Rauhaa ja hyvää tahtoa

Joulu on rauhan ja hyvän tahdon juhla, ja useimmat hiljentyvät viettämään sitä kukin omalla tavallaan. Ikävä kyllä minulla on monen vuoden kokemus siitä, että ilkeät ihmiset aktivoituvat erityisesti jouluna olemaan entistäkin ilkeämpiä.

Niin näkyy olevan tänäkin jouluna. Oululainen kaupunginvaltuutettu ja omatekoinen toimittaja Junes Lokka jakoi  sosiaalisessa mediassa ilmeisesti kurdien kuvaaman videon. Siinä näytettiin kurdiviranomaisten ja Suomen ulkoministeriön virkamiehen lisäksi myös kahta nyt Suomeen palautettua lasta. Lapset ovat selvästi tunnistettavissa, ja heidän nimiään ja olinpaikkaansa kaiveltiin somessa kiivaasti esille. Suomalaisen virkamiehen nimi kerrottiin, ja uhoamisesta päätellen hän joutuu maalitetuksi ja tulee saamaan kosolti törkypostia.

Lokan toiminnasta en viitsi enempää edes puhua, sillä se on yleisesti tiedossa. Vielä ikävämpää on, että Helsingin Perussuomalaiset jakoivat samaa videota kehuen saatesanoissa Lokan toimintaa.

Tämä on jo puhdasta ilkeyttä ja alastomuudessaan äärimmäisen rumaa pahuutta. Nyt netin törkyosasto keskittyy vihaamaan kahta pikkulasta ja kirjoittelemaan hävyttömyyksiä työtään hoitavalle virkamiehelle. Tähän toimintaan yllyttää suurimman oppositiopuolueen paikallisosasto. Nämä ihmiset pitävät itseään isänmaallisina ja julistavat puhuvansa kansan äänellä.

Tämän rinnalla on pikkujuttu vaikkapa Facebook-sivullani entiseksi liikennelentäjäksi esittäytyneen henkilön ilmeisen valistunut arvaus palautuslennon kustannuksista. Häneltä ja kaikilta muiltakin lasten palautuksen ja hoidon kustannuksia arvailevalta kysynkin nyt:

Kuinka paljon saa enimmillään maksaa yhden suomalaislapsen hengen pelastaminen, ja koskeeko sama yläraja ihan kaikkia suomalaislapsia siinäkin tapauksessa, että lapsi sattuisi olemaan teidän omanne? Vastauksia en kaipaa, mutta jokainen miettiköön tätä asiaa itsekseen.

Jos tästäkin törkeydestä jotain hyvää seuraa, niin ainakin jopa presidentti Sauli Niinistön esille nostama virkamiesten maalittamisen kriminalisointi saa vauhtia. En tiedä mitä sitten tapahtuu, kun lasten olinpaikka selviää. Ainakin heidät joudutaan siirtämään toiseen paikkaan, ja se tietää taas lisää kustannuksia veronmaksajille. Sitten päästäänkin mölisemään siitä.

Näin käynnistettiin pikkulasten vainoaminen juuri jouluna.

Mutta siitä rauhasta ja hyvästä tahdostahan minun piti tänä aamuna puhua. Itselleni aion suoda joulurauhan pitämällä parin päivän kirjoitustauon ja keskittymällä joulun viettoon. Minulle se tarkoittaa joulurauhan julistamisen seuraamista, kynttilöiden viemistä haudoille ja joulusaunan lämmittämistä. Teille se tarkoittaa jotain muuta mukavaa, ja hyvä niin.

Tuo netin törkyosasto muhikoon omassa liemessään.

Hyvää joulua kaikille lukijoilleni.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (81)
 1. Hyvää joulua sinulle ja kotiväellesi ja kiitos kuluneesta vuodesta.

 2. Kimmo Rossinen
  24.12.2019, 08:40

  Uudistan kommenttini: Mistä näitä veepäitä sikiää? Sisäsiittoisuutta? Mutta siedettävä on. Eikä ryhdytä outomielisiä leirittämään, sillä sivistysvaltio suvaitsee suvaitsemattomiakin.

  Toivon Suomelle hienoa tulevaisuutta, jota älämölöttäjät toivottavasti eivät kykene tuhoamaan.

  Mutta saattavat kuitenkin sen tehdä. Siksi Sakun blogin kautta on edes pieni oljenkorsi hengissä.

  1. Kyseinen * on syntynyt Marokossa ja muuttanut Suomeen 2005.
   Että sellainen isämmaalainen on tämä urvelo.

   Hyvää Joulua kaikille ja erityisesti bloginpitäjälle kun jaksat kertoa miten asiat oikeasti menevät Suomen lakien mukaan.

   1. tuosta tulikin mieleeni, että kuinkas meidän persut ei oo hoksannu käydä tönäämässä kyseistä matua takaisin mereen XD

Kommentointi suljettu.