Totuus ja älämölö

Eduskunnan kyselytunnilla oppositio käyttäytyi kuin kuriton koululuokka. Lapsellinen kuorohuuto kertoi, että eväät ovat vähissä ja että kaiken hallituksen toiminnan vastustaminen on itseisarvo. Hoitajamitoituksessa ei kuulemma voi luottaa hallituksen lupaukseen. Sikäli kun ymmärrän, niin Petteri Orpon mukaan hoitajamitoitus joko pitää toteuttaa tai sitten ei, ja ainakaan se ei saa maksaa mitään, ja jos maksaakin, niin siihen ei saa varata rahaa. Tai sitten Orpo tarkoittaa jotain muuta.

Kaikesta tästä mölinästä suurin osa valtamediasta uutisoi vain sen, että mölinää oli ja että hallitusta grillattiin. Ihan etsimällä saa etsiä varsinaista asiaa eli hallituksen tulevaa esitystä hoitajamitoituksen toteuttamistavasta. Tulos on tietenkin odotetun sekava, koska kansalle jää mielikuva hallituksen osaamattomuudesta.

Nykyisin niin sanottu puolueeton media uutisoi luvattoman huonosti politiikan asiasisältöä, joten se pitää etsiä vasemmistolehdistä. Rautalangasta väännettyä tietoa löytyy ainakin Demokraatista ja Kansan Uutisista. Jos haluatte oikeaa tietoa, niin voitte huoletta avata linkit. Jos ette kuitenkaan uskalla sitä ideologian tai tiedon tartunnan pelossa tehdä, niin referoin lyhyesti hallituksen tulevan esityksen sisällön.

Esitys on luvattu ennen joulua, ja sen mukaan hoitajamitoitus 0,7 koskee vain varsinaista hoitotyötä, ja se voi olla hoidon tarpeen mukaan suurempikin. Varsinainen hoitotyö erotetaan tukipalveluista ja haamuhoitajien kirjaaminen estetään. Viime talvenahan selvisi, että monissa hoitolaitoksissa hoitajiksi oli merkitty toimistotyöntekijöiden ja kiinteistönhoitajien lisäksi myös olemattomia henkilöitä.

Tämä on siis opposíton mielestä vaalilupauksen pettämistä. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on jopa ilmoittanut jättävänsä kirjallisen kysymyksen, jossa se toivoo hallitukselta selkeää suunnitelmaa vanhuspalvelujen laittamisesta kuntoon, mistä saadaan lisää hoitaja ja miten rahoitus hoidetaan. Kysytään siitä huolimatta, että varattuna on suoraan 70 miljoonaa euroa vuodessa. Lisäksi kotihoitoon tulee 45 miljoonaa tulee ja kertaluonteista rahoitusta on 15 miljoonaa.

Kysytään siis asiaa, johon on jo annettu vastaus, mutta jo monta päivää media on mässäillyt halllituksen hiillostamisella. Joskus tuntuu siltä, että lehdet saavat kaikki tietonsa ja painotuksensa ihan samasta lähteestä kuin viime vaalikaudellakin. Viime kaudella ne lähteet olivat hallituksessa, nyt oppositiossa.

Sama suunta on jo monta kuukautta näkynyt eläkelupauksen uutisoinnissa. Koko ajan on toitotettu vaalilupauksen pettämisestä, ja sen seurauksena totuus on kadonnut jo aikoja sitten. Yhä useampi uskoo, että eläkelupaus on petetty ja satanen on kutistunut. Ei vieläkään kerrota, että satasta ei ole luvattu kerralla ja että ensimmäinen korotus on jo tulossa. Valheesta on toistamalla tullut totuus.

Tästä kaikesta voi päätellä, että oppositio ja sitä myötäilevä media eivät oikeasti halua toteuttaa hoitajamitoitusta ja hoitotakuuta, eivätkä myöskään halua korottaa pienimpiä eläkkeitä. Ne haluvat jatkaa Sipilän hallituksen leikkauslinjaa.

Myönnän vetäneeni mutkat suoriksi, mutta niinhän mediakin tekee. Se uutisoi mieluummin opposition älämölöstä kuin hallituksen suunnitelmista, koska se on paljon helpompaa. Eipähän tarvitse perehtyä itse asiaan.

