Yleisön pyynnöstä

Suunnilleen viikon ajan ovat sinnikkäät kommentoijat ilkkuvaan sävyyn vaatineet minua käsittelemään kansanedustaja Hussein al-Taeen vanhoja somekirjoituksia. Kommentteja tungetaan jatkuvalla syötöllä joka ikiseen juttuun, vaikka ne eivät mitenkään liity aiheeseen. Jostain syystä blogiani käyteään yleisesti likasankona. Olen jo kertaalleen käsitellyt asiaa, mutta sanotaan se toisen kerran. Rupean ruotimaan al-Taeen vanhoja somekirjoituksia yksityiskohtaisesti heti, kun al-Taee on tuomittu niistä KKO:ssa, mutta ei sittenkään sanoudu niistä irti, ei kadu mitään eikä pyydä anteeksi. Samat säännöt kaikille.

Kirjoitukset ovat rasistisia ja homovastaisia, enkä minä niitä hyväksy, saati että olisin niitä puolustamassa. Jotenkin nyt vain tuntuu siltä, että juuri perussuomalaisten kannattajat ovat innokkaimpina vaatimassa a-Taeen päätä vadille. Edes julkinen katuminen ja lukuisat anteeksipyynnöt eivät tunnu riittävän, vaan ihan yleisesti vaaditaan al-Taeen eroa kansanedustajan tehtävästä. Tätä ihmettelin vähän, kunnes joku kommentoija lipsautti siihen todellisen syyn. Hänen mukaansa SDP ei sitten enää olisi suurin puolue, vaan hallituksen muodostaminen siirtyisi Jussi Halla-ahon tehtäväksi.

Näin vähällä tiedolla ja paljolla toiveajattelulla ollaan siis liikkeellä. Jos al-Taee pyytää eroa ja eduskunta sen hänelle myöntää, niin eduskuntaan nousee tietenkin saman vaalipiirin ensimmäinen SDP:n varaedustaja. Ei yhden edustajan ero mitätöi hänen saamiaan ääniä eikä muuta puolueiden voimasuhteita.

Pitäisikö al-Taeen sitten pyytää eroa? Se on kokonaan hänen ja hänen eduskuntaryhmänsä välinen asia. Minulla ei ole siihen mitään sananvaltaa eikä edes varsinaista mielipidettä, joten ihan turha sitä minulta on tivata. Jos hän pyytää eroa, niin se myönnettäköön eduskunnan päätöksellä. Jos ei pyydä, niin sitten hän istuu eduskunnassa. Muistelen hämärästi joskus kuulleeni sellaisista asioista kuin katumus, anteeksipyyntö ja anteeksianto, mutta kaikki ilmeisesti eivät ole. Lisäksi tässäkin pitää olla samat säännöt kaikille.

Noin yleisemminkin minulta on ihan turha tivata perusteluja SDP:n toimintaan ja päätöksiin. Minä kun en laadi niitä linjauksia enkä ilmeisistä luuloista huolimatta ole myöskään niiden selittäjä. Kysykää puoluetoimistosta, jos jokin asia askarruttaa.

Olen muuten odotellut median kiinnostuvan a-Taeen vanhojen kirjoitusten esille kaivajasta ja hänen motiiveistaan. Ehkä sekin aika tulee, kunhan yleisö on saatu kyllästymään al-Taeen jahtaamiseen tai hänet on saatu pois eduskunnasta.

Minä olen nyt puhunut, ja tässä blogissa asiaan palataan ehkä sitten, jos aihetta ilmenee. Tätä juttua ei voi kommentoida, koska ilmeisesti liian moni on aloittanut vapun etuajassa.

puheenaiheet politiikka
Kommentit (0)