Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Vaalipelkoa

Vaaleihin on vielä monta kuukautta aikaa, mutta jo nyt ovat vaalipuheet alkaneet. Erityisen silmiinpistävää on SDP:n vaalivoittoon kohdistuva  pelko, jota sekä hallituspuolueet että niitä myötäilevä media lietsovat. Paskapuheen tähänastinen ennätys lienee jatkuvasti leviävä ”uutinen”, jonka mukaan Antti Rinne on vaatinut lannan levittämisen kieltämistä pelloille. Tosiasiassa Rinne puhui biokaasuvaihtoehdoista polttomoottoreille. Jos nyt en ihan väärin muista, niin biopolttoaineen kehittäminen on myös yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeita.

Näin se pelon lietsominen sujuu, ja osa kansaa uskoo kaiken sen, mitä se haluaa uskoa. Osa uskoo sinnikkäästi, että Rinne on lieventänyt vappulupaustaan nostaa pienimpiä eläkkeitä sadalla eurolla. Uutisointi kun tuppaa unohtamaan, että Rinne jo vappuna sanoi sen tapahtuvan vaiheittain. Osa uskoo jopa Juha Sipilän uuteen koulutuslupaukseen lisätä ammatilliseen koulutukseen tuhat uutta opettajaa, kun ensin saman miehen johdolla ammatillisesta koulutuksesta on leikattu 200 miljoonaa euroa.

Osa ei näe mitään kummallista siinäkään, että hallituspuolueet ovat käytännössä tehneet kansalaisaloitteesta merkityksettömän. Ensin akviimallin kumoamista vaativa aloite haudattiin valiokuntaan, ja viimeinen kuolinisku oli perintö- ja lahjaveron lakkauttamaista vaativan kansalaisaloitteen vaientaminen valtiovarainvaliokunnassa. Valiokunta päätti hallituspuolueiden edustajien äänin olla antamatta asiasta lausuntoa. Käytännössä hallituspuolueet siis päättivät olla käsittelemättä kansalaisaloitetta, jota itse olivat kannattaneet ja yllyttäneet muitakin kannattamaan. Aloitteen kaatamista perustellaan sillä, että ei se olisi kuitenkaan mennyt läpi, koska kukaan ei sitä oikeasti kannata.

Näin varsinkin kokoomuksen ehdokkaat voivat jatkaa kaksilla rattailla ajamista vaatimalla vaaliteltoilla taas uudelleen näistä veroista luopumista ja syyttää demareita himoverottajiksi. Ei aloite olisi koskaan mennyt läpi, mutta sen hylkääminen jättämällä lausunto antamatta ja eduskunnan sitä käsittelemättä ei ole demokratiaa. Se on pelkkää kaksinaamaista puoluepolitiikkaa. Tästä kertoo osuvasti Helsingin Sanomien Marko Junkkari.

Hallitus alkaa näyttää edeltäjältään, joka loppuaikoina äänesti omia esityksiään vastaan. Kun nyt tälle tielle on lähdetty, niin hallitus voisi lyödä rukkaset tiskiin monessa muussakin asiassa. Se voisi todeta, että sote- ja maakuntauudistuksesta ei tullut mitään, joten antaa olla. Ottakoon seuraava hallitus sen esille hallitusneuvotteluissa. Ihan samoin se voisi tehdä kaikille muillekin keskeneräisille hankkeilleen. Ilmeisesti ainakin aktiivimalli kakkoselle niin on jo tehty, sillä siitä ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Toivottavasti ei kuulukaan, sillä jo ykkönen on aiheuttanut ennenäkemätöntä sotkua.

Siinäpä onkin hallituspuolueille ja medialle uusi haaste. Saa nähdä miten sote, maakuntauudistus ja aktiivimalli saadaan demareiden, ay-liikkeen ja Antti Rinteen syyksi. Älkää huoliko, kyllä se onnistuu kevään aikana, kunhan jarruttomalla mopolla aletaan päästellä täysillä alamäkeen.

Kommentit (55)

 1. Teemu K

  Minusta tuntuu ettei hallituksen fanipojut ole niitä penaalin terävimpiä kyniä.

