Sulka hattuun

– Enää en voisi kirjoitella ihan samaan tyyliin, mutta asioista olen edelleen samaa mieltä.

– Olisi eri asia, jos tuomio olisi tullut jostakin muusta asiasta. Tässä porukassa (perussuomalaisissa) tämä tuomio on vain sulka hattuun.

Näin sanoo tuore kansanedustaja Ano Turtiainen lainvoiman saavasta tuomiostaan julkisesta kehottamisesta rikokseen. Hän piti – ja ylläolevan mukaan pitää edelleen – vastaanottokeskusten tuhoamista itsenäisyyden kannalta tärkeänä työnä ja kehotti laajentamaan toimia pahimman vihollisen SPR:n suuntaan. Tätä oikeus piti yllytyksenä Suomen Punaisen Ristin toimipisteiden tuhoamiseen. Turtiainen itse uskoo asian auttaneen häntä merkittävästi pääsemään eduskuntaan.

Samaan aikaan toisaalla:

SDP:n yhtä tuore kansanedustaja Hussein al-Taee on edelleen sairauslomalla, jolle joutui vanhoista kirjoituksistaan nousseen äläkän takia. Päiväkausia media rummutti näitä vanhoja kirjoituksia ja vaati välitöntä eroa kansanedustajan tehtävistä. Julkinen anteeksipyyntö ja täydellinen irtisanoutuminen entisestä ajattelusta ja vanhoista kirjoituksista eivät auttaneet.

Media ei viitsinyt edes selvittää sitä tosiasiaa, että jo ennen metelin nostamista KRP oli tutkinut kirjoitukset ja todennut, että esitutkintaan ei ole aihetta. Kun tämä asia tuli lopulta selväksi, niin juuri rikostuomioista sulkia hattuun jakavan puolueen journalistin ohjeisiin sitoutumaton Suomen Uutiset kaivoi esiin lähes kymmenen vuotta vanhan huoltajuusriidan. Lähteenä SU:lla oli toinen laatulehti Seiska.

Käräjäoikeus totesi aikoinaan, että asiassa on esiintynyt erovanhempien kesken puolin ja toisin niin sanottua toisen mustamaalaamista ja arvioi lapsen edun mukaiseksi asumisen isänsä luona. Tämä jäi Suomen Uutisilta kertomatta.

Kuten sanoin viikko sitten, niin medialla näyttää olevan puolueen ja etnisen alkuperän mukaan määräytyvät eri säännöt eri kansanedustajille. Lehdet sanoivat avoimesti al-Taeen olevan rasisti ja vaativat hänen eroaan kansanedustajan tehtävistä. Missä viipyvät Turtiaiseen kohdistuvat erovaatimukset? Onko julkinen kehottaminen vastaanottokeskusten polttamiseen ja SPR:n kimppuun hyökkäämiseen jotenkin hyväksyttävämpää kuin vuosien takaiset rasistiset kirjoitukset sosiaalisessa mediassa?

En minä vieläkään väitä al-Taeen olevan puhdas pulmunen, eikä hän väitä sitä itsekään. Sitä vain ihmettelen, että miten rikos voi olla yhden puolueen kansanedustajalle sulka hattuun, kun taas pelkkä törkeä kirjoittelu ilman rikosepäilyä oikeuttaa ahdistelemaan toisen puolueen kansanedustajan sairauslomalle asti.

Olemme pelottavalla tiellä, kuten Länsi-Savon päätoimittaja toteaa.

***

Tätä juttua ei voi kommenoida, ja syyn siihen saatte arvata ihan itse.

 

 

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (0)