Taivaalle tähyilyä ja sitä itseään

Sanna Marinin hallitus aloitti eilen työnsä sulkemalla ministereiltään pyöröoven uusiin ja rahakkaampiin tehtäviin, mutta uutiset täyttyvät opposition hankkeista kaataa hallitus heti alkuunsa välikysymyksellä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja lietsoi koko eilisen päivän pelkoa esittelemällä varman tiedon al-Holin leirillä olevien suomalaisten naisten ja lasten tuomisesta Suomeen jo tällä viikolla. Tosin hän ei itsekään tiedä onko tarina totta vai ei, joten sosiaalisessa mediassa hän näkyy seuranneen kovasti maahan saapuvia lentoja.  Lisäksi hän kävi viileän analyyttistä keskustelua keskustan Mikko Kärnän kanssa oikein valtiomiesmäiseen tapaan.

Tältä pohjalta perussuomalaiset sitten tekevät välikysymyksen, johon ainakin kristilliset ovat jo ihan kristillisen rakkauden hengessä yhtymässä. Kokoomus ei vielä tiedä omaa suhtautumistaan.

Näin tehdään oppositiopolitiikkaa maassa, joka juuri vietti itsenäisyyspäivää muistellen sankarillisia sotiaan. Nyt saman maan sankarit tähyilevät taivaalle peläten tusinaa naista ja heidän alaikäisiä lapsiaan hysteriaan asti. Järki on unohtunut jo kauan sitten, jos sitä on tässä asiassa koskaan ollutkaan. Kansan keskuuteen lietsotaan pelkoa ja epäluottamusta poliisia, muita turvallisuusviranomaisia ja lastensuojelua kohtaan sanoen suoraan, että ne eivät pysty valvomaan ja sopeuttamaan yhteiskuntaan mahdollisesti palaavia.

Ja kansahan pelkää, kuten Ville Ranta pilapiirroksessaan hyvin kuvaa.

Kuva: Iltalehti/Ville Ranta

Näin äärioikeistolainen populismi toimii kaikkialla. Lietsotaan uhkakuvia, pelkoa ja epäluottamusta ja annetaan ymmärtää itse pystyttävän palauttamaan kuri ja järjestys.

Opposition tehtävä on tietysti haastaa hallitus, mutta tällaisen politiikan seuraaminen alkaa tympäistä. Hallitusta odottaa valtava työmäärä, mutta sen aika tuhlaantuu välikysymyksiin vastailuun ja perättömien huhujen torjuntaan. Pitäisi saada aikaan sote, pitäisi hoitaa työllisyyttä, pitäisi hoitaa kuntien rahoituskriisi ja pitäisi tehdä vaikka kuinka monta muutakin asiaa. Oppositio ei malta odottaa ensimmäistäkään hallituksen varsinaista päätöstä.

Opposition toiminta näyttää siltä, että sillä itsellään ei ole minkäänlaista suunnitelmaa näihin tai mihinkään muihinkaan asioihin. Luotetaan siihen, että kunhan vain hallitus saadaan nurin, niin sitten asiat järjestyvät. Ja järjestyväthän ne ihan Sipilän hallituksen leikkauslinjalla ja köyhien kyykytyksellä.

Tällaisen poliittisen sirkuksen seuraaminen sopii paremmin kuin hyvin niille, jotka näkevät politiikan pelkkänä valtapelinä. Tässä tohinassa unohtuu, että politiikan pitäisi jo määritelmän mukaisesti olla yhteisten asioiden hoitamista. Nyt se näyttää pelkältä taivaalle tähyilyltä ja paskan jauhamiselta, kuten Halla-aho ja Kärnä osuvasti todistivat.

***
Jos kommentointi ei pysy asiallisena, niin se loppuu kokonaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (112)
 1. Persujen toimintatavat ovat suoraan kunnanvaltuustoista. Olipa hanke mikä tahansa, niin siitä tehtailevat valituksia ps. liitteellä olevat. Rakennushankkeista tietää jokainen etteivät ne halpene siitä että viivästyvät.

 2. Jarmo Mäkinen
  11.12.2019, 09:41

  Saku ehti sanoa sen mitä vasta ajattelin. Eikös näillä ole isämmaanpuolustajat, urheat Odinin pojat (liekö saatu Miklagårdista valtuutus), joiden kyllä luulisi parillekymmenelle pikkulapselle ja kymmenkunnalle naiselle pärjäävän, ainakin jos sattuvat olemaan selvinpäin. Näissä välikysyjien taustajoukoissa lienee melkein täyspäisiäkin, eikö heitä hävetä?

  1. No kun porukka koostuu sivareista ja peräkammarin pojista, niin onko tuo ihme että oodinin onanisteja pelottaa?
   Tämä maa selvisi Talvisodasta, niin kyllä se selviää muutamasta mustakaavusta lapsineen, vaikka muinaiskirkkoslaavin sivarilla punttiin lurahtaakin.

Kommentointi suljettu.