Mestari ja opetuslapset

– Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa. Toivon, että nuorisojärjestön jäsenistön enemmistö ymmärtää tilanteen vakavuuden.

– Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein.

Näin nuhteli Jussi Halla-aho puolueensa nuorisojärjestöä sen avoimesta rasismista. Twiittaus on kahdessa päivässä johtanut rikosilmoitukseen ja nuorisojärjestön valtionavustusten joutumiseen vaakalaudalle. Juuri ennen eurovaaleja ei puolue ymmärrettävästi halua tällaista julkisuutta. Lisäksi eilen kerrottiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan talousjohtokunnan poistaneen Helsingin akateemiset perussuomalaiset HAPSU ry:n HYY:n järjestörekisteristä, koska yhdistys ei ole sitoutunut HYY:n yhdenvertaisuuslinjoihin, eikä sillä ole aikomustakaan niin tehdä.

Nuoriso siis näyttää kapinoivan. Tosiasiassa kyseessä ei ole kapina, vaan nuoret ovat vain omaksuneet Jussi Halla-ahon vanhat kirjoitukset ja toistavat niitä kaikuna. Halla-aho on takavuosina puhunut afrikkalaisten heikosta geneettiseti periytyvästä älykkyysosamäärästä ja Afrikan sarven ihmissaastasta. Näistä kirjoituksistaan hän ei ole koskaan sanoutunut irti. Tämä huomattiin myös Hommaforumilla.

Halla-aho on nyt hankalassa tilanteessa. Nuorisojärjestön rasismi ja etnonationalismi eivät kuulu puolueen ohjelmaan, mutta sen puheenjohtajan omia näkemyksiä ne vanhojen tekstien valossa myötäilevät. Nyt pitäisi saada jukuripäiset nuoret käyttäytymään sisäsiististi, mutta he uhmaavat puheenjohtajaansa avoimesti hänen omilla sanoillaan.

Halla-aho on nyt vähän samassa tilanteessa kuin Timo Soini oli otettuaan halla-aholaiset mukaan perussuomalaisiin keräämään ääniä. Soini vakuutteli itselleen ja muille pitävänsä väkensä kurissa. Kyllä reki varsan kolaa, kuten hän sanoi.

Ei kolannut, vaan Soini syrjäytettiin omasta puolueestaan. Halla-aho voi tietenkin Soinin tavoin erottaa pahimpia tapauksia, mutta ei muutaman rikkaruohon kitkeminen näy missään. Nämä jyrkimmät mielipiteet edustavat paljon suurempaa joukkoa kuin muutamista kellokkaista voi päätellä. Padon rakentaminen ei kauan tulvavettä pitele.

Mitä siten tapahtuu? En minä tiedä, mutta jo puolueen oma historia opettaa, että joukkojaan vastustava johtaja voi menettää johtajuutensa. Toinen vaihtoehto on, että Samuli Sibakoffin kaltaiset puolueen jäsenet näyttävät Halla-ahon tukemina kaapin paikan.

Sitten taas näyttää siltä, että Mestari on hylännyt entiset oppinsa ja ne omaksuneet opetuslapsensa, mutta se lienee pienempi paha. Halla-aho on itse sanonut, että niitä vanhoja kirjoituksia ei kannata muistella. Sitä voisi jo melkein pitää niistä irtisanoutumisena.

Mikäänhän ei estä ajattelemasta yhtä ja puhumasta toista.

***
Koska kommentointi kuitenkin läikkyy yli laidan, niin sitä ei aloiteta ollenkaan.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (0)