Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Raha ja valta

”Arvot eivät ole vain luettelo sanoja, jotka liitetään juhlapuheiden jatkoksi. Ne ovat merikortteja, joiden avulla pystytään suunnistamaan silloinkin, kun päivittäisten kysymysten ja päälle kaatuvien tilanteiden sumu peittää suuret linjat.”

Näin julisti Petteri Orpo kesäkuussa 2017, kun perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtui, eikä uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho kelvannut hallitukseen. Silkkaa hölynpölyähän tämä puhe yhteisestä arvopohjasta oli, sillä kyse ei ollut Halla-ahosta, vaan Timo Soinista ja hänen hillotolpastaan.

Samasta hillotolpasta oli kysymys eilenkin. Eilen ei äänestetty oikeudesta aborttiin, ei sanan- ja uskonnonvapaudesta eikä siitä, mitä mieltä Soini saa olla abortista ja naisen oikeudesta omaan kehoonsa. Äänestettiin siitä, saako Suomen ulkoministeri maailmalla hilluessaan toimia ja puhua vastoin Suomen virallista linjaa. Vastaus on selvä: kyllä saa. Siinä eivät arvot ja virallinen doktriini paljon paina.

Eilen ei virallisesti äänestetty edes koko hallituksen luottamuksesta, vaan yhden ainoan ministerin. Hallituskysymyksen siitä tekivät siniset, jotka uhkasivat lähteä hallituksesta, jos Soini saa epäluottamuslauseen. Puolentoista prosentin kannatuksella tämä vaaleilla eduskuntaan valitsematon pienpuolue pitää panttivankinaan kokoomusta ja keskustaa.

Se on kummallista, sillä eivät siniset mihinkään olisi lähteneet, ja sen hallituskumppanit tietävät ihan hyvin. Soini olisi ihan hyvin voitu korvata Sampo Terholla ja Terhon nykyiselle ministerinpostille istuttaa joku muu. Nyt näyttää siltä, että tätä maata johtavat Timo Soini ja hänen omatuntonsa.

Kokoomuksesta löytyi kolme naista, jotka uskalsivat olla äänestämättä puolesta tai vastaan. Sanon tarkoituksella, että he uskalsivat, sillä heitä on varmasti painostettu äänestämään Soinin puolesta. Sen sijaan enempää kokoomuksesta kuin keskustastakaan ei löytynyt yhtään sellaista miestä, jolla olisi ollut munaa olla edes äänestämättä. Miettikääpä sitä, kun joku heistä seuraavan kerran puhuu tasa-arvosta ja naisten oikeuksista.

Arvoilla, sananvapaudella ja uskonnolla ei ollut mitään tekemistä koko asian kanssa. Koko arvoton näytelmä perustuu syksyn 2015 lehmänkauppoihin, jolloin kokoomus sai terveydenhuollon markkinamallin ja keskusta maakuntahallinnon. Tämä sote- ja maakuntauudistuksen nimellä kulkeva jättihanke antaa terveydenhuollon yksityisten suuryritysten temmellyskentäksi verovaroin, ja keskusta saa vallan maakuntahallinossa. Raha ja valta puhuvat, ja ne sitä äänestysnappiakin eilen painoivat.

Kansanedustajat olivat vain niiden käskyläisiä. Ikävä vain, että he eivät myönnä sitä edes itselleen. Osa heistä ei edes ymmärrä olevansa vain tahdoton käskyläinen.

Kommentit (86)

 1. elm

  Minkälainen olisi hallituksen tulos tällä kaudella, jos sitä mitattaisiin sillä kuinka iloisia kansalaiset ovat?

  Sitä vaan, että melko mielenkiinnotonta on mitata maan tilaa ainoastaan talouskasvun avulla. Kummallakohan on loppupeleissä enemmän väliä?

  • pentti sorsa

   Nyt jo kaupunkien ja kuntien talousjohtajat ihmettelevät miksi verotuloja ei kerry vaikka koko kansa rientää aamuisin innolla työhön kuin Stalinin ajan neuvostoelokuvissa.

 2. Ritva Vilen

  Mietin, että mihin eduskunnassa olevat naiset tarvitsevat äänestysoikeutta, jonka suomalaiset naiset saivat ensimmäisten joukossa maailmassa????
  Heille riittää miesten antama käsky ketä äänestää 😂

  • pentti sorsa

   Se on Alkiolainen perinne. Ja lapissa vielä lestadiolainenkin.

