Täyttä laukkaa

Pääministeri Juha Sipilä avasi eilen keskustan vaalikampanjan räyhäkkäästi maalaamalla sinipunaisia uhkakuvia ja hyökkäämällä vapaavuorelais-vihervasemmistolaista keskittämispolitiikkaa vastaan. Ehkä pitäisi olla keskustan puoluevaltuuston jäsen ymmärtääkseen mitä vapaavuorelais-vihervasemmistolaisuus tarkoittaa, mutta eipä sitä tosissaan otettavaksi ollut tarkoitettukaan. Sipilä itse sanoi jälkikäteen, että tälle me sitten hallituksen triossa naureskellaan.

Sipilä lupaa siis naureskella sekä omille puheilleen että niihin uskovalle keskustan kenttäväelle. Tosiasiassa Sipilä haukkui puheessaan oman hallituksensa toiminnan. Lyhyesti suomennettuna hänen viestinsä on, että unohtakaa kaikki, mitä me olemme tehneet tällä hallituskaudella, tai pankaa se muiden syyksi. Ne tekevät ensi vaalikaudella sen, minkä me jo teimme.

Tällä kaudella on leikattu koulutuksesta ja lapsilisistä, vaikka juuri niistä ei lupausten mukaan pitänyt leikata. Nyt Sipilä lupaa satsata lisää koulutukseen ja korottaa lapsilisiä. Tämä on ihan tavallinen tapa toimia: otetaan satanen, annetaan kymppi takaisin ja pidetään itseä anteliaana. Samalla kuitenkin varoitellaan, että pienimpien eläkkeiden korottaminen vie maan vararikkoon.

Tämä hallitus on leikannut koulutuksesta ja lapsilisistä, jäädyttänyt kansaneläkeindeksin kolme kertaa, kurittanut työttömiä aktiivimallin leikkurilla ja lyhentämällä ansiosidonnaisen päivärahan kestoa, vienyt kiky-sopimuksella julkisen sektorin lomarahat ja siirtänyt työnantajamaksuja työntekijöiden maksettavaksi. Hallitus on jopa aloittanut ihmiskokeen leikkaamalla diebeteslääkkeiden korvauksia kymmenillä miljoonilla euroilla. Muistelkaa itse lisää, koska lista on niin pitkä, ettei sitä kukaan muista kerralla.

Nyt kansan sitten pitää varoa sinipunaa, joka ilmeisesti aikoo tuhota nämä hallituksen saavutukset. Pitää varoa myös vapaavuorelais-vihervasemmistolaista keskittämispolitiikkaa, joka autioittaa maaseudun. Juuri tämä hallitus aiheutti leikkauksillaan Savonlinnan opettajakoulutuksen lakkauttamisen ja koulutuksen keskittämisen Joensuuhun, mutta siitä ei nyt puhuta. Ei puhuta myöskään sote- ja maakuntauudistuksesta, joiden seurauksena suunnilleen kaikki palvelut olisivat keskittyneet maakuntakeskuksiin.

Olen ennenkin sanonut, että Sipilän puheisiin voi luottaa, kun vain muistaa hänen tekevän täsmälleen päinvastoin kuin sanoo. Politiikassa puheet ja teot ovat kaksi eri asiaa.

Epäilemättä sinipuna rupeaa vapisemaan nahkurin orsilla tapaamista odotellessaan heti, kun naurultaan kykenee. Tällä hetkellä suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, jaksaako Sipilä laukata samaa vauhtia vaaleihin asti. Vaalijulisteenkin saa vanhasta muuttamalla uhkaavan vaaran nimen.

Kuva: Facebook

puheenaiheet politiikka
Kommentit (41)
 1. Minä ja varmasti aika moni muukin ei varmasti unohda tämän miehen ja keskustan tekosia. Toivottavasti emme näe sipilää enää ikinä eduskunnassa. Todella vahingollinen Suomelle. Hänen eriarvoistava politiikkansa on anteeksiantamatonta.

  1. Marja-Leena Kuronen
   25.11.2018, 09:05

   Sipilähän puhuu kuin entisajan saarnaajat hengellisissä kokouksissa!
   Ai niin, eiks hän jonkun sortin saarnaaja olekin. 🙂
   Vaikka pidän itseäni hyvänä, jollei peräti erinomaisena pokerinpelaajana,
   niin tällaiseen bluffiin en todellakaan kykenisi!

   1. Jan Sergejeff
    25.11.2018, 17:55

    Pokerissa sentään otetaan vain vapaaehtoisesti mukaan haluavilta. Sipilän pelissä otetaan kaikilta paikallaolevilta, halusi he tai ei ja annetaan vain niille jotka ovat ko. herran ystäväpiiriä.

  2. Paavo Kilgast
   25.11.2018, 10:18

   Kyllä näemme… Ikävä kyllä. Lestadiolais-kepulaiset pitävät siitä huolen. Heille sipilä on uusi messias.

 2. Mies joka toi vatuloinnin tilalle vituloinnin.. Kokoomuksessakin hänelle on aina paikka avoinna.
  Voi olla, kahden hengen torkkupeitto on jo tilauksessa..

Kommentointi suljettu.