Minkä puolesta, mitä vastaan?

-Yleensä puolueista on helppo huomata minkä puolesta ne ovat, sillä ne sanojen lisäksi myös pyrkivät edistämään tavoitteitaan, mutta perussuomalaisten toiminta on ristiriitaista.

Näin sanoi eräs Facebook-kaverini päivityksessään. Kirjoitan tämän jutun pitkälti hänen huomioidensa mukaisesti, mutta lisäilen mukaan myös omia havaintojani. Niistä tosin olen monien mielestä kertonut jo liikaakin, mutta asia kiinnostaa minua oikeasti. Niin luulisi kiinnostavan niitäkin, jotka uskovat perussuomalaisten ajavan koko maan etujen lisäksi juuri heidän etujaan.

-Kun Jussi pääsee valtaan, niin tämä peli loppuu! 

Näin oli erään blogini kommentoijan mukaan sanonut Te-toimistossa vuoroaan jonottanut, lääkärin työkyvyttömäksi toteama työtön, joka ei päässyt eläkkeelle, vaan joutui olemaan työttömänä työnhakijana. Näin tuntuvat ajattelevan monet epäoikeudenmukaisesti kohdellut. Heille perussuomalaiset ja erityisesti Jussi Halla-aho näyttäytyvät kaiken korjaajina.

Perussuomalaisten uskotaan siis olevan köyhien asialla. Ainakaan kansanedustaja Veikko Vallin ei tunnu tätä tietävän, sillä hän näkee jo someprofiileista, ketkä ovat yhteiskunnan elättejä ja sellaisina “melkoista sakkia”.

Vallin on vain yksi kansanedustaja, mutta missä ovat puolueen konkreettiset esitykset köyhien aseman parantamiseksi? Sellaisiksi en kelpuuta tukien poistamista maahanmuuttajilta, sillä vaikka se tehtäisiinkin, niin yhdenkään suomalaisen tuet eivät nousisi. Tukia ei makseta sen mukaan paljonko säkissä on rahaa, vaan lakien mukaan yhdenvertaisesti kaikille niihin oikeutetuille.

Ovat perussuomalaiset ainakin suomalaisen työn asialla, sanotaan. Tästä meillä on esimerkkinä europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen, joka kävi teettämässä uudet hampaat Hondurasissa, kun sai halvalla. Vientiä ja liikkuvuutta edistävän Pohjoismaiden neuvoston rajaestetyöryhmän puheenjohtajaksi valittu Lulu Ranne sanoi ensi töikseen, että rajoilla tulee olla esteitä. Erityisesti suomalaista vientiä on edistänyt Mika Niikko, jonka yhteyksistä Kiinaan selviää jatkuvasti uutta.

Mutta ainakin suomalaisten ihmisten asialla ollaan. On vain ruvennut näyttämään siltä, että suomalaisuus määritellään intuitiivisesti, kuten puolueen varapuheenjohtaja Riikka Purra on sanonut suomalaisten osaavan tehdä. Puolueen nuorisojärjestö ei luota pelkkään intuitioon, vaan puhuu jatkuvasti geneettisesti puhtaasta suomalaisuudesta.

Suomalaisuuteen ei tunnu kuuluvan ympäristön- ja ilmastonsuojelu, joita puolue sanoo vouhotukseksi ja ilmastohumpaksi. Nyt Jussi Halla-aho tosin on säätänyt nuppia eri asentoon ja sanonut ilmastonmuutoksen kyllä liittyvän ihmisen toimintaan, mutta suomalaisten ei sentään tarvitse tehdä asialle mitään. Kiinalaisethan ne saastuttavat.

Tämä on ihan viisas linjaus, sillä puolueessa on vielä paljon niitä, jotka kiistävät koko ilmastonmuutoksen olemassaolon. He voivat todeta Jussin puhuvan pötyä, mutta se ei haittaa. Tärkeintä on, että asia ei kuulu meille.

Naisia ja lapsia puolustetaan, mutta sitten sanotaan, että nykyisessä hallituksessa on kokemattomien tyttöjen akkavalta, ja kaksi Suomeen tuotua suomalaislasta saivat koko puolueen raivoon. Vääränlaisia naisia, vääränlaisia lapsia.

