Sirkusesitys jatkuu

Sirkus Sipilän näytös käy loppua kohti edetessään entistä vauhdikkaammaksi, kun tänään äänestetään ulkoministeri Timo Soinin luottamuksesta. Ulkoministeri on toistuvasti virkamatkoillaan unohtanut edustavansa Suomen virallista linjaa ja laukonut omia käsityksiään naisten oikeudesta omaan kehoonsa.

Yli kolme vuotta kestäneen sirkusesityksen aikana on nähty muun muassa villiä takinkääntöä, lentonäytös ja peräkonttiin survottu valtiosihteeri, ja nyt esitetään lahjontaa, kiristystä ja uhkailua. Ensin kolme kokoomuksen kansanedustajaa ilmoitti, että he aikovat äänestää epäluottamuksen puolesta. Sitten kokoomuksen eduskuntaryhmä antoi ukaasin, jonka mukaan kaikkien on äänestettävä luottamuksen puolesta. Siniset ilmoittivat, että jos yksikin kokoomusedustaja äänestää Soinia vastaan, niin hallitus hajoaa.

Marginaalipuolue pitää koko hallitusta panttivankinaan. Jotta touhu olisi täydellistä sirkusta, niin keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen ilmoitti, että jos yksikin kokoomuslainen äänestää Soinia vastaan, niin irtisanomissuojaa koskevaan lakiesitykseen tehdään tarpeelliset korjaukset. On mielenkiintoista, että tarpeelliseksi nähtyjä korjauksia ei tarvita, jos äänestys sujuu halutulla tavalla. Lukekaa Salla Vuorikosken Suomen Kuvalehden juttu täältä.

Minä en enää oikeasti tiedä pitäisikö tälle touhulle itkeä vai nauraa. Ajatelkaa, että nämä ihmiset oikeasti päättävät koko maan ja meidän kaikkien asioista. Näyttää siltä, että hallitusta johtavat Timo Soinin omatunto ja uskonnollinen vakaumus. Kauaksi on tultu niistä ajoista, kun ulkoministeri joutui eroamaan eroottiselle tanssijalle lähetettyjen tekstiviestien takia. Ajatelkaapa mitä tapahtuisi, jos ulkoministerinä olisi muslimi, joka vierailullaan Saudi-Arabiassa hurraisi ihan yksityishenkilönä ja uskonnollisen vakaumuksensa ohjaamana maan naisia syrjivälle politiikalle.

Ymmärrän kyllä oikein hyvin mistä tämä farssi johtuu. Kyse on todella isoista asioista, kuten koko väliportaan hallinnon mullistavasta sote- ja maakuntauudistuksesta. Kyse on meneillään olevasta julkisen sektorin alasajosta ja siirtymisestä markkinamalliin kaikessa palvelutuotannossa. Kyseessä on valtava bisnes, jolla verovaroja siirretän yksityisille sektorille. Siinä touhussa ei tunneta häpeää, eikä siinä yksittäisten kansaedustajien omatunto paina. Nyt on äänestettävä kuten käsketään, tai ei hyvä heilu.

Kun raha ja isot pojat puhuvat, niin silloin akat ovat hiljaa.

 

 

Kommentit (88)
 1. Voin pahoin lukiessani hallituksen suunnittelemista jatkuvista kummallisuuksista ja suoranaisista törkeyksistä, kaiken huippu on tämä tuleva luottamusäänestys, joka on pelkkää teatteria!
  Soini saa luottamuksen ja tämä hallitus jatkaa mielivaltaisuuksiaan täysin rinnoin, se on selvää.
  Suomi on jo menettänyt maineensa tasa-arvoisena maana ja surullisena seuraan mitä kaikkea vielä voidaan ihmisiltä viedä: tasa-arvo, ihmisyys, yhdenmukaisuus, arvokkuus, itsenäisyys ja itsetunto.

  1. Lea Bäckman
   21.9.2018, 16:22

   Juuri niin, teatteria! Pelkkä savuverho, jonka takana puuhastellaan yhtä ja toista, kuten Sakun mainitsema sote- ja maakuntauudistus, pelkkää ajan pelaamista, pohjustettaessa julkisen palvelutuotannon alasajamista.

   Tänään tuli savuverhon takaa taas uutta hömppää: perustuslakivaliokunta on nyt sopivasti valmistellut tiedustelulainsäädäntöesityksen viimein siihen malliin, että eduskunta voi ”nopeutetulla käsittelyllä” hyväksyä sen määräenemmistöllä! Huhhuh! Tiedustelulainsäädäntöesityshän palautettiin perustuslakivaliokunnan käsittelyyn siinä havaittujen perustuslain vastaisten asioiden takia, kuinkas muuten! Yksilön oikeusturvaa ja viestisalaisuutta olisi tarkoitus loukata, mutta kun se prrr…hanan perustuslaki! Taas on kokkareilla kova kiire ajaa läpi natsimeininkiä, siinä sivussa, kun kaikkien huomio on kiinnittynyt jonninjoutavaan soinihömppään. Kiire on kova, koska oikeistohallitus vetelee viimeisiään.

   Hyvin on käsikirjoitettu sirkuksen pellehommat jälleen kerran.

 2. Mika Pajari
  21.9.2018, 08:32

  Soini ja siniset vievät hallitusta kuin pässiä narussa…

Kommentointi suljettu.