Sote-nuija ja vanhan sopan lämmittäjä

Poliitikot ovat palanneet virkistävältä kesätauolta, ja sen huomaa läpien päähän puhumisen alkamisesta. Erityisen railakkaasti tämän höpöttämisen aloittivat hallituspuolueiden edustajat pääministerin johdolla.

Pääministeri Juha Sipilä esitteli itse rakentamaansa sote-nuijaa ja julisti hallituksen korjanneen vihervasemmiston jälkiä. Sipilä jätti tarkentamatta, mitä edellisiä hallituksia hän tarkoitti. Mahtoiko hän tarkoittaa Stubbin (kok), Kataisen (kok), Kiviniemen (kesk), Vanhasen (kesk) vai Jäätteenmäen (kesk) hallitusten tekemisiä? Ikävä totuus on, että tätä maata on johtanut yli vuosikymmenen joko kokoomuksen tai keskustan vetämä hallitus.

En nyt viitsi ruveta kyselemään, että kumpi lehden kuvassa on se sote-nuija.

Sinisten Simon Elo puolestaan vaatii, että Suomen kansalaisille on maksettava muita korkeampaa sosiaaliturvaa. Hän ei tietenkään tarkoita sitä, että Suomen kansalaisten sosiaaliturvaa korotettaisiin, vaan että muiden alennettaisiin. Elo on näköjään autuaasti unohtanut, että täsmälleen samaa Sipilän hallitus yritti ensi töikseen perussuomalaisen ministeri Hanna Mäntylän johdolla.

Hanke kaatui ihan odotetusti perustuslakiin, ja niin kävisi nytkin, jos sinisten vaatimusta ruvettaisiin toteuttamaan. Suomen perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, ja jotta jotkut ihmisryhmät voitaisiin asettaa eriarvoiseen asemaan, niin perustuslakia pitäisi tältä osin muuttaa. Ja jos niin tehtäisiin, niin sitten kukaan ei enää olisi turvassa mielivallalta. Mille tahansa ihmisryhmälle voitaisiin tehdä ihan mitä tahansa ja milloin tahansa.

Pari päivää sitten siniset harmittelivat, että heidät sekoitetaan perussuomalaisiin. Eipä se ole mikään ihme, kun sinisten ehdotukset alkavat olla täsmälleen samoja, joita jo perussuomalaiset ovat epäonnistuneesti yrittäneet ajaa läpi. Sinisillä näyttää vain olevan hitaanpuoleinen sytytys.

Lähestyvät vaalit näyttävät pelottavan hallituspuolueita, ja syytä pelkoon onkin. Ei vaalikarja sentään ihan niin tyhmää ole kuin jotkut sen vaaleissa valitsemat näyttävät olevan.

 

 

 

puheenaiheet politiikka
Kommentit (49)
 1. Elokuva julkaistiin jo 1994.
  Ei kai sitä enää ministeritasolla tarvitse mainostaa?
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nuija_ja_tosinuija

  1. Nuija ja tosinuija
   21.8.2018, 15:34

   Oho, sä ehdit ensin.

   1. Sampo Makkonen
    21.8.2018, 21:52

    Kyllähän sitä hallitusta voi kritisoida ja täytyy myöntää, että sote-uudistus ei ole kovin hyvin mennyt.
    Mutta kieltänättä, hallitus on saanut toimillaan maan talouden kasvuun ja sitä myötä myös parannettua työllisyyttä.

    1. sakutimonen
     21.8.2018, 22:04

     Suomen hallituksen ansiotako on EU:n ja koko maailman talouden nousu?

     1. Sampo Makkonen
      21.8.2018, 22:23

      Ei, vaan Suomen talouden nousu. No joo, kyllä maailman taluos on auttanut osaltaan.

      1. Sampo Makkonen
       21.8.2018, 22:42

       Sikäli rakennussektrin buustaminen velkarahalla on tuottanut melkoisen riskikeskittymän, mut sehän on taas jonkun muun päänsärky.

      2. sakutimonen
       21.8.2018, 22:51

       Onko Suomen talous irrallinen ja suljettu systeemi, erillään koko muun maailman taloudesta? Jos on, niin vain siinä tapauksessa kasvu on Suomen hallituksen ansiota.

       1. Luulo ei tieon väärti
        22.8.2018, 09:47

        On se. Kokoomuslainen pääministerikin sutkautti Yhdysvaltain finanssikriisin alettua legendaarisen lausahduksen ”ei koske Suomea”.

