Varaslähtö

Yleensä on ollut tapana odotella hallitusneuvottelujen lopputulosta ja hallitusohjelmaa ennen hallituksen tuomitsemista epäonnistuneeksi. Ilmeisesti ajat ovat muuttuneet, ja jopa osa mediasta antaa tuomion etukäteen. Vaalituloksella pyyhittiin pöytää ja nyt alkaa velkaralli.

Somekansan mukaan nyt ruvetaan elämään kuin pellossa. Velkaa otetaan holtittomasti ja rahaa jaetaan kaikille. Työnteosta ruvetaan rankaisemaan, joten nyt kannattaa heittäytyä työttömäksi nauttimaan suurista tuista. Aktiivimallin poistamisen jälkeen rahan eteen ei tarvitse nousta edes kotisohvalta.  Rajat avataan apposen auki ja Suomesta tulee taas koko maailman sosiaalitoimisto. Suunnilleen kaikki Egyptin vitsaukset iskevät ennen ilmeisen väistämätöntä maailmanloppua.

Osa mediasta on puolustanut aktiivisesti edellistä hallitusta ja ollut muodostamassa uutta, joten päätös kansanrintamahallituksen muodostamisesta ottaa koville. Laskea pitäisi silti osata, sillä vaalituloksella ei suinkaan pyyhitty pöytää.

Neuvotteluissa mukana olevilla puolueilla on eduskunnassa selkeä enemmistö eli 117 paikkaa. Hallituspohjalla on siis äänestäjien enemmistön mandaatti. Edellisellä hallituksella sitä ei enää ollut perussuomalaisten hajoamisen jälkeen, sillä toisesta osasta puoluetta muodostettiin uusi puolue jatkamaan hallituksessa ilman vaaleja. Nyt kansa sanoi sanottavansa, ja se puolue käytännössä lakkasi olemasta.

Hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet voittivat yhteensä 15 paikkaa. SDP sai lisää kuusi paikkaa, vihreät viisi ja vasemmistoliitto neljä. Vain keskusta kärsi vaalitappion. Oppositioon jäävät kolme oikeistopuoluetta voittivat vaaleissa yhteensä kaksi paikkaa.

Prosentteina tulos näyttää tältä:

Ei uskoisi, että tätäkin asiaa joutuu vielä selittämään. Sosiaalisen median kauhistelijoilta kysyn, että onko eläkeläis- ja lapsiköyhyyden vähentämiseen pyrkiminen holtitonta etujen jakamista? Onko työttömien armottoman kyykyttämisen lopettaminen laiskuuteen kannustamista? Onko vanhusten ja sairaiden hoitoon satsaaminen rahan tuhlaamista? Onko järjetöntä talouspolitiikkaa, jos puututaan yritystukiin ja jos tuloverotusta ei kevennetä ihan siellä taulukon yläpäässä?

Jos on, niin sitten on. Jokainen voi vapaasti valita työttömyyden, jos työttömyysturvalla eläminen houkuttelee. Sairastumistaan ja ikääntymistään ei voi valita, mutta jos joku ei katso tarvitsevansa silloinkaan mitään yhteiskunnalta, niin onnittelut hänelle. Maahanmuuton lisäämisestä ovat puhuneet lähinnä halpaa työvoimaa haluavat, ja ainakin SDP on muistaakseni vastustanut työperäisen maahanmuuton vapauttamista. Turvapaikanhakijoiden suhteen voimassa ovat täsmälleen ne samat kansainväliset sopimukset kuin ennenkin, ja edelleen voimassa olevan perustuslain mukaan ihmiset ovat myös tukien suhteen yhdenvertaisia lain edessä.

Saahan hallituksen epäonnistumista tietysti ennustaa, mutta kai sentään ensin pitäisi olla ainakin hallitusohjelma. Ilman sitä povaaminen on pelkkää kiukuttelua ja pettymyksen aihuttamaa kipuilua. Kannattaa ottaa mallia Jussi Halla-ahosta, joka ei suostunut arvostelemaan hallitusta ennen kuin sellainen on olemassa.

***
Älkää tunkeko kommentteina sitä samaa ryönää, jota jutussa kritisoin, tai kommentointi loppuu kokonaan.

 

 

 

puheenaiheet politiikka
Kommentit (58)
 1. Saapa nähdä, millaiseen hallitusohjelmaan Rinne ja kumppanit päätyvät…?

  Somekansan lätinä on kuin nautaeläin ulostaisi rantaveteen. Ei siitä kannata välittää.

 2. Unohtamatta Hussein Al Taaeta, jonka toiminta kuulemma useiden kommenttien mukaan kuvastaa SDPn arvomaailmaa ja juutalaisvastaisuutta. Niinpä niin…

  1. sakutimonen
   9.5.2019, 08:52

   Ja jonka kirjoittelusta KRP teki tutkimattajättämispäätöksen jo ennen kuin asia sai suurta julkisuutta.

   1. Jaani Kääpä
    9.5.2019, 13:33

    Eihän tuolla tutkimattajättämispäätöksellä ole mitään virkaa, kun äijä on väärää väriä. Jos taas olisi oikeaa väriä, niin nuo kirjoitukset ansaitsisivat hälle vähintään mitalin.

    Olen tässä katsellut miten Al Taeesta tehdään heti Himleristä seuraavaa samaan aikaan kun homontappohimoiset ja SPRän väkivaltaisesti hajottavat tyypit ovat lähes kansallissankareita.

  2. Missä näitä useita kommentteja on ollut ja kenen kirjoittamina joissa voidaan osoittaa niiden olevan SDP:n arvomaailman mukaisia? Ihan vallan mielenkiinnosta kysyn, vaikka aihehan ny meni niin vallan ohi blogi-kirjoituksen kuin tarkoituksenhakuinen kommenttisi voi mennä.

  3. Keskusrikospoliisikin sentään ymmärsi jättää al Taen rauhaan. Aihetta rikostutkintaa ei ollut. Koko hässäkkä hänen mustasmiseksi lähti oikeistomedian tavoitteista loata Rinteen asema hallitustunnustelijana. HS heitti vielä äpärillisen persugallupiaan, kai lohduttaakseen eiralaisia.

   1. Luukas Pyykorpi
    10.5.2019, 16:50

    Pitäisi mielestäni järjestää gallupkysely siitä mikä on mielestänne paras gallupkysely ! Nythän näitä sikiää lähes päivittäin ja muutenkin media on hiukan kuutamolla tahi pahoittanut mielensä hallitusmuodostusprosessista. Kaikki kaverit ja työnantajiensa edustajat joutunevat opposiittiolaivaan seilaamaan seuraavien navigaatioiden ajaksi.

  4. Mikko Rintasaari
   9.5.2019, 21:52

   Whataboutismi on alhaista. Käytät neukkujen vanhaa informaatiosotataktiikkaa. Venäjänmielisiä oletettavasti sitten.

Kommentointi suljettu.