Paskapuheita

Tänään Suomi on kauhuissaan tai ainakin moraalisesti närkästynyt, kun opetusministeri Li Andersson sanoi eilen illalla tv:n ajankohtaisohjelmassa Jussi Halla-ahon puhetta paskapuheeksi. Halla-aho sanoi ensin, että hallituksen sisällä on ristivetoa, kun keskusta pyrkii puolustamaan alueellisia näkökohtia ja vihervasemmisto taas sitten sellaista politiikkaa, joka käytännössä johtaa alueiden muuttumiseen asuinkelvottomiksi.

Sinänsä mielenkiintoista, että Halla-aho on nyt kovin huolestunut maaseudun asukkaista. Tähän asti hän on ollut sitä mieltä, että kuntien valtionosuusjärjestelmä tulisi purkaa. Jokainen edes pikkuisen asioista jyvällä oleva tietää, että valtionosuusjärjestelmän purkaminen tuhoaisi kuntien toimintamahdollisuudet ja autioittaisi maaseudun.

Mutta mennään tuohon moraaliseen järkytykseen, joka ravistelee erityisesti perussuomalaisia. Jotkut kansanedustajat järkyttyivät heti tuoreeltaan ja kiirehtivät kertomaan sen kannattajilleen.

Jotkut katsovat, että nyt rumat puheet ovat sitten oppositionkin puolelta oikeutettuja.

En viitsi seurata heidän kannattajiensa reaktioita. Sen verran vilkaisin, että järkytys on valtava, mutta milloinkas kommunisti olisi osannut käyttäytyä. Nyt on sitten oikeutettua vastata samalla mitalla.

Nytkö vasta? Tekopyhyys on huipussaan, kun juuri perussuomalaiset järkyttyvät. Heidän puheensahan suorastaan vilisevät kaikenlaisia törkeyksiä ja hävyttömyyksiä alkaen maahanmuuttajien vertaamisesta vieraslajeihin ja päättyen ihan siihen itseensä.

Kun koulukiusaaja saa maistaa omaa lääkettään, niin ensin hän häkeltyy, kuten kävi illalla Jussi Halla-aholle. Sitten hän alkaa parkua olevansa uhri, kuten perussuomalaisten kansanedustajien ensimmäiset reaktiot todistavat. Vain koulukiusaaja saa kiusata ja käyttää rumaa kieltä. Muiden on alistuttava siihen, tai kiusaaja menee kantelemaan opettajalle. Tänään opettajan roolissa ovat media ja erityisesti sosiaalinen media, joiden reaktioita nyt seurataan. Saa nähdä, kumman puolelle opettaja asettuu.

Joskus paskapuhetta pitää voida sanoa paskapuheeksi. Sellaista nähtiin eilen päivällä, kun perussuomalaisten ajatuspaja julkaisi tutkimuksen maahanmuuttajien saamista tuista. Se kuulemma todistaa aukottomasti, että maahanmuuttajat saavat suurempia tukia kuin kantaväestö.

Ainakaan kansanedustaja Mauri Peltokangas ei ole tutustunut tutkimukseen eikä edes sen uutisointiin. Niin eivät ole tehneet muutkaan asiasta metelöineet, sillä uutisessa sanotaan selkeästi, että maahanmuuttajat saavat toimeentulotukea ihan samoin juridisin kriteerein kuin kantaväestökin. Silti ainakin puolet MTV:n Facebook-sivulla asiaa kommentoineista katsoo uutisen todistavan, että maahanmuuttajien tuet ovat suuremmat. Tällä hetkellä ennätys näyttäisi olevan 15 000 euroa kuukaudessa.

Ajatuspaja siis herätteli henkiin ikivanhan legendan maahanmuuttajien suuremmista tuista, vaikka se on ammuttu alas kerran toisensa jälkeen. Tai ei itse tutkimus sitä elvyttänyt, vaan ymmärtämättömät lukijat. He eivät ymmärrä, että nyt ei puhuta yksittäisten tuensaajien tuista, vaan maahanmuuttajien suhteellisesta osuudesta tuensaajissa. Koska he työllistyvät heikosti, niin he joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen.

Toimeentulotuki on kaikille sama 502,21 euroa kuukaudessa yksin asuvalle. Turvapaikanhakijat eivät saa toimeentulotukea, vaan toimeentulotuen perusosaa pienempää vastaanottorahaa. Sen määrät löytyvät täältä.

Totuus ei paljon paina silloin, kun paskapuhe tukkii korvat. Siksi paskapuhetta on syytä joskus sanoa ihan suoraan paskapuheeksi, vaikka paskan puhuja siitä närkästyisikin.

.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (95)
 1. Jari Liedes
  7.2.2020, 10:01

  Kiinitin itsekin huomioni siihen, kuinka joillakin on vaikeuksia hahmottaa toimeentulotukieuroja per kapita versus Euroja per ryhmä. Tutkimustulos oli kirjoitettu siihen muotoon, että se pitää lukea ajatuksella ja ymmärtää, että se on tarkoituksella siten esitetty.

 2. Mikko Otsamo
  7.2.2020, 10:04

  Ihmetytti Halla Ahon vaisuus kyseisessä ohjelmassa. Pelkän järkytyksen piikkiin ei voine laittaa..Ajattelun pelottavan tarkka analyyttinen terävyys puuttui ja vastauksissa oli takeltelua. Maahanmuutoakaan ei mainittu? Onkohan kannatuksen lievä- mutta selvä – laskusuunta hämmentänyt puolueen mediastrategia työryhmän? Miten nyt mielistellä kannattajia, kun kritiikkiä tuntuu tulevan vähän joka puolelta…

  1. Kyseessä oli ilmeisesti jokin katsojille näkymätön asia. Anderssonin ja Kulmunin reagointi Orpon ja mestarin puheisiin oli myös voimakasta.