  • Faktantarkastaja

   Ei ole kyllä kaikki muumit laaksossa niillä, jotka aina uudestaan ja uudestaan teletappityyliin äänestävät nämä talousrikolliset, uusliberaalit isänmaansa myyjät valtaan.

   Tilastojen faktat ovat armottomia. Kekkosen jälkeen puolueista riippumatta ollaan myyty valtionyhtiöt, kaivosmineraalit, ja jopa infra sähköverkkoa ja radioverkkoa myöten ulkomaiseen omistukseen. Samalla suuri osa osaamisesta hyödyttää näitä ulkomaisia veroparatiisitilejä samalla kun kansalaisen ostovoima, sosiaaliturva ja ihmisoikeudet ovat vangin tasolla.

   Maailman onnellisin pisavoittajakansa…
   Edes Kongossa ei ole niin hölmöä kaivoslakia kuin Suomessa.

   • Jari Eeva

    Pisassa Aasian maat vetävät nykyään hyviä parannuksia. Meillä vaan ei keihäs enää lennä!

   • Jari Eeva

    Helppo vaan maksaa e-laskut. Luonnollisten monopolien myyminen on järjetöntä. Halukkaita, viisaita ostajia kyllä on ympäri maailman.

   • Raija

    Vangeilla on kyllä oikeutensa ja ne saattavat jo hyvinkin ylittää tavallisen köyhemmän kansanosan oikeudet.

  • Markku Isometsa

   Vaikka Jari Lindström on sietä rehellisimmästä päästä niin epäilen omko Äo edes 120. Ainahan eppäilä soppii.

 2. Jari Eeva

  Yksinasuvat on seuraaava laskentakohde, kun ministeri asian yllättäen nyt niin tietävänä esiin eilen otti. Reilut miljoona ääntä aina kiinnostaa, ennen vaaleja. Sen jälkeen alkaa perkuu…

  • Jari Eeva

   ”Merkittävä ilmiö, tietoaukko”. Vaikka jo viime vaaleissa oli joillakin ehdokkailla esillä yksinasuvien asiat. Silloinpa ei kiinnostanut…

   • Jari Eeva

    Saku, ota haarukkaan! Yli miljoona ääntä! Erään läheiseni vaaliteema viime vaaleissa eräässä nykyisessä hallituspuolueessa oli yksinasuvat. Nyt merkittävä ilmiö, tietoaukko! Vaalimateriaalia on jossain vielä jäljellä.

    • Jari Eeva

     Yksinasuvat ry löytyy netistä tuolla nimellä. Uusi ilmiö…

    • Jari Eeva

     Tai antaa olla. Tulee harmia vain joillekin.

  • Raija

   Minä olen yksinasuva jos ei vanhaa kissaa asuinkumppaniksi lasketa ja voin sanoa ettei Sipilän & kumppaneiden pidä millään lailla siihen asiaan ainakaan minun osaltani puuttua.

 3. Johannes Susitaival

  Kansalaisaloitehan on ideanakin lähtökohtaisesti vain silmänlumetta, eihän nykymuotoisessa pseudoparlamentaarisessa demokratiassa voi olla järjestelmää, jolla pystyisi ajamaan vahvasti poliittisia päätöksia (kuten perintöveron poistoa) hallituksen tai eduskunnan ”ohi” päätöksenteossa. Eihän tämä käy yksiin edes vaalijärjestelmän ja vaalilupauksien kanssa; esim. Kokoomuksen täytyi nurinkurisen loogisesti vastustaa perintöveroaloitetta, koska muuten he eivät voisi vaaleissa kalastella ääniä lupaamalla itse poistaa perintöveron.

  Kansalaisaloitteen ainoa funktio tuntuu olevan saada ihmiset kuvittelemaan, että he voivat vaikuttaa tärkeisiin asioihin (ja käyttämään siihen vaikuttamiseen yllättävän paljon energiaa). Tietääkseni ainoa läpi mennyt kansalaisaloite taitaa olla edelleenkin samansukupuolisten avioliittoja koskeva, ja sen läpimenosta on 4 vuotta.