   • Luukas Pyykorpi

    Zysse määrää blondien äänestyskäyttäytymistä omassa puolueessaan 😉

  • Tiitta Keränen

   Älä muuta vislaa! Jaan tämän kaikille kavereillekin,oli niin hyvä viisaus! Kiitos

 3. Jukka Laine

  Tämän hallituksen suhmuroinneista tullaan kirjoittamaan vielä monta ”kulissien takana” -kirjaa. Luulen että ensimmäiset ilmestyvät jo vuoden päästä.

  • Antonio

   Toivottavasti myös tämän P- luokan hallituksen lukuisista oudoista ja unohtumattomista episodeista saadaan kirjoitettua monta kivaa farssia ja miksei jopa koomista oopperaa!

 4. Merja K

  Vittu mitä vässyköitä koko porukka.

  • Hannu Kosonen

   Olet oikeassa!!

  • Pertti

   Erinomainen analyysi

   • Merja K

    Ajattelin tiivistää.

  • Kimmo Paaso

   Selkärangattomia kusipäitä, ja nämä on Suomen viisas kansa äänestänyt valtaan😅😂😁

   • Riitta Tiihonen

    Suomalaisten älykkyyden on todettu huolestuttavasti heikentyneen 1990-luvun puolivälin jälkeen.

 5. stunned

  Plutokratiassa rahavaltaa kiertää pelko & kauhu.

  https://www.verkkouutiset.fi/kokoomuslaiset-kokevat-keskustan-ja-sinisten-painostaneen-heita/

  Kokoomus-ladyt ovat arvokysymyksissä ”poissa”. Tästä on vaikea toipua.

  • Timo Harju

   ”Hirsipuun juurelle olen minä kuninkaalle uskollinen. Siitä ylöspäin olen minä hirsipuulle uskollinen.”
   P. Haavikko

 6. J. Jörgensen

  Niin, puoluekurista poikkeava äänestäminen on orpojumalan ilmoituksen mukaan rangaistava teko – vaikka hän ei tällä kertaa laupeudessaan mitään rangaistuksia langetakaan. Miten paljon kusta pitää olla miehen päässä, että katsoo olevansa asemassa, jossa parlamentaarisia edustajatovereita voi tai pitää tarvittaessa rangaista?

 7. Jukka Holtinkoski

  Opposition tekemä epäluottamuslause ei tule kaatamaan Timo Soinia ja istuvaa enemmistöhallitusta. Sillä hallituspuolueisiin kuuluvien kansanedustajien enemmistö tulee äänestämään Soinin puolesta. Tuohan on ollut normaalikäytäntö Suomen eduskunnassa olipa hallituksessa mikä puolue tahansa. Enemmistöhallitusten ja presidentinvallankaventamisen jälkeen eivät hallitukset ole Suomessa kaatuneet eduskunnassa käytyjen hallituksen luottamusäänestysten jälkeen.

  • stunned

   Eduskunnassa voittaa yksinkertaisten enemmistöllä. Nytkin puolet oli toista mieltä tai ei mitään mieltä Soinin luottamuksesta.

 8. Joni Pelkonen

  Lainaan arvoisan ulkoministerimme sanoja: ”Kuinka ne kehtaavat? Ja kyllähän ne kehtaavat.”

 9. Rauno Halme

  Itseasiassa Juhana Vartiainen (kok) äänesti tyhjää, vaikka alkoikin ilmeisesti seuraamusten pelosta heti selitellä sitä vahingoksi. Tämä ei kuitenkaan muuta äänestystulosta.

  • Työsuhde-etuna astma

   Olisiko tullut torkahtaneeksi h-hetkellä? 😁

 10. Liisa Korhonen

  Oikeuskansleri toteaa selkeästi lausunnossaan ettei Soini ole rikkonut lakia.

  https://yle.fi/uutiset/3-10409833

  Jos toimii lakien ja asetusten mukaisesti niin ei voi toimia kauhean väärin.

  • sakutimonen

   Laki ja moraali eivät aina ole sama asia.

   • Stressiheikki

    Ei Vatikaanissa. Minun päähäni ei mahdu vieläkään kuinka kieltämättä sivistynyt ihminen kuten Timo Soini voi tehdä noin.. hupsuja.

   • Luukas Pyykorpi

    Tietty ! Moninaisissa lähes sivistysvaltioiksi itseään luokittelevissa tai ainakin länsimaisten turistien suosimissa maissa laki voi olla äärimmäisen julma ja ( meidän ) moraalista piittaamaton..

   • Seppo Puustinen

    Näyttää, että nykyään aika harvoin. ”Äänestin sentään tyhjää…”

  • stunned

   Aika usein laki jättää kieltämättä sellaista, joka on moraalisesti tai eettisesti aivan helvetin väärin. Kaikkea ei voi kieltää, mutta Soinin tapaus osoittaa, että tarvitaan laki kieltämään ulkoministeriä edustamasta kenenkään muun kuin valtion virallista linjaa. Lakiesitys: ”tyhmyyksien kielto”.

