Joulumieltä ja juridiikkaa

-Sopisi muistaa miksi ’lapsosia’ ei ole palautettu kurdihallinnon toimesta jo aiemmin kotimaihinsa. Kuka on selvittänyt tulijoiden syntyperää, ikää, tai mitään epäselvää, ENNEN pakkohilaamistaan? Jonka on varmaan tehnyt homohaavisto itse.

Tällainen kommentti oli yön aikana ilmestynyt Facebookin henkilökohtaiseen profiiliini eilisen juttuni alle. En ole yhtään yllättynyt siitä, että kommentoija on minulle täysin tuntematon iäkkäämpi rouvashenkilö. Al-Holin leiriltä Suomeen palautetut kaksi orpolasta ovat saaneet kansan syvät rivit avautumaan sisimmistä tunnoistaan oikein kristillisen rakkauden hengessä. Jokainen tuntuu tietävän, että lapset eivät ole edes suomalaisia ja että heidän kotiuttamiseensa ja hoitoonsa käytettävillä rahoilla olisi korjattu kaikki lastensuojelun epäkohdat.

Tästä kristillisen rakkauden hengestä ja joulun sanoman sisäistämisestä tarjoaa esimerkin myös Vantaan kaupunginvaltuutettu Tanja Vahvelainen. Hän erosi syksyllä perussuomalaisista ilmeisesti siksi, että ei halunnut maksaa kokouspalkkioistaan niin sanottua puolueveroa, ja löysi uuden poliittisen kodin kristillisdemokraateista. Nyt hän tietää, että näihin kahteen lapseen käytetyt rahat ovat suoraan pois muilta lapsilta.

Tämä tästä sielunmaisemasta. Ihan yleisemmällä tasolla al-Holin lapset ovat tuoneet korostetusti esille kansan syvien rivien tietämättömyyden sekä halun julistaa se tietämättömyytensä kaikille. Somessa pelkästään minun sivuillani väitellään jatkuvasti asiaan liittyvästä juridiikasta lasten kansalaisuudesta, viranomaisten toimivallasta ja vallan kolmijaosta alkaen. Suurin osa väittelystä on ihan turhaa.

Se on turhaa siksi, että kun vastakkain ovat laki ja yksittäisen kansalaisen siitä poikkeava mielipide, niin sillä mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. Vallan kolmijaon olen kuvitellut olevan yleissivistykseen kuuluva asia, mutta olen ollut pahasti väärässä. Kansalaisten lisäksi siitä eivät tunnu olevan selvillä edes kaikki kansanedustajamme.

Jatkuvasti sekoitetaan lainsäädäntövalta, täytäntöönpanovalta ja tuomiovalta. Myös viranomaisten keskinäiset toimivaltasuhteet sekoitetaan, kun Suojelupoliisin lausuntoa leiriltä palautettavien muodostamasta turvallisuusuhasta pidetään jotenkin lastensuojeluviranomaisten toimintaa rajoittavana ja jopa estävänä. Ei ymmärretä, että lasten oikeuksia ja kansalaisten turvallisuutta ei oikeusvaltio aseta vastakkain, vaan se turvaa ne molemmat. Sitä varten eri viranomaisilla on eri tehtävät.

Lasten kansalaisuus tuntuu epäilyttävän monia, vaikka kansalaisuuslaissa on siitä ihan selvät pykälät. Jos jonkun lapsen osalta kansalaisuudessa on epäselvyyksiä tai päällekkäisyyksiä eri maiden erilaisen lainsäädännön takia, niin ratkaisu löytyy kansainvälisestä oikeudesta. Juuri sitäkin varten paikan päälle on lähetetty leirin kurdihallinnon kanssa neuvottelevia ulkoministeriön virkamiehiä.

Ja sitten vielä tuo iänikuinen rahankäytön vertailu. Sitä tehdään nykyisin jatkuvasti, kun julkisen vallan eri tehtäviä asetetaan vastakkain. Iänikuinen virhe on vertailla suoraan omaa kotitaloutta valtiontalouteen ja kuvitella niiden toimivan samalla tavalla. Sama ajatusvirhe toistuu yksittäistapauksissa, kuten vaikkapa nyt, kun leiriltä palautettuihin lapsiin käytettäviä rahoja palautuslennon hinnasta alkaen vertaillaan lastensuojelun rahoihin yleensä. Jo pelkkään lentomatkaan käytetyllä rahalla olisi kuulemma paikattu monta epäkohtaa.