  • Jari Eeva

   Pompeijissa v. 79 oli paikallispolitiikkaa, kuten nykyään meillä. Oli kylpylöitä, kauppaa, taidetta, h-taloja, ei P -halleja, mutta sitten tuli vuori päälle. Kaikkea mielenkiintoista nyt löytyy. Niin kuin hallituksemme järistyksen jäljiltä nyt.

 4. Työsuhde-etuna astma

  Mielenkiintoinen on myös jo perustettujen ”haamumaakuntien” tilanne vaalien jälkeen,
  näille olemattomille hallintoyksiköille kun on jo ehditty rekrytoimaan ihan julkisilla hauillakin viskaaleja ja toisaalta on jääneet ne oikeat työ tekemättä kun kuntien työntekijöitä on siirretty maakuntahimmeleiden valmistelupuuhiin.
  Mielenkiintoista on myös kaikkien juosten ..semalla tehtyjen päätösten kustannusten selvittely, kunhan aletaan tilannetta korjaamaan. Tai ainakin toivottavasti aletaan.

  • Jari Eeva

   Kuitit menneet tuulen mukana.

  • PRyyppö

   Just luin Hesarista että oikeusministeriö on päättänyt teettää selvityksen perustuslain toimivuudesta.
   Eihän tämä tietenkään mitenkään voi olla nykyisten hallituspuolueiden toivomus? Jotenkin vaan tuli sellanen olo, kun lähes kaikki lakialoitteet (mm. maku-sote) ovat kaatuneet tähän ”murheenkryyniin” jota perustuslaiksikin kutsutaan.
   Mitä tällä yritetään saavuttaa? Vaalikisassahan voitaisiin sitten vaikka todistella, että kyllähän me oltiin koko hallituskauden oikeassa ja perustuslaki väärässä tai ainakin väärin laadittu. Muuten oltais pelastettu koko maa ja kaikki ihmiset ymmärtäisivät että hyvällä asiallahan tässä vain on oltu, mutta se pirun perustuslaki.

   • Jari Eeva

    Siis, että toimiiko perustuslaki vai ei? Mielenkiintoinen kysymys.

    • Esa J.

     Ohhoh! Onko odotettavissa perustuslain ”virtaviivaistaminen” kulloisenkin pikku satraapin mielihalujen mukaiseksi?

   • Ulla Vehaluoto

    https://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/asset_publisher/oikeusministerio-teettaa-selvityksen-perustuslain-toimivuudesta

    Meinaavat kehvelit ”tarkistaa” perustuslakia, jotta se vastaisi poliitikkojen päätöksiä.

    Selvityksen tekijäksi on palkattu 78-vuotias Sipilän mies.

    https://www.verkkouutiset.fi/professori-mikael-hiden-en-ottanut-kantaa-onko-juha-sipilan-menettely-poliittisesti-hyva-66946/

    Tulevaisuudessa sitten, perustuslaki muutettuna, saadaan läpi kaikki nekin heikennykset, joita nyt on jouduttu perumaan.

    https://yle.fi/uutiset/3-9970403
    ”Tässä komea lista: Sipilän eestaas-hallitus päättää ja peruu esityksiä – määrä hipoo jo kolmeakymmentä” 10.12.2017

    yksi uudempi esimerkki lakiuudistuksesta joka jouduttu perumaan:
    https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264831-hallitus-peraantyy-poliisin-ja-verottajan-haukkuma-lakiuudistus-haudataan

    Hallituksen rikollinen, siis perustuslain ja muidenkin lakien (mm. sosiaalihuoltolain) vastainen linja on täysin selvä. Tietenkin perustuslain muuttaminen on ratkaisu rikollishallituksen ongelmiin. Natsit ja muut äärioikeistolaiset ovat vastustaneet nykyistä perustuslakia aina sen voimaantulosta alkaen, koska se heidän mukaansa takaa ihmisille vain oikeuksia eikä ollenkaan riittävästi velvollisuuksia.

