Syyt ja seuraukset

Ihmiset näkevät helposti seuraukset, mutta eivät syitä. Tämä käy harvinaisen selvästi ilmi tänään, kun kaksipäiväinen JHL:n lakko vaikeuttaa ruuanjakelua joissain päiväkodeissa ja kouluissa. Monet vanhemmat ovat närkästyneitä siitä, että heidän on pitänyt tehdä lapselle eväät mukaan.  Jostain syystä lakko ei saisi vaikuttaa mitenkään totutun arjen sujumiseen.

Ihan yleisesti ollaan kovin huolestuneita erityisesti vähävaraisten perheiden lasten selviämisestä. Huoli on saanut yksittäiset kansalaiset miljonääreistä pienempiin yrittäjiin tarttumaan toimeen ja järjestämään ruokailua. Eihän lapsia sovi tappaa nälkään lakkoilevien rettelöitsijöiden takia, kuten tämä ajatus kulkee.

Eipä ole näitä vanhempia, miljonäärejä ja yrittäjiä aiemmin köyhien lasten tilanne huolestuttanut, mutta nyt huolestuttaa. He eivät ole piitanneet tippaakaan siitä, että hallitus on leikannut köyhimpien sosiaalietuuksia jatkuvasti. He ovat nielleet huomaamattaan niin kikyn, aktiivimallin kuin indeksijäädytyksenkin. Kun hallituksen toimien seuraamukset nyt näkyvät lakkoiluna, niin he huomaavat itselleen aiheutuvan haitan sekä mahdollisuuden nostaa omaa profiilia hyväntekeväisyydellä. Siinä sivussa tietenkin demonisoidaan ay-liikettä, kuten päätarkoitus onkin.

Kaikki tämä on tekopyhää hurskastelua, jolla pönkitetään hallituksen aikeita heikentää työntekijöiden oikeuksia. Monet ovat mukana tässä tuessa ihan avoimesti, mutta vielä useampi huomaamattaan. Ihan vain siitä syystä, että aamulla joutuu näkemään vähän ylimääräistä vaivaa ja tekemään lapselle eväät mukaan. Itsekkyys kukoistaa.

Tämä on suurelta osin pelkkää harhaa. Oikeasti tasapuolisuuteen pyrkivästä uutisoinnista näkee, että lakoilla on paljon suurempi kannatus kuin kovaäänisimmin huutavien vastustajien metelistä voisi päätellä. Nämä huutajat ovat kuin kiukuttelevia lapsia, jotka kuvittelevat kovimmalla äänellä huutavan saavan ensimmäisenä kurahousut jalkaan. Tavalliset palkansaajat ymmärtävät, että lakkoilu ei kohdistu tavallisiin kansalaisiin eikä yrityksiin, vaan maan hallitukseen.

Hallitus on kaikkein kovimmalla äänellä huutaja. Sen mielestä demokratiaa on se, että hallituksen esityksiä ei vastusteta. Juuri hallitus aloitti huutamisen leivän viemisestä lasten suusta, jotta kukaan ei tajuaisi hallituksen tehneen juuri sitä jo yli kolme vuotta.

Juuri hallitus on ajanut tilanteen lakkoiluun asti ajamalla sinnikkäästi irtisanomisen helpottamista ja jopa hankkimalla kirjoittamattomalle lakitekstille eduskunnan avoimen vekselin. Juuri hallitus on on koko ajan syönyt omat lupauksensa olla puuttumatta työmarkkinoihin kiky-sopimuksen jälkeen. Ahneuksissaan se yrittää vielä viimeisinä kuuausina mahdotonta, eli ay-liikkeen lopullista nujertamista.

Se ei tule onnistumaan. Mikään hallitus ei voi loputtoman kauan jatkaa kansalaisten kurjistamista ja työolojen heikentämistä. Jos hallitus ei sitä tajua, niin kansan on vaihdettava hallitusta. Hallitus ei voi vaihtaa kansaa vaikka kuinka haluaisi. Öykkäröivät kauppaneuvokset eivät ole koko kansa, vaikka kovalla äänellä huutavatkin.

 

 

puheenaiheet politiikka yhteiskunta tyoelama
Kommentit (55)
 1. Öykkäröivät vuorineuvokset ilmeisesti kuvittelevat, että jatkossakin on heidän tahtoaan ajavia porvarihallituksia.
  Kokoomus on ollut vallankahvassa yli 30 vuotta yheen putkeen, vuoden 1987 jälkeen se on ollut oppositiossa vain yhden vaalikauden.
  Valta rappeuttaa ja absoluuttinen valta rappeuttaa absoluuttisesti ja jokainen tuhatvuotiseksi julistettu valta on kukistunut muutamassa vuosikymmenessä. Hallita voi vain niin kauan, kun kansa suostuu hallittavaksi.
  Iltalehti on teettänyt kyselyn poliittisista lakoista. 50% kannattaa ja 44% vastustaa. Kannatusta tuli eniten nuoremmalta, keskituloiselta työikäiseltä väeltä ja vassareitten, demareiden ja vihreiden kannattajilta.

  1. ”Menestys” se oli se Holkerinkin hallitus 😂!

   1. Niin oli: ”Syökää silakkaa”.

 2. On siinä ja siinä, että ainakin Keskusta on seuraavaksi oppositio puolueena. Ennustus: Alkion opit kaivetaan tunkiolta esiin. Keskusta on vähäosaisten puolesta puhuja, ”on aina ollut”. Tasa-arvoa vaaditaan ja palkkoja julkisiksi. Ilmastohakkuita tehdään vastuullisesti…

  1. Niinhän siinä käy. Vaalien jälkeen on jälleen demareiden vuoro tehdä hallitusyhteistyötä kokoomuksen kanssa ja saada siitä hyvästä pataansa.
   Viimeiset 30 kepu ja demarit ovat vuorotelleet kokkareitten kaverina ja se on maksanut kulloinkin vuorossa olevalle vaalitappion.
   Suomessa on keksitty poliittinen ikiliikkuja.

   1. Tuo on paskamaisin ennuste että kokoomus mukana seuraavassa hallituksessa. Mieluiten niin että vasemmistovihreät liittoutuvat Alkion opeille takaisin palanneen kepun kanssa kokoomusta vastaan. Kokoomusta ei pidä päästää enää koskaan hallitukseen. Eikös Kekkonenkin ollut samaa mieltä.

    1. Ei varmaan hassumpi rstkaisu Suomen kannalta, mutta Kepun pitäis ensin hoidella Sipilä muihin hommiin.

     1. Näin se taitaa olla. Ei ole miljonääri Sipilästä hoitamaan koko Suomen kansan asioita. Valtion asioita ei hoidella niinkuin start-up yritystä. Jopa Väyrysellä on parempi asenne tällä hetkellä eduskunnassa mitä puheenvuoroja se on käyttänyt.

Kommentointi suljettu.