Liikuttavan yksimielistä

Katselin juuri eduskunnan kyselytuntia, enkä muista koskaan ennen nähneeni eduskuntaa laidasta laitaan näin liikuttavan yksimielisenä. Ihan kaikkien mielestä tuloerot ovat kasvaneet liikaa, ja erityisen törkeänä pidetään Postin toimitusjohtajan palkan suuruutta ja työntekijöiden palkan pienenemistä. Palkalla ei enää tule toimeen ja ahneus on päässyt vallalle.

Voisi kuvitella, että eduskunta on nyt täynnä demareita ja vasemmistoliittolaisia. Juuri he ovat vuosikausia yrittäneet puhua tuloerojen kasvua vastaan, mutta kohdanneet vain hiljaisuutta ja vähättelyä. Suomessa ei ole rikkaita ja tuloerot ovat pienet suhteessa muihin maihin, on sanottu.

Viime hallituskauden alussa hallituksessa olivat kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset. Juuri he hyväksyivät valtion omistajaohjauslinjauksen, jonka mukaan johtajia pitää palkita ja työntekijöiden palkkaa alentaa. Nyt kokoomus kauhistelee tuloeroja ja perussuomalaiset syyttävät tapansa mukaan maahanmuuttajia, jotka tekevät työtä liian halvalla.

Kukaan ei tee työtä liian halvalla, jos ja kun työehtosopimuksilla ei shoppailla ja palkkausta valvotaan tehokkaasti. Ay-liike valvoo työntekijöiden etuja ja neuvottelee sopimukset, mutta juuri kokoomus ja perussuomalaiset ovat vaatineet jatkuvasti ay-liikkeen alasajoa. Ne kun jäykistävät työmarkkinoita ja estävät työllistymistä. Ilman ay-liikettä Posti voisi oikeasti palkata työtekijöiksi vaikkapa niitä kammottuja maahanmuuttajia tekemään työtä nälkäpalkalla. Tosin Posti yrittää teettää sitä työtä nälkäpalkalla kaikilla, mutta omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) ansioista se ei onnistunut.

Jotkut eduskunnassa puhuvat hätäpäissään hölynpölyä. Tulee väkisin mieleen pikkulapset, joka pahanteosta kiinni jäätyään väittävät kivenkovaan, että en ole syönyt omin lupineni hilloa, vaikka kädet ovat kyynärpäitä myöten hillossa.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (8)
  1. Sanomattakin selväää on, että…
    Tässä levyssä ei ole mitään vikaa, vikaa, vikaa, vikaa…
    Pyörii kuitenkin.

  2. Haaranen Aulis
    5.9.2019, 17:26

    Katsoin minäkin kyselytunnin. Kokoomuksen ja Persujen valehtelu tuli esiin nämä puolueet olivat 4vuotta päättämässä postin asioista. Antti Kaikkonen myönsi a studiossa eilen sentään postin osalta että tehtiin virheitä

Kommentointi suljettu.