Tietenkin se maksaa

Vaaleista lähtien on kuulunut yhä voimistuvaa marinaa Antti Rinteen lupaamasta vappusatasesta. Erityisesti asiaa pitävät jatkuvasti esillä oppositio ja media, ja mitä isot edellä, niin sitä pienet perässä. Joka päivä saa lukea yleisönosastoista, uutisten kommenttikentistä ja erityisesti sosiaalisesta mediasta, että se lupaus on syöty tuoreeltaan. Nyt ovat viisaimmat jopa hoksanneet, että sehän maksaa.

Voi hyvänen aika! Tietenkin se maksaa, laskipa ja toteuttipa sen millä kaavalla tahansa. Luuliko joku ihan oikeasti, että eläkkeisiin voidaan tuosta vain antaa satanen lisää ilman että se maksaa kenellekään mitään?

Ilmeisen monet luulivat. He ovat varmaan niitä samoja, jotka ovat koko ajan uskoneet valheita sen satasen kutistumisesta viisikymppiseksi. He eivät ole koskaan tutustuneet alkuperäiseen lupaukseen, jonka Rinne antoi vappupuheessaan 2018:

Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin.

Koko puheen voisivat kyllä lukea kaikki ne toimittajatkin, jotka jatkuvasti höpöttävät vappusatasen kutistumisesta ja lupausten perumisesta. Sanotaan se vielä kerran: usemman vuoden ohjelmalla, ja jostain on aloitettava.

Erityisesti vappusatasta ovat pitäneet tapetilla oppositiopuolueet kokoomus ja perussuomalaiset. Luultavasti keskustankin tekisi mieli puhua asiasta, mutta hallituspuolueena se ei voi sitä vähätellä ainakaan julkisesti. Opposition ja median rummutus on saanut osan ihmisistä mukaansa, ja nyt nurinaa kuluu joka suunnalta.

Nämä ihmiset eivät ole tainneet miettiä vaihtoehtoa. Entä jos hallituksessa olisivat kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset? Kuinkas paljon ne lupasivat antaa?

Eivät luvanneet antaa yhtään mitään. Muistelkaapa edellisen hallituksen puheita ja tekoja. Silloin ei ollut jakovaraa, ja kipeitä leikkauksia oli pakko tehdä. Oli pakko tehdä indeksijäädytykset, joilla kansaneläke ja siihen sidotut tuet jäädytettiin joka vuosi koko hallituskauden ajan. Sellaisia tukia ovat muun muassa vammaisetuudet, rintamalisät, sairausvakuutuslain mukaiset vähimmäispäivärahat sekä työttömyysturvalain mukainen peruspäiväraha, työmarkkinatuki ja lapsikorotus.

Oli pakko nostaa lääkkeiden omavastuuta, oli pakko nostaa terveydenhoidon asiakasmaksuja. Oli ihan pakko leikata joka puolelta, että saataisiin Suomi nousuun ja hyvinvointia lisättyä leikkaamalla juuri siitä hyvinvoinnista. Maksumiehinä olivat eläkeläisten lisäksi erityisesti työttömät, pienituloiset ja lapsiperheet.

Kun nyt marisette siitä vappusatasesta, niin miettikää ihan oikeasti mitä saitte viime hallituskaudella ja mitä saisitte nyt, jos samat puolueet siniset perussuomalaisiksi vaihtaen olisivat muodostaneet hallituksen. Olisiko tullut satanen, olisiko tullut visikymppinen, olisiko tullut yhtään mitään muuta kuin lisää kipeitä leikkuksia?

No niin, nyt voitte jatkaa marinaanne. Sitähän oppositiopuolueet teiltä haluavat. Ne haluavat teidän unohtavan, että viime hallituskaudella oli rahaa kaikkein hyvätuloisimpien veronkevennyksiin. Rahaahan on aina, kyse on vain sen kohdentamisesta. Sitä sanotaan politiikaksi ja arvovalinnaksi.

Kommentit (42)
  1. Minua oksettaa kuinka helpolla päästettiin käymään tuho nimeltä talvivaara/terrafame. Rahaa paloi ja palaa yhä täysin turhaan kaivokseen. Ympäristö pilaantui ja pahimpia seurauksia ei olla vielä nähty . Suhmurointi asian ympärillä oli kamalaa katseltavaa ja stubbin ”kiitos Talvivaara” tweetit ja sipilän käyskentely terrafamekypärä päässä ovat palaneet ikuisesti verkkokalvolle.
    Tämä yhteen ”vappusataseen” takertuminen ja siitä aiheutunut lapsellinen vaahtoaminen kuvastaa juuri niin näitä oppositiopuolueita ja heidän mediaansa. Jatkakaa samaan tahtiin. Teette itsenne naurunalaiseksi ja nykynuoriso tulee muistamaan teidät häpeätahrana.

  2. Lasse Kosonen
    10.7.2019, 10:07

    Todellakin ehkä monelle olisi ollut oikeistonblokkihallitus kokoomus,perussuomalaiset, keskusta se mieluinen. Kepinheilutus olisi jatkunut talous ja säästöpuheiden kera ehkä jopa kiihtyen. Kepinheilutukseen totuttiin ja kaikki eivät kepistä luopuneet. Sivusta huutelu jatkunee ainakin suomen yrittäjien taholta, heidän inhoamansa ja pelkoa herättävä ay -liike on vielä hengissä ja hallitus kutsuu myös heidän järjestöään vastuunkantoon neuvottelupöydissä ehkä kuitenkin turhaan.

Kommentointi suljettu.