Elämää rinnakkaistodellisuudessa

Kansanedustaja Ano Turtiainen (ps) julkaisi Uuden Suomen Puheenvuorossa globalisaatiota ja EU:ta vastustavan, väärää tietoa maahanmuuttajien tuista sisältävän ja yleistä julkisen sektorin vastaisuutta edustavan kirjoituksen, joka poistettiin US:n sivulta nopeasti. Tämä kaunakooste on edelleen luettavissa puolueen omilla sivuilla.

Kaikki Turtiaisen väitteet on helppo kumota faktoilla. Meille ei virtaa muukalaisia avoimien rajojen läpi. Kaikkien yhdenvertaisuus sosiaalitukien suhteen liittyy ihmisten yhdenvertaisuuteen lain edessä. Se sisältyy vuoden 2000 perustuslakiin ja on jo sitäkin paljon vanhempaa perua. Lisäksi turvapaikanhakijoiden saama tuki on pienempi kuin alin toimeentulotuki, ja vasta oleskelulupa tuo oikeuden samansuuruisiin tukiin.

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille yhdenvertaisesti, yhtä lailla rikoksista tuomituille ulkomaalaisille kuin kansanedustajillekin. Julkisen sektorin ylisuureksi paisuminen on aika kummallinen väite kansanedustajalta, joka itsekin edustaa sitä samaa julkista sektoria. Ilmeisesti Turtiaisella on vaikeuksia hahmottaa mitä kaikea siihen julkiseen sektoriin oikein kuuluu.

Turtiaisen kirjoitus edustaa tosiasioista vieraantunutta rinnakkaistodellisuutta, ja innokkaasta vataanotosta päätelleen se sopii monien maailmankuvaan hyvin. Paljon vaarallisempaa on, että Turtiainen kyselee suoran toiminnan perään tiedustelemalla missä kulkee se raja, jonka jälkeen kansalainen ei enää kunnioita yhteiskuntarauhaa.

Tähän vastasi saman puolueen kansanedustaja Juha Mäenpää kysymällä, milloin nousee uusi Lapuan liike. Hyvin nopeasti hän kuitenkin selitti, että ei hän mitään uutta Lapuan liikettä halua, vaan kyseessä oli kielikuva ja näin näitä asioita koetaan.

Jotkut kansanedustajat käyttävät uhoamiseen sitä aikaa, jonka he voisivat käyttää asioihin perehtymiseen. Jos heillä olisi oikeaa tietoa vaikkapa maahanmuuttajien saamista tuista, niin he voisivat kertoa sen tiedon äänestäjilleen sen sijaan että saavat itse lisää intoa yhtä tietämättömien viesteistä. Näin väärä viesti vain vahvistuu, ja siihen populismi perustuukin. Tietämättömät lisäävät tietämättömyyttä ja vahvistavat väärää tietoa niin, että oikeaa tietoa alkaa olla mahdotonta saada mahtumaan sekaan.

Jussi Halla-ahon asema on ilmeisen hankala. Hänen pitää elää toinen jalka samassa rinnakkaistodellisuuudessa yhä näkyvämmin esillä olevien kansanedustajien, jäsenten ja kannattajien kanssa. Hyvin se häneltä onnistuu, sillä ei hän itsekään kovin innokkaasti oikeaa tietoa ole hakenut tai ainakaan tuonut julki. Hänen asemansa käy erityisen tukalaksi silloin, kun omasta puolueesta alkaa kuulua kapinaan verrattavan ulkoparlamentaarisen toiminnan vaatimuksia.

Niinpä hän joutui nytkin selittelemään. Ensin hän vertasi oikeuden omiin käsiin ottamista väkivallattomaan kansalaistottelemattomuuteen, mutta heti perään korjasi, että ei tässä nyt sentään oikeutta omiin käsiin olla ottamassa eikä väkivältaisiksi rupeamassa.

Sinänsä koko asia on mitätön, mutta kuvastaa hyvin populistipuolueen ongelmia. Pitäisi ottaa kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin, mutta aika menee rinnakkaistodellisuuden ja reaalimaaliman välissä taiteilemiseen.

Rinnakkaistodellisuutta ei kannata päästää liian voimakkaaksi, sillä sitten sitä on enää mahdotonta hillitä.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (21)
 1. Juha Jaatinen
  9.8.2019, 10:34

  Persut ovat tyypillinen äärioikeistopopulistipuolue. He väittävät edustavansa (ihan itse keksimääänsä) kansaa.
  Tämän ”kansan” ulkopuolelle rajataan ihmisiä etnisistä syistä (etnorasismi) ja persujen kanssa eriä mieltä olevat.
  Vastakkainasettelua, pelkoa ja vihaa lietsotaan, rasistisin (maahanmuuttajat ovat lapsenraiskaajia) yleistyiksin ja/tai keksimällä erilaisia olkiukkoja (Globalistit, punavihreät mädättäjät, Suvakit) joita päin käydään.
  Vedotaan tämän ”kansan” oikeudentajuun jolla perustellaan/puolustellaan oikeuden ottamista omiin käsiin.
  Edellä mainittu tapautui kokonaisuudessaan maassamme IKL:n toimesta, Saksassa NSAPD:n tekemänä.

  Niin, missä menee se raja?

  Rajan tulisi kulkea viimestään tässä.

  Jo riittää!

 2. Niinhän se maailman turhin meppi Viitasaarelta jo totesikin: tiedemaailma ja hänen maailmansa ovat kaksi eri asiaa. Eli faktat ja persut eivät koskaan kohtaa.

Kommentointi suljettu.