Yhtä maata

Te annatte minulle jatkuvasti palautetta, joten vaihteeksi minä annan palautetta teille. Erityisesti teille lehtiuutisten huonosti moderoitujen kommenttiosoioiden pilaamille raivopäille, jotka kuvittelette voivanne sanoa mitä tahansa ihan vain siksi, että teillä on sananvapaus ja minun julkisesti kirjoittavana pitäisi sietää teiltä kaikki päässänne vellova likakaivon sisältö.

Sivumennen sanoen lehtiuutisten kommenttipalstat ovat huonosti tai joskus luultavasti ei ollenkaan moderoituja klikkijournalismin ja kokonaiskattavuuden takia. Ennen lehdet puhuivat levikistä, mutta nykyisin puhutaan kokonaiskattavuudesta. Se tarkoittaa kaikkien uutisten avausten määrää, ja jokainen kommenttiosastolle uudelleen ja uudelleen palaava rähjääjä nostaa jokaisella käynnillään kokonaiskattavuutta, samoin kaikki hänen mukaansa tempaamat muut rähisijät.

Se siitä, ja sitten asiaan. Eilisessä jutussani niputin yhteen rokotekriittiset, GCM:n kiivaat vastustajat ja natsit. Itse juttua ei voinut kommentoida, mutta Facebookissa kommentointi oli juuri sitä, mitä odotinkin. Kommentoijat todistivat oikeaksi yhteen niputtamisen. Nämä yhden asian fanaatikot ovat oikeasti ihan samanlaisia, vain heidän asiansa vaihtelee. Heidän päähänsä mahtuu vain yksi asia, ja siitäkin vain yksi näkemys. Sitä näkemystä ei saa kyseenalaistaa.

Rokotekriittiset floodasivat jatkuvalla syötöllä epämääräisiä linkkejä todistaakseen rokotteiden olevan myrkkyä ja suoranaista sairauksen levittämistä. GCM:n vastustajien päähän ei millään saa taottua sitä tosiasiaa, että Global Compact on Migration eli GCM ei ole sopimus, se ei ole lainsäädäntöä, ei velvoita muuttamaan lainsäädäntöä eikä sitä allekirjoita yksikään maa. Se vain hyväksytään YK:ssa yleiseksi suunnaksi, jonka mukaisesti lainsäädäntöä olisi suotavaa kehittää.

Mutta kun ja mutta kun. Tätä nämä yhden asian päähänsä saaneet jaksavat jankuttaa loputtomiin. Poissaolollaan loistivat ainoastaan natsit, jotka ovat itsekin myöntäneet olleensa koko ajan itsenäisyyspäivän 612-kulkueen järjestäjiä.

Henkilökohtaiseen profiiliini ja blogin Fb-sivulle pomppi taas kerran niitä, joiden tuntuu olevan pakko päästä puhumaan mieltään kuohuttavista uutisista joka paikkaan, liittyipä uutinen asiaan tai ei. Yleensä ei liity. Tällä kertaa mieliä kuohutti Oulun käräjäoikeudessa käsittelyssä oleva rikosjuttu, jossa seitsemää ulkomaalaistaustasta miestä epäillään lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista. Minun pitäisi kuulemma kirjoittaa siitä, mutta en kirjoita, koska olen paska suvakki, hyysään matuja ja suosin raiskauksia.

Toisin kuin nämä ihmiset, niin minä en ajattele koko ajan raiskauksia. Yleensäkään ei kannata kirjoittaa faktoja tietämättä keskeneräisistä ja varsinkaan uhrin suojaksi salassa pidettävistä rikostapauksista, olivatpa ne miten vastenmielisiä tahansa. Sitä varten on olemassa ihan oma journalismin lajinsa ja netin törkypalstat avoinna kaikille.

Mikään muu kuin ilmeinen kirjotustaidon puute ja ymmärtämättömyys rikosoikeudesta ei estä näitä minulta kirjoittamista vaativia kirjoittamasta itse. Epäilty teko on erittäin tuomittava, ja jos epäillyt todetaan syyllisiksi, niin heidät tullaan tuomitsemaan. Jos he ovat maassa oleskeluluvalla, niin rangaistuksen kärsimisen jälkeen heidät tullaan poistamaan maasta, kuten oikein on.

No niin, nyt siitä on kirjoitettu, eikä se ollut ollenkaan vaikeaa. Liian monet muodostavt mielipiteensä minusta juttujeni lukemisen sijaan ihan vain oman mielikuvituksensa perusteella. Tälle Facebokissa bannaamalleni ja blogiin väärään juttuun kommentoineelle sankarille sanon, että pysyttele vain oman ahtaan pääsi sisällä, ja kaikille muille sanon, että oma lähestymistapanne ratkaisee minun suhtautumiseni teihin.

Minua ei haittaa tippaakaan, että joku teistä närkästyy ja sanoo lopettavansa juttujeni lukemisen. Itse asiassa olen iloinen, että pääsen pahimmista eroon. Jos en muuten, niin bannaamalla. Minä paskat nakkaan kokonaiskattavuudelle.

***
Tätäkään juttua ei voi kommentoida. Ei kannata myöskään tulla suoltamaan lisää törkyä Facebookiin ja Twitteriin.

Kommentit (0)