Suomalaista tiedettä ja kulttuuria ainakin kannatetaan ja edistetään, kunhan saadaan joutavanpäiväiset holokaustin tutkijat ja muut väärien asioiden kanssa askartelevat vaiennettua tai ainakin tuottamaan oikeanlaisia tuloksia.

No hemmetti, ainakin Suomen lakeja kunnioitetaan!

Tässä kohtaa tekee mieli purskahtaa nauruun. Käytännön linjahan on, että noudatetaan vain niitä lakeja, jotka miellyttävät. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja kunnianloukkaus kuuluvat sananvapauteen, joten niistä ei tarvitse piitata. Tätä todistavat kansalle heidän edustajansa joutuessaan jatkuvasti tekemisiin poliisin kanssa.

Miettikääpä oikeasti eri puolueiden puheenjohtajien avauksia yhteiskunnallisista asioista. Muut puhuvat yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta, koulutuksesta, sotesta, työllisyydestä ja muista isoista asioista, mutta perussuomalaiset näpertelevät yksittäisten asioiden kimpussa tai riitelevät kansalaisten kanssa somessa. Kun muut nostavat esille vaikkapa holokaustin ja ihmisoikeussopimusten kaltaisia asioita, niin perussuomalaisten puheenjohtaja vihjaa kannattajilleen Turun synagogan töhrimisenkin olleen vasemmiston pimeitä töitä. Mukaan hän liittää linkin tutkimukseen, jossa ei edes mainita Suomea. Hän tietää, että ei kukaan sitä linkkiä avaa kuitenkaan.

Yhteenvetona totean, että minä en saa selvää mitä perussuomalaiset kannattavat. Se on tullut selväksi, että he vastustavat suunnilleen kaikkea.

***
Kun nyt tulette sanomaan juttuani paskapuheeksi, niin todistakaa se. Laittakaa linkkejä konkreettisiin avauksiin ja kannanottoihin.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (103)
 1. Tuttavissani on persujen kannattajia, voi olla jäseniäkin. Yhteinen piirre kaikilla, etteivä kykene keskustelemaan. Heillä on varma mielipide ja eriäviä ei hyväksytä. Varma tieto siitä kuinka asiat täytyy hoitaa. Nykyinen hallitus ajaa Suomen perikatoon. Se on varma se! Yhteinen käsitys tuntuu myö olevan, että “Jos nyt ois Kekkonen nii asiat ois eri mallilla^

  1. Samanlaisia kokemuksia. Lisäksi aktiivisesti unohdetaan että Kekkosen auvoisiin aikoihin tarvittiin Neuvostoliitto. Idänkauppa ei toiminu normaalin markkinatalouden säännöillä ja Neuvostoliiton pelolla pidettiin kansa nöyränä. Heti kun samalle markkinalle pääsivät muutkin, loppuivat punaisten vuorineuvosten konstit.

   1. Yrjö Perkko
    30.1.2020, 14:02

    Neuvostoliiton pelolla pidettiin myös työnantajat kurissa. Kun kommunisminuhka katosi, otteet työmarkkinoilla kovenivat ja tämö kehitys näkyy nykyään selvästi Suomen yrittäjien ja EKn kannanotoissa kuin myös kokoomuksen linjassa.

  2. mistähän ihmeestä ne on menneet keksimään kekkosen olleen heidän kanssaan samoilla linjoilla?

   1. Nimenomaan! Toisaalta, sen siitä saa kun sivistyksestä leikataan joka tuntuu olevan oikella varsinainen päämäärä, tai ei ole jaksettu itse sivistää itseään esim. käymällä historian tunneilla. Perussuomalaisilla näyttää olevan kovin monella oma historiankirjoituksensa.

 2. Ha-a sanoo, että koska ihmisoikeuksia (ihmisarvoa) ei voi mitata, niin ainoaksi ihmisarvon (ihmisoikeuksien) mittariksi jää ihmisen instrumentaalinen (välineellinen) arvo. Kääntäen havainnollistaen poistamalla ihminen yhteiskunnasta ja mittaamalla poistuman aiheuttama (taloudellinen) tappio kautta voitto saadaan viivan alle ihmisen arvo.

  Persupoliisi Packalén jo ehdotti vuokra-asukkaiden pisteyttämistä, jotta saataisiin näkyviin ihmisen painoarvo yhteiskunnassa. Nollapisteillä menettää oikeutensa valita asuinpaikkansa.

