Hallituksen vika

Viime aikojen uutisoinnin perusteella alkaa tuntua siltä, että koko koronakriisi on Marinin hallituksen vika. Esiin nousevat ja nostetaan kaikki ne, jotka tietävät, miten olisi pitänyt toimia ja miten asiat olisi pitänyt hoitaa. Rajat olisi pitänyt sulkea ja liikkumisrajoitukset määrätä jo tammikuussa, kuten oppositio helmikuussa ehdotti. Hallituksen olisi pitänyt antaa tarkat ohjeet tai mieluummin olla ihan henkilökohtaisesti lentokentillä neuvomassa jokaista maahan palaavaa pitämään turvaväliä ja välttämään julkisia kulkuneuvoja.

Nyt on sitten huutava pula suojavälineistä, ja sekin on Marinin hallituksen vika. Hallitus ei ole varautunut jakamaan niitä terveyskeskuksille, sairaanhoitopiireille, kotihoitoon ja yksityisiin hoivalaitoksiin. Varmuusvarastot avattiin, mutta sieltäkään ei riitä välineitä kaikille tarvitseville, ja osa tavarasta on vanhentunut vuosia sitten. Tämä on tietenkin Marinin hallituksen vika.

Minkä ihmeen takia meillä yleensä on erilaisia virastoja ja organisaatioita kovapalkkaisine johtajineen, jos kaikki johtajat ovat heti kriisin tullen huutamassa maan hallitusta apuun? Lentokentillä ei ilmeisesti ollut ketään sellaista, joka olisi käyttänyt omaa päätään ja ottanut vastuun tiedottamisesta. Terveydenhoitoalalla ja erityisesti terveysjättien hoivalaitoksissa ei ilmeisesti ole koskaan kuultu ohjeista, joiden mukaan suojavälineitä on jokaisella toimijalla oltava varastossa puolen vuoden normaalia kulutusta vastaava määrä. Varmuusvarastoissa ei ilmeisesti ole johtajia, jotka olisivat vastanneet vanhentuneen tavaran poistamisesta ja uuden tilaamisesta.

Nyt oma osaamattomuus ja välinpitämättömyys sysätään hallituksen syyksi. Hallituksen olisi pitänyt osata varautua ihan kaikkeen, ja yksityiskohtaisia ohjeita pitäisi tulla joka ikiseen asiaan. Kaikki tavara pitäisi taikoa jokaiselle pyytäjälle käteen heti. Kun ei ole mistä antaa, niin se on hallituksen vika. Hallituksen olisi pitänyt tehdä jotain ja nyt pitäisi olla kaikkea. Pitäisi olla rahaa ihan kaikille, vaikka vuosikausiin sitä jakovaraa ei kerta kaikkiaan ole ollut. Pitää pitää pystyssä joka ikinen yritys ja antaa rahaa uusille työttömille, mutta sekin tapahtuu liian hitaasti. Tuntuu siltä, että kaikki heittäytyvät avuttomiksi ja huutavat hallitusta apuun.

Nyt saadaan sitä, mitä on tilattu. Vuosikausia on leikattu kunnilta, sairaanhoitopiireiltä, varmuusvarastoilta ja ihan kaikilta muiltakin. Nyt kaikki laiminlyönnit joudutaan korjaamaan vauhdilla, ja se tulee kalliiksi. Minun mielestäni hallitus on toiminut erinomaisesti, mutta eipä minulla tai kenelläkään muullakaan ole mihin verrata. Kukaan ei tiedä, miten jokin toinen hallituskoalitio tilanteesta selviäisi, mutta epäilen, että leikkauslistoja ja saksia heilutelleet hallitukset olisivat huomanneet työkalujensa olevan vääränlaiset.

Jospa nyt viimeinkin ne eri alojen johtajiksi palkatut rupeaisivat kantamaan vastuuta ja miettisivät itsekin toimenpiteitä sen sijaan, että parkuvat hallitusta apuun laittamaan kurahousut jalkaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (124)
 1. Kurahousut ei auta jos kura on sisäpuolella.

  1. Markku Saalasti
   7.4.2020, 11:07

   Kurahousut yksin ei auta. Mutta kun otetaan roudarin teippiä ja teipataan lahkeet ja vyötärö tiukasti kiinni, niin jo auttaa. ….ainakin muita. Ei haise niin kovin.

  2. Jussi Parviainen
   7.4.2020, 13:17

   Edellinen hallitus kun veteli kurahousuja jalkaan, niin ei ollut aikaa pyyhkiä edes takapuolta! Nyt siivotaan sitten jälkiä! Voi vain todeta että kuraa on, mutta housun väärällä puolella!

  3. Ei kuitenkaan valu sieltä kurahousista se sisällä oleva kura ihan herkästi ympäristöön.

 2. Hienosti tiivistetty Saku.
  “Jospa nyt viimeinkin ne eri alojen johtajiksi palkatut rupeaisivat kantamaan vastuuta ja miettisivät itsekin toimenpiteitä sen sijaan, että parkuvat hallitusta apuun laittamaan kurahousut jalkaan”

  Tuon paremmin en minäkään osaisi asiaa ilmaista.

  1. Markku Kurkkio
   7.4.2020, 11:13

   En paremmin, enkä noinkaan hyvin.

Kommentointi suljettu.