Valitettavasti siinä vain käy aina niin, että asiallinen asia jää älämölön alle ja tiedonhaluinen kansalainen joutuu itse etsimään oikeaa tietoa.

Kommentit (39)
 1. Joni Pelkonen
  14.9.2019, 09:21

  Orpolla ei koskaan ole muuta sanottavaa kuin ”rahaa ei ole”. Sekään ei edes pidä paikkaansa, sillä hänen ministerikaudellaan rahaa kyllä riitti suurituloisten veronalennuksiin.

  1. Rahat ovat loppu
   14.9.2019, 09:47

   Rahaa ei ole kunnillakaan, ei sitten mihinkään.

   https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/797701-lahde-vantaan-sanomille-lastensuojelu-on-taas-pahassa-kriisissa-sotepomo-epailee

   En löytänyt ilmaista versiota asioiden viimeisimmästä käänteestä, mutta pähkinänkuoressa hoitajat alkavat loppua eikä rahaa siltikään vain ole. Sitä ei ole. Se menee tärkeämpään. Pitää priorisoida ja lastensuojeluhan on vain välttämätön paha.

   Otin tämän esimerkiksi siitä mitä tapahtuu, kun vuosikymmenet vain säästetään ja säästetään ja odotetaan, että koska ne alkaa kapinoida. Näinhän siinä käy. Mitä jos sairaanhoitajien tapauksessa käy myös näin?

   Typerän säästöpolitiikan vaikutus on myös se, että vuosikymmenten säästöt todella lopulta aiheuttavat tilanteen jossa rahaa ei tahdo enää oikeastikaan olla ilman huomattavia veronkorotuksia, luokkaa 2% tms. Jos ei oltaisi säästetty säästämättä päästyäkin ja olisi pidetty palkat ajan tasalla, homma olisi balanssissa eikä ongelmaa olisi. Mutta kun ei yhtään nähdä asioita pidemmälle niin tässä sitä ollaan.

   Sama koskee myös monia yksityisiä firmoja, joten sillä puolella on turha tuntea mitään sairasta vahingoniloa. Moni meistä työssäkäyvistä tietää miten ohuen langan varassa kaikki on, kun on säästetty. Menee lappu luukulle, kun muutama henkilö päättää siirtyä jonnekin missä työtä arvostetaan. Toki Suomessa sitä ei taideta arvostaa enää missään ja sen varaan myös on laskettu. Saas nähdä toimiiko yhtälö.

   Veikkaan ikäviä aikoja, mutta ilmeisesti nämä tosiaan haluavat etsiä sen matalimman mahdollisen rajan, jolla asiat toimivat edes vähän. Siinä on ikävänä puolena se, että kun rajan ali mennään, voi olla mahdotonta nostaa sieraimet pinnalle.

   1. Sotepomo on yllättäen kokoomuslainen

  2. Jukka Laine
   14.9.2019, 10:13

   Eipä mutta kuin että korotetaan suurituloisten veroja, niin rahaa on. Ja tietysti veronkierrolla varastetut rahat on saatava valtiolle.

  3. Lea Bäckman
   15.9.2019, 00:19

   Vastavallankumouksellinen orpo yrittää kaataa laillisen vallankumoushallituksen tekaistuilla väitteillä. Orpolle ei kelpaa taannoinen kansan äänestämä vaalitulos, jossa kok. ja keskusta ja ps. hävisivät rökäletappion vasemmistolle ja muille järkipuolueille. Nyt porvaria niin keljuttaa ja ne haluaisivat jopa tuho-sipilän takaisin, mutta ei taida lestamafiasta olla nyt apua, kun omiin taskuun työnsivät koyhille kuuluvat rahat viime kaudella 😉

   Joko se vake ja muut sipilöinnin puolirikolliset toimet on tutkittu poliisin toimesta ja onko syytteitä nostettu? Orpo kai pelkää omastakin puolestaan rikostutkintaa, niin on lähtenyt raivokkaseen siilipuolustukseen varmuuden vuoksi. Säälittävää.

 2. No vaalien voittajat tai siis yksi osa heistä elämöi. Se on vähän kuin joskus ennen kun Kokoomus voitti vaalit nin vanha Maalaisliitolainen Johannes loihe lausumaan, että mitähän te meinaatte sillä vaalivoitollanne tehdä. Menneinä vuosina on toki myöhemmin teot nähty teot ja jäljet poloittavat.

Kommentointi suljettu.