Henki päällä

“Punaiset pirut saastuttavat koko Vienan. Suomalais-punakaartilaiset huligaanit, nuo otsatukkaiset lurjukset, levittävät kuppatautia ennen niin viattomaan Vienaan. Kaikki on yhtä punaista helvettiä.”

Näin surkeasti parahti Ilmari Kianto kirjeessään vuonna 1918. Hän oli vasta Kajaanissa menossa osallistumaan K.M. Walleniuksen johtamaan Vienan retkikuntaan, mutta tiesi ihan varmaksi, että perillä odottaa punainen helvetti.

Ihan samalla varmuudella on käyty keskustelua Rinteen hallituksen tulevista kauheuksista. Opposition ja poliittisten kolumnistien mukaan hallitus on tehnyt kaikkien aikojen ennätyksen syömällä yhdessä viikossa kaikki vaalilupauksensa. Ei tullut vappusatasta, ei tullut hoitajamitoitusta lakiin, ei purettu aktiivimallia. Sen sijaan kylvetään kolme miljardia helikopterista ympäri maan, kuten Matti Apunen eilen Ylen Aamu-tv:ssä kauhisteli. Juhana Vartiainen kiukutteli eduskunnassa, että keppilinjan lopettaminen tuhoaa työllisyyden. Eduskunnasta tippuneet hyvät siskot ja veljet pääsivät hillokaistaa myöten kovapalkkaisiksi valtiosihteereiksi, kertoi Timo Haapala.

Muutenkin hallitus on kaikin puolin kelvoton. Velkaa otetaan holtittomasti ja valtion omaisuutta myydään. Rahat annetaan Afrikkaan ja ties minne. Ebola leviää välittömästi kuin kuppatauti Kiannon kuvitelmissa, jos rajoja ei suljeta. Kaikille turvapaikanhakijoille on laitettava jalkapanta välittömästi heidän tultuaan maahan, ja lisäksi on perustettava lisää säilöönottokeskuksia, vaati eduskunta-avustaja Sampsa Jääskeläinen (ps) tänään Karjalaisen yleisönosastolla.

Tällaista helvettiä on elämä nyt maassa, kun ihan eduskunnassa on hallitusta sanottu sosialistihallitukseksi. Puuttuu vain, että joku rupeaa puhumaan otsatukkaisista lurjuksista. Eiköhän joku senkin vielä keksi, jos Antti Rinteen tukka sattuu jossain kuvassa valahtamaan otsalle. Maailmanloppu tuntuu tulevan justiinsa, jos uskoo näitä höpinöitä.

Yllättävän moni uskoo, vaikka kuinka yrittäisi oikoa näiden kuin hurmostilassa olevien saarnaajien puheita. On ihan turha sanoa, että vappusatasta ei koskaan ole luvattu antaa kerralla, vaan useamman vuoden aikana. On turha sanoa, että aktiivimallin purkamista valmistellaan täyttä päätä. On ihan turha puhua lainvalmistelun vaatimasta ajasta ja tarvittavista henkilöresursseista, satsauksista koulutukseen tai yleensä yhtään mistään. Kaikkien turhinta on yrittää puhua leirien perustajille mitään ihmisoikeuksista tai varoittaa, että mikä voidaan tehdä yhdelle, voidaan tehdä kenelle tahansa.

Opposition ja joidenkin kolumnistien ja kommentaattoreiden touhu alkaa näyttää naurettavalta, mutta he eivät itse sitä ymmärrä. Kun on henki päällä, niin järki ei mahdu sen kanssa samaan päähän.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (30)
  1. Risto Pukari
    15.6.2019, 11:38

    Jospa hallituksen lakiestyksistä tulee parempia, kun niiden valmistelua johtavat politiikan ammattilaiset eikä hyvävelijärjestöjen ja veronkierronhoitoyritysten konsultit. Varsinkin Lindströmin “johdolla” valmistellut lakiesitykset olivat aika surkeaa luettavaa – puhumattakaan sote-kaappaukseen liittyvistä laeista, joiden käsittely eduskunnassa oli mahdotonta.

  2. Minua lohduttaa ajatus että internettiin laitettu myös pysyy siellä. Hyvät kirjoitukset ja myös ne pölhöt. Ja vielä nimen kera!

Kommentointi suljettu.