    Osa suomalaisista, muun muassa nykyhallitus, ei lainkaan ole ymmärtänyt mitä on ihmisarvo ja siihen perustuvat ihmisoikeudet. Sivistymättömiltä ja oppimattomilta öykkäreiltä ei voi sellaista odottaakaan. Hallituksen jäsenet lienevät olleet jo koulussakin häiriköitä ja kiusaajia, sillä tiedon aukkoja näillä ”rehellisiksi ja taitaviksi tunnetuilla” kansakunnan jäsenillä on vieläkin enemmän kuin heillä on kusta päässä.

 5. antonio

  Valitettavasti hallituspuolueen edustajien törkeän ja röyhkeän kansalaisaloitetorppauksen seurauksena kansa lakkaa uskomasta aloitteiden tekoon.

  Olisivat edes saaneet aikaan lain, jolla aloitteet voidaan siirtää käsittelyyn seuraavalle hallituskaudelle.

 6. Vesa Tähtinen

  Tuo kansalaisaloiteinstituution murentaminen on huolestuttavaa, sillä sehän on prustuslakiin pohjautuva menettelytapa kansalaisille saattaa asia lainsäädäntöelimen käsiteltäväksi. Sen takia instituutioon tulisi suhtautua eduskunnassa vakavasti ja antaa eduskunnalle mahdollisuus lausua aloitteesta arvovaltaisella tavalla. Nythän kyseessä ollut asia eli perintöverosta luopuminen on sinänsä ollut poliittinen kysymys jo pidempään ja siitä on käyty laajempaakin keskustelua kansalaisten ja erilaisten sidosryhmien toimesta. Asia ei ole siis outo, uusi ja yllättävä.

  Ymmärrän jonkin verran verolainsäädäntöön sekä perhe- ja perintöoikeuteen perehtyneenä, että perintö-ja lahjavero ei ole pelkästään fiskaalinen asia, vaan se kytkeytyy laajempaan kokonaisuuteen ja mahdollinen verosta luopuminen edellyttää myös tarkistuksia muualla lainsäädännössä, siis ei pelkästään perintö- ja lahjaverolain muutosta. Siihen voi olla tarvetta, se myönnettäköön.

  Silti kansalaisaloitteen valiokuntakäsittely ilman mietinnön antamista ja asian saattamista eduskunnan päätettäväksi ei ole kansalaisaloiteinstituution mukaista. Olisi ollut parempi ratkaisu siirtää asia täysistuntoon ratkaistavaksi, siellä ehkä hylättäväksi. Seuraava hallitus pohtikoon ja huolella valmistelkoon muutokset, jos niihin päädytään.

  • Työsuhde-etuna astma

   Mikään muukaan perustuslakiin pohjautuva ei nykyhallitukselta ole ollut suojassa, sehän on nähty useaan kertaan. Välillä tuntuu jo siltä että liekö nuo nykypäättäjät ovat koskaan perustuslaista kuulleetkaan.
   Koko meno on tismalleen kuin Kummelin pääministeri-sketseistä: ”No Pena sen siinä viime metreillä keksi…”

 7. Geek Rousbeeer

  Hyvä lopetusta Absurdistanistanista kertovan analyysin lopuksi ”jarruttomalla mopolla aletaan päästellä täysillä alamäkeen”. Sitähän tämä toilailu U-käännöksineen, Naantalinlentoineen, takakontteineen ja savusaunoineen kaikkineen on ollut nyt melkein neljä vuotta. Jos ei olisi kyse yhteisten asioiden hoidosta, vaan vaikkapa naapureista, saattaisi hymyilyttää tai vaan surettaa. Mutta kun tätä tapahtuu omassa valtiossa, pistää vihaksi.

 8. 167-176

  Jotain hyvääkin.
  Eilen hyväksyttiin yksimielisesti eläketukilain muutos eli Lex Linström 2
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_204+2018.aspx

  No on tuossakin huonoa se että se tulee voimaan vasta 1.10.2019 joten TE-toimistolla on vielä loppukirin paikka kyykyttää oikein kunnolla noita eläketuelle pääseviä.

