Vaihtoehtoinen todellisuus

Eilen sosiaalisessa mediassa levinnyt kansanedustaja Jouni Kotiahon (ps) kolumni tai mielipidekirjoitus herätti hämmästystä, sillä harvoin saa lukea mielipidekirjoitusta, jossa ei ole yhtään kirjoittajan omaa mielipidettä tai kolumnia, jossa oikeastaan yksikään fakta ei ole oikein. Minua se ei hämmästyttänyt, sillä näitä käytännössä puoluetoimistossa laadittuja kirjoituksia leviää jatkuvasti milloin kenenkin kopioimina ja muokkaamina.

Nämä kirjoitukset on suunnattu puolueen omille kannattajille, jotka sitten toistavat niissä esitettyjä väitteitä jokaisella keskustelupalstalla. Yhteistä heille on, että yksikään heistä ei ole ajatellut asioita itse, vaikka jokainen kuvittelee niin tehneensä. He vain toistavat valmiita fraaseja.

Käydäänpä tekstiä läpi tarkemmin. Ihan ensimmäiseksi kerrotaan kaikkitietäväksi julistautuneen vihervasemmiston pyrkivän romuttamaan sananvapauden. Tämä tehdään leimaamalla eri mieltä olevat natseiksi, rasisteiksi tai tietämättömiksi. Tällaista yleistä leimaamista ei ole, ja vaikka satunnaisesti olisikin, niin se ei ole sananvapauden rajoittamista. Se on sananvapauden käyttämistä ihan samalla tavalla epäkohteliaasti kuin Kotiaho itsekin tekee leimatessaan vihervasemmistolaiset Li Anderssonista alkaen väkivaltaisiksi anarkisteiksi.

Oikeistoradikalismia meillä Kotiahon mukaan edustaa pieni ja merkityksetön poppoo, mutta vasemmistoradikalismia on kaikkialla. Donald Trumpin antaman esimerkin mukaan tärkein joukko on Antifa, joka vuosien varrella on ”hulinoinut monin paikoin luvattomissa vastamielenosoituksissa”.

Kotiaho ei tiedä tai ei kerro, että Antifaa järjestäytyneenä organisaationa ei ole olemassakaan. Antifa on lyhenne sanasta antifasismi, ja se tarkoittaa fasismin vastustamista. Jokainen fasismin vastustaja on antifasisti ja kuka tahansa voi heilutella Antifan lippua. Tämä mahdollistaa tietenkin myös tarkoitukselliset provokaatiot, mutta sekään ei ole näyttö järjestäytyneestä organisaatiosta.

Kotiaholta lienee jäänyt huomaamatta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen näkyvä toiminta natsilippujen heilutteluineen ja järjestön yhä vireillä oleva kieltäminen. PVL on järjestäytynyt organisaatio, jonka tarkoitus on perustaa yhteispohjoismainen natsivaltio. PVL:n kanssa löyhässä yhteistyössä pyörii kaikenlaisia  järjestöjä Suomen Sisusta alkaen.

Sitten tulee vakioväite vihervasemmistolaisesta valtamediasta. Minua on aina ihmetyttänyt tällaisiin väitteisiin uskominen. Miten ihmeessä vihervasemmisto on muka onnistunut valjastamaan koko liiketaloudellisin periaattein toimivan mediakentän ajamaan omaa asiaansa? Tähän kysymykseen ei kukaan ole koskaan vastannut, enkä odota saavani vastausta nytkään.

Seuraavaksi Kotiaho järkyttyy valtakunnansyyttäjän politikoinnista. Tätä koko puolue on julistanut jo viikon ajan, ja siitä on muodostunut heille ehdoton totuus. Tosiasiassa kansanedustaja Juha Mäenpään syytesuoja-asian politisoivat perussuomalaiset jo viime kesänä, kun Jussi Halla-aho ilmoitti jo esitutkinnan alussa puolueensa estävän syytesuojan purkamisen. Mäenpään tapauksen häpeällisestä farssista voitte lukea täältä.

Valtakunnansyyttäjän ja kaikkien muidenkin syyttäjien tehtävänä on epäillä rikoksen tapahtuneen, sillä muuten he eivät voisi nostaa syytettä. Valtakunnansyyttäjän on virkansa puolesta haettava ennakkotapauksia, ja sellainen on Mäenpään tapauksen lisäksi myös Kotiahon esille nostama Päivi Räsäsen rikostutkinta. Siinä haetaan oikeuden linjausta teon vanhenemiselle.

Kun kyse on nettiin kirjoitetusta ja siellä yhä olevasta mahdollisen rikoksen tunnusmerkistön täyttävästä kirjoituksesta, niin se joko on tekona vanhentunut tai sitten ei ole. Vanhentumisen puolesta puhuu se, että vaikkapa tupaillassa sanottuna teko olisi aikoja sitten vanhentunut, mutta koska se on yhä netissä luettavissa, niin teko saattaa jatkua. Juuri tähän haetaan ennakkoratkaisua vastaisen varalle.

