja kusettamisen viime vuosituhannen puolella. Käsittääkseni tossa solitra kaupassa meni monelta pien sijoittajalta kämppä alta. https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/528715-toimittaja-selvitti-juha-sipilan-rikastumisen-taustat-seuralle-pitaako-valtion

 7. jiipee

  ”Heidän tuntuu olevan mahdotonta mainita, että tämä on heidän henkilökohtainen mielipiteensä, mutta ei edusta Suomen tai yliopiston kantaa.”

  Ministerin ollessa kyseessä maininta omasta henkilökohtaisesta mielipiteestä pitäisi mainita aina samassa yhteydessä, mieluiten sivulauseessa. Soinin rehvastellessa Kanadassa abortinvastaisessa mielenosoituksessa kuka kanadalainen tai muu ulkomaalainen voi tietää Soinin taustaa ollenkaan. Ensimmäinen havainto Soinista on ulkomaalaiselle se, että hän on Suomen ulkoministeri. Tottakai ulkomaalaiset ajattelee Soinin kaikkien tekemisten olevan Suomen virallinen kanta, ellei ulkoministeri samassa yhteydessä, erikseen, mitään mainitse.

  Ja sama juttu taas tämän Soinin Argentiinan abortintorppaamisen ylistämisen kanssa. Moni ulkomaalainen saattaa saada kuvan, että Suomi on varsinainen takapajula mm. aborttien vastustamisessa. Pohjoismaissa juttu ei ehkä mene läpi(se tässä puuttuisi!), mutta mitä kauempana joku sattuu lukemaan Soinin kommentteja, saa täysin väärän käsityksen virallisesta Suomesta.

  • MK

   Vai saako sittenkään väärää käsitystä? Ehkä virallinen Suomi vain on nykyisin tälläinen vanhoilliskristillinen takapajula missä epämääräinen omia etujaan ajava sekava oikeistolainen sakki saa häärätä mielinmäärin toinen toistaan tukien.

   • SERGEY

    Hyvin sanottu. Vahvisti uskovaisia ovat tosiaan hallituksen jäsenet.

   • jiipee

    Persujen, tai Sinisten vahvistaessa hallitusta(joka muuten on rikollinen juttu kun oikein asiaa tarkastellaan), hallitus antaa todellakin kristillisen äärioikeistolaisen kuvan itsestään maailmalle. Suomi elää taantumuksellisia aikoja. Mutta niin elää USA:kin, ja moni muu maa. Täällä kotimaassa helposti kritisoidaan muita takapakkia ottaneita maita, Turkki, Unkari, mutta olisi aika hyvä tietää joidenkin ulkomaisten, ulkomailla asuvien sivustaseuraajien mielipide siitä, millaisena maana juuri he näkevät nykyisen Suomen.

    Timo Soinin Suomi saattaa näyttää, tai sehän siis näyttää todella pahalta takapajulalta ulkoapäin.

 8. Sepi

  Eikö Lindström voisi lähteä hallituksesta Jos noin kovasti ottaa työttömien kyykyttäminen

 9. Jukka Laine

  Sipilän hallitus tulee jäämään historiaan valtakunnan suurimpana kepulointina. Ja tulevat polvet ihmettelevät että oppositio ja ammattiliitot eivät tehneet mitään.

  • Raija

   Sano sinä joka paremmin tiedät mitä heidän pitäisi tehdä ja mitä he voisivat tehdä.

 10. keskikehonrakentaja

  Sipilä tänään: pienimpiä etuuksia korotetaan. Ladies and playboys, vaalit ovat alkaneet!

  • Tuula

   Juuri saman totesin kun tämän luin.
   Vaalivalehtelu is going on.

   • Muutos

    Vaalivalehtelu jne …. 😀

  • jiipee

   Jep jep, ja tätä säestetään ”työllisyyden hurrrjalla nousulla” joka on hallituspuolueiden ja sumutetun median mielestä eniten hallituksen toimien ansiota.

