Ihan miten haluatte

-Minä ainakin äänestän persuja, jotta saadaan maahanmuuttajilta tuet pois ja turvapaikkaturistit ulos.

-Minä ainakin äänestän kokoomusta/keskustaa, jotta saadaan valtion velanotto kuriin, talous tasapainoon ja työllisyyskasvu jatkumaan.

-Minä en ikinä äänestä ainakaan demareita, koska ne ovat ryöstöverottajia.

Tällaisia kommenteja saan blogiini jatkuvasti.  Miksi ihmeessä te kerrotte minulle äänestysaikeistanne? Mitä minä sillä tiedolla teen? Mitä sillä kukaan muukaan tekee? Luuletteko kenties minun muodostavan oman mielipiteeni teidän käsitystenne mukaan?

Jos luulette, niin olette väärässä. Minäpä kerron teille yllättävän asian: minulle on ihan yhdentekevää, miten te äänestätte. Se on teidän oma asianne. Kerron kuitenkin oman perustellun mielipiteeni noihin alun kommentteihin.

Olette väärässä, jos luulette rajojen sulkeutuvan yhdellä päätöksellä tuosta vain. Se ei onnistu, sillä Suomea sitovat monet kansainväliset sopimukset vaikkapa turvapaikanhakijoiden ottamisesta. Olette väärässä, jos luulette maahanmuttajien saamien tukien leikkaamisen tai poistamisen onnistuvan. Perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, joten yhden väestöryhmän eriarvoinen kohtelu ei onnistu ilman perustuslain muuttamista. Sen sai huomata jo tämän vaalikauden alussa ministeri Hanna Mäntylä, joka sitä turhaan yritti. Ihan turhaan sitä yritetään jatkossakin.

Ainoa keino on leikata kaikkien tukia, ja sehän onnistuu ihan perustuslain puitteissa yhdenvertaisesti.

Valtion velanottoa on laitettu kuriin neljä viimeistä vuotta, ja velkaa otetaan yhä koko ajan. Sitä olisi otettu vielä enemmän, mutta taloutta paikattiin myymällä valtion omistamia osakkeita. Näin tuottava omaisuus väheni ja talous näytti kohenevan tilapäisesti. Tähän sopii se vanha vertaus housuun kusemisesta pakkasella.

Jos luulette hallituksen luoneen työpaikkoja, niin miettikääpä, miten julkisen sektorin pienipalkkaisten ihmisten lomarahojen leikkaus lisäsi Suomen vientiä ja kotimaista kysyntää. Miettikää samalla, miten hallitus loi työpaikkoja aktiivimallin kaltaisella täsmätoimella, jossa yksi tunti työtä viikossa tilastoidaan työpaikaksi.

Ryöstöverotuksesta puhuvat valittavat yllättävän usein samaan hengenvetoon myös julkisen sektorin huonoudesta. Ei pääse sairas lääkäriin, ei hoideta vanhuksia, kouluopetus ja erityisesti ammattiopetus on kelvotonta. Miettikääpä, mikä on verojen keventämisen ja julkisen sektorin toiminnan puutteiden välinen syy-yhteys. Miten toimintojen yksityistäminen parantaisi asiaa, kun maksajana olisi kuitenkin julkinen sektori? Miten kävi yksityistetyssä vanhustenhoidossa?

Otetaan lopuksi ilmastonmuutos, joka joidenkin mielestä voidaan unohtaa ja vielä useampien mielestä siitä voi olla huolestunut, mutta mitään ei tarvitse tehdä. Älkää ainakaan siitä tulko minulle puhumaan. Minä olen jo 61-vuotias, eikä minulla ole lapsia. Hyvässä lykyssä elän ehkä parikymmentä vuotta, ja sen jälkeen minulle on ihan sama millaisessa maailmassa te elätte tai ette elä.

Miksi minä sitten kuitenkin kirjoitan näistä asioista? En siksi, että olisin missään näistä omalla asiallani. En siksi, että olisin hyvä ihminen, koska en todellakaan ole. Kirjoitan ihan vain siksi, että me kaikki joudumme sietämään toisiamme tässä yhteiskunnassa, ja on järjetöntä lietsoa vihaa ja vastakkainasettelua. Yksikään puolue ei saa diktaattorin valtuuksia, ja se on meidän onnemme.

Meistä äänestäjistä riippuu, millaisia näkemyksiä hallitusohjelmaan sovitellaan. Voidaan mennä kovempaan ja eriarvoisempaan suuntaan, tai sitten voidaan pitää kaikki mukana. Ihan miten haluatte.

puheenaiheet politiikka
Kommentit (46)
  1. Olen paljon blogiasi lukenut mutten kertaakaan vielä kommentoinut, nyt kommentoin. Tämä menee niin naulan kantaan kuin vaan voi ja uskon että olet vilpittömästi sanojesi takana. Esitän nöyrimmän kiitokseni että saan lukea ajatuksiasi. Minä en ole samaa mieltä kaikesta mitä olet kirjoittanut mutta se ei olekkaan pointti, minun mielestä pointti on se että näin vaalien alla ymmärretään että meillä kaikilla on oikeus käyttää ääntämme siihen suuntaan kuten haluamme asioitamme ajettavan. Minäkin äänestän näissä vaaleissa vanhalla iälläni koska olen nukkunut jo aivan liian kauan (ehkä lapsieni puolesta), toivottavasti sinun herättely saa muitakin ihmisiä äänestämään, ketä ikinä he haluaakaan! Populismi heittää tosin synkkää varjoa näinä päivinä kaiken ylle…

  2. Maailman onnellisin kansa, ja Pisa-tulosten kärkikastia.

Kommentointi suljettu.