Opetellaan olemaan

-Väitän, että tulee persujen uusi jytky ja se tulee olemaan isompi kuin mitä olemme nyt ajatelleet. Minä väitän nyt tässä rohkeasti, että persut tulevat vetämään hallitusneuvottelut. 

Näin ennusti kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo huhtikuussa, ja kuten liian varmoille ennustuksille tuppaa usein käymään, niin pieleenhän se meni. Kortesuon tavoin moni muu ei halunnut edes kuvitella tänään nimettävää Rinteen hallitusta mahdolliseksi.

Ei sitä haluttu uskoa ennen vaaleja eikä niiden jälkeen. Koko ajan puolueeton media tuntui löytävän vikaa neuvotteluista ja jopa Antti Rinteen ulkonäöstä. Kun hallitus nyt on saatu koottua, niin uutisointi on muuttunut neutraalimmaksi. Media alkaa uskoa, että tämän hallituksen kanssa on nyt vain elettävä.

Oppositio ei tietenkään usko, eikä sen pidäkään. Hallituksen arvostelu on opposition tehtävä, mutta opettelua sekin vaatii. Kokoomuksen kansanedustajat aloittivat sosiaalisessa mediassa vauhdikkaasti vastustamalla omia aiempia tavoitteitaan ja tekemisiään. Aktiivimallin purkamisestakin halusivat varmuuden erityisesti ne, jotka eivät tähän asti ole olleet tietäkseen sen täydellisestä epäonnistumisesta.

Alle viisikymppiset setämiehet Jani Mäkelän johdolla näkyvät olevan kovasti huolissaan hallituksen sukupuolijakaumasta. Ilmeisesti miehiä sorretaan taas.

En tiedä onko fillarihomovegaaneja pahimpina vastustajinaan pitänyt Timo Soini jo kirjoittanut plokiinsa seuraajastaan ulkoministerinä, mutta jos kirjoittaa, niin eiköhän siitäkin hilpeä kesäuutinen saada.

Myönnän olevani vähän ilkeä ja vahingoniloinen, mutta en minä oikeasti näe mitään hallitukseen kohdistuvaa kritiikkiä pahana. Kevät on ollut kaikille puolueille kiireinen ja raskas kaksien vaalen ja hallitusneuvottelujen takia, joten liiat höyryt tulevat ulos vähän joka suunnalta. Kunhan kesälomat on pidetty ja hallitus päässyt tositoimiin, niin epäilemättä myös opposition linja terävöityy.

Minulta on jo monta kertaa kysytty suhtautumistani uuteen hallitukseen. Jatkuuko hallituksen kritisointi? Siitä on vaikea sanoa mitään ennen kuin hallitus esittää jotain konkreettista. Tällä hetkellä en näe mitään erityistä syytä arvostella hallitusohjelmaa tai hallituksen kokoonpanoa. Olen viimeiset neljä vuotta kritisoinut juuri niitä edellisen hallituksen linjauksia, jotka uusi hallitus aikoo muuttaa, joten juuri nyt ei ole vastustettavaa.

Katsotaan sitten, kun hallitus alkaa tehdä työllisyyspolitiikkaa. Antti Rinne ei jonkin näkemäni uutisen mukaan ole sulkenut pois työttömyysturvan porrastamisen mahdollisuutta työttömyyden keston mukaan. Jos tällaiseen ratkaisuun päädytään, niin aion kysyä entiseen tapaan, että miten tuen leikkaaminen on milloinkaan auttanut ketään työllistymään. Nähtiinhän se epäonnistuminen jo aktiivimallissa.

Mutta siihen asti odotellaan ja opetellaan elämään uuden hallituksen kanssa, ihan me kaikki.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (41)
 1. Antti Järveläinen
  6.6.2019, 11:49

  Soinin plokin mahdollisista kommenteista uudesta ulkoministeristä sellainen muistuma, että Soini nimitti Haaviston palkattomaksi erityisasiantuntijakseen rauhantyöhön, painopisteenä Afrikka.

 2. Taas osui ja upposi.
  Tuo kuvankaappauskin kertoneee ajatushäiriöstä.
  Meinaan jotta kolme ministeriäkin voi olla joko vain miehiä tai naisia. Jos jotenkin jaetaan, eikä sitä kolmatta sukupuolta nyt lähdetä hakemaan niin jompaa kumpaa sukupuolta on kaksi ja toista vain yksi.

  1. Joo. Minua ei kiinnosta pätkääkään, että mitä alapäässä liikkuu vaan se, että mitä yläpäässä liikkuu. On niin naurettavaa, että korostetaan naista komissaariksi ja aina saa muistuttaa, että kai komissaariksi pitäisi valita pätevyyden perusteella, sukupuolella ei ole niin yhtään mitään väliä, olkoon vaikka hermafrodiitti mutta pätevyyttä löytyy erinomaisesti.

Kommentointi suljettu.