   Oma epäilykseni on, että mestari kärsii ilmavaivoista. Tällä en kiihota ketään yhtään mihinkään ja pyydän nyt heti anteeksi loukkaantuneilta.

  2. Halla-ahoa vaivaa Soinin syndrooma. Niin kauan kun saa itse määrätä keskustelun suunnan ja sisällön vaikuttaa suoranaiselta älyköltä, mutta kun poiketaan käsikirjoituksesta, huomaa että muutamalla tärpillä yritetään pärjätä. Pärjäsihän sillä koulussakin jos opettaja oli niin laiska kun pitikin.

  3. Entinen työtön
   7.2.2020, 14:36

   Ei Halla-aholla ole koskaan ollut mitään sen enempää sanottavaa. Hän tarttuu asioihin, jotka hänen mukaansa on pielessä, mutta mitään ratkaisuja ei ongelmiin ole. Tämä on jäänyt huomaamatta, koska toimittajat eivät ole haastaneet häntä eivätkä myöskään viime kevään vaalitenteissä puheenjohtajat haastaneet. Olen aika varma, että Halla-ahon ilmeisen puheivian takia hänet on tistaiseksi jätetty rauhaan kaikissa puhetilanteissa. Sen sijaan häntä kyllä hastetaan tekteissä.

   Nyt ilmeisesti haastaminen on aloitettu, kun Halla-ahon twitter-käytös alkaa lla aika monille tuttu. Toki edelleen näkyy paljon väitteitä Halla-ahon asiallisesta käytöksestä. Joutuu aina kommentoimaan tähän, että kannattaa vilkaista vain twitteriä, jossa muuten toistuvasti ilmaantuu ihmisiä kyselemään, onko se aito. Samoin toistuvia on kommentit, joiden sisältö on, eikö puoluejohtajalla muuta tekemistä ole kuin näykkiä yksittäisten ihmisten asioita.

  4. Mihin tämä jo myyttisen piirteitä saanut puhe Halla-ahon “pelottavan tarkasta analyyttisestä terävyydestä” perustuu? Mitä “pelottavan tarkkoja” analyysejä yhteiskunnasta hän on esittänyt? Riittääkö yhteiskunta-analyysiksi yhden asian toistaminen? Meppinä Halla-aho ehti jättää yksitoista kirjallista kysymystä, joista kymmenen käsitteli maahanmuuttoa. EU:ssa käyttämissään 31:ssä puheenvuorossa hän on 25:ssä käsitellyt maahanmuuttoa, kolmessa rajatarkastuksia ja kahdessa muslimien osuutta viharikoksiin. Ajattelun urautumista? Vaiko kyynistä tietoa siitä,että tämä sanoma voi avata reitin valtaan? Vaiko sitä, että mitään muuta sanottavaa miehellä ei ole?

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho

   Kirjallista tuotantoa Halla-aholla on kielitieteellinen väitöskirja ja verkossa julkaistut Sriptat. Viimeinen saavutus tällä saralla ovat toistuvat kummalliset twiitit, joista osa on osoitettu aivan poikkeuksellisella tavalla tavallisille kansalaisille. Syyskuussa 2011 Halla-aho kirjoitti Facebook-sivullaan: ”Juuri nyt Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoitsijat kuriin panssarivaunuilla.” Voisiko tällä viiltävän älykkäällä analyysillä ratkaista kotimaisen lakkokevään? En yhtään epäile, etteikö tätä halua olisi.

   Yleensä hyvin asiallisen ja argumentoivan Li Andersonin yksi tokaisu herätti median. Andersson sai sillä enemmän julkisuutta kuin koskaan uransa aikana yhdellä lauseella. Halla-ahon media pukee mielellään pyhäpukuun ja esittelee valtiomiehenä. Valtiomiehen ajattelun kivijalkana ovat yhä Sriptat, jotka hän on jättänyt verkkoon ja joista yhtäkään hän ei ole perunut.

   Näin ajattelee valtiomies:

   ”Onko niin, että vielä vuonna 2104 maailman johtajat kokoontuvat Ruotsiin pohtimaan holokaustia? Entä 2204? 3004? Miten paljon pitää vettä virrata Jordanissa ennen kuin vanhojen luukasojen kaiveleminen alkaa muidenkin kuin minun silmissä näyttää tyhmältä?”

   http://www.halla-aho.com/scripta/kansanmurhista_ja_niiden_muistamisesta.html

   1. Huolestunut
    7.2.2020, 22:32

    Niin, toivoa sopii, ettei lähiaikoina ilmesty holokaustin tilalle mitään tuoreempia luukasoja kaiveltavaksi.

    1. Onhan tuossa pääosin kaikkien 60 ja 70 luvun mähinöiden kasat perkaamatta. Niissä on vain se vika, että ne ei ole tapahtunut länsimaissa. 40 luku oli viimeinen länsimaiden ja supervaltojen avoin kähinä.

  5. Jospa oli iltakoulussa käynyt ottamassa muutaman?

  6. Olin kuulevinani, että mestarilta oli luottamus Kokoomuksen johtoon mennyt jo 2007 kesällä? No numeroissa voi aina olla vähän suurpiirteinen, kuha ei eduskunnassa puhu. Tais sanoa väärin tai luulin väärin.

Kommentointi suljettu.