Tämä on sitä väärää vastakkainasettelua, jolla nykyisin tehdään politiikkaa. Julkisen vallan erilaisia tehtäviä ei aseteta vastakkain, vaan rinnakkain.

Tämänkin sanominen oli taas turhaa, sillä jo tässä vaiheessa monen lukijan sormet syyhyävät väittelynhalusta. Ihan turhaan, sillä minä en väittele juridiikasta maallikoiden kanssa. Kommentoinnin sijaan voitte mennä vaikka koristelemaan joulukuusta, sillä niinhän te teette joka tapauksessa heti, kun olette sylkeneet omaa pahaa oloanne lasten niskaan minun blogini kautta.

***
Tämä ei ollut varsinainen hyvän joulun toivotus, koska nyt on vasta aatonaatto. Palataan siihen asiaan huomenna.

puheenaiheet yhteiskunta laki politiikka
Kommentit (58)
 1. Eihän tässä mitään vikaa ole kuin se että tämä typerä kansa äänestääja se on kylmää kyytiä seuraavissa vaaleissa.

  1. Silloin typerä kansa saa juuri arvoisensa hallinnon sillä näin demokratia toimii. Onneksi kaikilla on vain yksi ääni eikä se monistu vaikka kuinka kovaa jankuttaisi somessa.

  2. Jaakko Lautaoja
   23.12.2019, 10:57

   Ei se välttämättä edusta enemmistön mielipidettä, joka kovimmin huutaa.

  3. Antero Pönni
   23.12.2019, 10:59

   Seuraavat vaalit ovat vasta 2021 kevään kunnallisvaalit. Siihen mennessä tilanne voi muuttua vaikka miten puolueiden voimasuhteissa.
   Etenkin jos Halla- aho jatkaa samaan tyyliin valehtelua mistä jää heti kiinni housut kintuissa. Siinä alkaa mennä usko mestariin jo kovimmaltakin kannattajalta ajan kanssa. Vielä lisäksi kun hallituksen hyvät päätökset alkaa näkyä äänestäjien rahapussia kasvattaen.

   1. Ja Halla-ahon lauma uskoo häneen koko kansan pelastajaan. Ei tuommoinen messias voi valehdella.Veihän Hitlerkin kansan mukanaan.Ei siinä järkeä tarvitse,kun on uskottava johtaja.

    1. Persujen (mahdollisesti) päästessä hallitusvastuuseen tulee ”mestarille käymään soinit”.
     Ans kattoo, kenen laariin sitten sataa, ja mitä XD

    2. Ei se ole uskottavuudesta kiinni vaan samasta minkä takia ns”hurmossaarnaajat”saa ihmisen hurmoksiin ja uskoomaan vaikka mihin. Yleensä ensisijaiseti luovuttamaan rahansa sille hurmossaarnaajalle. Tällä kyseessä olevalla ”mestarilla” on kyky vaikuttaa siihen väkivaltaisempaan ja suuriäänisempien laumaan samalla tavoin kuin ne hurmossaarnaajat. Luin kerran jutun naiseta joka ei asunut sakssa mutta oli siellä käymässä ja joutui jollakin torilla kansanjoukkoon joka kuunteli Hitlerin puhetta. Hän kertoi siinä jutussa että hän ei isommin perustanut Hitleristä eikä muistanut mitä se oli phunut mutta hälellä oli jälkeenpäin sellain hurmaantunut olo ja tunne että se puhe oli ollut aivan ihana. Vaikkei yhtään osannutkaan kertoa mitä puhe sisälsi. Joillakin ihmisillä on kyky jotenkin vaikuttaa ihmisten alhaisimppiin vaistoihin ja jotkut ovat siinä hyvinkin taitavia.

    3. V. Laulajainen
     26.12.2019, 18:10

     Eine

     Hitler ei ei tainnut kirjoittaa puheitaan itse, eikä Niinistökään kirjoita.

     Näytä minulle rehellinen politiikko, niin minä osoitan sinulle valehtelijan.