        Näin kykypuolueessa,jossa taloudellinen osaaminen on maailmankaikkeuden huippua.

        Vakavasti puhuen, mikä siinä onkin, että niin paljon luullaan tiedon sijaan? Toisaalta, mitä enemmän luullaan, sitä kovempaa huudetaan. Tämän voi itse kukin todeta vaikka valtakunnan päälehden kommentointiosastosta, jota sentään moderoidaan.

     2. Pekka Nieminen
      22.8.2018, 09:23

      Euroopan ja maailman talous on ollut kasvussa melkein kymmenen vuotta!
      Suomi pääsi mukaan tuohon kasvuun vasta Sipilän hallituskaudella. Kikystä johtuen vai kikystä riippumatta…

      1. Mirja Pekkonen
       22.8.2018, 11:03

       No ei nyt ihan. Vastahan se edellinen kunnon talouskriisi alkoi Yhdysvalloista syksyllä 2008.

       Suomen talouden selvä virkistyminen alkoi talvella 2016 eli Sipilän hallituksella tai kikysopimuksella ei ollut asiaan osaa eikä arpaa. Puhumattakaan kikyn jälkeisistä töllöntöistä.

    2. Hallitus? Ei ole saanut ”taloutta kasvuun” vaan se on päässyt hieman muiden eurooppalaisten maiden vauhdin mukaan, ja aika haurasta se on silti. Työttömien määrän vähentyminen on tilastoharha, työttömyysetuutta saavia on yhä yli 300.000 – sitähän Orpo tässä yks päivä kauhisteli, kun niin ja niin monta miljardia menee työttömyyden hoitoon. No, työvoimapalveluja on yksityistetty jo aikalailla, että Orpon kauhut jatkuvat. Mitäs menitte yksityistämään? Ai, niin mutta sehän on kokoomuksen tahto, myös sotepalvelujen suhteen…

     Ei kokoomusta enää hallitusvastuuseen! Kepullekin olisi oppositiossa istuminen hyväksi.

     1. Sampo Makkonen
      21.8.2018, 22:25

      Olet väärässä. Itse seuraan työllisyyttä ikään kuin aitiopaikalta, nimittäin vuokratyöfirmojen kautta.

      1. Siinäpä aitiopaikkaa kerrakseen.

       1. Sampo Makkonen
        21.8.2018, 22:36

        Jep, tässä sulle uusi pörssilistautuja:

        https://smilepalvelut.fi/

        Eipä muuta kuin sijoittamaan ja vaurastumaan ;).

        1. Miten tämä yritys eroaa muista alan firmoista, ei ainakaan oman kokemuksen perusteella. Jos Hakija ei kelpaa tarjotaan hiljaisuutta hakemukselle ja jos satun kysymään miten kävi sain palautetta ettei hakemukseni ollut tarpeeksi innostunut työpaikasta .
         Tämän yrityksen viime keväinen kampanja radioissa aiheutti negatiivisen mielikuvan aktiiviselle mutta ei vielä työllistyneelle hakijalle, en muista miten mainos meni mutta kun näin osoitteen niin heti tuli muistikuva alitajunnasta ”niiden mainos radiossa, masentava ja huono – toivottavasti vaihtoivat mainosfirmaa”. En usko että tätä mielikuvaa alitajunnalle haluttiin antaa.

         Kyllä vuokra/rekry-firmoilla menee lujaa koska yritykset ulkoistavat rekrytoinnin koska pelkäävät hakemustulvaa jota auttaa te-keskusten automaatit jotka antavat ”työtarjouksia” työttömille ja se että on paljon työttömia jotka jopa epätoivoisesti yrittävät löytää työtä ja hakevat vähänkään sopivaa paikkaa. Itse olen jo todennut että en edes mielellään hae näiden yritysten kautta työpaikkoja koska olen selvittänyt että osa ilmoituksista on paikkoja jonka avulla haetaan CV-rekisteriä jota ehkä jopa laittomasti käytetään kun esitellään asiakkaalle että valmiiksi jo ehdokkaita jota tarjota paikkaan. Jos olisi oikeasti työllisyys nousussa niin näillä firmoilla menisi huonosti koska yritykset yrittäisivät rekrytä omin avuin koska firman edustajat haluavat seuloa näistä vähäisistä hakijoista se paras hakija.

