Väestötiedettä viivottimella

– Tämä ei ole äärioikeiston salaliittoteoria eikä vihapuhetta. Tämä on tilastoihin ja projektioihin perustuva kuvio, jossa kuvataan kantaväestön osuutta suhteessa maahanmuuttajiin eri pohjoismaissa.

Näin sanoi suurimman oppositiopuolueen ja kannatuskyselyjen mukaan maan suurimman puolueen kansanedustaja Riikka Purra Twitterissä julkaistessaan astrologina tunnetun Kyösti Tarvaisen piirtämän kuvan suorista viivoista. Purran mukaan viivat ovat tutkimus- ja tilastotietoa, joka todistaa väestönvaihdon olevan totta. Heti perään puolueen lehti julkaisi saman kuvan, mutta vieläkään ei kerrottu mitä kuva todistaa. Kommenttiraidasta päätellen ei ole tarpeenkaan, sillä kansan syvät rivit tietävät jo, että kohta meillä on sharia-laki ja pakkoarabia. Näin siitä huolimatta, että eniten maahan taitaa muuttaa äidinkielenään venäjää puhuvia.

Laitetaanpa se kuva tähänkin.

Tarvainen on ottanut lähtökohdaksi väestönkehityksen muutaman viimeksi kuluneen vuoden ajalta ja olettanut, että kehitys jatkuu täsmälleen samanlaisena. Hän on piirtänyt viivat sen mukaan, ja kuvion mukaan suomalaisten osuus maamme väestöstä vuonna 2100 on 70 prosenttia. Purran mielestä tämä todistaa väestönvaihdon olevan tieteellinen tosiasia eikä mitään salaliittoteoriaa, johon hän ei ole edes tutustunut.

Purra ei ilmeisesti ole tutustunut edes oman puolueensa maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan, jossa väestönvaihto mainitaan ensimmäisen kerran heti ensimmäisellä sivulla, ja sen jälkeen se on toistuvana teemana. Tässä ohjelmassaan perussuomalaiset asettuivat tukemaan vankasti Jussi Halla-ahon vanhaa rakkautta Eurabia-ajatteluun, jonka mukaan länsimaissa on meneillään suunniteltu väestönvaihto.

Tämä väestönvaihtoteoria ei perustu enempää tieteeseen kuin terveeseen järkeenkään, vaan on silkkaa foliohattuilua. Sen kertoi kansantajuisesti Jussi Jalonen jo yhdeksän vuotta sitten, kun Helsingin Sanomat julkaisi samaisen astrologi Tarvaisen silloisia käyriä. El Pason joukkoampumisen jälkeen teoria sai ikävää huomiota, kun siihen ja muuhun salaliittoiluun hurahtanut äärioikeistolainen päätti ruveta torjumaan sitä konkreettisesti.

Mutta koska Riikka Purra ei ole perehtynyt teoriaan, niin eipä siinä mitään. Ilmeisesti eivät ole perehtyneet muutkaan siihen uskovat, vaan he vain kokevat asian olevan näin. Heille on ihan turha sanoa Jalosta siteeraten, että kyseessä on täysin yhdentekevä laskelma, jolla ei ole arvoa edes ajatusleikkinä. Väestötieteellisiin ekstrapolaatioihin liittyy se ominaisuus, että niiden ulottuessa kolmanteen sukupolveen ja yli puolentoista vuosisadan aikavälin ne tapaavat väkisinkin menettää merkitystään ja osuvuuttaan.

Suomeksi sanottuna mihinkään maahan muuttava väestö ei pysy erillisenä kielellisenä ja kulttuurisena, yhä laajenevana saarekkeena, vaan sulautuu muuhun väestöön. Niin on käynyt aina ja kaikkialla, ja niin käy vastakin.

Mahtavakohan puolueen kannattajat oikeasti tietää millaisia asioita heidän kannattamansa puolue pitää kaikkein tärkeimpinä? Haluavatko he oikeasti antaa poliittisen päätöksenteon kaikista asioista puolueelle, jonka mielestä yksi suurimpia huolenaiheita on teoria etnisesti suomalaisten osuuden laskemisesta 70 prosenttiin joskus vuonna 2100?

Jos näin on, niin mikäpä siinä. Itsepähän jokainen oman johtotähtensä valitsee.

***
Ennen kommentointia riisutte sitten sen foliohatun päästänne ja annatte ajattelunne vähän tuulettua.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (33)
 1. äimänkäki
  10.8.2019, 10:07

  Käppyröissä taitaa olla virhe jo alkumetreillä. Suomi ei ollut 100 % native 1900. Oli Venäjän Suurruhtinaskunnan autonomian aikaa ja täällä oli paljon ulkomaalaisia. Mm. Viipuri oli erittäin kansainvälinen kylä. Mamuista voi mainita vaikka Sinebrykoff (josta tykkään), Fazer, Gutzeit ja Finlaysson.

  Pakolaisuudesta yleensä, ihmettelen miksi puhutaan vain pakolaisten kohtelusta maissa joihin he pyrkivät. Ei edes mainita juurisyitä jotka tai ketkä pakolaisuutta aiheuttavat. Niihin puuttumalla loppuu pakolaisuuskin. Tuskin ovat luonnonvoimia joille ei ihminen voi mitään. Ovat ihmisten aiheuttamia.

  1. Natsien käppyrässä alkutila 100% on vuonna 1980. Ei ole totta. Minunkin isovanhempani olivat kaikki elossa ja olivat syntyneet Venäjällä. Ruotsalaista verta oli aikalailla ainakin Torniojokilaaksossa ja suomenruotsalaisissa pitäjissä, jne.

   Itsehän en ole PS:n mukaan suomalainen lainkaan, koska isovanhempani ovat kaikki Karjalasta. Näin ne vastasivat kyselyhaastattelussa parisen vuotta sitten.

   1. äimänkäki
    10.8.2019, 14:06

    Mnjaa, oliko se 1980, yks lyky. Suomalaisethan olivat jonkimoinen heimo ennen itsenäisyyttä. Tai heimoja. Aika jääräpäisiä kyllä. Ei tullut ruotsalaisia ei venäläisiä. Aktivismia on ollut suomalaisuuden puolesta kautta aikojen. On mennyt överiksikin ajoittain. Nykymeininki ei ole mitään menneisiin verrattuna. Parempi kuitenkin olla suututtamatta suomalaisia. Ei olla koskaan oltu erityisen vieraskoreita.

  2. Krömnn tota noin.. tuo taulukko lähtee vasta vuodesta 1980.

 2. Jorma Äijälä.
  10.8.2019, 10:08

  Persut elää sitä samaa totuuden jälkeistä aikaa kuten Trumpin kannattajat sekä äärioikeisto kautta maailman. Tälläistä potaskaa levittävät taukoamatta ja aina löytyy uusia höynäytettäviä joille nämä paksut valheet uppoaa.

Kommentointi suljettu.