   2. ”Mestarin” opetuslapset eivät voisi vähempää piitata siitä, että hän jää kiinni valehtelusta, sitähän se mies on tehnyt jo kymmenisen vuotta. Persujen kannattajista osa on pahoja ja loput tyhmiä; tyhmät eivät usko että Mestari valehtelee ja pahat uskovat mutta heistä se on oikeutettua kunhan sillä ajetaan ”omaa asiaa”

    Ja mitä tulee hallituksen hyviin päätöksiin, niistä ei ole hallituspuolueille mitään iloa jos kansa ei niistä kuule tai niiden merkitystä ymmärrä, ja oikeistovetoinen propagandamedia tekee kyllä kaikkensa varmistaakseen että kansa pysyy mahdollisimman tietämättömänä

    1. No heti ensi vuoden alussa työttämät huomaavat ettei ns ”aktiivimalli” enää kiusaa heitä kun he eivät löydä työtä vaikka tekisi kaikkensa ettei tarvitsisi kituutta niillä onnettomilla tukirahoilla. Kaikkein pienimmillä elääkkeellä olevat huomaavat että tilille tulee enemmän rahaa kun hallituksen päätökset astuvat voimaan. Ja kun ne ovat toteutuneet opposition täytyy piiskata tuota jo kuollutta Al Holin hevosta vielä kovemmin koks eihän heillä enää mitään muuta keppihevosta olekaan.

     1. Köyhäläinen
      24.12.2019, 12:47

      Aktiivimallin osalta täytyy vain tuottaa pettymys, se ei ole muuta kuin silmänlumeeksi, kyse on vain leikkurista, ei muusta. Leikkuri ei kiusaa.

      Kiusanteko tulee vasta sitten kun aletaan oikeasti kiusaamaan työvoimapoliittisilla toimenpiteillä, joihin kuuluu te-toimiston asiakkaan painostaminen allekirjoittamaan epämääräisiä suunnitelmia jossa yleensä yritetään saada ”ujutettua” työttömän hyväksymäksi toimeksi palkaton työ ja muu nöyryyttäminen. Kaikenlaiset selvityspyynnöt ja muut virhetulkinnat kuuluu myös kuvioon.

      Suosittelen perehtymään paremmin siihen, mitä on nyt suunnitteilla esim. suunnittelussa olevan kuntakokeilun osalta, ainakin pikaisesti lukiessani näyttää siltä että tässä käynnistellään juutalaisjahtia työttömiä vastaan. Kuntakokeilu tulee eduskuntaan päätettäväksi ilmeisesti keväällä 2020, kannattaa lukaista läpi, siinä tulee kunnolla nöyryyttämisen elementtejä mukaan toimintaan.

      Tietysti kuka tahansa joka vähänkin jotain taloudesta tajuaa, ymmärtää myös että ilman työn kysyntää ja palkanmaksuhaluja, se on ihan se ja sama kuinka monessa aktivointitoimenpiteessä kansaa pyöritellään, koska loppupeleissä se ei edelleenkään tuota palkanmaksua työttömälle, vaan kysymys on ilmeisesti lähinnä veronmaksajien rahan pyörittämisestä tässä ”työttömyysbisneksessä” mukana oleville virkamiehille ja yhteistyöyrityksille. Eli eräänlainen sisäänpäin kääntynyt ”bisnes” jonka tosiasiallinen tarkoitus ei ole tuottaa mitään muuta kuin tulonsiirtoa heille, jotka näitä toimenpiteitä kehittelee, työtön on ainoastaan bulvaani, jota käytetään toiminnan perusteluun jotta ne veronmaksajien rahat saadaan.

      Lisäksi työmarkkinakartellit omine toimineen pitää huolen siitä, että riittävän suuri osa kansasta tuolileikitetään em. pyörittelyyn.

      Osakkeenomistajien ideologia on ollut pitkään saada Suomeen halpatyötä tekevä kansanluokka, ja nythän näitä seurauksia nähdään kuinka Suomea ollaan ajamassa vessanpöntöstä alas.

   3. Viimeviikon ja viikonlopun keskustelualueita lukiessa ei noilla ole usko ’mestariin’ mennyt.

    Totta on kuulemma puhunut ja suomeen on kuulemma tullut yli 500th pakolaista Tornion kautta näiden aikuisten lasten lisäksi. Joita siis lennätettiin useammalla kymmenellä koneella ja mukana oli mm. Finnairilta vuokrattu MD.

    Suurin osa tuon puolueen äänestäjistä ei osaa lukea, tai kirjoittaa. Heillä on muutama äänitorvi jotka ovat päässeet peruskoulusta läpi ja he sokeasti uskovat heidän kertomaansa.