      2. Erinomaisen ”aitiopaikan”, ainakin katsojille, tarjosi YLEn äskettäin esittämä portugalilainen dokumentti irlantilaisesta vuokratyöfirmasta nimeltään ATLANCO. Lafka käyttää pääasiassa puolalaisia ja muita itä-Euroopan köyhiä kolmen euron tuntitaksalla Irlannin lisäksi Saksassa, Tanskassa, Englannissa, mm. Dokumentti lukuisine uhrien haastatteluineen tarjosi aitiopaikan orjatyön teettämisestä ja vastuunpakoilusta.

       1. Sampo Makkonen
        21.8.2018, 23:06

        Vieläköhän tuon jostain näkisi? Itse voisin alkaa kirjoittaa kirjoittaa blokia vuokratyöstä, vähän niin kuin boliksiti tekee tällä sivustolla.

      3. ai ilmielävä orjuuttaja? Paljon vedätte välistä kun hommaatte yrityksille työntekijöitä

     2. Sampo Makkonen
      21.8.2018, 22:32

      ”Ei kokoomusta enää hallitusvastuuseen! Kepullekin olisi oppositiossa istuminen hyväksi.”

      Hyvä loppukaneetti sikäli, että meilläkin politiikka muuttuu polaariseksi. Kepu+kok ja sitten vasemmisto. Filosofina mielestäni ei hyvä, mutta sitä tämä maailman aika teettää.

    3. Iturointi, vatulointiko vuosia sitten talouden käänsi ? Mitähän ne hallituksen politiikassa tarkoittivatkaan, jäi ainakin minulle epäselväksi.

     Nyt vaalien alla tarjotaan puunuijaa. Nolo vertauskuva hallituksen taipaleesta.

     Korvasiko leikkauksen tehnyt kiky yllämainitut ?

     Ja jos, niin mikäpä on lopputulos ?

     Missä iturointi ja vatulointi hyvine lopputuloksineen ?

  2. Ville Suhonen
   22.8.2018, 06:05

   Mitenkähän olisi, jos hallitus nyt kuitenkinn ottaisi kuuleviin korviinsa Eu:n sosiaalisten oikeuksien komitean huomautuksen siitä, että suomalainen perusosiaaliturva ei täytä eurooppalaisia standardeja. On yksinkertaisesti liian alhainen. Hyvinvointivaltioiden joukossa olemme pudonneet Pohjoismaiden huonoimmaksi, ellei peräti jo pois niiden joukosta. Kuitenkin hallitus puhuu koko ajan säästöistä, että hyvinvointivaltio voitaisiin säilyttää. -Mikä hyvinvointivaltio? Meillä on joskus ollut täällä ilmaiset lääkärissä käynnit ilman terveyskeskusmaksuja, urheilutoimintaa, josta ei ole tarvinnut maksaa seuroille joukkue- tai osallistumismaksua ja riittävä kansaneläke ja perustyöttömyysraha. Näistä asioista ei ole enää yhtään jäljellä. Ihmiset, joiden kaikki elämiseen välttämättömät menot on pystyttävä kattamaan alle 20 eurolla päivässä joutuvat maksamaan ensiavusta 40 euroa ja kroonisesta sairauksista kärsivät joutuvat itse kustantamaan kalliit lääkkeensä. On paljon leipäjonoja, jotta saisi edes päiväykseltään vanhentunutta sattumanvaraisesti saatavilla olevaa sekundaksi luokiteltavaa ruokaa. Miten tämä nyt sitten on hyvinvointivaltio, niin on kyllä melko suurelle osalle kansaa täysi mysteeri. Kansalaiset syyttävät pakolaisia,ahdingostaan, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa. Poliittiset päätökset ratkaisevat sen, kuinka paljon sosiaaliturvaa annetaan. Ei maahanmuuttajien määrä. Poliitikoille on helppoa, kun kansa syyttää maahanmuuttajia eikä poliitikkoja. Poliitikot sitte toimivat juuri niin älyttömästi kuin vain voi, eli heikentävät sekä köyhien että maahanmuuttajien asemaa. Kansa on edelleen vihaista, mutta ei poliitikoille. Helppoa kuin Heinänteko, kun vihollinen ja uhka ulkoistetaan pois sieltä, mistä se oikeasti tulee.

 2. Nuija ja tosinuija
  21.8.2018, 15:33

  Hahaa, hyvin napautettu! Meinaa tulla itkunsekainen nauru uutisia lukiessa. Itsekin ihmettelin, mitä ihmettä Sipilä tarkoitti vihervasemmiston jälkien siivoamisella.

  1. Asiahan on päivänselvä: sippiveikko tarkoitti tuolla neronleimauksellaan hyvinvointiyhteiskunnan särkemistä…!

Kommentointi suljettu.