Puoluepukarointia ja valeuutisia

Minä en vielä tähän aikaan aamusta tiedä mitä politiikassa tänään tapahtuu, ettekä tiedä tekään. Jokainen saa spekuloida mitä haluaa, mutta ainakin peli on kovaa. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei eilen saanut sanottua suoraan, että pääministeri Antti Rinteen on erottava, vaan hän heitti pallon takaisin SDP:lle sanomalla, että siellä on tehtävä johtopäätökset. Rinne puolestaan ei suostunut johtopäätöksiä tekemään, vaan vaatii selkeää puhetta kirjallisesti perusteltuna.

Kulmunin esiintyminen ei vakuuttanut. Hänelle ja hänen puolueelleen tuntuu olevan vaikeaa sanoa todellinen tahtonsa selvin sanoin, vaikka tarkoitus onkin selvinnyt. Minulle selvisi ainakin se, että Kulmuni ei näytä johtavan puoluettaan, mutta se ei selvinnyt, kuka johtaa. Ilmeisesti Sipilän haamu.

Tässä jupakassa on jo aikoja sitten unohtunut todellinen syy, jos sitä on koskaan ollutkaan. Kuten olen aiemmin kertonut, niin Posti antoi harhaanjohtavaa tietoa omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolle puhumalla sekaisin liikkeenluovutuksesta ja työehtosopimuksen siirrosta. Molemmat tapahtuivat samaan aikaan syyskuun alussa, mutta Posti kertoi sopimuksen vaihdon tapahtuvan vasta 1.11. Tämä ei ole koko aikana kiinnostanut oikeastaan ketään.

Keskusta haluaa siis jatkaa hallitusyhteistyötä ja vaihtaa pääministeriä silläkin uhalla, että koko hallitus voi kaatua ja edessä olla uudet vaalit. Rinne käyttää tätä epävarmuutta hyväkseen ja koventaa panoksia vaatimalla selvää puhetta. Taustalla kummittelee se mahdollisuus, että Rinne oikeasti kävelee presidentin luo jättämään hallituksen eronpyynnön. Pahimmillaan tämä voisi johtaa uusiin vaaleihin. Juha Sipilä käytti tätä uhkausta pariinkin kertaan, kuten muistamme vaikkapa kesältä 2017. Silloinhan hän teki näyttävän u-käännöksen, ja tapaukseen liittyi takakontissa oleva persu.

Eilen kerrottiin myös ulkoministeri Pekka Haaviston mystisestä operaatiosta, jonka tarkoituksena oli palauttaa Syyrian pakolaisleirillä olevat lapset ilman äitejään konsulinkyydillä Suomeen. Tätä uutista siteerattiin kaikissa tiedotusvälineissä Yleä myöten, mutta se osoittautui uutisankaksi. Ei ole mitään suunnitelmaa palauttaa salaa lapsia jollain kommandoiskulla ilman äitejä, vaan kyseessä on oikeuskanslerin päätökseen perustuva suunnitelma auttaa lapsia ja perheitä yksittäistapauksissa. Oletan, että Ilta-Sanomat korjaa virheellisen uutisointinsa ja että muutkin mediat tekevät saman. Tosin sitä saan varmasti odottaa kauan.

Minulla on aina tapana siteerata jotain ajattelijaa, joten tällä kertaa siteeraan vanhaa kansa- ja keskikoulukaveriani Toivasen Penaa, joka Facebookissa kiteytti kansanmiehen tunnot poliittisesta tilanteesta:

-Länsimaisen sivistysvaltion demokratia on niin hienoa ja puoluepolitiikka niin mahtava asia. Olkaamme ylpeitä, kun meillä on tällainen järjestelmä. Ei näitä edustajia ole kansa demokraattisesti väärin valinnut, kuten nyt näemme heidän hoitaessaan asioita ja toteuttaessaan kansan tahtoa. Hienoltahan tämä näyttää…tai ei kyllä minun mielestäni. Minusta tämä on suurta poliittista pelleilyä, jolla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, jonka takia äänestäjät ovat heidät sinne eduskuntaan valinneet.

Näin se on. Heidät on valittu päättämään maan asioista, ei tappelemaan keskenään vallasta.

***
Taas muutama sana kommentoinnista. Harkitsen vakavissani paluuta aikaan, jolloin edellytin kommentointia omalla nimellä. Tänne ilmestyy liikaa lehtien kommenttiosastojen pilaamia mölähtelijöitä, joilla ei ole mitään sanottavaa. Katsotaan vielä pari päivää miten kommentointi sujuu nimettömänä. Jos teillä ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä tänne.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (123)
 1. Kyllähän teki kepu eilen tempun.

  Kepu seilaa selkärangattomana vasemmalta oikealle, melkein yhtä selkärangattomana kuin selkärangattomat persut ja seteliselkärankaiset kokkareet.

  Taisi mennä kepulta loputkin alkiolaiset rippeet nyt.

  1. Seppo Juhani
   3.12.2019, 10:54

   Katri Kulmunin ääni oli hänen äänensä, mutta sanat olivat kuin Juha Sipilältä. Epäkäytännöllistä ja ylimielistä puhetta.

   1. Harvoin näkee noin epävarmaa ja epäselvää puhetta mitä Kulmunilta eilen. Kepun kannatus ei tule nousemaan tuollaisilla ulostuloilla.

   2. Ääni oli Jakobin ääni mutta kädet kuin Esaun jalat.

  2. Tempun teki Kepun lestadiolainen hihhulisiipi.

 2. Saatanan tunarit Kepussa eivät anna periksi, vaikka oma puoluekokous osoitti niille ovea. Taitaa Kulmuni olla pelkkä Sipulin käsinukke.

  1. Martti Kuusela
   3.12.2019, 10:12

   Ei Kulmuni yksin päätä edustamansa puolueen kannasta. Siksi näitä kokouksia on tässä ollut päivittäin ja juuri nytkin.

   1. Ei niin päätä, siellä on ollut paikalla myös Sipilä ja Lohi, yllätys yllätys!

    1. Persut on täysin kokkareiden hallitsema valeoppositio, jos uudet vaalit saisivat nyt aikaan niin hallituksen pystyisivät melkeen keskenään kasaan.Olisiko tän hetken kannatuksen innoittamana vallankaappauksen yritys meneillään ? Lähellä on onnistuminen kun kok. media jaksais vaan kuohua ja kohista kaikin voimin ja puskea uudet vaalit aikaseks.

    2. Seppo Juhani
     3.12.2019, 12:19

     Kepua ohjataan nyt oikealta. Rinne tallasi liian isoille varpaille ja saa nyt kokea seuraukset. Pääministerikään ei voi näille mitään.

     1. Mikko Heikkinen
      3.12.2019, 13:56

      eiköhän olleet Markku Pohjolan (eli EVA:n ja ETLA:n) varpaat?ja varmaankin vauhtia antamassa eräs Lohi ja eräs katkera ex-pääministeri.parlamentarismia parhaimmillaan…

Kommentointi suljettu.