Odotettavissa syvä hiljaisuus

Juhannuksen merkittävin tapaus päivystäville perussuomalaisille oli nuorisotappelu ja sitä seurannut poliisin joukkovastustaminen, josta kerroin eilen. Osallistujien tiedettiin olevan maahanmuuttajia, jotka toimivat Black Lives Matter -hengessä maan hallituksen siunauksella ja jopa yllyttäminä. Laitetaan vielä pari kuvaa näistä kommenteista.

Totuus on kuitenkin jotain ihan muuta, käy ilmi poliisin uusimmasta tiedotteesta. Kuulustelujen ja tutkinnan valossa teko vaikuttaa päihtyneiden nuorten päähänpistolta. Tapahtumat eivät vaikuttaisi olleen suunnitelmallisia tai liittyneen ajankohtaiseen Black Lives Matter -teemaan. Valtaosa paikalla olleista nuorista ei osallistunut poliisin vastaisiin toimiin. Poliisi otti tapahtumassa kiinni viisi nuorta miestä, joista kolmea epäillään rikoksesta ja kaksi otettiin kiinni niskoittelusta poliisilain perusteella.

Rikoskomisario Kirsi Kanthin mukaan vaikuttaa siltä, että päihteillä on ollut osuutta asiaan ja toisten antamasta huonosta esimerkistä on tullut tunne, että on kiva vastustaa poliisia.

Ei ollutkaan ministereiden yllytyksestä tapahtunut hallituksen hyväksymä maahanmuuttajien väkivaltainen mellakka, vaan oli vain nuorison tavallista vakavammaksi paisunutta kännihölmöilyä.

Kännihölmöilyltä alkaa näyttää myös perussuomalaisten asiasta pitämä meteli. Se tuo mieleen viime elokuun, jolloin Porvoossa ammuttiin kahta poliisia. Perussuomalaiset tiesivät tekijöiden olevan islamistiterroristeja tai ainakin maahanmuuttajia. Kun tekijät osoittautuivat syntyperäisiksi suomalaisiksi, niin perussuomalaisten hiljaisuus suorastaan koski korviin. Yhtään pahoittelua ei kuulunut eikä kukaan myöntänyt erehtyneensä. Erehdyksestä vaiettiin kuin yhteisestä sopimuksesta.

Niin tehdään nytkin. Yksikään maahanmuuttajia ja maan hallitusta syyttänyt ei tule myöntämään erehtyneensä. Asiasta ei enää puhuta, vaan toivotaan ihmisten unohtavan tämäkin hölmöily.

Epäilemättä osa unohtaakin. Osaa taas ei oikea tieto tavoita, vaan heidän mieliinsä jää elämään maahanmuuttajien mellakointi. He uskovat myös ministereiden osuuden asiaan, sillä onhan se ollut ihan lehdessäkin. JSN:n ja Journalistin ohjeiden ulkopuolella toimiva perussuomalaisten Suomen Uutiset siitä kertoi.

Tästäkään episodista ei opita mitään. Ei opita, että meillä on yksi puolue, jossa ei piitata mistään muusta kuin omasta totuudesta. Kun se jatkuvasti osoittautuu vallitsevasta todellisuudesta poikkeavaksi, niin puolueessa ei viitsitä edes hävetä. Odotellaan vain seuraavaa tapahtumaa, joka voidaan yhdistää perusteettomasti maahanmuuttoon.

Näin toimii kulttia muistuttava populismi.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (34)
 1. Esilläolo, julkisuus ja möly on tärkeintä, muusta – kuten siitä, miten on asioiden oikea laita – viis.

  1. Eikö se kaikilla poliitikoilla ja muilla julkkiksilla ole nimenomaan tarkoitus, että huomataan?

   1. Sini Lappalainen
    23.6.2020, 00:09

    Asiapoliitikot tekevät työtä. Pitkäjännitteisesti he valmistelevat erilaisia parannuksia joita ovat luvanneet äänestäjilleen. Pelkät mediatyrkyt ovat niitä varten joita ei parannukset kiinnosta tai jotka eivät edes viitsi ottaa selvää asioista, jotka koskevat heitä itseään. Persuille on tärkeää syöttää tätä ryhmää kaikenmaailman eskimohöpötyksillä jotta he pysyisivät tietämättöminä omien asioittensa hoidosta.

 2. Kärpänen – pieni pöristelijä, joka viihtyy – paskassa.
  Perskärpänen – hännystelijä joka viihtyy julkkisten ja merkkihenkilöiden seurassa.
  Persukärpänen – edellisten risteytys. Tahtoo itse olla julkkis tai merkkihenkilö mutta kärpäsen tavoin viihtyy paskassa.

  1. Viherdemari
   22.6.2020, 12:49

   Ai herraisä, nyt tuli päivän parhat naurut 😀 Menee luokkaan perskeko, jolla kuvattiin jossain sivustolla Suomen pelottavinta hallitusyhdistelmää: persut, keput ja kokkarit.

   Sori, on vähän off topic, mutta nyt ei enää pystynyt olemaan hiljaa. Luen päivittäin suurella hartaudella Sakun blogin ja nyökyttelen hiljaa tarkkanäköisyydelle – mahtavaa työtä!

Kommentointi suljettu.