Totuus sattuu

-Jos väestönvaihto ei ole tosiasia, niin miten selität sen, että vuonna 2015 maahamme lampsi tuhansia asekuntoisia nuoria miehiä?

-Tilastot osoittavat, että kehitysmaista tulleet lisääntyvät kuin kanit ja väestö vaihtuu.

-Unohdat Neuvostoliiton, jossa ei ollut sananvapautta. Totuus pitää voida sanoa.

Tässä kolme esimerkkiä eiliseen juttuuni tulleesta ja pois siivilöimästäni palautteesta. Yhteistä niille ja kaikille muille hylkäämilleni kommenteille on, että ne eivät liity mitenkään asiaan, joka oli vihapuheen vaikutus valkoisen ylivallan terrorin lisääntymiseen.

On tosiasia, että Donald Trump suoltaa vihapuhetta, ja kun joku hänen yllyttämään toimii, niin hän tuomitsee teon ja rukoilee voimia uhrien omaisille. Vähän ajan kuluttua hän jatkaa entiseen tapaan. On tosiasia, että meillä Jussi Halla-aho, Riikka Purra ja erityisesti perussuomalaiset nuoret puhuvat väestönvaihdosta. Nuoret ovat menneet puoluejohtoa pitemmälle puhumalla ihan avoimesti etnonationalismista, jonka mukaan suomalaiseksi synnytään, ei tulla.

On tosiasia, että perussuomalaisilla on yhteyksiä Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen, joka on avoimesti natsijärjestö. Jo kertaalleen puolueesta erotettu Terhi Kiemunki erotettiin myös perussuomalaisten valtuustoryhmästä näiden yhteyksiensä takia. Olli Immonen sattui “vahingossa” samaan kuvaan PVL:n jäsenten kanssa jo vuonna 2015.

Perussuomalaisten retoriikka on yhä selvemmin muualta opittua kansainvälisen alt rightin uusiokieltä. Ihan esikuvansa Trumpin mukaisesti puoluejohto vaikenee silloin, kun puheet muuttuvat teoiksi. Heillä on varaa vaieta, sillä heidän opetuslapsensa huolehtivat puheen jatkumisesta. Näiden opetuslasten pää on sen verran umpiluuta, että sinne on vaivoin saatu porattua reikä näitä perusteettomia perusväittämiä varten, ja niitä sieltä reiästä tursuaa joka paikkaan.

Heille on turha kertoa, että vuonna 2015 pakolaisten tullessa perussuomalaiset oli hallituspuolue. Heille on ihan turha kertoa, että turvapaikan hakeminen on kansainvälisten sopimusten mukainen oikeus ja että Schengen-maiden läpi voi matkustaa vaikka ilman papereita, jos niitä ei kukaan kysy millään rajalla. Jos jossain kysytään, niin turvapaikkaa voi hakea siinä maassa. On ihan turha yrittää kertoa, että rajatarkastusten palauttaminen ei estä turvapaikan hakemista. On ihan toivotonta yrittää selittää heille Dublin-asetuksen sisältöä.

Täysin mahdotonta on saada heidät ymmärtämään, että turvapaikanhakijaa ei voida käännyttää rajalta suoraan, vaikka hän tulisikin Ruotsin kaltaisesta turvallisesta maasta. Oikeusvaltio noudattaa sopimuksia ja tutkii ensin, missä maassa turvapaikkahakemus on käsiteltävä. Ja ei, se EU-tuomioistuimen ennakkopäätös ei muuttanut käytäntöä millään tavalla.

On ihan turha yrittää selittää, että korkean syntyvyyden maista tulevien syntyvyys laskee hyvin nopeasti samalle tasolle kuin se on uudessa maassa. Jo aikoja sitten hajonneen Neuvostoliiton tempaiseminen mukaan keskusteluun on lähinnä huvittavaa, kun katsoo mitä kansainväliseen äärioikeistoon kytköksissä olevalla Venäjällä tapahtuu sananvapaudelle nykyisin.

Minulle on ihan turha tulla tuputtamaan sitä samaa peruskuraa, jota olette tuputtaneet joka paikkaan jo vuosikausia päivittämättä välillä omia ulkoa opittuja ja jo alkujaankin virheellisiä tietojanne. Kasvakaa henkisesti ja hyväksykää se tosiasia, että äärioikeistolainen retoriikka johtaa tekoihin.

Katsokaa tosiasioita silmiin ja myöntäkää elokuvan Mies ja alaston ase komisario Frank Drebinin viisaus:

-Totuus sattuu. Ei yhtä paljon kuin satulaton polkupyörä, mutta sattuu kuitenkin. 

***

Tätä juttua ei voi kommentoida, koska olen kyllästynyt lukemaan jo vuosia sitten hölynpölyksi todettua jankutusta.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (0)