Paluu juurille

Kun perussuomalaisten näyttävästi julkaisema Jukka Hankamäen kirja osoittautui täydelliseksi katastrofiksi, niin puolueen pasmat näyttävät menneen pahemman kerran sekaisin. A-studiossa Jussi Halla-aho kieltäytyi taas kerran irtisanoutumasta omista vanhoista teksteistään, koska se olisi hänen nöyryyttämistään. Riikka Purra sanoi jotenkin niin, että puolue ei pyrikään miellyttämään tiettyjä segmenttejä.

Kun puolustus meni pieleen, niin puolue päätti käydä hyökkäykseen. Kohteeksi valittiin muiden puoluejohtajien entiset ja nykyiset sanomiset, joita vääristelemällä annetaan ymmärtää heidän hyväksyvän väkivallan. Ville Tavio kysyi Twitterissä, tuomitseeko Li Andersson mielenosoittajien ulkomailla harjoittaman väkivallan. Kun Andersson ei viitsinyt vastata näin tyhmään kysymykseen Twitterissä, niin Tavio päätti käyttää väärin kansanedustajan oikeutta tehdä kirjallisia kysymyksiä.

Tavio on juristi, joten hänen on pakko tuntea perustuslain 45 §:n sisältö. Siellä sanotaan, että kansanedustajalla on oikeus tehdä ministerin vastattavaksi kysymyksiä tämän toimialaan kuuluvista asioista.

Ulkomaiset mielenosoitukset eivät kuulu yhdenkään suomalaisen ministerin toimialaan, eikä kirjallinen kysymys ole tarkoitettu ministerin henkilökohtaisen mielipiteen tiedusteluun jostain satunnaisesta asiasta. Yhtä hyvin Tavio olisi voinut kysyä, mitä mieltä Andersson on rusinoista maksalaatikossa ja ananaksesta pitsassa.

Samoilla linjoilla on Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila. Hän on Twitterissä kaivanut esiin A-studion vanhan vihaillan todistaakseen, että pääministeri Sanna Marin itse asiassa hyväksyy väkivallan.

Tästä vihaillasta perussuomalaiset ovat ammentaneet jo vuosia tulkitsemalla tahallisen väärin keskustelijoiden sanomisia. Li Andersson on varmasti jo vuosia sitten kyllästynyt korjaamaan valhetta, jonka mukaan hän olisi sanonut vasemmistolaista väkivaltaa paremmaksi. Ei sanonut, vaan hän sanoi sitä erilaiseksi, yhteiskunnan rakenteisiin kohdistuvaksi. Nyt ilmeisesti yritetään saada Sanna Marin selittämään omia sanomisiaan.

Onhan tässä yrityksessä tietty logiikka. Kun Jussi Halla-ahon vanhoja tekstejä siteerataan, niin selitys on aina, että sitaatit on irrotettu asiayhteydestä. Nyt irrotetaan asiayhteydestä muutamia Marinin suorassa tv-keskustelussa sanomia lauseenpätkiä ja väitetään niiden perusteella hänen hyväksyvän väkivallan.

Enpä usko Marinin lähtevän tähän tanssiin, vaan Turkkila saa rukkaset ja jää nolona seisomaan keskelle parkettia.

Ihanko oikeasti maan toiseksi suosituimman puolueen politiikka on mennyt näin lapselliseksi? Siltä se ikävä kyllä näyttää. Kun omat töppäilyt ovat herättäneet kiusallista huomiota, niin yritetään epätoivoisesti kiinnittää huomio muuanne. Keinot ovat samat, joita takavuosina käyttivät muutamat sittemmin perussuomalaisista erotetut nettitrollit.

Nyt puolue on palannut juurilleen ja näyttäytyy kaikelle kansalle tärkeistä asioista kiinnostumattomana trollipuolueena. Itse he tuntuvat elävän jossain rinnakkaistodellisuudessa kuvitellen olevansa järkeviä keskustelijoita.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (56)
 1. Erkki Posti
  17.6.2020, 10:27

  ”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampu..in päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.”

  Jussi Halla-aho 17.10.2003

  1. Veli Hytönen
   17.6.2020, 11:00

   Varmaan mietti samaa pari tuntia Hankamäen kirjan julkistamisen jälkeen, kun totuus sisällöstä alkoi paljastua.

  2. Olen lukenut saman ja ihmettelen suuresti, sillä Jussipussihan oli yksi kantiksista DTM:ssä aikoinaan.

   Angstia ja turhautumista ilmeisesti pukannut päälle kirjoittaessaan.

 2. Meni ensin väärän jutun alle . Piti olla tähän.

  Kun turkkilapurratavioiden juttuja lueskelee ja kuuntelee, niin tulee mieleen, että ei ne Soinin jutut lippalakeista meloneille, fillarikommunisteista ja punavihreistä kuplista olleetkaan vielä sitä politiikan syvintä soopa

  1. SÄHKÖPOSTIMIES
   17.6.2020, 11:40

   Vaikka tykkään Soinista ja sen mielipiteistä kuin koiranpaskasta kengänpohjassa, niin pitänee sille (lippa)lakkia nostaa sen verran, että kohtuu ihmisiksi se osasi olla vs. nää nyky sankarit.

   1. Joni Pelkonen
    17.6.2020, 11:54

    Soinillahan oli tapana pitää eduskuntaryhmänsä rivejä suorassa ihan yksinkertaisesti huutamalla ryhmän kokouksissa. Näköjään se on ainoa keino joka tepsii näihin muuallakin. Järkipuhe ei ainakaan toimi.

Kommentointi suljettu.