   • Hande

    Ei sumutetun median vaan sumuttavan median.

    • jiipee

     Alkuperäinen merkitys kyllä. Voiko mediakin olla sumutettu, hallitus selittelee kyllä mielinmäärin omaksi parhaakseen uusiokielellä asiat, esim. auttaa työttömiö vaikka oikeasti leikkaa ja kepittää. Moni toimittaja saattaa mennäkin halpaan.

  • Muutos

   Samaa kuuntelin Sipiltä tänään vaalit ovat alkaneet köyhille, pientuloisille lisää 😀 heh heh ja jos oku vielä uskoo uskovaista …

 11. Muumimamma

  Valtionvarattomuusministeri Orvon Pete ( ei saa kääntää) voisi tunnusta, että kavereille ja itelle tässä  valtion varoja hamstrataan.  Kansa ymmärtäköön osansa maksumiehenä ja köyhiä ei tässä maassa edes tarvita eikä suvaita. Eiköhän tässä kohta tipahda rahakas EU virka. On sinne lahjattomammatkin ministerit kyykkypuolueesta päässeet, vaikka laskupäätä ei ole nimeksikään ja prosenitkin menee päälaelleen. Mikäs tässä on odotellessa ja lekotella kuin  flegmaattinen hauki kesäpäivänä rantakaislikossa.

 12. Ea Mannerkorpi

  Enpä kyllä sympatiseeraa Jari Lindsrömiä tuskallisista lausunnoistaan. On aivan vapaassa valinnassa, haluaako hän bulvaanina lappaa työttömiä uuniin. Käskyn uhmaamisesta ei menetä henkeään, korkeintaan asemansa ministerinä. Kyllä hän tietää, mitä tekee.

  • Arska

   Natsien kapotkin tekivät mitä käskettiin. Lopuksi hyödylliset idiootit eli Kapot itse joutuivat uuniin kun käsitys ei riittänyt että mitä ollaan oikeastaan tekemässä ja miksi?
   Pääasia on tässä Jarpan tapauksessa että massit tulevat täyteen ja hyvässä lykyssä palkkio suojatyöpaikka pelastaa mutta ellei niin tapahdu niin massit ovat kuitenkin jo täynnä.

   Luultavasti joku haamukirjoittaja tekee tästä ajasta kioskikirjallisuutta jossa asiat esitetään… surullisen hahmon ritarina ja isojen poikien uhrina. Voi raukkaa…

  • Muutos

   Mielenkiinnolla itsekin seuraan näiden sinisen laguunin luikertelijoita ensi keväänä minne kukin yrittää päästä 😀

 13. K Kivimäki

  Sipilän-Orpon hallitus tarvitsee välttämättä Sinisten tuen ehtiäkseen saada läpi vielä mahdollisimman monta hankettaan. Siksi Soini saa tehdä mitä haluaa.

  • Muutos

   Tottakai kiire on kova …vielä on joitakin yksityistämisiä tehtävänä….tilaisuus ei vallan heti toistu 😀

 14. Siru Pola

  Omana näkemyksenäni lausun, että on helvatun hyvä kirjoitus.

  • Pumppu

   Juu, hyvä kirjoitus on minustakin.

 15. Jonis Lusis

  Timo Soini on näyttänyt miten taitava peluri pelaa. Hänellä on Sipilä ja Orpo nyt takataskussaan, samoin
  Niinistö.
  Kauanhan peliä ei voi enää jatkaa mutta vaaleihin asti kuitenkin.

  • Rintsu

   Menetti pelin puoluekokouksessa.
   Hän on pelissä enää pallona mutta tahtoo olla kentällä.

   • Jonis Lusis

    Hän on hyvin karvas pallo Siplän kitalaessa. Niellä ei kuitenkaan voi eikä toisaalta oksentaa.

  • jiipee

   Orpo ja Sipilä jakavat yhteisen epämiellyttävän pullean peräpukaman, miten tämä fysiologia on mahdollista? (liittyköhän tämä aloitukseen jollain lailla, ai niin, Timppa).

