En se minä ollut

Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi Jukka Hankamäen rasismia ja naisvihaa tihkuvan kirjan näyttävästi puolueen logon alla ja puheenjohtajan kehuessa sen edustavan puolueen arvoja. Esipuheessa kirjoittaja kiitti sisällön tarkistamisesta ajatuspajan johtajaa, puoluesihteeriä ja puoluelehden päätoimittajaa.

Kun kirjan sisältö alkoi levitä ensin somessa ja sitten muussa mediassa, niin kaikille tuli kiire irtisanoutua siitä. Kirja ei kuulemma edustakaan puolueen arvoja, laadunvalvonta on pettänyt ja kirjoittajakin on ulkopuolinen taho, jolla ei ole mitään tekemistä puolueen ja sen ajatuspajan kanssa. Kukaan ei myönnä edes lukeneensa kirjaa etukäteen. Se vain jotenkin putkahti julkisuuteen ja sen jakelu keskeytettiin.

Hankamäki itse sanoo käyneensä asiasta perusteellisen keskustelun Suomen Perustan hallituksen kanssa ja kaikkien olleen hänen kanssaan samaa mieltä tutkimuksen sisällöstä. Hallituksessa on tuttuja nimiä.

Lisäksi Hankamäki oli puolueen ehdokas eduskuntavaaleissa ja hän kirjoitti kirjan ajatuspajan palkkatuettuna työntekijänä. Ajatuspaja on saanut tänä vuonna valtiolta tukea 120 000 euroa ja puolueelta 80 000 euroa. Nyt valtionavustukset saattavat olla katkolla, sillä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan avustuskriteerit eivät välttämättä täyty.

Puoluejohdon selittelyt eivät vakuuta. Voi olla, että kukaan ei oikeasti ole kirjaa lukenut, mutta se kertoo vain siitä, että sisällön luotettiin olevan puolueen arvojen mukainen. Naisvihamieliset kannanotot ja rasismi valitettavasti ovat puolueen arvojen mukaisia. Nyt asiat vain sanottiin liian suoraan, ja kansalaisten reaktiot säikäyttivät puoluejohdon pahemman kerran. Syyt saa niskoilleen Hankamäki, jonka työsuhteen tulevaisuus ei näytä hyvältä.

Naisvihamielisyys ja rasismi ovat puolueen kannatuksen ydintä, vaikka puolue kovasti yrittääkin profiloitua asialliseksi yleispuolueeksi. Kannattajiensa ajatusmaailmaa se ei kuitenkaan pysty muuttamaan, kuten selvästi näkyy vaikkapa pääministeri Sanna Marinin twiitin alla olevista kommenteista. Kun maan pääministerille suolletaan tällaista kuraa, niin puoluejohdon on ihan turha teeskennellä tietämättömyyttä kannattajiensa ajattelusta.

Saattaa oikeasti olla totta, että kirjaa ei kukaan lukenut etukäteen. Jos näin on, niin silloin ajatuspajan julkaisuja ei tarkista kukaan eikä pajalla ole johtajaa. Puoluejohdon tietämättömyys kehumansa kirjan sisällöstä kertoo, että puolueellakaan ei ole johtajaa eikä selkeää linjaa, vaan jokainen huseeraa mitä haluaa. Joidenkin kansanedustajien käytöksestä somessa näin voisi kyllä päätellä.

Mutta selittely ja käsien peseminen jatkuvat. Seuraavaksi on vuorossa uhriutuminen, ja Jussi Halla-aho näytti siinä jo mallia syyttämällä ministeriötä opposition toimintamahdollisuuksien heikentämisestä. Seuraavaksi puolueen kannattajat näkevät koko jupakan vihervasemmiston salaliittona. Mokomat ujuttivat agenttinsa puolueen ajatuspajalle töihin voidakseen tämän tuotoksen perusteella heikentää puolueen kannatusta.

Jotkut ihmiset eivät suostu katsomaan totuutta silmiin, mutta ehkä joidenkin silmät avautuvat edes pikkuisen raolleen. Puhtaasti populistinen puolue ei ota vastuuta tekemisistään, koska ei itsekään oikein tiedä mitä tekee.

***
Jos kommentointi ei pysy asiallisena, niin se loppuu hyvin nopeasti.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (121)
 1. Yritä jaksaa niiden törkykommenttienkin kanssa. On niin mielenkiintoinen asia, että kansalla varmaankin paljon asiaakin.

 2. Kaupantäti Anne Nyman
  11.6.2020, 09:17

  Ehkä järkyttävintä on, että tämän piti olla TUTKIMUS. Kuulosti ennemmin joiltain anonyymeiltä foorumeilta tutulta incel-naisvihalta.
  Olen järkyttynyt. Iljettää.
  Pahinta on, että tässä on ilmeisimmin vain puettu selkeästi sanoiksi puolueen arvoja ja ajatuksia naisista.
  Hämmästyttävintä on, että osa perussuomalaisista puolustaa teosta. Myös naiset. Olisipa hyödyllinen asia päästä keskustelemaan näiden naisten kanssa kahvikupposen ääreen ja kysymään, oikeastiko olet sitä mieltä, että seksissä on aina ”suostuttelija” ja ”taivuteltava” ja nämä ovat synonyymit ”miehelle” ja ”naiselle”. Entä miten näet, että voisi olla naisten vika, että pedofiilit saalistavat internetissä nuoria tyttöjä ja poikia?
  Keskusteltavaa riittäisi. 😞

  1. Kimmo Paaso
   11.6.2020, 10:26

   Miksi on hämmästyttävää että osa puolustaa teosta?

   Onhan se minunkin mielestä hämmästyttävää. Se on hämmästyttävää siinä mielessä, että porukasta löytyykin jokunen yksilö, joka uskaltaa kertoa rehellisesti kantansa. Muutenhan siellä kielletään taas kaikki…

   Hämmästyttävää siis ei ole se, että joku persujen riveissä halveksii naisia ja on rasisti..

   1. Marita Eerola
    11.6.2020, 23:21

    Niin että miten pedofiilien toiminta johtuu naisista? Miten on ensinnäkin todistettu, että se on lisääntynyt? Miksi on vaikea uskoa, että nainen osaa päättää milloin ja kenen kanssa harrastaa seksiä?

Kommentointi suljettu.