  Extrahyvää on se ettei edes Juhana Vartiainen vastustanut tuota lakiesitystä

  • Ritva Vilen

   Edellinen laki päästi vain 2800 eläketukea ”nauttimaan” ja odotamaan eläkettä. Ennen lain hyväksymisestä ministeri puhuin 5000 ihmisestä, jotka pääsisivät eläketuen varaan.
   Nyt mietin mitä aktiivimalli on tehnyt näille 69 vuotiaille eläketukia odottaville? Koska laki sanoo, että viimeiset vuodet pitää olla työtömänä, ei siis mitään askartelukerhoja eikä muita työkokeiluja. Aktiivilaki kun on pakottanut ihmisiä jollekin käsipäivää kurssille, niin eivät pääse 60 v odottamaan eläkettä.

  • Jore

   Valitettavasti vain tämäkin laki asettaa työttömät eriarvoiseen asemaan pelkästään syntymäajan perusteella.
   Jos olet syntynyt 31.8.1958 tai aikaisemmin, niin pääset eläketuen piiriin, mutta jos 1.9 tai sen jälkeen niin et.
   LL1:n aikoihin tätä perusteltiin sillä, että kyseessä kertaluonteinen toimenpide (siivota työttömyystilastoja). Mutta eipä ollakaan kun LL2:sta pukkaa samoista syistä.
   Syntymäaikasyrjimätön vaihtoehto olisi ollut, että kun eläketuen ehdot muutoin täyttävät ja pitkäaikaistyötön täyttää 60v, niin hän pääsee by default ko. eläketuen piiriin niin halutessaan.

  • AMK

   1.10.2019 miksi näin pitkä liukuma-aika, aktiivilaissakin oli vain muutama viikko???
   Ehkä juuri siksi että harva tälle pääsisi kun karenssin uhalla pakotetaan kuntouttavaan tai muuten epäedulliseen
   ”palkkatyöhön”. Ja miksi ennen 1.9 2018 täyttäneet, miksein ennen 1.10.2019 täyttäneet.
   Ketunhäntä kainalossa tässäkin mennään, miksein muuten yli 10 vuotta työttömänä olleet pääse ,työkyvyttömät jotka eivät ole päässeet työkyvyttömyyseläkkeelle hehän ovat jo ihan rupusakkia ja täysin syrjäytyneet työelämästä vai halutaanko heistä palkattomia työntekijöitä?? Luoja tietää mitä kusipäillä päässään liikkuu-ai niin eiväthän he edes tiedä että työkyvyttömienkin on pakko olla työttöminä työnhakioina . Siinä meillä päätäjät jotka päättävät asioista joista eivät tiedä paskan vertaa.

 9. Make

  Tulossa ennätyslikaiset vaalit. Kalevi Sorsankim tekemisiä kaivetaan esille.

 10. Jussi Parviainen

  Kyllähän tuo Sdp touhu tosiaan vähän pelottaa, että lieneekö kokoomus mieluisampi hallituskaveri kuin vasemmisto! Ken vasemistoa halunnee kanaattaa, ottakoon vielä napsun pari vasemmalle!

  • Leena

   SDPn ja Kokoomuksen sosiaaliturvamallit ovat hyvin samankaltaisia.
   Ideana niissä brittiläinen universal credit -systeemi (konservatiivien luomus siellä).

 11. Siru Pola

  Hallitus voisi lyödä Sotehanskat tiskiin, mutta mitä silloin tapahtuisi niille sadoille, tuhansille vai oliko se sadoilletuhansille Sotesopassa kaulaansa myöten jo nyt oleville valmistelijoille ja erilaisille tekijämiehille ja-naislle ja heidän sijaisiksiin kuntiin palkatulle väelle??

  • Jari Eeva

   Lusikka käteen.

  • Raija

   Heille lopputili vain jos ei voi muuhun työhön siirtää. Vaikka niitä risuja valtion ja kuntien metsistä keräämään ja teitten pientareita siistimään.