Lopuksi Kotiaho ottaa kunnian Jämsän vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta. Migri lakkauttaa parasta aikaa useita vastaanottokeskuksia vähän kaikkialla, sillä turvapaikanhakijoita ei enää tule. Sekään ei ole perussuomalaisten ansiota, sillä koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset ja rajatarkastukset ovat pysäyttäneet haun käytännössä kokonaan. Jos tästä voi poliittisen kunnian jollekin antaa, niin se kuuluu rajat sulkeneelle Sanna Marinin hallitukselle.

Kotiahon propagandakirjoituksesta ei siis jäänyt käteen mitään konkreettista, mutta se ei takuulla haittaa hänen kannattajiaan. Heillehän tämäkin juttuni on vain osoitus siitä, miten vihervasemmiston hallussa oleva media pyrkii estämään perussuomalaisten sananvapauden. Tähän tullaan vastaamaan minulle jo tutulla tavalla eli esittämällä päätoimittajalle jyrkkäsanaisia vaatimuksia romuttaa minun sananvapauteni ja lopettaa blogini julkaiseminen.

Vaihtoehtoisessa todellisuudessa asiat seisovat päällään, vasen on oikea ja oikea vasen, eikä sananvapauskaan kuulu kaikille.

EDIT 5.7.2020 klo 10.15

Minulle huomautettiin, että Kotiahon väite maahanmuuttajien suuremmasta edustuksesta rikostilastoissa on totta. Se on tilastollinen tosiasia, joka johtuu maahanmuuttajien ikä- ja sukupuolijakaumasta. Nuoret miehet yleensäkin syyllistyvät rikoksiin muuta väestöä enemmän. Tämä ei tarkoita rikosten hyväksymistä, sillä kaikki rikokset on tietenkin tutkittava ja tuomittava Suomen lain mukaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka laki
Kommentit (29)
 1. Petri Sakkinen
  5.7.2020, 09:53

  Tuo roskajuttu on julkaistu syntymäkotikaupunkini ehdottomassa valtamediumissa Keskisyöpäläisessä, joka varmaan vieläkin tulee käytännössä jokaiseen kotiin.

  Lisäisin kommentaariin, että Suomessa ei ole luvattomia mielenosoituksia, vaan enintään sellaisia, joista ei ole tehty ilmoitusta poliisille. Veikkaan, että odinien taannoisia joukkokuseskeluja (tai sellaiselta näyttäviä) ei ilmoitettu, joten rikos löytyy ihan kirjoituksen laatineen Putkosen kotipiireistä. Kotiahoilla tuskin on taitoa saada noin monta sanaa paperille.

  1. Kimmo Paaso
   5.7.2020, 10:00

   Näin. Hyvä kommentti.

  2. Hakkaraisen plokit laatii myös hänen keksijänsä.
   Keskisuomalainen antaa joka päivä palstatilaa noille persujen jutuille,jotka on jopa puoli sivua. Päätoimittaja itsekkin syyllistyy populismiin.Koettakaa nyt joku kirjoittaa vastineita noihin kirjoituksiin,jos lehti ne julkaisee.

  3. Ihmettelen minäkin, miten auliisti Keskisuomalainen tarjoaa palstatilaa Kotiahon kaltaiselle puppugeneraattorille.
   Viime joulun aikoihin kyseinen lehti sattui käteeni anoppilassa. Mielipidesivulla oli Kotiahon kirjoitus – en muista enää aihetta – jossa ei myöskään ollut oikeastaan yksikään fakta oikein.
   Ehdotin lehdelle, että kun kerran julkaisevat kyseistä puutaheinää, niin kirjoittaisivat sille edes vastineen. Vastasivat kehottamalla minua kirjoittamaan sen itse.
   Kerroin että mielestäni vahvistavat tasapuolisuusharhaa julkaisemalla Kotiahon höperön kirjoituksen ilman vastinetta ja että ilmeisesti pelkäävät oman piirin kansanedustajan reaktiota; pelkäävät joutuvansa maalitetuiksi.

 2. E. Petäjä,
  5.7.2020, 10:16

  Perasujen on turha väittää lehdistön olevan vihervasemmiston puolella. Kullä juttu on päin vastoin. Julkaiseehan ainakin IS jatkiuvasti persujen laatimia horoskooppeja. Viime viikolla horoskoopin laati Tavio ja tällä viikolla näytti vuorossa olevan Purra. Otsikot näin, mutta en lukenut , koska en usko horoskooppeihin. Hesari kylläkin julkaisi kuukausiliitteessä varsin asiallisen artastikkelin Sanna Marinista, mistä kiitos. Olihan artikelissa , tasapuolisuuden nimissa, maininta myös , Peltolammin pellestä , Jussi Halla-ahosta.

Kommentointi suljettu.