  1. Nollatunti Ukko
   30.1.2020, 13:30

   Jos tuo on totta, onpa pöyristyttävä kommentti Packalenilta. Missä ja milloin hän on noin sanonut? En oikein haluaisi uskoa tuollaista edes persuista. Toisaalta pystyn hyvin kuvittelemaan, että kokoomus voisi muokata Packalenin ajatusta niin, että asumistuki pois työttömiltä. Eikä juuri kukaan paheksuisi, ei ainakaan mediassa.

   1. Mirjami Virtanen
    30.1.2020, 13:40

    On siitä jokunen vuosi, muistan hyvin kuitenkin. Ennen 2015 vuotta. Somessa oli paljon keskustelua tuosta, köyhät pääsisivät askel askeleelta parempiin lähiöihin, kun seb osoittavat elintavoillaan.

    1. Nollatunti Ukko
     30.1.2020, 13:55

     Joo. Nyt minäkin muistan. Tällaista väkeä ihmiset äänestävät eduskuntaan. Voi voi.

    1. Nollatunti Ukko
     30.1.2020, 14:51

     No,puhui sentään vain kaupungin vuokra-asukkaista. Packalenkin antaisi toistaiseksi Saton, Lumon yms.yhtiöiden sekä yksityisten vuokranantajien vuokralaisten asua rauhassa missä ovatkin.

     1. “No,puhui sentään vain kaupungin vuokra-asukkaista”.

   2. Poliittinen muisti on ihmisillä hyvin lyhyt. Tämä ehdotus hätkähdytti silloin vuosia sitten, ja se tuomittiin universaalisti.

    Nykyään ghettojen (tai työleirien) pystyttäminen yhteiskunnan heikoimmille saa varmasti jo paljon enemmän kannatusta. H-a:n ja muiden persujen vaatimus asumistukien lakkauttamisesta johtaisi köyhien pakkosiirtoon pois Helsingistä ja muista suurista asutuskeskuksista. Työläisille otettaisiin käyttöön Neuvostoliitosta tutut propuskat (Moskovaan ei saanut muuttaa kirjoille muualta).

    https://yle.fi/uutiset/3-7004028

    https://yle.fi/uutiset/3-7010367

    Käytännössä mentäisiin tähän. Köyhät, työttömät, alkkikset, syrjäytyneet – kaatikselle. Suomeen palaisivat laittomat slummit jättömaille.

    https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000006388261.html

    Suolla asuvat miehet olivat yleensä kotoisin köyhistä oloista eri puolilta Suomea. Useimmat heistä olivat tulleet etelään töiden perässä ja päätyneet rakennustyömaille. Moni miehistä oli henkisesti sodan rikkoma. Etelässä elämä oli näyttänyt nurjat puolensa: oli tullut avioero, työttömyys, asunnottomuus, alkoholismi tai kaikki yhdessä. Lopulta alkoholi otti miehestä vallan, ja Mankkaan suo kutsui.

    1. Nollatunti Ukko
     30.1.2020, 17:37

     Käytännössä käsittääkseni kaupunki tai kunta on iät ajat ohjannut ainakin asunnottomat, päihdeongelmaiset tai muuten sosiaalisesti rajoittuneina pitämänsä keskenään samoihin taloihin. Täällä Tampereella ainakin vanhimpiin ja huonokuntoisimpiin taloihinsa.Tässä on kaksi puolta. Ovat sitten keskenään, mikä ei varmasti ainakaan auta päihteistä irtautumista. Toisaalta en itsekään haluaisi naapuriksi meluavia juoppoja. Packalenin idea kai on asuttaa kaikki tukien varassa elävät keskenään.Oikeastaan näin ikuisena vuokra-asujana olen aina vältellyt muuttamista kaupungin asuntoon. Ennakkoluuloja?

  2. Kirsi Salmi
   30.1.2020, 16:56

   No ihan ensin Halla-aho voisi testata tuon itsellänsä…

   1. Mikko Rintasaari
    30.1.2020, 17:34

    Meinaatko että kirkkoslaavin tutkijan omakuva on hieman vääristynyt? Tokihan hän itse on Ayn Randin tarinoiden päähenkilöiden kaltainen tuottavuuden sankari.

Kommentointi suljettu.