 16. Pertti Ikonen

  Minulla on sellainen käsitys Soinin toimista ulkomailla, että jos joku siellä Soinin puhetta kuuntelee, niin sille vaan naureskellaan. Niin vitsikkään kuvan mies itsestään antaa. Enkä pitäisi mitenkään mahdottomana, että Soinin esikunta itse on keksinyt moisen kohu-uutisoinnin hänen aborttilausunnoistaan. Takakonttimiehellä saattaa olla jotakin asian kanssa tekemistä.

  • Muutos

   Pääasia, että Soinista puhutaan…kyllä miehelle löytyy ymmärtäjiä…kun uskaltaa sanoa….

 17. Rintsu

  Jos pieni aasinsilta sallitaan … sallitaanhan?
  Olin nuoruudessani tullimies ja joskus sattui niin, että joku sai tavaralähetyksessä esim 50- lahjaksi viskipullon.
  Harvaa kiinnosti maksaa veroja enemmän kuin sama pullo Alkossa maksaa.
  Siihen maailmanaikaan oli mahdollista tai ainakin siinä toimipaikassa hoitaa erittäinkin pikainen hävitys tullivalvonnassa. Siis pullon kaataminen vessan viemäriin. (Ei nykyään ole tosiaankaan sallittua)
  Asiakas hoiti hävityksen ihan itse tullimiehen katsoessa päältä.

  Saattoi niinkin käydä, että asiakas kysyi, että saako ottaa edes maistiaiset?
  Jolloin saatoin sanoa, että hommani on viedä tyhjä pullo todisteeksi hävityksestä. Mutta pullo ei rajan yli veroitta mene. Muu on oma asiasi.

  Se oli tilaisuus yhdistää henkilökohtainen mielipiteeni ja olla silti samaa mieltä valtion ja lain kanssa. Edes suurinpiirtein. Henkilökohtainen mielipiteeni 50-lahjasta ny ei ollu ihan lainmukainen mutta entäs sitten?

  Omat mielipiteet täytyy poikkeuksetta osata pitää erossa työnantajan mielipiteistä. Tai pitää turpansa kiinni. Tai etsiä uusi duuni. Ihan pienipalkkaisista hommista alkaen.
  Vaikkapa panimon työntekijä ei edes vapaa-aikanaan yksityishenkilönä voi julkisesti sanoa, että kaljamme on ihan kuraa.

  Ministerillä ei ole työaikaa eikä siten vapaa-aikaakaan. Tavallisen pulliaisen Tomi Siinon kommentit argentiinan aborttilakeihin ei kiinnosta ketään. Suomen ulkoministerin kommentit kiinnostaa ja Soini on ensimmäistä kertaa elämässään siinä asemassa että kommenttinsa ketään kiinnostaisivat.
  Stubbin mahdolliset kommentit eivät nykyään ylitä uutiskynnystä.
  Heinonen lähti Ylen johtajaksi ja jonnekin sieltä eikä sanomisensa nykyään pääse edes paikallislehden yleisöpalstalle.
  Et kannattaa pari kertaa miettiä onko yksityishenkilö vai ministeri joka on äänessä ja kumpaa kuunnellaan.

  • Matti Mikkonen

   Lieksalainen tarina kyvyttömyydestä oli, että henkilöstä ei ole edes vahtimaan puutonta Törönsaarta. Tuli vain mieleeni, kun luin uuninpankonpojan kolumnin.

 18. Ihmetys

  Nyt tuli jo niin paha olo tästä hallituksen pölväilystä, että kohta on kansa kadulla, en voi olla ainoa barrikadeille lähtijä.

  • Jonis Lusis

   Riippuu siitä onko ämpäreitä tarjolla.

   • Raija

    Minä en oikein käsitä tuota ämpäreistä höpisemistä, aina olen niistä maksanut kun olen sellaista tarvinnut ja en tunne enkä tiedä ketään joka ilmaisten sellaisten perässä juoksisi.