   Jos toimii moraalisesti ja eettisesti oikein, saattaa rikkoa useita lakeja, mutta voi nukkua yönsä hyvin.

  • Pieni Kulkija

   Oikeuskansleri Tuomas Pöysti, sote”uudistuksen” isä ja äiti, Juha Sipilän hyvä ystävä. Kuolen nauruun.

  • Hannu Ala-Olla

   ”Jos toimii lakien ja asetusten mukaisesti niin ei voi toimia kauhean väärin”

   Kyllä voi. Kaksi täysi eri kantaa mihin hyvänsa asiaan voivat olla molemmat täysin laillisia ja silti toistensa suhteen täysin vastakkaisia, mutta vain toinen oman luottamustehtävän edellytysten mukainen.

   Kaikissa muissa tehtävissä vaatimus on, että tehtävät hoidetaan työnkuvan mukaan eikä oman vakaumuksen mukaan. Jos nämä kaksi ovat ristiriidassa eikä voi toimia kuin vakaumuksensa mukaisest, pitää ymmärtää erota.

   Mutta poliittista vastuuta ei nähtävästi enää ole olemassa, se on haudattu puoluekurin alttarille.

   • J. Jörgensen

    Eikös se ollut tämä viisas Samuli Paronen, joka totesi, että ’Lait jakavat pahat teot kahtia, luvallisiin ja luvattomiin’

 11. Marja Pihlajamäki

  Nainen vaietkoon seu— eiku eduskunnassa.

  • Rintsu

   Nainen vaietkoon eduskunnassa – kuten lakikin sanoo.
   Mutta eihän meillä ole sellaista lakia, ainakaan vielä. Ehtisivätkö laatia vielä tällä hallituskaudella?

   Mutta mitähän lakia Paavali mahtoi tarkoittaa?

   Paavalin aikaan nimittain oli Rooman laki jossa naisilla ei tosiaankaan ollut äänioikeutta.
   Jos Paavali olisi kirjoittanut, että älkää piitatko laista vaan antakaa naisten puhua niin hänet olisi kansankiihottajana mestattu välittömästi. Hieman varomalla sanojaan kirjeissään hänet mestattiin vasta kuuskymppisenä.

 12. Jyrki

  Voisi melkein porukalla kerätä rahaa hamekankaaseen. Ja sen jälkeen lähettää kankaan eduskuntaan, josta voivat sitten edeskunnan ”neidit” käydä hakemassa kankaansa vaikka tulevaan itsenäisyyspäivän juhlan pukuihinsa.

  • Fromsovjet!

   Kuka ne ” akat” on sinne äänestänyt?
   Suurinosa suomalaisista on kovia valittamaan,mutta kukaan ei oikeastaan tee mitään. Äänestämällä ei Voi vaikuttaa. 90% valituista kuitenkin kääntää takkinsa/unohtaa lupauksensa. Asioita ehkä alkaisi muuttumaan, jos muutamalle ministerille sattuisi ” onnettomuus”
   Suomalaisista …luonteeltaan niin paljon juutalaisen kaltaisia. Eli kaikenmaailman paskaa ottaa niskaan hyväksyen eikä tee mitään muuta, kuin puhuu kauhistellen.
   Odottan innolla uusien itsemurha tilastojen näkemistä – ei taatusti laske. Ja sitähän ne kuspäät Eli Soini ja hänen kultamussukat haluaakin. Päästä meistä ei lottovoittajista eroon. Hyvinvointi valtio…😂

 13. Kaija Laine

  Nyt on sinisillä tuhannen taalan paikka jatkaa valitsemallaan tiellä. Sillä Sipilä porukoineen hyväksyy mitä tahansa kunhan saa vain pysyä vallan kahvassa koko hallituskauden. Mitäs sais olla seuraavaksi: pakollinen lauantaisauna? Soinin syntymäpäivästä virallinen liputuspäivä? kuolemanrangaistus takaisin?

