Käytä ääntäsi

Äänioikeutta pidetään ikävä kyllä niin itsestäänselvyytenä, että läheskään kaikki eivät sitä viitsi käyttää. Ei siitä ole mitään hyötyä ja samat valehtelijat siellä kuitenkin istuvat vaalien jälkeenkin, tai sitten valehtelijat vain vaihtuvat, sanotaan.

Tietenkin samat istuvat, jos heidät sinne äänestetään. Tietenkin valehtelu jatkuu, jos sinne äänestetään valehtelijoita. Politiikkaa vain vaalien alla seuraava liikkuva äänestäjä on minun mielestäni omituinen poliittinen olento, sillä häntä on helppo höynäyttää. Vaalipuheet ovat vaalipuheita, joten pelkästään niiden perusteella äänestävää todennäköisesti höynäytetään. Puheet ja teot pitemmällä aikavälillä kertovat paljon enemmän.

Eilisessä MTV:n Pääministeritentissä oli näissä vaaleissa tutuksi tullut asetelma: kaikkien päävastustaja näyttää olevan Antti Rinne. Juha Sipilän ja Petteri Orpon on vaikea puolustella omia tekemisiään viimeisen neljän vuoden aikana, joten taktiikaksi on valittu hyökkäys. Jussi Halla-aho on parantanut julkista esiintymistään huomattavasti, ja mitä ilmeisimmin hillitty vähäpuheisuus tehoaa moniin. Sen alle jää se tosiasia, että Halla-aho lämpenee puhumaan vasta sitten, kun puhutaan maahanmuutosta. Lisäksi hän ainoana puheenjohtajana sanoi suoraan, että myös ensi kaudella tarvitaan leikkauksia.

Voihan tietysti olla, että kaikílla muilla tai ainakin osalla on sakset selän takana piilossa. Miettikää itse kuluneen neljän vuoden perusteella keitä he mahtaisivat olla.

Mutta siitä äänestämisestähän minun piti puhua. Jos olet tyytyväinen tämän vaalikauden politiikkaan, niin käy äänestämässä. Jos olet tyytymätön, niin silloin varsinkin kannattaa käydä äänestämässä. On vanha totuus, että kaikkein varmimmin äänestämässä käyvät ne, joilla asiat ovat hyvin. He ovat tyytyväisiä tähänastiseen eivätkä halua muutosta. Tyytymättömät ratkaisevat vaalien tuloksen joko äänestämällä tai jättämällä äänestämättä.

Sitä saa mitä tilaa. Kannattaa katsoa mitä tilaa, mutta ainahan voi tilata tavaraa ihan mielijohteestakin. Vaaleissa ei vain ole kaupan purkamisen mahdollisuutta.

 

 

 

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (68)
  1. Kari Heinilä
    3.4.2019, 09:59

    Ole porvari kerrankin elämässäsi ja käy äänestämässä, niin porvarikin tekee

  2. Olin kyllä aiemmin sitä mieltä, että äänestäminen on ainoa vaihtoehto. Nyt kuitenkin tein testin puolueille siitä kuinka paljon puolueisiin kuulumatonta kansalaista kuunnellaan puolueissa.
    Tein ilmastonmuutosaiheisen kysymyksen johon on helppo vastata. Kyseessä on ainakin minulle ennen näkemätön ajatus siitä, että kuluttaja saisi luotettavaa informaatiota päivittäistavaroiden päästöistä.
    Lähetin idean ja annoin pari viikkoa aikaa vastata. Jo tässä vaiheessa arvaatkin ettei vastauksia tullut. Paitsi Liberaalipuolueelta ja Kommunistiselta työväenpuolueelta.
    Ketäpä tässä äänestäisi?
    Koko juttu kysymyksineen on luettavissa tästä blogista https://arjenteotsuomenlinna.blogspot.com/2019/04/aanestanko-vai-en-ilmastonmuutosta.html

    1. Ihan hyvä idea empiiriseen tutkimukseen. Jäi vain epäselväksi, keille sen kyselyn lähetit? Kaikki ehdokkaat sitä eivät varmasti saaneet.

      1. Lähetin sen puolueiden ilmoittamiin sähköpostiosoitteesi on. Luettelo on jutun lopussa.

    2. Jos tuo on ainoa asia, joka sinua kiinnostaa, niin oletettavasti äänestät Liberaalipuoluetta tai Kommunistista työväenpuoluetta.

      Kompromisseja joutuu itsekin tekemään. Oma ehdokkaani on monessa asiassa samaa mieltä ja muutamassa mielipiteessään ihan eri linjoilla. Puolue on kuitenkin oikealla suunnalla itselle ja ajatuksissa riittävästi yhtenevyyttä oman arvomaailman kanssa, että tätä voi äänestää.

      Äänestämättä jättäminen = ääni Kokoomukselle, sillä rikas äänestää aina. Tämä mummoni lempilause vaalien yhteydessä on monta kertaa tullut mieleen kun olen verrannut Kokoomuksen menestystä vaaleissa ja äänestysprosenttia. Korreloivat ihan mukavasti.

      1. Ei todellakaan ole ainoa asia, otin sen vain esille koska siihen olisi ollut mielestäni helppo vastata. Aihekin ajankohtainen

Kommentointi suljettu.