Koettakaa nyt päättää

Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari aloittivat europarlamentaarikon uransa boikotoimalla EU-hymniä. Ei siellä olla hoitamassa EU:n yhteisiä asioita ja puolustamassa eurooppalaisia arvoja, vaan vastustamassa niitä kansallisessa hengessä.

Perussuomalaisissa nuorissa kukoistaa etnonationalismi Suomen Sisun hengessä, vaikka puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho erosi Suomen Sisusta hyvistä syistä, joita hän ei suostunut selittämään. Puoluesihteeriksi valittiin Suomen Sisun jäsen Simo Grönroos, jonka mielestä somalista voi tulla Suomen kansalainen, mutta ei suomalaista.  Varapuheenjohtajaksi valittu Riikka Purra on aiemmin sanonut suurimman osan suomalaisista osaavan intuitiivisesti kertoa, kuka on suomalainen ja kuka ei.

Jussi Halla-aho vaati linjapuheessaan sananvapautta koskevan lainsäädännön muuttamista. Hänen mukaansa pitää olla oikeus ilmaista mielipiteitä, vaikka ne loukkaisivat ja häiritsisivät toisia. Maahanmuutosta, islamista, seksuaalivähemmistöistä, Euroopan unionista ja eräistä muista kysymyksistä on tullut uusi Neuvostoliitto, jota ei saa arvostella.

Ei mahda mitään, mutta perussuomalaisten linjauksista puuttuu johdonmukaisuus. Tähän asti Laura Huhtasaari on puhunut eurooppalaisten arvojen ja kulttuurin puolustamisesta, mutta nyt hän istuukin EU-parlamentissa vastustamassa niitä.

Puoluejohdossa joko ollaan tai ei olla etnonationalisteja ihan oman valinnan mukaan. Halla-aho on ilmoittanut vastustavansa sitä, mutta sama ei koske muita. Puolueen sisällä siis ainakin vallitsee sanan- ja mielipiteenvapaus, ja suomalaisuus voidaan määritellä tai olla määrittelemättä ihonvärin perusteella.

Koettakaa nyt päättää puolueen yhtenäiset linjat. Ollaanko europarlamentissa puolustamassa Euroopan yhteisiä arvoja vai ollaanko siellä vastustamassa koko Euroopan Unionia? Ollaanko vaatimassa geneettisesti puhdasta suomalaisuutta vai eikö olla? Ei riitä, että ollaan suomalaisuuden asialla, jos sitä suomalaisuutta ei määritellä.

Ja päättäkää ennen kaikkea millaista sananvapautta te haluatte. Haluatteko rikoslaista poistettavan kaikki sananvapauden käytön vastuuta koskevat seuraamukset, ja jos haluatte, niin koskeeko sananvapaus myös perussuomalaisten arvostelua? Ainakin tähän asti se sananvapaus on tarkoittanut sitä, että kaikki perussuomalaisten sanoma pitäisi muiden hyväksyä sellaisenaan ja mieluusti vielä kiitellen. Kaikenlainen kritiikki aiheuttaa yleensä vihamielisen reaktion, jossa turvan tukkimisella uhkaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Jos selviä linjauksia ei ole, niin puolue profiloituu yleisänkyröiden puolueeksi, jossa jokainen saa valita mitä vastustaa ja mitä vaatii. Sellaista puoluetta ei kukaan uskalla päättämään asioista, koska arpakoneesta voi tupsahtaa millaisia päätöksiä tahansa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (57)
 1. Valitan että saisin rahaa itselleni!!
  3.7.2019, 11:46

  Perussuomalaisten kansan- ja euroedustajien käyntikortissa lukee: AMMATTIVALITTAJA.
  Palkka on erinomainen ja kulut korvataan.
  Siitä ei haluta luopua!

  He eivät tee mitään rakentavaa, mutta muita arvostellaan.