 14. Erna Hartgivsson

  Sakun tämänpäiväisessä ja eilisessä blogikirjoituksessa luettelemien faktojen valossa voi olettaa, että viime vaaleissa nykyhallituspuolueita äänestäneistä julkisen sektorin palkansaajista monet tuntevat itsensä vähintään petetyiksi. Ja nyt lukuisat – kenties korkeasti koulutetut – kokoomusäänestäjänaiset ovat hämääntyneitä Soinin luottamusäänestysmeiningistä puolueessa.. Tämä osoittaa, miten elintärkeä hallitukselle on, sekä mikä kaikki sillä on pelissä kaavailemassaan sote/maakunta-uudistuksessa. Ne paljon paasatut arvot sekä joidenkin kokoomusedustajien jatkopaikatkin ollaan ilmeisesti valmiita maksamaan siitä, että suuri osa kansalaisia palvelevasta julkisesta puolesta ennätetään muuttaa yksityisen voitontavoittelun pelikentäksi ennen seuraavia vaaleja. Tämänpäiväiset hallituksen muuttuvat arvot kumpuavat todellakin, niin kuin Saku totesi, Soinin henkilökohtaisesta uskonnollisuudesta. Nähtäväksi jää, ennättääkö hallituksessa joku muukin kuin siniset kiristää itselleen vielä jotain myönnytyksiä ennen vaaleja.

  • Erna Hartgivsson

   Korjaustarkanneus ed. kirjoitukseni viimeiseen lauseeseen: Nähtäväksi jää, ennättääkö hallituksessa joku muukin kuin siniset kiristää itselleen vielä joitain henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuvia myönnytyksiä ennen mahdollista soteäänestystä tai edkuntavaaleja.

 15. Lexxie

  Periaatteessa totta tästä vinkkelistä. Kuitenkin, olisi kohtuullisen tragikoomista ja järjetöntä meidän päätäntäsysteemin kannalta jos Timo Soinin rukoilu kanadan hihhulien kanssa koituisi ison yhteiskunnallisen rakennepäätöksen, esim. soteuudistuksen kohtaloksi.

  Moraalista toiminta ei ole, nykysysteemin toimivuuden kannalta välttämätöntä ehkä. SOTE uudistuksesta itsestään voi sitten olla montaa mieltä.

 16. Mauri Francke

  Tästä on taas tehty elämää isompi asia.
  Soinia en arvosta tippaakaan, mutta mielipiteen vapaus se hänelläkin on.
  Eikänperustuslakimme tai valtiosääntö määrää milloin sen mielipiteensä voi ilmaista.
  Ymmärtääkseni Soini ei pyrkinyt tuomaan omaa kantaansa millään tavoin esiin Suomen virallisena kantana.
  Mutta saihan media taas reposteltavaa ja poliitikot pääsivät vahvasti valokeilaan ilman että tarvitsi osoittaa tehneensä jotain hyödyllistä Suomen edestä.

  • Timo Harju

   Ulkoministerin tärkeimpiin ominaisuuksiin pitäisi kuulua realiteettien taju. Se meidän hillotolppaministeriltämme tuntuu hävinneen kokonaan. En yhtään ihmettelisi, vaikka keräisi käyntikortteja ja nimikirjoituksia jokaiselta tapaamaltaan kuuluisuudelta.

  • Meiju Lindström

   Miten voi vieläkin löytyä ihmisiä jotka eivät ymmärrä mistä asiassa on kyse!? Ulkoministeri puhuu ja käyttäytyy aina maailmalla liikkuessaan vain ja ainoastaan Suomen virallisen kannan mukaisest. Ulkoministeri ei tällöin ole missään tilanteessa eikä tilaisuudessa yksityishenkilö, hänellä ei ole vapaa-aikaa reissatessaan eikä siis oikeutta möläyttelyyn. Hänellä on tietysti oikeus mielipiteeseensä mutta jos hän ei pysty ’vakaumuksessaan’ työn edellyttämään toimintamalliin niin hänen on itse ymmärrettävä erota. No, soini teki asiasta itsensä näköisen shown, showthan ovat hänen tavaramerkkinä. Tällä kertaa tällaisella agendalla.

  • AKK

   Soinilla on mielipiteen vapaus, mutta ulkoministeri edustaa Suomea. Eroamalla ulkoministerin tehtävästä hänellä olisi täydet mielipiteen vapaudet. Koska Soini ei selvästikään ymmärrä asemaansa, niin nyt opposition tarjosi hänelle mahdollisuuden poistua julistamaan vapaasti omia ajatuksiaan, kunhan ei toimi lainvastaisesti. Voisi aloittaa siinä samalla vaikka Katolisen kirkon puhdistajana ja töitä riittäisi.

  • Ritva Vilen

   Mutta eipä Soinilla ole uskonnollista vakaumusta muuhun kuin abortin vastaisuuteen! Vakaumus loppuu pikkupoikien satuttamista ja hyväksikäytöstä katolilaispappien osalta! Hyvin valkikoivaa on uskonnollinen vakaumus .

