Uudet ongelmat, vanhat eväät

Kirjoittaakohan Timonen tänäänkin persuista, kysyttiin aamuyöllä eilisen juttuni kommenttiosiossa. Kyllä kirjoittaa, sillä sosiaalinen media täyttyy jatkuvasti perussuomalaisten oudoista ulostuloista. Jotkut ylittävät uutiskynnyksen, kuten vaikkapa ministerin avustajan, SDP:n veroasiantuntija Lauri Finérin sanominen mulkuksi. Finér kertoi jo viime syyskuussa kansanedustaja Veikko Vallinin sinänsä ihan laillisesta verosuunnittelusta, ja ilmeisesti tämä on kaivellut Vallinin mieltä siitä lähtien. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan nimittely on mitätön asia.

Tosiasioita ei voi kiistää, mutta ainahan niistä voi suuttua. Vallin kunnostautuu muutenkin somessa antamalla ymmärtää somaleiden olevan tartunnan kantajia ja levittäjiä elintapojensa takia. 

Somaleista vihjailee myös Riikka Purra.

Koska asia näyttää kiinnostavan, niin sekä Vallin että Purra voisivat laajentaa aiheen käsittelyä ja miettiä vaikkapa sitä, miksi koronavirus iskee Ruotsissa erityisesti suomalaistaustaisiin. Tuskinpa he syövät sormin, pyllistelevät lattioilla tai hengailevat ostoskeskuksissa yhtään sen enempää kuin syntyperäiset ruotsalaisetkaan. Eri väestöryhmien sairastuvuudessa näyttää olevan eroja, mutta ei ensimmäisenä mieleen tuleva asenteellinen selitys ole oikea.

Ano Turtiainen puolestaan kantaa huolta koronan aiheuttamista konkursseista ivaamalla työttömiksi jääviä maahanmuuttajataustaisia kuljettajia.

Näitä esimerkkejä riittäisi paljon, mutta antaa olla. Huomautan, että minä en etsi näitä ulostuloja, vaan niitä tunkee jatkuvasti somen uutisvirtaan. Tällaiset postaukset kertovat surullisella tavalla siitä, että joidenkin eväät ovat kerta kaikkiaan vähissä ja pilaantuneet. Koronakriisi on heille vain uusi syy jatkaa entisellä linjalla.

Uusiakin eväitä löytyy, ja mistäs muualta kuin salaliittoteorioiden puolelta. Mika Niikko perusti Facebookiin koronakeskusteluryhmän, jonka ylläpidosta poistui heti, kun jutut alkoivat käydä liian sakeiksi. Jos joku haluaa uskoa 5G-verkon olevan koronaviruksen aktivoiva salaliitto, niin tuosta ryhmästä saa vahvistusta epäilyilleen.

Ihan oikeasti nyt, ihmiset. Kun maassa on kriisitilanne, hallitus ja suurin osa oppositiosta tekevät työtä hartiavoimin ja kansa janoaa oikeaa tietoa, niin nämä muutamat eivät piittaa tuon taivaallista mistään muusta kuin omista asioistaan ja oman agendansa levittämisestä. Ei siinä muuten mitään kummallista olisi, mutta nämä ihmiset on valittu eduskuntaan edustamaan kansaa ja hoitamaan yhteisiä asioita.

Kuka oikeasti haluaisi kriisitilannetta hoitamaan vain omista asioistaan ja oman propagandansa levittämisestä kiinnostuneita ihmisiä? Tai salaliittoteorioihin uskovia?

Teistä en tiedä, mutta minä haluan maan asioita hoitamaan sellaisia, jotka näkevät omaa napaansa kauemmaksi ja ajattelevat koko maan etua.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka koronavirus
Kommentit (44)
 1. Lasse Kosonen
  17.4.2020, 11:46

  Orbania kummastellaan Suomessa mutta jo 90-luvun lamassa sitä käytettiin kääntämään yhteiskunta sille tasolle missä varattomat vanhukset ja vammaiset ovat lopulta taakka ja huutokauppatavaraa, ainoastaan markkina ja talous on se mikä määrää suunnan. Kun nyt aletaan puhua leikkauksista persut yhtynevät yleiskuoroon jota muu oikeisto johtaa. Kun ja jos niin tulee käymään kyseessä on harkittu toimi jossa samaa huutolaisyhteiskuntaan johtavaa politiikkaa jatketaan eliitin antaessa ohjeet.

 2. Jermu Tanssimies
  17.4.2020, 11:51

  Suomalaiset ovat tosiaan auktoriteettiuskoinen kansa ja tietyn tason johtajatkin toistelevat vain viranomaisten ohjeita, vaikka heti näkisi, että ohjeet ovat metsään menossa. Sipilä ja Orpokin jne. tulivat vain ilmoittamaan, että nyt tehdään tallaiset leikkaukset, köyhemmiltä leikataan, kun on ihan pakko. Bernerin taksiuudistus tuli ilmoitusasiana, että nyt tehdään näin ja Karjalan mäntyynhän ne päät kolisivat.

  Se yliopistomies Saarikiven Jannehan se vähän viittasi telkussa Jälkiviisaissa, että tällainen meininki ei yksinkertaisesti Ruotsissa menisi läpi. Mutta onhan tässä yks asia tullut seleväksi, että kyllä rupes löytymään Suomesta rahhoo, kun lepakon pienen pienet virukset tuotiin hölmöjen tölväyksillä maahan. Ja ite vähän vielä avitettiin, kun ollaan niin hirveen viisaita ja meillähän on asiat vähän paremmin, kuin muualla.
  Maailman onnellisin kansa, jonka TV:n huumoriohjelmien huumorikin on ihan… Ja radiosta tulevassa musiikissa ei tarvitse osata edes laulaa. Onko mitään niin naurettavaa, kuin suomalainen Rap. Ja tällainen heiluva äijä, kuin Elastinen vetään stadionin täyteen. Maailman tyhmin kansa tämä näyttää olevan… nykyään toista se oli ennen, kun laulajatkin osasivat vielä laulaa. Kyllä on Kari Tapioo ikävä.

Kommentointi suljettu.