  Perussuomalaiset olivat hiljaa kun Bernerin taksiuudistus ja aktivointimalli säädettiin.
  Olisivat silloin vastustaneet!!
  Hillotolppa löytyy yllättävän monen kaapista…

 2. Ja uskooko he nyt biologiaan ja evoluution? Tai siihen että ihminen saa asua ja käydä töissä missä haluaa?
  Hyvä kirjoitus, kauankohan kestää ennen kuin ekat TosiSuomalaiset tulevat kommentoimaan ihan kiusallaan?

  1. Laura huhtasaari on ainakin ihan julkisesti sanonut ettei usko evoluutioon. Että sellainen opettaja. Noh toisaalta sai paperit plagioinnilla eikä omalla osaamisella.

   1. Ihan pienenä kommettina, gradun johdanto-osio on muiden ihmisten tekemien tutkimusten esille tuontia, viitteineen. Oma pohdiskelu tutkimusaiheesta on eriasia, sitä tuskin Huhtasaari on plagioinut. Ihan pikku vinkkinä suomen kansalle, että voisitte joskus opetella ajattelemaan omilla aivoilla.

    1. TTP: Huhtasaari nimenomaan oli plagioinut tuloksia ja pohdintoja toisen gradusta – ilman lähdeviitettä.

     1. Mikko Rintasaari
      3.7.2019, 19:15

      Näköjään ”TTP:n” olisi itse kannattanut ”opetella ajattelemaan omilla aivoilla”.

      Jännä miten helppoa teidät persut on täältä bongata.

    2. Kuuleminen ei riitä
     3.7.2019, 15:47

     Ikävä tosiasia on, että juuri pohdintaosiosta oli plagioitua peräti 80 prosenttia. Tämä juuri oli se suurin puute gradussa eikä sitä olisi missään tapauksessa hyväksytty, jos tarkastajat olisivat tämän tienneet. Kannattaa lukea lausunto eikä luulla, mitä toivoo.

    3. Ässä hihassa nro 50
     3.7.2019, 16:08

     Huhtasaaren opinnäytetyössä oli plagiointeja, ohessa Jyvääskylän yliopiston selvitys asiasta:
     ”Menettelytavat ovat olleet omiaan johtamaan harhaan tiedeyhteisöä eli tutkijoita ja myöhempien opinnäytetöiden tekijöitä. Luonteeltaan ja mittaluokaltaan nämä hyvän tieteellisen käytännön loukkaukset ovat tutkimuksessa ja opinnäytetyössä vakavia”, yliopiston tiedotteessa todetaan.
     Asiantuntijana toimineen professori Patrik Scheininin raportissa todetaan muun muassa, että Huhtasaaren tekstissä on monta kohtaa, joissa toisten opinnäytetyön tekijöiden tarkastelut ja pohdinnat esitetään omina. Tällaisia kohtia on Scheininin mukaan paljon enemmän kuin ensimmäisen Huhtasaaren gradusta tehdyn esiselvityksen aikaan oli tiedossa. Scheininin mukaan ”kyse ei ole yksittäisistä hairahduksista, vaan kokonaisista sivuista ja luvusta toiseen jatkuvasta menettelytavasta, jota esiintyy johdannossa, teoriaosassa sekä jopa tuloksissa ja johtopäätöksissä”.
     https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257062-laura-huhtasaaren-gradussa-vakavaa-vilppia-ja-plagiointia-tassa-yliopiston-tuomio

    4. Kyllä, on todennettu että myös ”pohdiskelu” oli jäänyt suurimmaksi osaksi siihen kenen pohdiskeluja plagioisi. Pikku vinkkinä: kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin neuvoo muita.

   2. Markku T Koivisto
    3.7.2019, 21:07

    Ehkä Laurasta on vähemmän haittaa EU:ssa, kuin opettajana, höperehtimässä koululaisille omaa maailmankuvaansa.

    1. Odota vaan kun hän joutuu tekemisiin Flat Earth Societyn ihmisten kanssa….j

Kommentointi suljettu.