   • Stressiheikki

    Kertoohan se jotain ulkoministerin ahdingosta ja henkisestä tilasta vaikka kuviteltaisiinkiin abortin olevan murhaa. Medialukutaito ainakin on hakoteillään ja haluammeko me hänet edustamaan maatamme?

  • Rintsu

   Jos Mauri Francke olisi töissä esim. Hakawaka-yhtymän myyntijohtajana ja omina mielipiteinään ilmoittaisi, että HakaWaka-tuotteet ovat semmoista kuraa, että ei itsekään käyttäisi ja onnittelisi Argentinum-companya paremmista tuotteista niin kuinka kävisi?

   Sananvapaus toki Mauri Franckella olisi mutta Hakawaka-yhtymällä on ihan yhtä suuri oikeus alkaa etsiä tehtävään sopivampaa myyntijohtajaa.

  • UllaM

   Mutta omantunnon- ja mielipiteenvapautta ei ole yksittäisellä kansanedustajalla? Sipilä kertoi (tai määräsi) ennen äänestystä, että kellään hallituspuolueen jäsenellä ei ole vaikeutta painaa vihreää nappia. Simon Elo kertoo että hallituksen jäsenillä ei ole erivapautta toimia äänestyksessä omantuntonsa mukaan. Silti äänestettiin siitä, nauttiiko ulkoministeri Soini eduskunnan luottamusta esitettyään oman omantuntonsa mukaisia ja Suomen ulkopolitiikan vastaisia käsityksiään tyttöjen ja naisten oikeuksista.

 17. HTK

  Uuninpankkopojan analyysi sinisten uhkausten hämäävästä vaikutuksesta on oikea. Sinisille on tärkeintä pysyä hallituksessa mihin hintaan hyvänsä, muuten sen ministerit eivät saisi palkintovirkojaan hallituskauden päättyessä. Jos siniset lähtisivät hallituksesta, niin he joko tukisivat sitä ulkopuolelta tai anoisivat takaisin pääsyä tahi Sipilä kutsuisi RKP:tä ja kristillisdemokraatteja ottamaan sinisten paikat.

  Siniset tulevat ensi vaaleissa tai pian sen jälkeen häviämään puoluekartalta. Siniset muodostanevat valtakunnallisen vaaliliiton joko kokoomuksen tai kepun kanssa, todennäköisemmin kokoomuksen kanssa. Siniset käy kauppa kummankin kanssa. Vaalien jälkeen siniset liittyvät vaaliliittokumppaninsa puolueeseen. Sinisten tehtävänä tulee pelkästään olemaan eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa pönkittää kumppaninsa. menestystä.

 18. Hande

  Tuntematonta mukaillakseni: Sipilä ja Orpo asettelevat nyt kiltisti hallituspolun varrelle ”koristekiviä” Soinin käskyttämänä.

 19. Pitkäaikaistyötön

  Toivottavasti eilisen sirkuksen anti oli edes se, että osalle kansalaisista selvisi lopultakin kupletin juoni: meitä johtaa cosa nostra -hallitus kiristämällä, pakottamalla ja uhkailemalla. Tuossa kuviossa suurin sallittu mielipiteenvapaus oli äänestämättä jättäminen. Paitsi tietysti Timo Soinilla on aina täysi mielipiteenvapaus. Toisilla nyt vain on enemmän mielipiteenvapautta kuin toisilla.

  Sitten taas kansanedustajista sanon, että olipa munatonta, myös noilta muutamalta kokoomusnaiselta! (Eli tässä on jyrkempi kuin Saku.) Ketään ei olisi viety saunan taakse teloitettavaksi ”väärin äänestämistä”.

  Jos kansanedustajilla, noilla kokoomusnaisillakin, olisi piirunkin verran viisautta, he olisivat tienneet, että ”väärin äänestäminen” ei olisi kaatanut hallitusta. Se oli vain pokeripelin bluffi, joka olisi pitänyt katsoa. Nyt kun sitä ei katsottu, siniset pääset loppukaudeksi riekkumaan kuin kolmivuotiaat diktaattorit ja sitä he totisesti tulevat tekemään (me emme välttämättä koskaan saa tietää kulissien takana tapahtuvista kiristyksistä, ovat ne sitten sinisten omaan vaalienjälkeiseen jatkoelämään liittyviä tai – Herra varjele! – lainsäädännöllisiä).

  Tärkeää tuossa eilisessä teatterissa oli toki sekin, että yksikään hallituspuolueisiin kuulunut mies ei purnannut edes kuiskauksen vertaa. Täysin päinvastoin (esim. Markku Pakkasen mafiauhkailut Twitterissä). Eli naiset vaan hellan ja nyrkin väliin, tämä on miesten maailma! Muistakaakin tuo 14.4.2019.

