Vaalipelkoa

Vaaleihin on vielä monta kuukautta aikaa, mutta jo nyt ovat vaalipuheet alkaneet. Erityisen silmiinpistävää on SDP:n vaalivoittoon kohdistuva  pelko, jota sekä hallituspuolueet että niitä myötäilevä media lietsovat. Paskapuheen tähänastinen ennätys lienee jatkuvasti leviävä ”uutinen”, jonka mukaan Antti Rinne on vaatinut lannan levittämisen kieltämistä pelloille. Tosiasiassa Rinne puhui biokaasuvaihtoehdoista polttomoottoreille. Jos nyt en ihan väärin muista, niin biopolttoaineen kehittäminen on myös yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeita.

Näin se pelon lietsominen sujuu, ja osa kansaa uskoo kaiken sen, mitä se haluaa uskoa. Osa uskoo sinnikkäästi, että Rinne on lieventänyt vappulupaustaan nostaa pienimpiä eläkkeitä sadalla eurolla. Uutisointi kun tuppaa unohtamaan, että Rinne jo vappuna sanoi sen tapahtuvan vaiheittain. Osa uskoo jopa Juha Sipilän uuteen koulutuslupaukseen lisätä ammatilliseen koulutukseen tuhat uutta opettajaa, kun ensin saman miehen johdolla ammatillisesta koulutuksesta on leikattu 200 miljoonaa euroa.

Osa ei näe mitään kummallista siinäkään, että hallituspuolueet ovat käytännössä tehneet kansalaisaloitteesta merkityksettömän. Ensin akviimallin kumoamista vaativa aloite haudattiin valiokuntaan, ja viimeinen kuolinisku oli perintö- ja lahjaveron lakkauttamaista vaativan kansalaisaloitteen vaientaminen valtiovarainvaliokunnassa. Valiokunta päätti hallituspuolueiden edustajien äänin olla antamatta asiasta lausuntoa. Käytännössä hallituspuolueet siis päättivät olla käsittelemättä kansalaisaloitetta, jota itse olivat kannattaneet ja yllyttäneet muitakin kannattamaan. Aloitteen kaatamista perustellaan sillä, että ei se olisi kuitenkaan mennyt läpi, koska kukaan ei sitä oikeasti kannata.

Näin varsinkin kokoomuksen ehdokkaat voivat jatkaa kaksilla rattailla ajamista vaatimalla vaaliteltoilla taas uudelleen näistä veroista luopumista ja syyttää demareita himoverottajiksi. Ei aloite olisi koskaan mennyt läpi, mutta sen hylkääminen jättämällä lausunto antamatta ja eduskunnan sitä käsittelemättä ei ole demokratiaa. Se on pelkkää kaksinaamaista puoluepolitiikkaa. Tästä kertoo osuvasti Helsingin Sanomien Marko Junkkari.

Hallitus alkaa näyttää edeltäjältään, joka loppuaikoina äänesti omia esityksiään vastaan. Kun nyt tälle tielle on lähdetty, niin hallitus voisi lyödä rukkaset tiskiin monessa muussakin asiassa. Se voisi todeta, että sote- ja maakuntauudistuksesta ei tullut mitään, joten antaa olla. Ottakoon seuraava hallitus sen esille hallitusneuvotteluissa. Ihan samoin se voisi tehdä kaikille muillekin keskeneräisille hankkeilleen. Ilmeisesti ainakin aktiivimalli kakkoselle niin on jo tehty, sillä siitä ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Toivottavasti ei kuulukaan, sillä jo ykkönen on aiheuttanut ennenäkemätöntä sotkua.

Siinäpä onkin hallituspuolueille ja medialle uusi haaste. Saa nähdä miten sote, maakuntauudistus ja aktiivimalli saadaan demareiden, ay-liikkeen ja Antti Rinteen syyksi. Älkää huoliko, kyllä se onnistuu kevään aikana, kunhan jarruttomalla mopolla aletaan päästellä täysillä alamäkeen.

 

puheenaiheet politiikka
Kommentit (55)
 1. Minusta tuntuu ettei hallituksen fanipojut ole niitä penaalin terävimpiä kyniä.

  1. Faktantarkastaja
   28.11.2018, 11:25

   Ei ole kyllä kaikki muumit laaksossa niillä, jotka aina uudestaan ja uudestaan teletappityyliin äänestävät nämä talousrikolliset, uusliberaalit isänmaansa myyjät valtaan.

   Tilastojen faktat ovat armottomia. Kekkosen jälkeen puolueista riippumatta ollaan myyty valtionyhtiöt, kaivosmineraalit, ja jopa infra sähköverkkoa ja radioverkkoa myöten ulkomaiseen omistukseen. Samalla suuri osa osaamisesta hyödyttää näitä ulkomaisia veroparatiisitilejä samalla kun kansalaisen ostovoima, sosiaaliturva ja ihmisoikeudet ovat vangin tasolla.

   Maailman onnellisin pisavoittajakansa…
   Edes Kongossa ei ole niin hölmöä kaivoslakia kuin Suomessa.

   1. Pisassa Aasian maat vetävät nykyään hyviä parannuksia. Meillä vaan ei keihäs enää lennä!

   2. Helppo vaan maksaa e-laskut. Luonnollisten monopolien myyminen on järjetöntä. Halukkaita, viisaita ostajia kyllä on ympäri maailman.

   3. Vangeilla on kyllä oikeutensa ja ne saattavat jo hyvinkin ylittää tavallisen köyhemmän kansanosan oikeudet.

  2. Markku Isometsa
   28.11.2018, 13:46

   Vaikka Jari Lindström on sietä rehellisimmästä päästä niin epäilen omko Äo edes 120. Ainahan eppäilä soppii.

 2. Yksinasuvat on seuraaava laskentakohde, kun ministeri asian yllättäen nyt niin tietävänä esiin eilen otti. Reilut miljoona ääntä aina kiinnostaa, ennen vaaleja. Sen jälkeen alkaa perkuu…

  1. ”Merkittävä ilmiö, tietoaukko”. Vaikka jo viime vaaleissa oli joillakin ehdokkailla esillä yksinasuvien asiat. Silloinpa ei kiinnostanut…

   1. Saku, ota haarukkaan! Yli miljoona ääntä! Erään läheiseni vaaliteema viime vaaleissa eräässä nykyisessä hallituspuolueessa oli yksinasuvat. Nyt merkittävä ilmiö, tietoaukko! Vaalimateriaalia on jossain vielä jäljellä.

    1. Yksinasuvat ry löytyy netistä tuolla nimellä. Uusi ilmiö…

    2. Tai antaa olla. Tulee harmia vain joillekin.

  2. Minä olen yksinasuva jos ei vanhaa kissaa asuinkumppaniksi lasketa ja voin sanoa ettei Sipilän & kumppaneiden pidä millään lailla siihen asiaan ainakaan minun osaltani puuttua.

Kommentointi suljettu.