    1. On näissä koulutettujakin ihmisiä, ei se koulutus aina takaa että ihminen ymmärtäisi maailmaa ja yhteiskuntaa. Tiedekielteisyys kuuluu kyllä äänestäjäkunnan ominaisuuksiin: kielletään mm ilmastonmuutos, ei uskota tosiasioita.

     Hallitsevana tunteena on viha: joko joku joukko vihaa ja vainoaa heitä (vihersuvakit, kurdit, virkamiehet, mamut,anarkistit fillarikommarit, ufot ,tontut ja satunnaiset ohikulkijat) tai he vihaavat aktiivisesti niitä kaikkia muita: erilaisia uskontoja ja tapoja sekä vieraita ja tuntemattomia ja jopa pieniä lapsia. Mestari virnuilee vain taustalla, kun manipulointi onnistuu ja vedätettäviä riittää.

     1. Reino Heikki. LT tutkija
      24.12.2019, 09:40

      Se koulutus ei nimen lmaan takaa mitään. Ja sen näkee nyky hallituksen toiminnassa. Pelkkä istuminen yliopiston luentosaleilla ja puoluetoimistolla antaa aika kehnot eväät ymmärtää ympäröivää elämää. Tekemällä oppii tekemään, elämällä oppii elämästä, mutta lukemalla ei opi, kun lukemaan. Viimeinen siis, jos kaksi ensimmäistä aspektia puuttuu.

      Mitä tieteeseen tulee, niin se etenkin on ihan toissijainen asia näillä, jotka nyt luovat kauhu kuvia milloin mistäkin.
      Se tiedemiesten 97% konsensus, jota virheellisesti hoetaan ilmastonmuutoksen osalta koskee ennemminkin samaa määrää noita ihmisiä, jotka hokevat kolmen prosentin heille syöttämää ”faktaa” milloin mistäkin, mikä sattuu edistämään tuon rahaa keräävän tahon intressejä. Ei tieteessä ole edes mitäön konsensusta, tai muuten se ei ole tiedettä. On pyrkimys johonkin ja kulloinenkin ”totuus” joka muuttuu, kun uusi ”totuus” astuu tilalle.

      Ja kun niin täällä jaksetaan paheksua sitä, että jotkin toiset paheksuu näiden isis porukoiden auttamista vaikka joukossa lapsiakin, niin mikä ohme se on se voima, kun sitämjuuri tälle taholle riittää? Sitä samanlaista tarmoa ja kiihkomielisyyttä ei riitä vaikkapa Jesidi orpojen hyväksi, joiden vanhempien raakoihin murhiin ja sairaaseen ideologiseen terroristi järjestöön nämä ”suomalaiset” ovat osallistuneet eri tavoin.

      Somalian kansalaisuuden omaavan ja Suomen passin saanut nainen, jolla syyrialainen mies, niin onko heidän Syyriassa syntynyt lapsi vain Suomalainen? Onko vastuu lapsesta siis vain Suomen? Miksi mitään vastuuta ei olisi Somalialla, joka naisen synnyinmaa ja jonka kansalaisuus hänellä myös on? Entäpä se, että tuolla lapsen kansalaisuus määräytyy isän kansalaisuuden mukaan. Silläkäänkö ei ole mitään merkitystä?

      Tuntuu nyt vähän siltä, että täälläkin sovelletaan milloin mitäkin SUOMEN lakia tuonne leirille, vaikka se ei sinne päde millään muotoa. Jopa perustuslakiin on virheellisesti jossain vedottu, että se uka takaisi lapsille erikois statuksen. Sehän ei pidä pikkaansa, sillä perustuslaki nimen omaan ei tee eroa olitpa vauva, tahi vaari.

      Tähänkin voi vastata ihan asialliseen sävyyn vanhalle kommarille, joka mielestään toi oman näkemyksensä perin asiallisesti argumentoiden esiin.

   4. J Hautamäki
    23.12.2019, 23:49

    Äänestäjien rahapussia kasvattaen? Ei tarvitse kovin huikeat vuosiansiot olla ,että rahapussi ei kasva. Myös työeläkemaksu nousee, ja se on sama kaikissa tuloluokissa.

 2. Vaaleihin on vielä pitkä aika. Sinä aikana vällyt voi lentää vielä monesta reestä. Voi nääs tulla kylmä, vaikka nyt tuntuisikin lämpimältä, eikä siinä sitten ei enää raakkuminen riitä.

Kommentointi suljettu.