 20. Pekka Tammisto

  Vakavinta eduskunnan päätöksessä oli, että samalla se antoi Soinille oikeuden vähätellä edelleen naisten ja tyttöjen oikeuksia.

 21. HTK

  Hallituksen patriarkat Juha Sipilä, Timo Soini ja Petteri Orpo päättivät, miten puolueidensa naiset saavat äänestää.
  Omantunnonvapaus on heidän mielestään sallitaan vain hallitusta johtaville setämiehille. Uskonnonvapauden nimissä uskotellaan, että kysymys on vain ulkoministerin uskonnonvapaudesta ja hallituksen koossapysymisestä.

  Tämän päiväisten uutisten mukaan Juha Sipilä ilmaisi kepun tulleen ajetuksi ”nurkkaan painostuksen vuoksi”. Uhriutumistaktiikka on ovelaa hämäystä kääntää tosiasiat päälaelleen. Ketkä todella ajettiin nurkkaa ja kuka ajoi kenetkin nurkkaan? Kepun viestintästrategia on niin taitavaa, että sanonta ”kepu pettää aina” näyttää yhä pitävän paikkansa. Eiköhän Juha Sipilä käskyttäne eduskuntaryhmäänsä ja muita hallituspuolueita uusien, ennenaikaisten vaalien uhkaamisella, jossa suuri osa kepun edustajista ja siniset menettäisivät paikkansa? ”Minä voin mennä Mäntyniemen herran luokse” on tehokas pelote. Hallituspuolueet ovat täynnä pelkureita. Tosiasiassa muutkaan kansanedustajat eivät halua ennenaikaisia vaaleja. Puolueillakin on krooninen rahapula.

  • Niilo

   Se, että hallitus muka hajoaisi, on aina pelkkää bluffia, johon hallitus ja eduskunta menee jokaikinen kerta. Sitä ei katsota koskaan, joten se on helppo kiristyskortti, jota voi käyttää kuinka monta kertaa tahansa, aina kun tulee ongelmatilanne. ”Yhyy, minä menen kertomaan Sauli-sedälle että te kiusaatte, ja sitten tehhään ihan uudet jaot ja sitten te kaikki kärsitte.”

 22. Tahkooja

  Fundamentalisti Soinille tuleekin ohjeet Vatikaanista eikä eduskunnasta.

 23. äimänkäki

  Soini sai siis eduskunnan luottamuksen vaan ei kansan, mutta sitä ei enää politiikassa tarvita. Lekkeripeliksi on mennyt koko helvetin politiikka. Mahtaako tuonne enää kukaan täysjäkinen lähteä enää edes vaaliehdokkaaksi? Joku kokoomuksen jäsen jo viime kesänä sanoi, että on vaikea löytää heille täysipäistä puheenjohtajaa. Samaa mieltä, ja sama vika näyttää olevan monessaa muussakin puolueessa.

  Ehdin jo ihmetellä mitä liikenneministeri Berner puuhastelee kun ei ole naamaa hetkeen näkynyt. IS kertoi että oli ostanut 50 kiloeurolla jonkun typerän videon Hazardin perheeltä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837360.html
  Jakelee siis kaikessa hiljaisuudessa kavereilleen alle 60 kiloeuron ”palkkioita”, koska niitä ei tarvitse kilpailuttaa. Paljonkohan on ehtinyt jakamaan verorahaa näihin hazardihommiin?

 24. stunned

  Aluksi luulin, että toimittaja kirjoittaa Soinin luottamusäänestyksestä ”kansan pilkkaamisena”. Koska saamme lukea yhtä rohkeita vetoja kotimaasta?

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005833344.html

  SItä luulisi, että näinä aikoina puoluejohtajat tuntisivat populismin logiikan ja pelin hengen. Siis sen, miten mieluusti kansa ja eliitti pannaan vastatusten ja väitetään, että herroilla on ihan eri säännöt. Ja myös sen, miten hyvin populismi nyt puree äänestäjiin.

  • äimänkäki

   Populismi-sanaa käytetään mediassa väärin. Taitaa olla demokratia-sanan jälkeen eniten väärinkäytetty sana. Populismi tarkoittaa, että lupauksia ei pidetä tai tehdään peräti päinvastoin kuin luvataan. Populismia on eniten juuri nyt Suomen hallituksessa. Ei oppositiossa eikä kansanliikkeissä. Hallituksemme tuntee oikein hyvin populismin logiikan ja pelin hengen. Herroilla ei ole vain eri säännöt, vaan eri laitkin, eikä tämä ole väite vaan fakta. Amen.