 12. AKK

  Pelko on tosiaan kova ja hallituspuolueiden edustajat suoltavat mitä ihmeellisimpiä väitteitä pelastaakseen menetetyn maineensa. Häikäilemättä vääritellään opposition ehdotuksia, liioitellaan kustannusvaikutuksia, unohdetaan omat teot ja vaaditaan mielipidepalstoilla korjaamaan asioita jotka ovat itse tyrineet. Vastuuta sysätään oppositiolle asioista jotka ovat olleet täysin hallituksen vastuulla ja pelotellaan kaikilla kauheuksilla mitä seuraisi oikeudenmukaisemmasta politiikasta. Äänekkäimpinä ne poliitikot joiden omatunto on täyttä teflonia ja käytös kuin rakkikoiralla.
  Kaiken tuon propagandan taakse vajastetaan sitten media, etunenässä IS:n ja IL:n Timo Haapalat ja mm. Keskisuomalainen konsernin kaupunkilehtien A-P Pietilät ja monet muut ”vastuulliset” journalistit (propagandistit), puoluelehtiä unohtamatta.

  Kansan on syytä olla valveilla, ettei se huumaannu taas uudelleen Kokoomuksen, Kepun ja (Persujen)Sinisten seireenien laulusta ja tule revityksi kuin muinaiset merimiehet. Onnistuuko sama petos uudestaan?

  • Jari Eeva

   Kirjasta Pompeiji v. 79: ”rehellisiä miljonäärejä on yhtä monta kuin kanalla hampaita”.

  • AKK

   Toki myös ay-liike on koko ajan hyökkäysten kohteena ja siitä esimerkkinä IL:n Juha Keskisen kolumnit monien muiden ohella. Rahalle haetaan täydellistä valtaa mutta vaaleissa pääosa kannatuksesta pitäisi saada niiltä joiden etu se ei ole. Pelko on kova ettei kansa mene vedätykseen toista kertaa ja siksi Sipilänkin mopo keulii, BZ on aloittanut räkytyksensä ja yksi sun toinen hallituspoliitikko on herännyt horroksesta kosiskelemaan kansaa totuutta muunnellen.

 13. Kunnon kommari

  Koulutusleikkaukset juuri ammattikoulujen osalta ovat olleet rajuja, SK pari päivää sitten: ”Yksistään Sipilän hallituskauden aikana ammattikouluilta on leikattu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n tilastojen mukaan 248 miljoonaa euroa. Jos mukaan lasketaan Jyrki Kataisen (kok) ja Alexander Stubbin (kok) hallituksen leikkaukset, summa nousee yhteensä noin 450 miljoonaa euroon. Summissa ovat mukana kaikki ammatilliseen koulutukseen liittyvät leikkaukset mutta ei indeksijäädytystä.

  Ammattikouluista on irtisanottu Sipilän, Kataisen ja Stubbin hallituskausien aikana ainakin 2 000 ammattikoulun opettajaa. Valtaosa on saanut lähteä Sipilän hallituskauden aikana.”

  Mitä perintöveron poistoon tulee, SDP:n Timo Harakka arveli osuvasti, että oikeisto ei halunnut käydä puolustamaan sitä vaalien alla.

  • Työsuhde-etuna astma

   Eiköhän nuo koulutusleikkauksetkin yritetä vielä vaalitaiston verihurmeisessa huumassa kääntää keinolla millä hyvänsä oppositiopuolueiden syyksi.
   Mikään ei enää hämmästytä tämän hallituskauden tempoilujen, totuudenmuuntelun ja teatteriesitysten jälkeen.

