Heil sun heiluvilles

Muistatteko vielä ajan kolme vuotta sitten, kun perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen sattui “täysin vahingossa” yhteiskuvaan natsijärjestö PVL:n edustajien kanssa Eugen Schaumanin haudalla? Seurauksethan olivat tunnetusti hirveät. Immosta harjattiin pehmeällä harjalla, hänet erotettiin eduskuntaryhmästä vähäksi aikaa ja hän lähti parin viikon palkalliselle lomalle ulkomaille.

Eilen perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa osallistui järjestäjätahoa tuntematta Kukkavirta-tapahtumaan Turussa. Marssijat laskivat Aurajokeen kukkia ja seppeleen 18. elokuuta 2017 tapahtuneen terrori-iskun uhrien muistolle.

Mitäs pahaa siinä nyt on? Eipähän muuta, kuin että tapahtuman järjestivät ns. “kansallismieliset tahot”. Se tarkoittaa nykysuomeksi natseja ja muita äärikansallismielisiä ja rasistisia liikkeitä, joiden kattojärjestönä toimi Kansallismielisten Liittouma. Se on äärioikeistolaisten ryhmien koalitio, joka perustettiin reilu vuosi sitten koordinoimaan ryhmien mielenosoituksia ja muuta toimintaa. Facebookista löytyvässä suljetussa Kansallismielisten Liittouman ryhmässä koalition kerrotaan olevan Soldiers of Odinin johtama. Piiri pieni pyörii.

Eilen Turussa järjestettiin siis kaksi äärioikeistolaista tapahtumaa. Ensin marssi avoimesti kansallissosialistinen Pohjoismainen Vastarintaliike natsitervehdyksin. Tätä marssia Turun perussuomalaiset eivät halunneet vastustaa.

Sen jälkeen järjestettiin tämä äärikansallismielisten yhteinen Kukkavirta-tapahtuma, johon myös kansanedustaja Elomaa osallistui.

On vastenmielinen ajatus, että alhaisen terroriteon muistopäivää yleensä vietetään. Vielä vastenmielisempää on, että natsit ja muu äärioikeisto tekevät siitä oman juhlapäivänsä. Vielä sitäkin vastenmielisempää on kansanedustajan osallistuminen tämän äärioikeiston itselleen omiman merkkipäivän juhlallisuuksiin. Se on terrorin uhrien ja heitä auttaneiden häpäisemistä.

Maamme on kolmessa vuodessa muuttunut sellaiseksi, että natsismi on uusi normaali ja natsismin vastustamista paheksutaan sananvapauden rajoittamisena.

***

Tätä juttua ei voi kommentoida ollenkaan, koska tiedän tarkkaan millaista palaute enimmäkseen on ja mistä suunnasta se tulee. En viitsi lapioida pyhänä paskaa.

 

 

 

 

 

puheenaiheet turvallisuus yhteiskunta
Kommentit (0)