Rasistien maa

Suomi sai ykkössijan kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitettiin afrikkalaista alkuperää olevien ihmisten kokemaa rotusyrjintää EU:ssa. Suomessa tällaista kohtelua tuntee kokevansa 63 prosenttia vastaajista. Suomi on siis EU:n rasistisin maa. Harvoin näkee asiasta kertovan uutisen kommenttipalstan todistavan tutkimustuloksen oikeaksi yhtä selvästi kuin tässä Iltalehden jutussa. Siellä netin öyhötysosasto suorastaan alleviivaa oman rasisminsa.

Mielestään keskitietä kulkevat ovat somessa kritisoineet tutkimusta. Väärin tutkittu, väärät tutkijat. Kysyttiin vain afrikkalaistaustaisten subjektiivisia kokemuksia, joten tutkimus ei voi olla neutraali. Olisi pitänyt kysyä myös valkoihoiselta väestöltä, jolloin tulos olisi ollut toisenlainen. Näin nämä jo ojassa rämpivät keskitien etsijät todistavat itselleen, että ei meillä oikeasti ole rasismia. Tuttuun tapaansa he haluavat sulkea silmänsä tosiasioiden edessä.

Tutkimus julkistettiin sopivaan aikaan itsenäisyyspävän alla. Sehän on se päivä, jolloin haittaisänmaalliset kokoontuvat soihtujen ja lippujen kanssa muka isänmaalliseksi kulkueeksi. 612-kulkue on tähän asti ollut äärioikeiston voimannäyttö, ja sellaiseksi se tulee muodostumaan tänäkin vuonna. Odotettavissa lienee uusinta vuodelta 2015.

Mukana tulee olemaan Pohjoismainen Vastarintaliike, joka varmisti osallistumisensa hakemalla KKO:lta valituslupaa järjestönsä lakkauttamispäätökseen. Näin tämä kahdessa oikeusasteessa lakkautettu natsijärjestö voi marssia omien lippujensa ja tunnustensa alla, kunhan kulkueen järjestäjät ensin vetäytyvät omasta vastustaan kieltämällä muodollisesti tunnusten käytön. Niin he ovat tehneet ennenkin ilman mitään vaikutusta.

Oikeusoppineiden mukaan hovioikeuden päätös riittäisi kieltämään PVL:n toiminnan, mutta poliisihallitus pelaa varman päälle. Näin varmistetaan natsimarssin onnistuminen poliisin suojeluksessa.

Mukana tulee olemaan myös Soldiers of Odin, jolla on kiinteät yhteydet PVL:n kanssa. Tämä uhkaavasti esiintyvä joutilaiden sakki on jo harjoitellut ihmisten pelottelua esiitymällä uhkaavasti Puhoksen ostoskeskuksessa Itä-Helsingissä. He näköjään saavat ihan vapaasti häiritä kauppojen toimintaa ja uhkailla ihmisiä sanomalla olevansa vain katselemassa nähtävyyksiä. Tähänkään ei kuulemma voida puuttua.

Voitaisiin puuttua, mutta ei haluta. Rasismista on tullut uusi normaali muutaman vuoden sisällä. Salonkikelpoistaminen alkoi silloin, kun Timo Soini otti halla-aholaisen hurmosliikkeen perussuomalaisten toimintaan mukaan. Kuten tiedetään, niin Soinille kävi huonosti, ja hän menetti tälle porukalle koko puolueensa. Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että puolueen jäsenet voivat ihan vapaasti uhkailla kokoomusnuorten ampumisella ja maahanmuuttajien kuohitsemisella.

Yhteiskuntamme näyttää olevan täysin kyvytön tai peräti haluton kitkemään avointa rasismia ja järjestäytynyttä natsismia. Ollaan tolkullisia ja katsellaan sivusta, kun kaksi ääripäätä ottaa yhteen. Toinen ääripää kannattaa rasismia ja natsismia, toinen ihmisoikeuksia.

***
Tätä juttua ei voi kommentoida, koska tiedän kokemuksesta palautteen määrän ja laadun. En viitsi tänään lapioida paskaa.

 

 

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)