   • stunned

    Kaikki sanat menettävät tehonsa, kun niitä viljellään holtittomasti. Populismi ei tarkoita enää mitään. Se on vain tyhjä heitto.

    Siitä huolimatta Suomen media näkee usein aivan oikein ulkomaille, mutta lähinäössä on vikaa. Esimerkkinä vaikkapa Nicaraguan levottomuudet. Siellä kansa nousi vastustamaan hallituksen oikeistolaisia talouskurikeinoja ja sosiaaliturvan leikkauksia. Tätä hesarikin kehui, mutta meillä media näkee aktiivimallin vastaisissa mielenosoituksissa vain juoppoja. Eilenkin Ylellä työtaistelutoimet pärstäkerroinlakia vastaan luettiin SAK:n laittomaksi yritykseksi ohittaa demokratia.

    • Anna

     Ei kannata käyttää ”hallituksen” uuskieltä eli on mietittävä paremmin kuvaavat sanat asioille mm. ns. aktiivimallille, josta itse käyttäisin sanaa aktiivileikkuri. Sanoilla on väliä.

    • äimänkäki

     Kyllä populismi tarkoittaa edelleen populismia. Se vain täytyy kohdentaa sinne missä on populismia.

 25. Luukas Pyykorpi

  Puhallustoimenjohtaja Sipilä ja assistentti Berner ovat saaneet entisen isänmaamme melkoiseen kuntoon ! Pääsevät toki karkuun tarvittaessa isot kirjekuoret kainaloissaan ?

  • äimänkäki

   Jos olisin töissä Valtiontalouden tarkastusvirastossa, panisin käyntiin tutkinnan, onko noista ministeriöiden maksamista palkkioista maksettu palkkioita palkkion antaneen tahon tileille. Ihan vaan siksi, että palkkioiden suuruus verrattuna noihin tekeleisiin on järjetön. https://www.vtv.fi/tarkastus-ja-valvonta/

   • Antonio

    Jos minä kykenisin,
    ja minulla olisi rahaa
    tutkisin, ketkä perustavat ja. omistavat rekryfirmat, joita nousee kuin sieniä sateella nettoamaan …

    • äimänkäki

     Voihan noita googlata. Ihmettelin kun katselin Baronan asiakastietoja. Siellä sanottiin että yhtiön toiminta on lakannut tänä vuonna. Uusi nimi on nyt Bravedo. Mitähän helvettiä siellä oikein puuhastellaan? https://baronagroup.fi/#koti

     • Lippis

      Siellä sanotaan, että Barona löytyy osoitteesta http://www.barona.fi eikä nähdäkseni puhuttu mitään Baronan lakkauttamisesta.

     • Antonio

      Osan tiedoista toki saa netistä. Minä kaivelisin enemmän; vaimojen tyttönimistä ja serkun kummin kaimoista alkaen, ja siihen tarvitaan kykyä, aikaa ja rahaa. Haluaisin selvittää perinpohjin omistajat ja taustavaikuttajat, sillä olen vakuuttunut, että noissa rekryttäjissä piilee jotakin, jota emme tiedä…joka pitäisi tietää. Noin kahjua oikeustajun vastaista ”työllistämistä” ei keksi kukaan rehellinen inehmo. Kyse on Jallituksen Suuresta Puhalluksesta, ja paljonhan voimme taustoista kenties arvatakin…

    • äimänkäki

     Bravedo Oy on perustettu 23.3.2018. Osakepääoma 2 500 euroa ja osakkeita on 616 583 730 kappaletta. Tekee 4 senttiä per osake. Taloustietoja ei tietenkään vielä ole saatavissa koska firma on uusi.
     Baronagroup taloustiedot https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/barona-group-oy/25052405/taloustiedot
     Liikevaihtoa viimeksi 10 miljoonaa ja persnettoa 1,5 miljoonaa. Minne on rahat hukattu? Henkilöstöä on ollut 91 kappaletta. Ei ne ainakaan palkkoihin ole menneet.

 26. äimänkäki

  Näyttää tulleen kepulle ja kokkareille ryppy rakkauteen. Veikkasivat molemmat viime vuonna väärää hevosta ja nyt kiukuttelevat toisilleen.

 27. AriannaK

  Valta sairastuttaa, ehdoton valta ehdottomasti…..

 28. AKK

  Seuraava luottamusäänestyksen ja kantelun oikeuskanslerille aiheena voisi olla Soinin blogikirjoittelu ulkoministerinä.
  Ehkä Soini olisi myös hyvä testauttaa kuten Marie Le Pen, niin selviäisi missä mielentilassa hän kirjoittelee ja antaa lausuntojaan.

