Ihan eri asia

Kun poliisi joulu- ja tammikuussa ilmoitti Oulussa tutkittavana olevista alaikäisten raiskauksista ja epäiltyinä olevista ulkomaalaisista, niin kansa pillastui ihan maan hallitusta myöten. Hallitus järjesti hätäkokouksen viranomaisten kanssa ja lakeja luvattiin tiukentaa. Lehtien kolumnistit ja ennen kaikkea somekansa suorastaan herkuttelivat vahingonilolla, koska epäillyt olivat ulkomaalaisia. Syyllisiksi löydettin hyvin nopeasti uskonto, kulttuuri, ulkomaalaislainsäädännön ja viranomaisten lepsuus sekä ennen kaikkea sinisilmäiset suvakit, jotka suorastaan tilasivat tätä.

Kun KRP kertoi vuosia toimineen pedofiili- ja lapsipornoringin esitutkinnan päättymisestä, niin tavallista uutisointia lukuunottamatta vallitsee hiljaisuus. Hallitus ja muut politikot ovat hiljaa, kolumnistit ovat hiljaa ja somekansa on hiljaa. Kaikki myöntävät, että rikos on ihan kauhea, mutta siinä kaikki. Tammikuussa monta päivää somessa meuhkanneet jakavat kuvia kissastaan.

Hirveiden rikosten törkeyden ja annettavien rangaistusten määritteleminen kuuluukin tuomioistuimelle siinä missä tuomitseminen yleensäkin, mutta median ja sosiaalisen median hiljaisuus koskee ihan korviin. Ei ollakaan julistamassa kollektiivista syyllisyyttä eikä uskonnon pahuutta, ei voidakaan laajentaa syyllisyyttä asiaan mitenkään liittymättömiin ihmisiin.

Nyt ymmärretään se, mitä minä yritin selittää jo  tammikuussa: ei ole olemassa kollektiivista syyllisyyttä. Rikoksista ovat vastuussa vain tekijät, eivät koskaan muut. Syytetyn penkille ei voida asettaa kulttuuria, uskontoa, tekijän sukulaisia, tuttavia eikä naapureita. Jos voitaisiin, niin nyt pitäisi syyttää kaikkien suomalaisten miesten lisäksi myös valtauskontoa, koska päätekijäksi epäilty on toiminut seurakunnallisissa tehtävissä.

Tai oikestaan en usko, että kollektiivisen syyllisyyden mahdottomuus on ymmärretty kovin syvällisesti. Asia ei nyt vain kiinnosta ketään, koska siitä ei saada aikaan mahtavia otsikoita ja joukkohysteriaa. Siitä ei saada aikaan laumareaktiota, jolla puolustetaan omia vierailta. Siitä ei saada poliittisia pisteitä eikä sen varjolla pysty ratsastamaan maineeseen lasten puolustajana. Tekijät ovat tiedossa ja esitutkinta on päättynyt.

Palataan asiaan sitten, kun joku ulkomaalainen, mieluiten turvapaikanhakija, syyllistyy rikokseen. Sitten voidaan taas ottaa soihdut ja talikot esille.

 

 

Kommentit (27)
 1. Kimmo Paaso
  29.3.2019, 08:04

  Juuri näin.

  Selkärangatonta touhua, moraalittomien kusipäiden tyypillistä puuhailua.

  Meidän lapset ja muiden kakarat.

  Ja surullisinta tässä on se, että 99% ihmisistä on juurikin tuollaisia.

  Se on eri asia.

  Siis kun suomalaiset tekevät törkeitä rikoksia, ei sitä kuitenkaan voi verrata muiden maiden ihmisten tekemiin. Ei voi leimata ja syyllistää koko kansaa, uskontoa tai poliittista näkemystä.

  Mutta muiden kohdalla niin voi tehdä.

  Se kun on eri asia.

  Säälittävä touhua, tai oikeastaan halveksittavaa.

