Marssii natsien kanssa

On taas se aika vuodesta, kun joukko isänmaallisiksi itseään sanovia natseja, rasisteja ja muuten vain äärikansallismielisiä valmistautuu marssimaan sekä omien lippujensa että Suomen lipun alla aatettaan julistaen. Mukaansa he pyytävät tälläkin kertaa kaikkia, joille isänmaan asia on tärkeä. Vanhan tavan mukaan raskaasti varustautunut poliisi suojelee tätä 612-marssia.

Poliisihallitus on antanut paikallispoliisille ohjeet toimia kuten tähänkin asti ja turvata jokaisen sanan- ja kokoontumisvapautta. Näin siitä huolimatta, että PVL on hovioikeuden päätöksellä määrätty lakkautettavaksi ja oikeusoppineiden mukaan hovioikeuden päätös riittäisi kieltämään PVL:n toiminnan.

Näin siitä huolimatta tai ehkä siksi, että Suomi on jo valmiiksi EU:n rasistisin maa.

Näin siitä huolimatta, että Ylen selvityksen mukaan jopa kahdella kolmesta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja Soldiers of Odinin näkyvimmistä jäsenistä on rankka rikostausta. Löytyy väkivalta-, omaisuus- ja huumausainerikoksia, ja yllättävän moni on syyllistynyt aikoinaan sotilaskarkuruuteen. Joku voisi luonnehtia heitä epäsosiaaliseksi ainekseksi, mutta tyydytään nyt vain ihmettelemään sitä, millaisen yhteiskunnan nämä kansallissosialismin nimeen vannovat mahtaisivat vallankumouksensa jälkeen perustaa.

612-kulkueen järjestävät väittävät jo täyttä päätä, että kyseessä on täysin epäpoliittinen, kansallista yhtenäisyyttä ja isänmaallisuutta korostava soihtukulkue. Jokainen kulkueeseen osallistuva ei ole natsi, mutta hyväksyy omalla osallistumisellaan natsismin yhdeksi isänmaallisuuden muodoksi. Minä en ymmärrä mitä isänmaallista ja kansallismielistä on yhteispohjoismaisessa, yhden johtajan johtamassa natsivaltiossa, mutta ehkä kulkueen järjestäjät ymmärtävät. Ovathan he ymmärtäneet sen tähänkin asti, sillä PVL kertoo omilla sivuillaan avoimesti olleensa alusta alkaen tiiviisti mukana järjestelyissä ja jopa aloitteellisia asiassa. Se kertoo sen itse omilla verkkosivuillaan:

Vastarintaliike oli aloitteellinen 612-soihtukulkueperinteen rakentamisessa jo vuonna 2014. 

Vanhan tavan mukaan hämäys piilee siinä, että PVL:llä on oma tapahtuma eli Kohti vapautta! -mielenosoitus juuri ennen siihen osallistujien liittymistä 612-kulkueeseen. Näin sekä PVL että 612-kulkueen järjestäjät voivat taas sanoa, että kysessä ei suinkaan ole mikään natsimarssi, vaan isänmaallisten yhteiskulkue.

Koska kaikki tapahtuu taas entisen uusintana, niin minäkin ehdotan taas hiljaista vastamielenosoitusta. Paras keino olisi kääntää näille marssijoille selkänsä. Avoimen konfliktin lietsominen on turhaa ja hyödyttäisi vain näitä äärioikeistolaisia, jotka pääsisivät taas uhritumaan.

Yhteiskunta on muutamassa vuodessa nyrjähtänyt outoon asentoon, kuten pilapiirtäjä Ville Ranta asian yhdellä kuvalla kertoo:

Kuva: Ville Ranta/Demokraatti

***
Ja vanhan tavan mukaan tätä juttua ei voi kommentoida.

puheenaiheet yhteiskunta
Kommentit (0)