 14. Tero Sivula

  Nmitä jos ne äänestäjät on samaa rupusakkia jolle oma rupinen perse on se kaikkein kallein? Tuli mieleen biokaasusta sellainen juttu, kuinkahan moni tietää että NesteOil ja valtio on mukana yhdessä suurimmista ego ja humaanissa rikoksessa. Palmuöljy jota NesteOil tuo laivalastettain aasiasta, ”Kestävän kehityksen” öljyä, oikein brändättyä sellaista. Pikku juttu että yhtiöt eivät ole vieläkään päässeet yksimielisyyteen ehdoista millä kyseisen ”ympäristöystävällisen” öljyn tuotanto toteytetaan 🙂 Silti jo muutama vuosi on käytetty kyseistä brändiä ja valehdelty kaikille. Ei ole edes olemassa kyseisille bränätyille tuotteille yhteistä keräysasemaa, vaan kaikki kerätyt öljyt kaadetaan samaan altaaseen ja laivataan ostajalle. -Ongelmat öljyntuotannossa? Tuhansia hehtaareja kaadettua sademetsää ja vauhti vaan kiihtyy. Maaperä köyhtyy ja maa-aines valuu mereen. Pakkolunastukset. Murhat. Mutta suurin asia on KUSETUS ajat biopolttoaine autolla, osallistut tietämättä ”rikokseen”. Sekä sinua kohtaan on tehty rikos.

 15. Fadeing-light

  Pelottaa olla maassa missä pitäis olla ns kansanvalta, mut mielipuollistahan tämä on. PIPILÄN hällitus, kirosana, jo itsessään. Vihaavat opiskelijoita, köyhiä työttömiä, leipäjonottajia, työttömien lapsia,eläkelläisiä,myös työssä käyviä opiskelijoita (kela ei anna koulussa ilmaista ruokaa niille jotka eivät käy täysiviikkoisesti koulussa) pienyrittäjiä, sigh! Lista lienee pitempi.

 16. Antti K

  Tässäkin 1000 opettajan koulutushommaa sivuttiin, mutta itse olen sitä mieltä, jotta tuota asiaa kannattaisi katsoa tarkemmin.
  ”Keskusta myös esittää koulutussopimuksen toteuttamisen tehostamiseksi ammatilliseen koulutukseen 1 000 uutta opettajaa ja ohjaajaa. Nämä opettajat ja ohjaajat jalkautettaisiin kentälle, yrityksiin opettamaan, kouluttamaan, valmentamaan ja auttamaan. Tällä varmistetaan se, että opiskelija todella saa tehdä opintoihinsa liittyviä asioita työpaikalla, eikä jää tuuliajolle.”
  Jos lainattua tekstiä tulkitaan kuten piru Raamattua, niin eikö tämä meinaa sananmukaisesti sitä, että laitetaan opiskelijat firmoihin töihin (varmatenkin palkatta) ja 1000 opettajaa käy firmoissa kahtomassa miten työt sujuu? Eli näet opettajan hyvällä onnella kerran kuussa, siinä välissä ”opiskelet” eli painat töitä…
  Lähde lainaukseen:
  https://www.keskusta.fi/news/Pienituloisille-lapsilisaan-korotus,-ammattikoulutuksen-1-000-opettajaa-ja-ohjaajaa/1avppnn2/f3de9d17-b1c3-4b78-803b-92ebde8cd7e9

  • AMK

   Eli siis Sipilä haluaa lisätä yrityksille piiloyritystukea palkkaamalla yrityksille ohjaajia verovaroilla???

 17. Miina

  Väitän etä Se lapsien Psyykisen pahoinvoinnin lisäätyminen juuri tällä hallitus kaudella
  johtuu tämän hallituksen politiikasta
  joka aiheutaa perheissä kohtuutonta pelkoa tulevaisuudesta
  joka taa on kongretiaa lapsi perheiden köyhyyden lisäänyttyä Pätkätöiden lisänyttyä

  millaisen tulevaisuuden omaa ihmiset jotka käyvät töissä mutteivat palkalaan enään tule toimeen syy tämän maan asumisen kustannukset verotus ja sen päälle riisto kapitalismia harjoitavat maximi voitto yritykset

  miksei kukaan puhu sen palkan ostovoimasta
  tällä suomen hintatasolla mikä se oikeasti on

  väitän suomi on euroopan kallein maa

  • Arska

   Lyhytnäköinen ajattelu on että säästetään tuosta ja leikataan vielä tuolta ja kun ne leikkaukset kohdistuvat jo ennestäänkin huonosti toimeentulevaan väestönosaan niin lopputuloksena on yllätys yllätys, valtava pahoinvoinnin lisääntyminen mikä maksaa korkoineen Suomelle erittäin paljon monessakin suhteessa.