  1. Ei se nyt ihan näin mene. Toisaalta kuvaat hyvin sitä asioiden sekoittamista. Pedofilia on iljettävä rikos ja se on tuomittu ihan kaikkialla. Ulkomaalaisten tekemät ja kovasti runsastuneet, sekä paljon uhreja vaatineet rikokset voidaan johtaa suoraan poliittisiin päätöksiin ja hallitukseen. Se on tässä erona. Maahanmuuttopolitiikka on vain yksi politiikan juonne. Se miten sitä tehdään ja toteutetaan johtaa seurauksiin aivan kuten liikenne tai veropolitiikka. Kirjoituksessa kuvaat hyvin tätä ongelmaa, kuinka helposti asiat sekoitetaan rotuvihaan tai yleiseen ulkomaalaisvastaisuuteen vaikka kyseessä olisi maahanmuuttopolitiikan ja sen seurausten kritisointi.

   1. Eli tässä puhutaan politiikasta eikä siitä että lapsia suojeltaisiin. Perinteistä aikuisten selittelyä ja syiden väöristelyä. Halutaan ajaa omia näkemyksiä välittämättä oikeasti mistään muusta.

  2. Kimmo Perusuomalaiset on muutenkin ainoa puolue suomessa, jolla on eduskuntavaaliehdokkaana ja omien sanojensa mukaan pian myös eurovaaliehdokkaana henkilö joka on saanut oikeudesta lainvoimaisen tuomion seksuaalisesta ahdistelusta. Perusuomalaisen puolueen jäsenenä on myös ollut useampikin raiskauksesta lainvoimaisen tuomion saanut. Jos kyseinen puolue olisi kovinkin huolissaan naisten ja lasten kokemasta ahdistelusta miksi he edistävät tälläisistä asioita tuomion saaneiden poliittista uraa aktiivisesti. Nyt heitä todisteiden valossa pystyy epäilemään aikamoisesta kaksinaismoralismista, jossa vain oikean suojavärin omaavat (siis valkoisen) saavat tehdä rikoksia, mutta muut eivät. En tiedä onko näin, mutta kun todisteita katsoo se alkaa vaikuttaa tältä. Perusuomlaiset olisivat myös voineet toimia toisin, mutta he tietoisesti valitsivat edistää tälläisistä asioista tuomittujen poliittista uraa.

   Yle: Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta
   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251534-yle-kansanedustaja-teuvo-hakkarainen-tuomittiin-seksuaalisesta-ahdistelusta

   Perussuomalaisten lahtelaisaktiivi tuomittiin kahdesta raiskauksesta ja pahoinpitelystä
   https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2418331

   On ironista, että kun tekijänä on ulkomaalainen vaaditaan äärimmäisen kovia rangaistuksia, mutta omilleen persut eivät näytä langettavan juuri mitään rangaistuksia. Sitten näin kieroon kasvaneille pitäisi vielä antaa poliittista vastuuta miten voimme olla varmoja, että sama porukka ei toimi muissakin asioissa niin, että omille kaikkea kivaa ja muilta kaikki pois kun näissäkin asioissa jo toimitaan näin? Haluavatko ihmiset oikeasti yhteiskuntaa jossa ihminen saa palkintoja sen mukaan miten ”persu” hän on vaikka teot olisivat mitä? Vai yhteiskuntaa jossa ihminen saa palkintoja tekojensa perusteella riippumatta siitä minkä värinen tai mitä ideologiaa hän kannattaa?

   (en voi mitään mutta tälläisiä ajatuksia persujen toiminta minussa herättää kun niitä seuraan tarkkaan)

   1. Ei taida olla Persujen etuoikeus omata roistot. Kyllä niitä on joka puolueen edustajissa Kokoomuksesta, Kepun kautta Vihreisiin.

   2. Ossi on hyvä ja kertoo sitten ne ehdokkaat muista puolueista, jotka ovat ehdolla eduskuntavaaleissa 2019 ja saaneet lainvoimaisen tuomion seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta kun kerran sitä tietota tuntuu olevan.

    Heitä Ossi todisteet pöytään äläkä vain vihjaile muuten alkaa vaikuttaa siltä, että et puhu ihan totta. 😀 😀

 2. Ahti Granat
  29.3.2019, 08:09

  Tuohon ei juuri ole lisäämistä. Ihmisluonto se vain näyttää samaan aikaan etu- ja takapuoltaan. Salminen-vainaa totesi jo parikymmentä vuotta sitten, että ”rikollisuus ei ole kiinni jääneiden monopoli”. Niinpä syyllisyyskään ei ole syyttömien monopoli.

Kommentointi suljettu.