 19. Eeva McLees

  Ei näytä enää nykyään koulutus ja asema takaavan sivistystä.
  Tyhmyys piilotetaan sananvapauden taakse.

  • Rintsu

   Koulutus tai etenkään asema eivät ole koskaan kertoneet sivistyksestä mitään.
   Kummisetäni oli niitä joille kuninkaatkin kumarsivat.
   Ihan oikeasti.
   Pieni, köyhä ja hyvin vaatimaton mies mutta jokainen vastaantulija nosti hänelle hattua.
   75-päivillään kukkalähetysten määrä oli käsittämätön, enkä tuntenut puoliakaan herraisoherroista rouvineen jotka kipaisivat kahvilla.
   Mies jonka koulut katkaisi ensin sisällissota ja sitten talvisota ja koulunkäynniksi jäi kuusi vuotta kiertokoulua.
   Mutta sydämensivistystä kun ei ole annettu lusikalla, kauhalla tai ämpärillä vaan sitä riittää valtamerellinen muillekin jaettavaksi niin puhutaan miehestä.

   Jos minussa on pisarakin jotain hänestä niin minusta voi vielä tulla sivistynyt mies.

   Ihan miten sivistys mitataan.

  • Jonis Lusis

   Sielun sivistys on lahja. Sitä ei voi ostaa kioskista.

   • Rintsu

    Kaikki asiat jotka saa rahalla on halpoja.

 20. tapsu

  ”Kun nauraa välillä,
  pysyy paremmalla tuulella”

  -Timo Soini

  • töytön

   Niinhän tuo näytti Soinia kovasti naurattavan hallituksen karsinassa, kun oli eduskunnan kyselytunnilla aiheena työttömien aktiivimallit.

  • Rintsu

   Tunteville elämä on tragedia, ajatteleville komedia.

   • Raija

    Jos sekä tuntee että ajattelee tekeeköhän se elämästä tragikomedian.

    • Rintsu

     En tiedä. Tekis mieli itkeä mutta kun naurattaa koko ajan niin perkeleesti.

   • zara

    Aina niin mainion George Carlinin mukaan maailma on friikki-show. Ja jos satut asumaan rapakon toisella puolen, niin sinulla on paikka eturivissä.

 21. Make

  Kyllä Lindström sujuvasti valehtelee. Ministerin uransa alkumetreillä hän ensimmäisenä ja kiivaimmin oli torjumassa väitettä, että olisi ”EKn juoksupoika.” No kalikka kalahti ja koira älähti. On jo melkein unohtunut, että hallitusohjelmaa kopioitiin kirjoitusvihreitä myöten EKn papruista.

  Jussi Niinistö on saanut tunnustusta yli puoluerajojen. Mies tuntee asiansa, mutta kun habitusta katsoo, niin tietää, että oikeat mielipiteet ei julkisuuteen tule – ja saa toivoa, etteivät hänen aidot toiveensa ala vaan toteutua.

  • töytön

   J Niinistö olisi oiva mies toteuttamaan ja suunnittelemaan endlösungia heikommalle ainekselle.

 22. Seppo Juhani

  Minusteri Bernerin tehtävä on ollut hyödyttää liikemieseliittiä. Suomen edulla ja suomalaisten eduilla ei hänelle ole ollut mitään merkitystä. Bernerin ministeritehtävä on osoitus siitä, mitä mätä moraali pääministerillä on.

 23. Muutos

  Bernerin takapiruina on myös Vanhanen ja Aho….heillä on ollut vahva tarkoitus saada ammattiliitoista heikkoja.

