Karavaani ja koirat

Kuten tiedämme, niin Sanna Marinin noustessa pääministeriksi hallitusta johtaa viisi naista, joista neljä on alle 35-vuotiaita. Marinin valinta SDP:n pääministeriehdokkaaksi on puolueelle kasvojenkohotus, jota ainakin minä tervehdin ilolla. Sanotaan nyt vielä sekin, että Antti Lindtman olisi myös ollut nuorennusleikkaus.

On ihan selvää, että Marinin pääministeriys ja muut ministerivalinnat eivät tule miellyttämään kaikkia. Todennäköisesti jotkut setämiehet tulevat tuntemaan itsensä kuohituiksi, mutta vakavasti otettavia päänavauksia odotellessa kommentoin muutamia aloituksia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen näkyy jakavan viime tammikuista videotaan, jossa väittää Sanna Marinin olevan valehtelija. Videossa vaalikentällä Marinia haastatteleva mies sanoo tämän halunneen vaalikonevastauksessaan lisää maahanmuuttajia Suomeen. Marinin vaalikonevastaus on vuodelta 2015, siis ajalta ennen kuin maahan tuli paljon turvapaikanhakijoita. Videossa annetaan ymmärtää, että vastaus olisi vuoden 2019 vaalien vaalikoneelta.

Koska Marin ei näin ole vuonna 2019 vastannut, niin tietenkin hän kiistää asian. Tätä kiistämistä toistetaan videolla jatkuvasti, ja video on leikattu niin, että Marin ei pääse vastaamaan ollenkaan itse asiaan. Tämän tökerösti kasatun videon perusteella Tynkkynen väittää taas uudelleen Marinin olevan valehtelija. Aika rankkaa toimintaa kansanedustajalta, jonka puolueen puheenjohtaja juuri muutama päivä sitten sanoi edellyttävänsä politiikassa rehellisyyttä.

Toinen joitain närästävä asia uuden hallituksen kokoonpanossa on Sirpa Paateron nouseminen takaisin kuntaministeriksi. Vasta muutama päivä sitten Antti Rinnettä syytettiin Paateron heittämisestä bussin alle, ja nyt samat syyttäjät syyttävät Rinnettä Paateron nostamisesta takaisin ministeriksi. Syyttäjiltä unohtuu terveen järjen lisäksi myös se tosiasia, että Paateron toiminnasta kuntaministerinä ei kenelläkään ollut huomauttamista, eikä eduskuntakaan antanut hänelle epäluottamuslausetta. Hän erosi itse koettuaan epäonnistuneensa omistajaohjausministerinä.

Odotettavissa on kaikenlaista muutakin sälää, kuten jo nyt esille noussut Sanna Marinin työskenteleminen myyjänä. Jos joku pitää sellaista työkokemusta jotenkin huonona asiana pääministerille, niin miettiköön vähän omia arvojaan. Lisäksi tulee tietysti lisää sitä normaalia tytöttelyä, Spice Girls -hallituksesta ja all female -paneelista puhumista sekä ”Ne jyrää meitin”-huudahduksia.

Nämä ovat juuri sitä kulkevaa karavaania haukkuvien koirien tyhjää räkyttämistä, jolle ei kannata lotkauttaa korviaan. Ensimmäiset koirat ovat jo haukahdelleet tunnustelevasti, ja kohta varmaan löytyy yhteinen sävel. Sanna Marinista olen saanut kuvan niin selkeästi ajattelevana ja puhuvana asiapoliitikkona, että hän ei takuulla anna sen häiritä. Korkeintaan hän voi sivaltaa sanallisesti joskus takaisin.

Tästä on hyvä jatkaa.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (78)
 1. Marinin valinta SDP:n pääministerihdokkaaksi on puolueelle kasvojenkohotus, jota ainakin minä tervehdin ilolla. Sanotaan nyt vielä sekin, että Antti Lindtman olisi myös ollut nuorennusleikkaus.

  Miksi vaihtaa Brežnev Andropoviin kun voi hypätä suoraan Gorbatšoviin?

  Jännäsin valintaa eilisen illan Piffillä. Olin jo vakuuttunut, että taantumus voittaa. Sanna Marin sähköistää SDP:n, ja päästään tekemään hallitusohjelman mukaista politiikkaa.

  1. Pien äijä
   9.12.2019, 12:50

   Kyllä on aika hiukan antaa impulsseja
   Sekä ohjata asiainhoitoon.
   Liian paljon menee aikaa jahkailuun
   ja jahtaamisin.Asiainhoidon sekä
   Päätösten tulee jämäköityä vailla
   suhmurointia sekä näyttäytyä
   selkeänä kansalle.Marin on tähän
   kykenevä ja tarvitsee tukeamne uudessa toimessaan.😊

 2. Tottakai haukkuvat, mutta tiedetään myös, että ei haukkuva koira pure. Pelotissaan vaan haukkuu ja vikisee.
  Aikamiehenä olen ollut havaitsevinani, että isonkin hurtan nainen hallitsee miestä paremmin. Oli niin tai näin mielenkiinnolla odotan kun annetaan komento: ”Paikka”.
  Veikkaan, että tottelevat.

Kommentointi suljettu.