Palautetta lukijoille

Saan paljon kommentteja jokaiseen juttuuni, ja nyt on minun vuoroni antaa palautetta teille. Kiitos kaikille asiallisille kommentoijille, sillä teidän pohdintojanne on ilo lukea. Tämä juttu on omistettu epäasiallisen palautteen lähettäjille.

Vaikka kirjoittaisin kesärenkaiden vaihdosta, niin jonkin verran törkyä tulee aina. Joillain on tarve purkaa omaa pahaa oloaan joka suuntaan. Törkypalautteen määrä on kuitenkin kasvanut yhden ainoan viikon aikana, ja sen laatu on laskenut yhtä paljon kuin määrä lisääntynyt. Sitä tavaraa alkaa ryöpytä silloin, kun vaikka vain sivulauseessa viittaan Jussi Halla-ahoon tai perussuomalaisiin. Tässä yksi esimerkki sieltä lievimmästä päästä:

Tälle voin vastata julkisesti, että kommentoin Hussein al-Taeen vanhoja Facebook-kirjoituksia sitten, kun hänet on tuomittu niistä KKO:ssa, mutta hän ei silti sanoudu niistä irti. Siihen asti niitä saavat selvitellä ihan toiset jossain muualla. En muutenkaan pidä tapanani kirjoittaa ulkopolitiikkaan liittyvistä asioista.

Kirjoittajan whataboutismista ja kommentin kohdistumisesta perussuomalaisiin liittyvään juttuun päättelen hänen olevan perussuomalaisten äänestäjä. Jotkut heistä ovat viime sunnuntain vaalien jälkeen ruvenneet kuvittelemaan, että alle 20 prosentin kannatus antoi heille kaiken vallan kaikkeen. Nyt pitää saada sanoa, nyt tukitaan eri mieltä olevien turvat, nyt mennään hallitukseen vaikka väkisin, nyt pannaan tuulemaan. Maahanmuutosta otetaan rahat ja niillä pannaan kuntoon suomalaisten sosiaaliturva, terveydenhoito, maantiet ja sisäinen turvallisuus. Turvapaikkaa hakeneet pannaan lukkojen taakse ja poistetaan maasta, heidän saamansa tuet jaetaan tasan kotimaisten köyhien kesken.

Näin heille on kai vaalikentillä uskoteltu. Heille on kerrottu, että maahanmuuttajien tukiin menevillä rahoilla voidaan hoitaa kaikki kuviteltavissa olevat asiat. Heille on valehdeltu.

Olen monta kertaa sanonut ja sanon taas, että yhden väestöryhmän tukia ei voida alentaa alentamatta samoja tukia kaikilta muiltakin. Se johtuu perustuslaista, jonka mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Jos perustuslakia halutaan muuttaa poistamalla siitä yhdenvertaisuus, niin sitten kukaan ei enää ole yhdenvertainen kenenkään muun kanssa. Sitten ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo, kuten eräs suuri ajattelija on sanonut. Sitten yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä.

Nämä uskossaan vahvat eivät ole lukeneet PS:n Sosiaalipoliittista ohjelmaa. Koska he eivät lue sitä nytkään, niin laitan siitä mahdollisimman yksinkertaisen kuvan:

 

Perussuomalaisten talouspolitiikka on kovaa oikeistolaista politiikkaa, ihan sitä samaa, jota Sipilän hallitus harjoitti. Perussuomalaiset olivat hallituksessa kaksi vuotta toteuttamassa sitä, eikä sitä asiaa voi pyyhkiä pois sanomalla niiden hallituksen tyyppien olleen sinisiä. Vielä puolueen hajoamisen jälkeenkin osa oppositioon siirtyneistä perussuomalaisista äänesti hallituksen leikkauspolitiikan puolesta.

Turhahan tätä oli taas sanoa. Kun usko ja todellisuus eivät vastaa toisiaan, niin todellisuus häviää aina. On helpompi uskoa vaikka omia kuvitelmia kuin ikävää totuutta.

Tajutkaa nyt siitä huolimatta, että teidän lähettämänne vihaposti ei vaikuta minun kirjoittamiseeni millään tavalla. Korkeintaan sen verran, että voin muuttua astetta ilkeämmäksi. Se tarkoittaa sitten käräjäreissua.

***

Tätä juttua ei voi kommentoida, koska tiedän etukäteen palautteen laadun. Haluan viettää pääsiäistä rauhassa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)