Ja taas mennään!

Eilen maahan tuli kolme naista ja yhdeksän lasta. He olivat päässeet omin avuin pois al-Holin pakolaisleiriltä ja onnistuneet matkustamaan Turkkiin. Siellä he ottivat yhteyttä konsulaattiin, ja yhdessä Turkin viranomaisten kanssa heille järjestettiin paluu Suomeen. Heidän kanssaan on tehty maksusitoumus, jonka mukaan he maksavat itse kustannukset. Tämä on ihan normaali menettely.

Kaikkien mielestä ei ole. Asiassa nähdään Suomen hallituksen salakähmäistä toimintaa, näitä naisia ei olisi saanut päästää Suomeen, mutta kun he nyt tulivat, niin heidät on heti vangittava. Lapset on välittömästi otettava huostaan. Tämä hysteria on ihan samanlaista kuin viime joulukuussa, jolloin maahan tuli samalta leiriltä kaksi alaikäistä lasta.

Sosiaalisessa mediassa alkoi maan hallituksen syyttely. Näin perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra näki tilanteen.

Häntä säesti Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Timo Haapala.

Tämä on tahallista tietämättömyyttä ja suoranaista valehtelua. Äidit lapsineen eivät tulleet salaa eikä maan hallituksella ollut osuutta asiaan. Se käy ilmi tuosta linkittämästäni Helsingin Sanomien uutisesta, jota ei joko luettu tai ymmärretty. Suomen kansalaisella on oikeus palata maahan aina, ja tarvittaessa konsulaatit auttavat paluun järjestämisessä. Tämä konsulikyyti tarjotaan aina maksusitoumuksella.

Maan hallitusta ei siis tarvittu, vaan kyse oli viranomaistoiminnasta, jossa noudatettiin Suomen perustuslakia ja konsulipalvelulakia. Tekee mieli kysyä, että onko Purralla, Haapalalla ja kaikilla muilla hallituksen salakähmäisyyteen uskovilla jotain sitä vastaan, että viranomaiset noudattavat lakeja.

Näiden ihmisten maahantulo ei ollut salaista, kuten varsinkin perussuomalaiset väittävät. Asiasta oli kerrottu eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle jo lauantaina. Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja on perussuomalaisten Mika Niikko, ja valiokuntaan kuuluvat samasta puolueesta myös Tom Packalén ja Ville Tavio. Ilmeisesti tieto ei saavuttanut Riikka Purraa, tai sitten hän ei siitä piitannut.

Ihan yleisesti vaaditaan äitien välitöntä vangitsemista ja lasten huostaanottoa. Tässäkin asiassa noudatetaan Suomen lakia, jonka mukaan ketään ei saa pidättää tai vangita ilman yksilöityä rikosepäilyä. Yksilöinniksi ei riitä epäily siitä, että joku on joskus jossain saattanut osallistua johonkin rikokseen. Jos riittäisi, niin meidät kaikki voitaisiin vangita milloin tahansa. Lasten huostaanotto perustuu laissa tarkoin määriteltyihin perusteisiin, ja se on aina tapauskohtaista. Mitään kollektiivista huostaanottoa ei laki tunne, eikä kansanedustajilla ole oikeutta antaa viranomaisille määräyksiä yksittäistapauksissa.

Näiden maahan palanneiden asiaa hoitavat viranomaiset. Mahdollisen rikoksiin syyllistymisen tutkii poliisi ja huostaanoton tarpeen selvittävät lastensuojeluviranomaiset. Poliitikoilla ei ole oikeutta vaatia edes tietoja yksittäistapauksista, vaikka Petteri Orpo ja Jussi Halla-aho sellaisia vaatimuksia esittävätkin.

Kyllä poliitikot tämän tietävät, mutta he luottavat siihen, että heidän kannattajansa eivät tiedä eivätkä välitä. Poliitikot vain näkevät nyt liian hyvän tilaisuuden kylvää epäilyjä hallitusta kohtaan, luoda uhkakuvia ja julistaa itsensä  kansakunnan pelastajiksi.

Oikeusvaltiossa noudatetaan lakeja. Vai haluaako joku sellaisen valtion, jossa vangitsemisesta ja lasten huostaanotosta päättävät yksittäistapauksissa poliitikot ja heidän yllyttämänsä kansanjoukot? Somen uutisvirrasta päätellen yllättävän moni haluaa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka laki
Kommentit (106)
 1. Mika Pajari
  1.6.2020, 09:47

  Heräsiväthän ne persuressutkin. Ajattelinkin jo että ovat vaipuneet koomaan koronan myötä. Aivotoiminta tosin ei ole palautunut, jos sitä on joskus edes ollut.

  1. P. Rantalainen
   1.6.2020, 10:42

   On tämä isänmaallisiksi itseään kutsuvat persut ja kumppaninsa kyllä kummallista sakkia. Vastustavat maahanmuuttoa ja arvostelevat muslimimaita niiden mukamas barbaarisista oikeuskäytännöistään, mutta kummasti persujen oma oikeuskäsitys näyttää kuitenkin olevan kuin suoraan isisiltä omaksuttu: epäilty on syyllinen kunnes todistaa syyttömyytensä, todisteita syyllisyydestä ei vaadita koska kyllähän syytetyn tiedetään olevan rikollinen, suomalainen ja länsimainen oikeusvaltio antaa liian lepsuja tuomioita ja näiltähän kuuluisi ottaa kansalaisuus pois ja karkottaa tai jopa antaa kuolemantuomio, jne…

   1. Aarno Botell
    2.6.2020, 07:52

    Otapa nyt sitten selvää näiden nazionanistien “aivoituksista”.

  2. Persut ovat vaatineet kiihkeästi ja usein, että rikoksia tehneet palautetaan kotimaihinsa. Nyt syyttävät kotimaahan palaavia Suomen kansalaisia rikoksista, joista ei ole edes esitutkintaa aloitettu eivätkä antaisi heidän palata kotimaahansa. Riikka Purrakin twiittaili, että suomalainen poliisi ei koskaan kykene selvittämään näiden kolmen naisen rikoksia. Mutta Purra ja muut kitarisat lepattaen huutavat persut tietävät tarkkaan mitä he ovat tehneet. On tämä outoa sakkia saamari!

 2. Jukka Rämö
  1.6.2020, 10:04

  Voi PERKELE. Anteeksi Saku ruma sana.

Kommentointi suljettu.