Nippelipolitiikkaa

-Miksi 18-vuotias pääsee baariin, mutta 17-vuotias ei? Miksi klo 9 alkavasta tapaamisesta myöhästyy, jos saapuu klo 9.01, mutta ei myöhästy, jos saapuu 8.59? Miksi kolmen euron jäätelö ei maksa 2,90€? Miksi kolmosen ratikalla on eri reitti kuin kasilla? Miksi politiikasta halutaan tehdä tällaista roskaa?

Tämä Facebook-päivitys tiivisti viime päivinä käydyn poliittisen keskustelun. Ravintoloiden avaamisesta puhuttaessa on tuijotettu kellonaikoja ja asiakasmääriä niin hartaasti, että ei uskoisi puhujien olevan maamme ylimpiä päättäjiä.

Samalla tavalla on puhuttu koronan takia asetettujen liikkumissuositusten lieventämisestä. Miksi ikäraja on 70 eikä vaikka 69 tai 71? Miksi ei ole otettu huomioon, että 75-vuotias voi olla paremmassa kunnossa kuin moni kuusikymppinen? Miksi ei kerrota, mitä minä ja mummoni saamme tehdä?

Hallitusta vaaditaan ajattelemaan kaikki asiat kaikkien puolesta. Itse keskitytään valittamaan, että nyt on ihan väärin ajateltu ja ohjeistettu. Ravintoloiden pitäisi olla samaan aikaan kiinni ja auki, samoin koulujen. Tai koulujen pitäisi olla kiinni ja ravintoloiden auki. Ikäihmisten pitäisi pysyä kotona ja päästä liikkumaan ja tapaamaan muita ihmisiä. Hallituksen on määrättävä maskipakko ja ihmisten vapautta ei missään tapauksessa saa rajoittaa semmoisella.

Jokainen on asiantuntija omissa asioissaan, mutta hallitus ei tiedä niistä mitään. Ei hallituksen tarvitsekaan tietää. Hallitus ei koskaan määrännyt ikäihmisiä mihinkään arestiin rinnastettavaan karanteeniin, vaikka sellainen kuva annettiin. Hallitus antoi vain voimakkaita suosituksia, joita ilman olisi kyselty vielä enemmän mitä voi tehdä ja mitä ei. Oman järjen käyttöä korostettiin jo suosituksia annettaessa, ja nyt niitä purettaessa sitä korostetaan vielä enemmän. Se on turhaa, sillä terve järki tuntuu kadonneen kokonaan. Ilmeisesti jokaiselle pitäisi antaa ihan henkilökohtaiset ohjeet, joissa otetaan huomioon ikä, kunto, terveydentila ja lääkitys.

Hallitus sulki koulut ja ravintolat, mutta se oli joko tarpeetonta tai vaihtoehtoisesti liian vähän ja liian myöhään tehty. Koulujen avaaminen tapahtui viime tipassa tai niitä ei olisi pitänyt avata ollenkaan. Ravintoloiden olisi pitänyt pysyä kiinni tai niiden on oltava auki ympäri vuorokauden. Tehtiinpä kummin päin tahansa tai jotain siltä väliltä, niin joka tapauksessa yritysten ja koko maan talous romahtaa.

Liikuttavan yksimielisiä ollaan vain siitä, että valtion on korvattava ihan kaikki vahingot. Ravintoloiden tukipakettia hierottiin monta vuorokautta, mutta se on aivan liian pieni. Valtion pitää korvata vähintään täysimääräisesti kaikkien muidenkin alojen yrityksille koronasta aiheutuneet vahingot, sillä nyt valtio saa halpaa lainaa ja taikaseinästä sitä voidaan jakaa yrityksille.  Yksittäisille ihmisille ja varsinkaan köyhille rahaa ei kuitenkaan saa antaa, sillä sitä ei valtion talous kestä ja se velka jää tulevien sukupolvien maksettavaksi.

Millä kaikki sitten maksetaan? Ei ainakaan verovälttelyä suitsimalla, kuten selviää 430 miljoonaa -kampanjan herättämästä vastustuksesta. Suomi menettää joka vuosi 430 miljoonaa euroa verotuloja tällä hetkellä laillisen verovälttelyn seurauksena, mutta näitä lainsäädännön aukkoja ei missään tapauksessa saa ruveta tukkimaan. Se olisi ryöväystä.

Minä arvaan maksajan. Köyhillä on tunnetusti niin paljon rahaa, että heidän saamiaan tukia voidaan leikata. Uskokaa pois, niin kohta alkaa kuulua tällaisia vaatimuksia. Köyhät saadaan kyllä tappelemaan keskenään ihan mistä tahansa nippeliasioista. Vielä varmemmin, kun ruvetaan vertailemaan itse kunkin saamien tukien määrää yhtä tarkasti kuin nyt kinataan suositusten ikärajoista ja ravintoloiden kellonajoista.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta koronavirus
Kommentit (55)
  1. Kiitos. Olipa taas täyttä asiaa. Kirsikkana kakun päällä linkki vetoomukseen verovälttelyn estämiseen. Allekirjoitettu – allekirjoita sinäkin

  2. Känny pyytää kommentoimaan. Saku hei! En minä osaa tai osaan ehkä mutta en sittenkään. Ehkä huomenna tai sitten ei sentään.
    Rahaa kyllä tarttisin lisää ja vapauksia ja…

Kommentointi suljettu.