 29. Hannu

  Kyllä (kyylä)isoveli valvoo ketkä täällä ilmaisee mielipiteitään.

 30. Ramses

  Stunned kirjoitti aiemmin aamulla:

  ”Kokoomus-ladyt ovat arvokysymyksissä ”poissa”. Tästä on vaikea toipua”.

  Eduskunnan istuntosalin seinällä on taulu, josta on luettavissa äänestyksen tulos. Esitän tauluun seuraavaa muutosta:

  JAA
  EI
  ”TYHJIÄ”
  ”POISSA”

  • Antonio

   Eikös nykyisin ole mielipidetiedusteluissa myös
   ” EN TIEDÄ” ja ” EN OSAA SANOA”?
   Sopisi nykytason Kansanalistuslaitokseenkin…

 31. Marko

  Milloin Soini lähtee kokeilemaan rajojaan seuraavan kerran?

 32. Jussi Parviainen

  ”No nyt on säkki pullollaan ja kannu laitaan asti Vaan kultaa vielä tarvitaan, pois sitten sukkelasti”
  Nm. Liukas Late alias T.S. näytelmästä kolme iloista rosvoa.

 33. Väinö Kalamies

  Suomessa taitaa olla Populistisirkushallitus. On oikee Ruljanssiriihi, sano Savolainen. Menot on, kuin jonninjoutavissa m… kku talakoissa… Ja Zysse tekköö hyviä välihuutoja. Ja ulkoministeri pullistelee nyt pontevasti, hoh, hoh, hohhoh. Oho, meiltähän tämä käy!

 34. äimänkäki

  Antoniolle, tuon verran löytää nettitietoa firmoista aika nopeasti maallikkokin. Konsernien omistuksia eli osakkaita selvittämään tarvittaisiin ammattimiestä. Ne ovat aika monimutkaisia ja osakkeet voivat olla ulkomailla hallintarekisteröityjä. Senhän teki tämä hallitus mahdolliseksi suomalaisillekin. Viimekädessä tulokset kerää verottomina konserniavustuksina emoyhtiö ja sehän voi olla nykyisin rekisteröitynä jossain missä verot ovat pienet tai niitä ei peritä ollenkaan ja osinkojen veronmaksu jää osakkaiden omantunnon varaan. Tällaiset firmat ovatkin valtaamassa nykyisin kaikki ”markkinat”.

  Yhtiöiden hallinnot ovat aika hyvin ”verkostoituneita”, eli istuvat toinen toistensa hallituksissa päättämässä palkoista palkkioista ja osingoista toisilleen kukin vuorollaan. Kansankielellä tämä on rakenteellista korruptiota. Uusin titteli firmoissa on ”yhteiskuntasuhteiden hoitaja”, joka tarkoittaa yleensä entistä politikkoa joka voi kilauttaa kaverille kun lakeja pitää muuttaa.

  Viestinnästä vielä, mikään sähköinen viestintä ei ole enää salaista. Lait pitää vielä sorvata käytännön mukaiseksi. Sitä tehdään viestinnän osalta parhaillaan ja tämä on ollut nykyisin lakien säätämisjärjestys. Säädetään käytäntöjä vastaaviksi.

 35. äimänkäki

  Ai niin, sehän oli tämä Soinin juttu kun räjäytti somen. Täysin aervoton näytelmä. Posti mitä hänen pitäisi hoitaa, on edustaa Suomea ja suomalaisia, ei itseään, ja palkanmaksajalle pitää töissä olla enimmäkseen lojaali, muuten tulee yksityishenkilö. Omasta puolestani sanon irti Soinin heti ja ilman irtisanomisaikaa, perustuen heidän valmistelemaan irtisanomislakiin. Hallitushan on alle kahdenkymmenen hengen ”yritys”. Soini ei enää edusta minua missään milloinkaan. Ei kyllä kukaan hallituksen jäsen, mutta sanotaan heidät irti yksi kerrallaan tai loput yhdessä.

 36. töytön

  Taitaa olla nuo kuuluisat ”arvot” tässä maassa aika hukassa ☺. On kaikenlaista arvojohtajaa, tai paremminkin arvotonta.

 37. Maibe

  Hararin uusin kirja ja sen perusteella kirjoitettu artikkeli on loistava muistutus vallasta!

  https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2018/10/yuval-noah-harari-technology-tyranny/568330/

  Vielä kun meillä on edes näennäisesti valtaa, meidän olisi vaikutettava!!! Pian se on mahdotonta!

Kommentoi »

Comments are closed