 24. Pitkäaikaistyötön

  On ne vaan ihanan pässejä nuo meidän nykyiset ministerimme. He kun eivät osanneet ottaa lainkaan huomioon mekaniikan 3. peruslakia eli Newtonin 3. lakia eli voiman ja vastavoiman lakia. Eli jos kappaleeseen vaikuttaa toinen kappale jollakin voimalla, niin samanaikaisesti kappaleen täytyy vaikuttaa toiseen kappaleeseen yhtä suurella, mutta suunnaltaan vastakkaisella voimalla. Eli jos lyö ja kyykyttää liian julkeasti köyhää ja puhuu rehvakkaasti idioottimaisuuksia, VASTAVOIMA LYÖ YHTÄ SUURELLA VOIMALLA 14.4.2019. Näin yksinkertaista se on.

  Toivoa sopii, että seuraava hallitus on täynnä viisaita, jotka ajavat maan ja kaikkien parasta. Silloin heiluri ei kiipeä korkealle, kerää valtavasti voimaa ja vaadi myöhemmin yhtä suurta vastavoimaa. Toisin sanoen nätti, pieni kohtuullinen heiluriliike vie kaikista pisimmälle.

 25. Työsuhde-etuna astma

  Bernerin haastattelu oli tämän päivän Hesarissa. Siinä hän murehti tie- ja muiden väylärahojen vähyyttä. Ja sitä miten yhteiskunnan toimintaa ylläpitävän infran kustannuksiin suhtaudutaan. Lainaus:
  ”Bernerin mukaan ratkaisu olisi perustavanlaatuinen ajattelutavan muutos. Infraan laitettavaa rahaa ei pitäisi miettiä kulueränä vaan investointina, josta saadaan taloudellista hyötyä.
  ”Ongelmana on se, että hyötyjät ovat usein vapaamatkustajia”, Berner sanoo.
  Tällä hän tarkoittaa esimerkiksi sitä, että uusi raideyhteys hyödyttää aseman lähellä olevien kiinteistöjen omistajia ja maanomistajia – mutta nämä hyötyjät eivät osallistu infran rahoittamiseen. He saavat arvonnousun ilmaiseksi.”
  Siis mitä?!?!
  Yhteiskunnan eli veronmaksajien rahoilla rakennettavista tai ylläpidettävistä kulkuväylistä eivät veronmaksajat siis saisi ”hyötyä” – käyttäessään niitä esim. työmatkoihin, kun ovat menossa ansaitsemaan veronalaista tuloa, ja siten rahoitusta noiden väylien rakentamiseen.
  Mitä h..vettiä?!?!

 26. Pekka Nieminen

  ”Heidän tuntuu olevan mahdotonta mainita, että tämä on heidän henkilökohtainen mielipiteensä, mutta ei edusta Suomen tai yliopiston kantaa.”

  Käsittääkseni Soni otti kantaa Soinin twitter tilillä – ei ulkomisterin twitter tilillä.

  • sakutimonen

   Hän otti kantaa blogissaan, jossa esittelee itsensä ulkoministeriksi.

 27. Antti Järveläinen

  Abortin kieltävissä maissa abortti ei ole yksittäinen asia, vaan kytkeytyy naisen alisteiseen asemaan. Aborttikieltojen tukeminen on samalla naisten alisteisen aseman kannattamista. Tyypillistä uskonnolliselle fanaattisuudelle.

 28. Väinö Kalamies

  Suomen ulkoministeri on kuulemma ravimiehiä. No, nehän huutelee raveissakin vinkkejään ja mitä nyt sattuu. Tuota katolilaisuutta nyt ei kannattaisi kauheasti mainostaa, kun nuo katoliset papit ovat niin oudossa valossa. Uskovaisia? No, taivaaseenhan tässä kuitenkin ollaan menossa, varmaan ne ajattelee. Ministereillä ei näköjään ole enää ketään esimiestä tai johtajaa. Työntekijällehän päällikkö pitää puhuttelun. Jos mokailu jatkuu, tulee varoitus.

  MInullekin pidettiin kerran puhuttelu. Mutta onneksi huomasin, että minulla oli ollut tapahtumapäivänä vapaa päivä.

Kommentoi »

Comments are closed