   Ja huomautettakoon vielä että se pahoinvointi kyllä osuu tavalla tai toisilla myöskin rikkaisiin ja hyvin toimeentuleviinkin.
   Heijastusvaikutukset ovat laajat ja esim. koulukiusaaminen on seurauksena yksi oire tästä oikeistopolitiikan syyllistävästä asenteesta. Kun vielä lisätään vanhempien pahoinvointi, niin lopputulos ei ole kenellekkään hyvä kun lapset kasvavat kieroon. Huumeet ja rikollisuus koskettavat ns. parempaakin väkeä esim omaisuusrikoksina tai huumevelkoina ja siitä maailmasta ei hyvää seuraa kellekkään ja syynä on toimeentulo vaikeudet mitkä aiheuttavat suunnatonta vahinkoa Suomessa ja tätäkään ei haluta nähdä ja tunnustaa kokoomus piireissä.

 18. stunned

  Osa uskoo sinnikkäästi, että Rinne on lieventänyt vappulupaustaan nostaa pienimpiä eläkkeitä sadalla eurolla.

  Vanhaan isään (eläkkeellä oleva duunari) tämä sanoma oli uponnut täysin. Yritin korjata faktoja kuntoon, mutta epäuskon siemen oli kylvetty ja jäi itämään; lopputulemana luovutuksen äänellä huokaistu ”kaikki ovat samanlaisia”.

  Taktiikka on hyvin valittu, koska se toimii, ja riittää pienikin epäilys lannistamaan äänestyintoa.

 19. Kimmo Rossinen

  Ehdottaisin kansalaisaloitetta, jonka mukaan kansalaisaloite on käsiteltävä. Riippumatta hallituspohjasta tai vaalikaudesta. Kannatettu aloite on voimassa kunnes se äänestetään eduskunnassa rauenneeksi. Miksi mietintöjä valiokunnista vaaditaan? Nykyinen järjestelmä on kiroilematta sanoen epäkelpo. Lähtisin aloitetta heti kannattamaan, kunhan joku järkevä lainoppinut (Saku?) sellaisen laatisi. Valitettavasti nykyisin aloitteiden perustelut ovat useimmiten hieman vaatimattomasti pykättyjä.

 20. AKK

  Vaalipelko näkyy myös IS:ssa, missä nyt erikoistoimittaja Seppo Varjus muistelee vanhoja eli Li Anderssonin ja Antti Häkkäsen keskustelua A-studiossa pari viikkoa sitten. Selvä jatkumo sille kun Timo Haapala sai nokilleen Li Anderssonilta EK:n vaalikeskustelussa esittäessään typerän ja kuluneen kysymyksen hallitusyhteistyöstä Persujen kanssa. Ensin setämies Haapala käytti oman puheenvuoronsa IS:ssä kostaakseen ja perään Varjus ilmeisessä hyvävelihengessä omansa. Sama tulee jatkumaan kun nämä takki auki ja naama virneessä esiintyvät setämiehet kirjoittelevat ”erikois” kommenttejaan tuleviin vaaleihin liittyen.

  • Niilo

   Nämä virnuilevat ”setämiehet” ovat hallituksen hyödyllisiä idiootteja ja sen sylipuudeleita, jotka räksyttävät kaikkea (vasemmisto)opposition esittämää vastaan automaattisesti, vuosikymmenien rutiinin tuomalla paskamaisuudella. Ovat menneen maailman konservatiivisia jääriä, joiden aivot eivät taivu mihinkään muuhun kuin oikeistohallituksen nuoleskeluun ja sen propagandan nielemiseen koukkuineen päivineen. Varmaan heittävät päivittäin hyvää herjaa eduskunnan kahvilassa ministeri -ja hallituskansanedustajakavereidensa (huh, mikä sanahirviö) kanssa.

 21. Katja

  Jari Lindström kommentoi Uusi Suomen puheenvuorossa erikoisesti, ettei kansalaisaloite voi mennä läpi, koska asiaa ei löydy hallitusohjelmasta. Aika jännä näkemys 😀

Kommentoi »

Comments are closed